Instagram najavio galeriju fotografija (u okviru jednog posta)

Instagram najavio galeriju fotografija (u okviru jednog posta)

Nakon niza različitih poboljšanja sa kojima nas je Instagram upoznao u prethodnom periodu, iz ove društvene mreže stiže još jedna nova funkcija. Korisnici će uskoro biti u mogućnosti da objave više različitih fotografija u okviru jednog posta - a za to im neće biti potrebne 'third party' aplikacije koje su do sada bile toliko popularne.

instagram

Nakon live videa, 24-časovnih priča po uzoru na Snapchat i dužih video snimaka, Instagram je pod dirigentskom palicom Facebooka u potpunosti promenio svoj izgled i funkciju – balansirajući između društvene mreže i pravog multimedijalnog alata. Samo jedna u nizu od novih funkcija već uveliko je u pripremi, a reč je o novoj galeriji koja dopušta korisnicima da objave više fotografija u okviru jednog posta.

Trenutno, nova funkcija je u fazi testiranja i kao takva dostupna je samo oglašivačima u pojedinim zemljama sveta, pre nego što i zvanično bude lansirana kao deo aplikacije koja broji čak 600 miliona korisnika. Kako je jednostavnost prilikom korišćenja jedna od najbitnijih stavki većini korisnika, iz Instagrama su se potrudili da nova funkcija bude laka za korišćenje – te je nakon ulaska u galeriju telefona moguće izabrati sekciju do 10 fotografija (ili manje) koje će postati sastavni deo jednog objavljenog posta.

Manje aplikacija za jednu te istu stvar

Takođe, za sve fotografije se može izabrati jedan isti filter, te postoji mogućnost i posebnog uređivanja bilo koje fotografije sa dodatnim efektima. Objavljenu galeriju drugi korisnici mogu jednostavno pregledati izlistavanjem fotografija na News Feed-u, dok svaku posebno mogu i lajkovati.

screen-shot-2017-02-03-at-11-25-52
Trenutno, nova funkcija na Instagramu je u beta fazi i dostupna je samo za pojedine oglašivače. Droid-life.com

Iz Instagrama za sada odbijaju da komentarišu rad na razvoju nove funkcije, ali je zahvaljujući procurelim fotografijama jasno da je sam projekat u završnoj fazi, te da iz kompanije trenutno prikupljaju sve moguće detalje, potencijalne greške i ispravke koje dobijaju kao povratnu informaciju od korisnika, a sve zarad stvaranja što kvalitetnijeg proizvoda.

Kada bude bila dostupna, nova funkcija posebno će biti interesantna oglašivačima, te će im poslužiti za kreativnije plasiranje oglasa na Instagramu. Ostaje da se vidi na koji način će korisnici dočekati novu opciju i da li bi ista mogla da stekne popularnost kao što je to slučaj sa jednodnevnim pričama.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Takmičenje

Predstavljen žiri SoMo Borca: Evo ko će odabrati najbolje digitalne projekte u regionu

Prijave se zatvaraju 25. septembra, a 'early bird' prijave otvorene su do 1. septembra 2024. godine!

Sponzorisano

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti. 

Karijere

Kako strani eksperti iz kompanije ABBYY ocenjuju IT tržište rada u Srbiji?

Predviđaju da će Srbija od 'outsourcing' regrutnog centra postati atraktivna tehnološka lokacija na globalnom tržištu, ali je prethodno potrebno preduzeti određene korake ka ostvarivanju tog cilja.