SC Ventures investirao u 'Booking' za medicinski turizam

SC Ventures investirao €200.000 u Virtus Vita – ‘Booking’ za medicinski turizam

Srpsko-kiparska kompanija Virtus Vita koja se bavi specijalizovanim medicinskim turizmom n a polju bolesti bubrega, primila je investiciju od fonda South Central Ventures za razvoj i skaliranje 'booking' servisa za spajanje pacijenata i klinika po imenu BookNowMed.

Sa povećanim brojem putovanja u prethodnim decenijama, povećao se i broj pacijenata koji kvalitetnu zdravstvenu negu traže na drugom kraju planete – po znatno pristupačnijim cenama. Nemali je broj kompanija koje se bave upravo ovim poslom, pri čemu se ukupna vrednost tržišta medicinskog turizma procenjuje na oko 100 milijardi dolara. Danas postoji više od 14 miliona korisnika-pacijenata koji koriste medicinske usluge na ovaj način, ostavljajući u proseku od 4.000 do 6.000 dolara po poseti.

Jedna od organizacija koja se bavi pružanjem takve vrste usluga jeste i srpsko-kiparski Virtus Vita koji je osnovan još 2012. godine, a koji je nedavno osigurao investiciju u iznosu od 200.000 evra od South Central Ventures fonda za razvoj prve online platforme za rezervaciju medicinskih usluga tj. tretmana u sektoru medicinskog turizma.

Medicinski turizam 2.0

Kako kažu iz Virtus Vite, mogućnost rezervacije usluga u realnom vremenu drastično će pojednostaviti spajanje pacijenata i klinika, ali i doprineti rastu sektora koji bi do 2025. mogao da vredi čak 3 biliona prema pojedinim projekcijama. Tokom godina, kompanija je razvila veliku mrežu u kojoj se danas nalazi čak 400+ klinika na 380 lokacija širom sveta – pružajući pacijentima-turistima mogućnost da obiđu svet i upoznaju sa se novim destinacijama, ali u isto vreme i pristup kvalitetnoj medicinskoj nezi po dosta povoljnijim cenama nego što je to slučaj sa zapadnim zemljama.

Rezervacija usluge i velik izbor destinacija

CEO i osnivač Virtus Vite, Antonios-Aris Bailan, izjavio je za Netokraciju da je kompanija ostvarila pristup prema 1,2 miliona pacijenata, sklopivši partnerstva sa 60 nacionalnih i lokalnih udruženja pacijenata sa bolestima bubrega. Bailan takođe kaže kako su on i njegov tim među prvima prepoznali vrednost ovog tržišta i potrebu za kreiranjem jednostavnog booking rešenja za medicinski turizam:

Naša vizija za BookNowMed jeste da postane mesto broj jedan za sve pacijente koji su u potrazi za kvalitetnom uslugom u oblasti medicinskog turizma. Nastojimo da kreiramo jednostavan servis za rezervaciju usluga koji će našim korisnicima pružiti centralizovano mesto za tretiranje velikog broja medicinskih problema i potreba.

Investicija koja je usledila od South Central Ventures-a, a čija visina nije obelodanjena javnosti, rezultat je plana da se lansira platforma BookNowMed i skalira na globalnom nivou. Povodom ove investicije, oglasio se i Jan Kobler, partner u fondu:

Uzbuđeni smo zbog prilike da radimo sa Virtus Vitom na digitalizaciji i skaliranju njihove booking platforme. Vrednost kompanije i njenih usluga prema korisnicima koji boluju od bolesti bubrega je ogromna, a sam tim je odlično pozicionirao svoje usluge koje će uz novu BookMedNow platformu moći globalno da skalira.

Podsećamo, u prethodnom periodu SC Ventures investirao je u makedonski InPlayer, hrvatski Agrivi i Bulb Technologies, te srpski WorkPlus i drytools.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Car:go testira električne trotinete: 999 dinara za poslovne korisnike, uskoro i za ostale članove Udruženja

Električni trotineti najpre će biti na raspolaganju samo kompanijskim Car:Go klijentima i test faza ovog projekta trajaće mesec dana. Nakon toga sledi ekspanzija ove usluge.

Karijere

Kako dobiti posao u Guglu na poziciji programera – otkriva nam Darinka Zečević

Profesionalni put i potraga za poslom može nas odvesti na različite krajeve sveta. Međutim, kako izgleda razvijati karijeru i život u Irskoj, zemlji koja važi za drugu državu na svetu po izvozu softverskih usluga?

Tehnologija

Muzički streaming servisi dostupni u Srbiji nude i probni period – ovo su njihove prednosti

Većina korisnika u Srbiji danas svoju omiljenu muziku pušta preko YouTube-a, pametnog telefona ili eksternih memorija. Međutim, muzički 'streaming' servisi nude znatno bolje korisničko iskustvo. Mi vam donosimo spisak onih najpopularnijih ali i njihove prednosti.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Želite nekog ko će se brinuti o vašem domu? Podržite ‘crowdfunding’ kampanju domaćeg startapa Uradi-zaradi

Tim iza startapa Uradi-zaradi pokrenuo je 'crowdfunding' kampanju na sajtu Indiegogo u okviru koje potražuju sredstva za unapređenje projekta Home Managera - kako bi do kraja godine zaposlili 20 mladih samohranih majki u Beogradu. 

Gaming

Sport Klub Esports novi je TV kanal koji će popularizovati regionalni gejming – kod ‘offline’ publike

Pitali smo osnivača Fortune Esports zašto su pokrenuli televizijski kanal i kako će on pomoći u razvoju regionalne esport scene.

Startapi i poslovanje

Život posle hakatona

Hakatoni se u domaćoj IT zajednici percipiraju kao prilika za mlade i talentovane timove da pokažu svoje tehničko i biznis znanje prilikom kreiranja novih proizvoda. Međutim, da li je život posle hakatona jednostavan ili pravi izazovi slede tek nakon što tim primi 'veliki ček'?

Digitalni mediji

Instagram dominira – sa njim i želja domaćih izdavača da se približe publici i Generaciji Z

Na koji način domaći mediji koriste Instagram i druge kanale kako bi informisali, zabavili i edukovali mlađu publiku?

Kultura 2.0

Jedan klik u Photoshopu i već smo spremni za Evropu!

Zašto je sve oko nas postalo jednolično, unificirano, predvidljivo i nimalo autentično?

E-commerce

Boban ranac osvojio je Srbiju zahvaljujući Oskaru koji je u e-commerce ušao – slučajno

Jedan Novosađanin, potraga za praktičnim rancem i slučajni susret sa Kickstarter kampanjom neke holandske firme bili su dovoljni da Srbija dobije Bobana.