Makedonski InPlayer podigao £500.000 za monetizaciju digitalnog sadržaja

Makedonski InPlayer podigao £500.000 za bolju monetizaciju digitalnog sadržaja

Deveti tim koji se priključio portfoliu SC Ventures fonda jeste makedonski InPlayer - platforma za monetizaciju video sadržaja na digitalnim kanalima koja već sada radi sa nekim od najvećih medijskih i tehnoloških kompanija, navodi se u saopštenju. Investicija od 500.000 funti predstavlja ujedno i najveću sumu koju je jedna tehnološka kompanija osigurala u 'Zemlji sunca i jezera'.

Investicioni fond South Central Ventures saopštio je da je investirao u makedonsko-britanski InPlayer koji je nedavno lansirao svoju novu platformu za monetizaciju digitalnog video sadržaja baziranog na korišćenju mikro servisa i izradi specijalizovanih rešenja za svoje klijente.

Proizvod je za kratko vreme koristilo više od milion korisnika, a na spisku klijenata nalaze se kompanije DK4, američka kablovska mreža RideTV, ali i sportske mreže IMG i SportRadar, kao i jedan od lidera na video on demand tržištu na prostoru Centralne i Istočne Evrope – FilmBox.

InPlayer tim čine eksperti na polju distribucije i monetizacije sadržaja, dok kompaniju vode George Meek (CEO), Nenad Cubrinovski (COO) i Filip Dimcevski (CTO). U izjavi za medije, Meek se osvrnuo na investiciju i njen značaj za tim čiji se proizvod već uveliko koristi u 24 zemlje širom sveta:

Zaista smo srećni što imamo priliku da radimo sa SC Ventures fondom koji će nam pomoći da dodatno proširimo svoje poslovanje u Skoplju. Naš tim trenutno čini 35 zaposlenih dok je ideja da se taj broj duplira u narednih godinu dana. Makedonija je srž našeg poslovanja i uzbuđeni smo što ćemo imati priliku da radimo sa talentovanim ljudima na lokalu.

Skaliranje proizvoda i pozicioniranje na globalnom tržištu

Investicija u visini od 500.000 funti omogućiće makedonskoj kompaniji da dodatno proširi svoj tim u Skoplju, ali i da pozicionira svoj proizvod kao jednu od vodećih platformi za monetizaciju video i digitalnog sadržaja.

„Uzbuđeni smo što ćemo raditi sa InPlayer timom i što ćemo im pomoći da prošire svoj spisak klijenata. Monetizacija digitalnih aseta jedna od interesantnijih tema u biznisu i ja zaista verujem će se InPlayer pozicionirati kao jedan od lidera na ovom polju“, zaključila je Tatjana Zabasu, Managing Partner u SC Ventures fondu.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Digitalni mediji

Kako da napravite podcast zbog kojeg nećete morati da prodate bubreg?

Šta morate da znate ukoliko želite da se upustite u avanturu zvanu podcast?

Kultura 2.0

Ko je vaš Mesija na razmućivanje?

Kada ste prvi put shvatili da ste matori? Ja pre nekih 5-6 godina, tada u kasnim dvadesetim.

Digitalni mediji

Valjda niste zaboravili na TikTok jer ova aplikacija upravo menja način na koji konzumiramo digitalni sadržaj

Aplikacija TikTok otklanja iluziju o tome kako je bilo koji korisnik društvenih mreža tu da odlučuje i aktivno bira – to umesto njega u potpunosti radi aplikacija. Znači li to da dolazi novo doba za društvene mreže?

Propustili ste

Netokracija

Kako da unapredite korisničko iskustvo svojih klijenata? Saznajte na ‘Customer Experience’ konferenciji!

Bavite se korisničkim iskustvom ili podrškom, marketingom, IT-jem ili vas jednostavno zanima digitalna transformacija? Netokracijina Customer Experience konferencija u Zagrebu je pravo mesto za vas!

Digitalni mediji

Kako da napravite podcast zbog kojeg nećete morati da prodate bubreg?

Šta morate da znate ukoliko želite da se upustite u avanturu zvanu podcast?

Startapi i poslovanje

U kojoj meri sarađuju domaće kompanije i startapi?

Uoči predstojeće Webiz edukacije u Novom Sadu, razgovaramo sa učesnicima panela o saradnji kompanija i startapa. Kako taj odnos izgleda danas i može li se unaprediti?

Mobilno

Societe Generale Srbija i Mastercard lansirali mCard – uslugu plaćanja mobilnim telefonom na POS terminalima

Societe Generale Srbija lansirala je u petak mCard - uslugu koja omogućava beskontaktno plaćanje pametnim telefonom na svim POS terminalima u zemlji i inostranstvu gde se prihvataju Mastercard beskontaktne platne kartice.

Startapi i poslovanje

Vukan Simić (FishingBooker): Svaki dan na posao dolazi 80 ljudi koji veruju u ono što stvaramo – to je naš najveći uspeh

Sa Vukanom Simićem razgovarali smo o putu koji je prošao FishingBooker, jedan od najpoznatijih domaćih startapa i servis koji se bavi rezervacijom pecaroških tura svuda u svetu.

Internet marketing

Proglašeni dobitnici IAB MIXX 2019. nagrada – Grand Prix otišao u ruke Ovation BBDO

Na devetom po redu Digital Day konferenciji pod sloganom How do you trust, dodeljena su Mixx Awards priznanja za najbolje digitalne kampanje realizovane prethodne godine u Srbiji.