SC Ventures investirao u 'Booking' za medicinski turizam

SC Ventures investirao €200.000 u Virtus Vita – ‘Booking’ za medicinski turizam

Srpsko-kiparska kompanija Virtus Vita koja se bavi specijalizovanim medicinskim turizmom n a polju bolesti bubrega, primila je investiciju od fonda South Central Ventures za razvoj i skaliranje 'booking' servisa za spajanje pacijenata i klinika po imenu BookNowMed.

Sa povećanim brojem putovanja u prethodnim decenijama, povećao se i broj pacijenata koji kvalitetnu zdravstvenu negu traže na drugom kraju planete – po znatno pristupačnijim cenama. Nemali je broj kompanija koje se bave upravo ovim poslom, pri čemu se ukupna vrednost tržišta medicinskog turizma procenjuje na oko 100 milijardi dolara. Danas postoji više od 14 miliona korisnika-pacijenata koji koriste medicinske usluge na ovaj način, ostavljajući u proseku od 4.000 do 6.000 dolara po poseti.

Jedna od organizacija koja se bavi pružanjem takve vrste usluga jeste i srpsko-kiparski Virtus Vita koji je osnovan još 2012. godine, a koji je nedavno osigurao investiciju u iznosu od 200.000 evra od South Central Ventures fonda za razvoj prve online platforme za rezervaciju medicinskih usluga tj. tretmana u sektoru medicinskog turizma.

Medicinski turizam 2.0

Kako kažu iz Virtus Vite, mogućnost rezervacije usluga u realnom vremenu drastično će pojednostaviti spajanje pacijenata i klinika, ali i doprineti rastu sektora koji bi do 2025. mogao da vredi čak 3 biliona prema pojedinim projekcijama. Tokom godina, kompanija je razvila veliku mrežu u kojoj se danas nalazi čak 400+ klinika na 380 lokacija širom sveta – pružajući pacijentima-turistima mogućnost da obiđu svet i upoznaju sa se novim destinacijama, ali u isto vreme i pristup kvalitetnoj medicinskoj nezi po dosta povoljnijim cenama nego što je to slučaj sa zapadnim zemljama.

Rezervacija usluge i velik izbor destinacija

CEO i osnivač Virtus Vite, Antonios-Aris Bailan, izjavio je za Netokraciju da je kompanija ostvarila pristup prema 1,2 miliona pacijenata, sklopivši partnerstva sa 60 nacionalnih i lokalnih udruženja pacijenata sa bolestima bubrega. Bailan takođe kaže kako su on i njegov tim među prvima prepoznali vrednost ovog tržišta i potrebu za kreiranjem jednostavnog booking rešenja za medicinski turizam:

Naša vizija za BookNowMed jeste da postane mesto broj jedan za sve pacijente koji su u potrazi za kvalitetnom uslugom u oblasti medicinskog turizma. Nastojimo da kreiramo jednostavan servis za rezervaciju usluga koji će našim korisnicima pružiti centralizovano mesto za tretiranje velikog broja medicinskih problema i potreba.

Investicija koja je usledila od South Central Ventures-a, a čija visina nije obelodanjena javnosti, rezultat je plana da se lansira platforma BookNowMed i skalira na globalnom nivou. Povodom ove investicije, oglasio se i Jan Kobler, partner u fondu:

Uzbuđeni smo zbog prilike da radimo sa Virtus Vitom na digitalizaciji i skaliranju njihove booking platforme. Vrednost kompanije i njenih usluga prema korisnicima koji boluju od bolesti bubrega je ogromna, a sam tim je odlično pozicionirao svoje usluge koje će uz novu BookMedNow platformu moći globalno da skalira.

Podsećamo, u prethodnom periodu SC Ventures investirao je u makedonski InPlayer, hrvatski Agrivi i Bulb Technologies, te srpski WorkPlus i drytools.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

E-commerce

Gde je nestala besplatna poštarina i da li će AliExpress ikada vratiti ‘Free Shipping’ za Srbiju?

Pisanja medija s početka meseca o tome da AliExpress izbacuje 'free shipping' određenih proizvoda unelo je paniku među mnogima koji kupuju u ovoj online prodavnici. Mi smo analizirali šta je uzrok ovoj promeni i da li uskoro možemo očekivati da se stvari vrate u normalu.

Startapi i poslovanje

3Lateral kupio parcelu u Novom Sadu vrednu €7,7 miliona evra – da li je na pomolu izgradnja njihovog kampusa?

3Lateral kupio je plac u Novom Sadu od skoro 6.500 m2, a koji je plaćen više od 7,7 miliona evra. Znači li to da ova kompanija planira gradnju kampusa?

Kultura 2.0

Kako ste danas?

Pre nekoliko godina jedan lanac privatnih zdravstvenih ustanova preplavio je Beograd bilbordima sa ovim pitanjem. I nikome ko je video nije bilo svejedno. 'Struka' se obrušila na kampanju, a suštinski ni tada ni danas nije bilo jasno koji je tačno problem sa tim što je komunicirano.

Propustili ste

Kultura 2.0

Serbian Bookers: Turizam je i dalje u lošem stanju, ali izdavači računaju na domaće turiste

Kako su se domaći digitalni iznajmljivači snašli tokom pandemije i kakva su im očekivanja za naredni period? Istraživanje platforme Serbian-Bookers ima odgovor.

Intervju

Kako je pandemija uticala na globalno tržište digitalnih usluga i koje pouke se mogu izvući

Ceo svet se preko noći promenio izbijanjem COVID-19 pandemije, a ovaj virus uticao je na sve segmente poslovanja, posebno na globalno tržište IT usluga. Ono je moralo da se prilagodi novonastaloj situaciji i zaposlenima u ovom sektoru nametne potpuno novi izazov - izgradnju internih resursa u cilju što boljeg odgovora na krizu.

Kultura 2.0

Da li i dalje čitamo stripove ili će ovaj kulturološki fenomen ostati u senci digitalizacije?

Ako želiš pobediti, ne smeš izgubiti! Da li i vi često citirate omiljene junake iz stripova, poput čuvenog Alana Forda i jesu li stripovi i dalje deo pop-kulture koji rado konzumirate? Oni su, zapravo, kult koji se ne da tako lako izgubiti u zaboravu, a mi smo analizirali da li će ove male, crtane knjižice i dalje nalaziti put do korisnika - čak i u vreme digitalizacije pisanog i crtanog sadržaja.

Startapi i poslovanje

Kako je beogradski Intelisale porastao za vreme pandemije i prilagodio svoj posao trenutnim potrebama klijenata?

Vratite se koji mesec unazad i zapitajte se - koliko ste svoje poslovanje morali da prilagodite zahtevima klijenata čiji su biznisi bili direktno ili indirektno pogođeni pandemijom COVID-19?

Startapi i poslovanje

Upoznajte Stefana Feješa, najmlađeg programera koji radi u GitHubu i jedinog koji dolazi iz Srbije

Stefan Feješ ima 20 godina, fakultet bi trebalo da završi 2022. godine, a već je kreirao šesti najbrže rastući 'open source' projekat u 2018. godini, govorio na nekim od najpoznatijih 'tech' konferencija širom sveta, a prošlog meseca postao je i najmlađi član GitHub tima.

Kultura 2.0

Kako ste danas?

Pre nekoliko godina jedan lanac privatnih zdravstvenih ustanova preplavio je Beograd bilbordima sa ovim pitanjem. I nikome ko je video nije bilo svejedno. 'Struka' se obrušila na kampanju, a suštinski ni tada ni danas nije bilo jasno koji je tačno problem sa tim što je komunicirano.