WebDan 2015. od 16. do 17. maja u Boru

WebDan 2015: IT konferencija posvećena mladima od 16. do 17. maja u Boru

Konferencija posvećena Internet preduzetništvu - WebDan, održaće se po treći put u Boru i to u periodu od 16. do 17. maja. Namenjen prvenstveno mladima koji žele da saznaju više o ‘online’ radu, ovogodišnji WebDan ugostiće stručne predavače koji će sa prisutnima podeliti svoja znanja i iskustva o IT poslovima, uspešnim sajtovima i Internet kompanijama.

webdan

Iz organizacije kažu da su predavanja primarno usmerena na web preduzetništvo, te da su miks web oglašavanja, zaradne putem Interneta, sigurnosti, programiranja, pokretanja startapa i praktičnih saveta za zapošljavanje. Koncept ovogodišnjeg WebDana dosta će ličiti na prvo izdanje konferencije, tako da će se predavanja održati uvodnog dana, dok je drugi dan rezervisan za druženje i obilzak Bora – tj. „čas u prirodi“.

Miloš Petrović, glavni organizator WebDana, izjavio je za Netokraciju da je ova konferencija za prve dve godine okupila preko 250 mladih osoba, željnih znanja i iskustava iz IT industrije:

Omladina u Boru je oduševljena WebDan konferencijom i od nas traže da je organizujemo najmanje 3 puta godišnje. Fascinirani su IT poslovima i aktuelnim web temama. Uspeli smo da povećamo svest o ovoj industriji i budućoj edukaciji u tom pravcu. Posetioci su ostvarili nova poznanstva, oseti se jačanje lokalne web zajednice. Rađaju se novi blogeri, novi freelanceri.

Nova lica, nove priče

Petrović kaže da su za treće izdanje WebDan konferencije spremili odlične predavače, a iako nije mogao da otkriva kompletnu listu (koja će biti dostupna za nekih desetak dana), on je rekao da će se mladima između ostalog obratiti i Damir Jugović, programer u gejming studiju Mad Head Games, te Milica Ivić, menadžer ljudskih resursa u kompaniji Limundo.

Organizatori WebDan konferencije pozivaju sve zainteresovane mlade osobe da im se pridruže u Boru sredinom maja (Foto: bor030.net)
Organizatori WebDan konferencije pozivaju sve zainteresovane mlade osobe da im se pridruže u Boru sredinom maja (Foto: bor030.net)

Treći WebDan ugostiće oko 200 posetilaca iz Bora, ali i iz gradova poput Beograda, Niša, Zaječara i Negotina. Organizatori konferencije ističu da je ostalo još 30 slobodnih mesta, te pozivaju sve zainteresovane da se prijave i pridruže im se u Boru gde će tokom 16. i 17. maja moći da čuju inspirativne i poučne priče mladih ljudi, koji danas zarađuju od Interneta – radeći za globalno tržište upravo iz Srbije.

Više informacija o WebDanu pronađite na zvaničnom sajtu konferencije.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Šta novi IPS QR kodovi donose malim trgovcima i njihovim kupcima – i kako ih implementirati?

Usluga instant plaćanja na prodajnim mestima uz pomoć IPS QR kodova zvanično je puštena u protokol u Srbiji krajem februara. U nastavku analiziramo na šta trgovci treba da obrate pažnju ako isti uvode u svoje procese naplate.

Startapi i poslovanje

Uz ‘Fleksibilni petak’ Nordeus omogućio zaposlenima da sami organizuju poslednji radni dan u nedelji

Dok se zaposleni u Nordeusu nakon 'full remote' režima ne vrate u kancelariju, kompanija im omogućava da njihova radna nedelja traje 4 dana - ukoliko to žele. Fleksibilni petak startovao je 8. maja, a u nastavku otkrivamo kako to izgleda u praksi.

Kultura 2.0

Kako su domaći YouTube kanali o kuvanju ‘eksplodirali’ za vreme epidemije

Da li i vi spadate u grupu ljudi koja je u karantinu isključivo radila na razvoju i usavršavanju kulinarskih veština? Verujem da jeste, a verujem i da ste inspiraciju tražili ne u bakinim kuvarima, već na YouTube-u.

Propustili ste

Netokracija

Popunite anketu o stanju plata u srpskoj IT i digitalnoj industriji nakon COVID-19

Učestvovanje u anketi je anonimno, zahteva svega nekoliko minuta i biće moguće dok ne prikupimo relevantnu količinu materijala.

Karijere

Kada je pravo vreme da uvećate vaš tim – iz ugla kreativne agencije i IT kompanije

Skaliranje - naizgled strana reč koju ako prebacite u kontekst preduzetništva i poslovanja znači mnogo. Ovog puta govorimo o rastu timova u kreativnoj i IT industriji, o tome kako efikasno voditi ovaj proces i kako izbeći izazove na tom putu.

Kultura 2.0

Mojih 5: Nemanja Čedomirović

Nemanja Čedomirović vodi GrowIT i sa svojim timom pomaže kompanijama da usvoje agilni način rada, a ove nedelje u specijalu 'Mojih 5' deli svoje preporuke sadržaja koji mu je ovih dana okupirao pažnju.

E-commerce

Nikola i Sonja pokrenuli su Prodajadelova.rs jer žele da promene način na koji održavamo naše četvorotočkaše

Napustio je dobro plaćen posao i visoku poziciju u kompaniji Würth sa ciljem da započne svoj posao iz snova. Ovo je priča o Nikoli Đuroviću koji je sa suprugom Sonjom pokrenuo sajt Prodajadelova.rs sa namerom da promeni percepciju kupovine auto delova i servisiranja vašeg četvorotočkaša.

Ekskluzivno

U 2019. godini potrošili smo €47,05 miliona na digitalno oglašavanje

Rezultati o ukupnom utrošku na digitalno oglašavanje u prethodnoj godini konačno su tu. Gle čuda - i ovoga puta tržište digitalnog oglašavanja u Srbiji zadržalo je dvocifren rast, ostvarivši jedan od najboljih rezultata otkako se istraživanje vrši.

E-commerce

eCommerce Asocijacija otvara vrata svoje Akademije za sve koji žele da pokrenu svoj web shop

eCommerce Asocijacija Srbije pokrenula je eCommerce Akademiju - edukativni projekat u okviru kog će profesionalci iz svih segmenata digitalnog ekosistema sa polaznicima deliti svoja iskustva iz sektora elektronske trgovine.