Vip ostvario rast prihoda od 21% u prvom kvartalu

Vip ostvario rast prihoda od 21% u prvom kvartalu – dobit od 8 miliona evra

Mobilni operater Vip mobile predstavio je danas rezultate poslovanja u prvom kvartalu 2016. godine, pri čemu je kompanija zabeležila rast prihoda od 21,5% u odnosu na isti period 2015. godine. Iz kompanije najavljuju nove investicije u 4G mrežu, a brzim Internetom uskoro bi trebalo da bude pokriveno više od 75% Srbije.

vipvip

Tokom prvog kvartala 2016. godine, mobilni operater Vip mobile ostvario je prihod od 6,2 milijarde dinara (50,6 miliona evra) i rast od 21,5% više u odnosu na prethodnu 2015. godinu. Sa više od 2 miliona korisnika do kraja marta i udelu od 22,6 na celokupnom tržištu, Vip je pre kamate, amortizacije i poreza ostvario dobit od 1 milijarde dinara (8,1 milion evra).

Direktor i CFO Vip mobile i Si.mobil, Andreas Graf, izjavio je u obraćanju medijima da je rast Vipovog poslovanja rezultat povećanog broja postpejd korisnika koji sve više koriste različite usluge, prenos podataka u 3G i 4G mreži, pri čemu se sve veći broj njih odlučuje za kupovinu pametnih telefona:

Naš cilj je da korisnike podstaknemo i omogućimo im da uživaju i u novim uslugama i servisima kao što su to mobilna televizija ili mogućnost deljenja svojih Internet paketa sa najbližima, gde god da se nalaze.

Nove investicije u 4G mrežu

Dodajući da je Vip u ovom trenutku jedan od najvećih grinfild investitora u Srbiji gde je uloženo više od 920 miliona evra, Graf je najavio da će Vip tokom 2016. godine nastaviti investiranje u sveobuhvatno širenje 4G mreže koja će omogućiti brz i pouzdan mobilni širokopojasni Internet – za 75% stanovništva i to u više od 70 manjih i većih gradova Srbije.

Kao član Telekom Austria Grupe koja danas posluje u 8 zemalja u Centralnoj i Istočnoj Evropi i koja broji 24 miliona korisnika, Vip i druge kompanije ostvarile su sveukupan prihod od 1 milijarde evra u prvom kvartalu 2016. godine.

Popularno

Digitalni mediji

Disney+ je konačno dostupan i kod nas, ali evo šta korisnici u Srbiji ne dobijaju

Od ovog meseca, korisnici iz Srbije i regiona konačno imaju priliku da se pretplate na Disney+ striming platformu, ali uz određena ograničenja.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

Intervju

Nakon 15 godina u medijima Ivan Jelić karijeru nastavlja u kompaniji Sourcefabric

Posle 15 godina rada na domaćem medijskom tržištu kao deo web tima B92, Ivan Jelić nastaviće svoju karijeru u kompaniji Sourcefabric. U intervjuu sa njim otkrivamo kako se odlučio da svoje nove profesionalne korake gradi u firmi koja razvija softver za medije.

Propustili ste

Novost

Uvod u blokčejn: Novi vodič odgovara na pitanja o osnovama ove tehnologije

Ovaj vodič nam donosi osnove blockchain tehnologije, uvod u blockchain ekonomiju, kao i odgovore na pitanja kako ova tehnologija utiče na vaš online identitet i koja je njena budućnost.

Startapi i poslovanje

Florence Healthcare sa velikom kancelarijom u Beogradu obezbedio novih $27 miliona investicije

Cilj ove investicije je da podrži misiju kompanije da u narednoj deceniji udvostruči rezultate kliničkih istraživanja tako što će omogućiti remote pristup njihovoj dokumentaciji.

Internet marketing

Kreativna agencija Redvertex otvara kancelarije u Beogradu – zapošljavaju 3D artiste i arhitekte

Jedna od vodećih svetskih kreativnih agencija iz oblasti arhitektonske vizualizacije i marketinga posvećene svetskoj industriji nekretnina, otvara svoju kancelariju u prestonici Srbije.

Novost

Ximedes sa kancelarijama u Novom Sadu akvizirao holandski Ginger Payments – širenje tima prva stvar na spisku

Ximedes, evropska softverska firma aktivna u fintech oblasti sa kancelarijama u holandskom Harlemu, Hamburgu, Stokholmu i Novom Sadu, akvizirala je kompaniju Ginger Payments koja je vodeći provajder platforme za onlajn plaćanje sa sedištem u Amsterdamu.

Web 3.0

Solana x Jump Hacker House konferencija o web3 tehnologiji dolazi u Beograd početkom jula

'Solana x Jump Hacker House Beograd', konferencija za softverske inženjere i tehnološke biznise zainteresovane za blockchain i web3 tehnologije biće održana u Beogradu od 02. do 06. jula.

Gaming

Highwater nova je igra srpskog Demagog studija koja ove godine dolazi na konzole i PC

Nakon uspeha video igre 'Golf Club: Wasteland' i najave igre 'The Cub', srpski game dev studio Demagog najavio je svoj novi naslov 'Highwater' koji bi uskoro trebalo da bude dostupan za gejmere širom sveta.