SC Ventures i StartLabs investirali u beogradski WorkPuls

South Central Ventures ko-investirao sa StartLabsom u beogradski WorkPuls

South Central Ventures fond investirao je u beogradski startap WorkPuls koji se bavi razvojem softvera za povećanje produktivnosti i bolje upravljanje satnicom zaposlenih, kao i njihovim zadacima. 'Seed' investicija rezultat je saradnje sa fondom StartLabs Ventures koji je već prethodno investirao u WorkPuls, dok se SC Ventures priključio dogovoru u ulozi ko-investitora.

workplus_1naslovna

U saopštenju za javnost navodi se da WorkPuls nastoji da prevaziđe neke od mnogobrojnih problema sa kojima se vlasnici malih biznisa susreću – upravljanje njihovim zaposlenima. Rešenje ovog beogradskog tima omogućava menadžerima da imaju detaljan uvid u satnicu svakog od zaposlenih, ali i da im lakše određuju zadatke koji trebaju biti ispunjeni, što je posebno bitno u kompanijama koje posluju na daljinu, rade u različitim vremenskim zonama ili imaju fleksibilno radno vreme.

Iako se u saopštenju ne navodi visina same ko-investicije, iz SC Ventures fonda ističu da su uzbuđeni zbog prilike da rade sa ovim mladim beogradskim timom, posebno naglašavajući dugogodišnje iskustvo osnivača i CEO-a, Ivana Petrovića, koji na softverskim projektima radi od 2008. godine. Investicija u saradnji sa StartLabs Ventures fondom omogućiti WorkPuls timu podršku neophodnu za dalje skaliranje proizvoda i njegovo lansiranje na globalnom tržištu, navode iz ovog fonda.

Ostavi komentar

  • Marko Mudrinić

   Marko Mudrinić

   18. 8. 2016. u 19:36 Odgovori

   Zdravo Josipe,

   Tačan iznos investicije nije objavljen javnosti. StartLabs Ventures po defaultu investira $50.000 u zamenu za 10 – 15% vlasničkog udela, dok se SC Ventures izjašnjava kao fond za veće ‘seed’ investicije – primera radi do sada su investirali po 300k i 700k u dva srpska startapa.

   Pozdrav,

 1. Milan

  Milan

  24. 8. 2016. u 23:09 Odgovori

  Kako sad mladi tim i dugogodišnje iskustvo osnivača. Ili jedno ili drugo. To je kao kada traže ‘mladi i iskusan tim’, kada ne znaju kako i šta trebaju pa ajde da budu u trendu.

  Inače SC Venture ulaže upravo protivno svetskim trendovima. Ko zna koji su njihovi ciljevi.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kultura 2.0

Predstavljamo rezultate istraživanja: Koliko srpske IT-jevce košta sedenje za računarom?

Rezultati naše online ankete u kojoj je učestvovalo ravno 700 profesionalaca koji rade u srpskom IT sektoru potvrđuju da dugo sedenje za računarom i savremen stil života ostavljaju posledice po zdravlje. Fokus ankete bio je na ispitivanju uticaja na koštano-mišićni sistem i prikupljanju informacija o najzastupljenijim načinima lečenja, prosečnim troškovima koje lečenje iziskuje, kao i o prevenciji u vidu fizičke aktivnosti.

E-commerce

Zanateria je nova ‘online’ robna kuća iz Srbije koja okuplja preko 180 zanatlija, malih proizvođača i njihovih unikatnih proizvoda

Domaća scena izrade zanatskih proizvoda je u ekspanziji, pa je sve više manjih proizvođača koji traže svoje mesto na 'online' i 'offline' tržištu. U tome im može pomoći Zanateria - nova Internet robna kuća, čiji su osnivači za Netokraciju podelili svoju poslovnu priču.

Kultura 2.0

Lako je isključiti Slack i mail, ali kako se gase misli o poslu?

Ako ovaj tekst čitate posle radnog vremena, koliko puta ste pogledali na mail, pomislili na svoj posao ili zadatak koji morate da završite sutra? Ni statistika, a bogami ni praksa vam ne idu u prilog, pa ste verovatno to učinili barem jednom, a u nastavku ćete otkrićete kako (i zašto) bi to trebalo smanjiti na minimum.

Propustili ste

Kultura 2.0

Teško je zaobići Netflix u Srbiji kada su TV okupirali rijaliti i politika

'Streaming' servisa je sve više, pa se zato pitam da li će se tradicionalna televizija svesti na sportske prenose, politiku i rijaliti programe ili će i dalje imati šta da ponudi?

Kultura 2.0

Uputstvo za primenu Testa samostalnosti konačno je objavljeno

Uputstvo za tumačenje kriterijuma Testa samostalnosti pomoći će paušalnim preduzetnicima i poreskim inspektorima da pravilno protumače devet kriterijuma koji određuju da li su ovi preduzetnici u svom poslovanju nezavisni u odnosu na svog nalogodavca ili ne.

Tehnologija

Plaćanje QR kodovima uveliko dolazi u Srbiju – koje prednosti donosi i šta treba da znamo o tome?

Uskoro bi u prodavnicama širom zemlje trebao da bude integrisan sistem instant plaćanja, odnosno instrukcija - NBS IPS QR kod. Mi smo analizirali šta to znači za korisnike i trgovce i koje benefite donosi.

Kultura 2.0

Lako je isključiti Slack i mail, ali kako se gase misli o poslu?

Ako ovaj tekst čitate posle radnog vremena, koliko puta ste pogledali na mail, pomislili na svoj posao ili zadatak koji morate da završite sutra? Ni statistika, a bogami ni praksa vam ne idu u prilog, pa ste verovatno to učinili barem jednom, a u nastavku ćete otkrićete kako (i zašto) bi to trebalo smanjiti na minimum.

Mobilno

Da li ste i dalje spremni da za telefon platite 1.000 evra – kada sličan možete naći za duplo manje novca?

Pre nekoliko meseci, svoj telefon star pet godina, zamenio sam novim, prošlogodišnjim modelom. I dok sam tražio adekvatnu zamenu, prvi put sam se zapitao ima li uopšte razlike između današnjih 'flagship' uređaja i da li nas velike kompanije danas više privlače primamljivim reklamama nego inovacijama koje su nam zaista potrebne.

Kultura 2.0

4 poslovne lekcije koje sam naučio iz druge sezone Narcos Mexico

Oni su trgovci narkoticima, nemaju visoko obrazovanje i fensi MBA programe u svojim CV-jevima. Prodaju 'bijelo' za život, odrasli su na ulicama, nemaju stvarni dodir sa poslovnim svijetom i njegovim trendovim. Ili to samo tako izgleda?