Makedonski InPlayer podigao £500.000 za monetizaciju digitalnog sadržaja

Makedonski InPlayer podigao £500.000 za bolju monetizaciju digitalnog sadržaja

Deveti tim koji se priključio portfoliu SC Ventures fonda jeste makedonski InPlayer - platforma za monetizaciju video sadržaja na digitalnim kanalima koja već sada radi sa nekim od najvećih medijskih i tehnoloških kompanija, navodi se u saopštenju. Investicija od 500.000 funti predstavlja ujedno i najveću sumu koju je jedna tehnološka kompanija osigurala u 'Zemlji sunca i jezera'.

Investicioni fond South Central Ventures saopštio je da je investirao u makedonsko-britanski InPlayer koji je nedavno lansirao svoju novu platformu za monetizaciju digitalnog video sadržaja baziranog na korišćenju mikro servisa i izradi specijalizovanih rešenja za svoje klijente.

Proizvod je za kratko vreme koristilo više od milion korisnika, a na spisku klijenata nalaze se kompanije DK4, američka kablovska mreža RideTV, ali i sportske mreže IMG i SportRadar, kao i jedan od lidera na video on demand tržištu na prostoru Centralne i Istočne Evrope – FilmBox.

InPlayer tim čine eksperti na polju distribucije i monetizacije sadržaja, dok kompaniju vode George Meek (CEO), Nenad Cubrinovski (COO) i Filip Dimcevski (CTO). U izjavi za medije, Meek se osvrnuo na investiciju i njen značaj za tim čiji se proizvod već uveliko koristi u 24 zemlje širom sveta:

Zaista smo srećni što imamo priliku da radimo sa SC Ventures fondom koji će nam pomoći da dodatno proširimo svoje poslovanje u Skoplju. Naš tim trenutno čini 35 zaposlenih dok je ideja da se taj broj duplira u narednih godinu dana. Makedonija je srž našeg poslovanja i uzbuđeni smo što ćemo imati priliku da radimo sa talentovanim ljudima na lokalu.

Skaliranje proizvoda i pozicioniranje na globalnom tržištu

Investicija u visini od 500.000 funti omogućiće makedonskoj kompaniji da dodatno proširi svoj tim u Skoplju, ali i da pozicionira svoj proizvod kao jednu od vodećih platformi za monetizaciju video i digitalnog sadržaja.

„Uzbuđeni smo što ćemo raditi sa InPlayer timom i što ćemo im pomoći da prošire svoj spisak klijenata. Monetizacija digitalnih aseta jedna od interesantnijih tema u biznisu i ja zaista verujem će se InPlayer pozicionirati kao jedan od lidera na ovom polju“, zaključila je Tatjana Zabasu, Managing Partner u SC Ventures fondu.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Internet marketing

Zašto je Jala Brat bolji u marketingu od 97% balkanskih kompanija?

Šta znači kad neko na Balkanu u samo 24 sata nakon objavljivanja albuma uspije skupiti preko 1.000.000 pregleda na svih 6 pjesama? Znači da je razvalio - ili da se Justin Bieber preselio nama?

Gaming

Kako objaviti video igru ili aplikaciju na Google Play i AppStore – korak po korak

Imate ideju za video igru na pametnim telefonima, razradili ste biznis plan, krenuli u razvoj, došli do finalne verzije i sledeći korak je plasiranje proizvoda na AppStore i Google Play. U nastavku vam objašnjavamo kako da prevaziđete poslednji izazov i uspešno lansirate svoju igru ili aplikaciju u 'svet'.

SEO i pretraga

Stiže Netokracijina edukacija o SEO trikovima – promo cene karata do 22. septembra!

Netokracija Srbija nastavlja sa organizacijom edukacija, a na red je došla ona o SEO trikovima. Želite da naučite tehnike koje garantuju uspeh na rezultatima pretraga? Čekamo vas 30. septembra u Beogradu!

Propustili ste

Karijere

Kako se zaposliti u kompaniji Facebook? Nenad Božidarević deli svoja iskustva

Nakon četiri godine na poziciji front-end inženjera, najpre sa Facebook, a potom i sa Instagram strane, Nenad Božidarević prelazi u Oculus, gde nakon godinu dana postaje menadžer, a za Netokraciju otkriva da li je Menlo Park zaista raj za domaće programere.

Internet marketing

Kako je PornHub najprljavijim pornićem napravio najčistiju marketinšku kampanju ove godine

Marketari, sledeći put kada se budete žalili na svog klijenta setite se da ima i onih čiji se naziv ili (ne daj bože) delatnost ne mogu promovisati putem društvenih mreža, klasičnih medija i drugih platformi. Pa ipak, oni pronađu način da uzbude javnost. Naravno, pričamo o sajtu PornHub.

Internet marketing

Zašto je Jala Brat bolji u marketingu od 97% balkanskih kompanija?

Šta znači kad neko na Balkanu u samo 24 sata nakon objavljivanja albuma uspije skupiti preko 1.000.000 pregleda na svih 6 pjesama? Znači da je razvalio - ili da se Justin Bieber preselio nama?

Startapi i poslovanje

Google bi mogao da akvizira Nutanix – šta to znači za Srbiju?

Poslednjih dana u svetskim medijima kruže glasine kako bi kompanija Alphabet koja stoji iza Google-a mogla akvizirati Nutanix kao deo strategije za dalje unapređenje svoje 'cloud' platforme. Da li će se to odraziti na srpski ogranak ove kompanije?

Mobilno

Da li je Apple i dalje inovativan ili mi to samo ne vidimo?

Teatar nazvan po jednom od najvećih tehnoloških genija pre dva dana bio je svedok još jednog Apple događaja - verovatno i najdosadnijeg do sada.

Tehnologija

Gežeti sa platforme Aliexpress koji vam mogu olakšati život, a pristupačni su svima

Škola je počela, od povratka u amfiteatre fakulteta ima još tri nedelje, te je ovo prava prilika da vam predstavimo vodič sa nekoliko pristupačnih Aliexpress gedžeta sa koji vam mogu olakšati svakodnevicu.