Vip ostvario rast prihoda od 21% u prvom kvartalu

Vip ostvario rast prihoda od 21% u prvom kvartalu – dobit od 8 miliona evra

Mobilni operater Vip mobile predstavio je danas rezultate poslovanja u prvom kvartalu 2016. godine, pri čemu je kompanija zabeležila rast prihoda od 21,5% u odnosu na isti period 2015. godine. Iz kompanije najavljuju nove investicije u 4G mrežu, a brzim Internetom uskoro bi trebalo da bude pokriveno više od 75% Srbije.

vipvip

Tokom prvog kvartala 2016. godine, mobilni operater Vip mobile ostvario je prihod od 6,2 milijarde dinara (50,6 miliona evra) i rast od 21,5% više u odnosu na prethodnu 2015. godinu. Sa više od 2 miliona korisnika do kraja marta i udelu od 22,6 na celokupnom tržištu, Vip je pre kamate, amortizacije i poreza ostvario dobit od 1 milijarde dinara (8,1 milion evra).

Direktor i CFO Vip mobile i Si.mobil, Andreas Graf, izjavio je u obraćanju medijima da je rast Vipovog poslovanja rezultat povećanog broja postpejd korisnika koji sve više koriste različite usluge, prenos podataka u 3G i 4G mreži, pri čemu se sve veći broj njih odlučuje za kupovinu pametnih telefona:

Naš cilj je da korisnike podstaknemo i omogućimo im da uživaju i u novim uslugama i servisima kao što su to mobilna televizija ili mogućnost deljenja svojih Internet paketa sa najbližima, gde god da se nalaze.

Nove investicije u 4G mrežu

Dodajući da je Vip u ovom trenutku jedan od najvećih grinfild investitora u Srbiji gde je uloženo više od 920 miliona evra, Graf je najavio da će Vip tokom 2016. godine nastaviti investiranje u sveobuhvatno širenje 4G mreže koja će omogućiti brz i pouzdan mobilni širokopojasni Internet – za 75% stanovništva i to u više od 70 manjih i većih gradova Srbije.

Kao član Telekom Austria Grupe koja danas posluje u 8 zemalja u Centralnoj i Istočnoj Evropi i koja broji 24 miliona korisnika, Vip i druge kompanije ostvarile su sveukupan prihod od 1 milijarde evra u prvom kvartalu 2016. godine.

Popularno

Karijere

Regruteri nam otkrivaju koje su trenutno najtraženije pozicije u IT-ju

Kako bismo saznali koji kadrovi su trenutno najpotrebniji domaćoj tehnološkoj industriji kontaktirali smo predstavnike agencija FatCat Coders, ManpowerGroup i Omnes Group. U nastavku teksta slede njihova iskustva.

Office Talks Podcast

Poreski raj ili pakao? (gost Milan Trbojević)

Da se odmah razumemo, nema te online peticije koja će naterati državu za pregovarački sto sa frilenserima. Radnici digitalne ekonomije moraju se udružiti i ozbiljno shvatiti ambicije države za naplatom poreza za svaku deviznu doznaku.

Startapi i poslovanje

Poreska uprava poziva građane da prijave svoje inostrane prilive – posebno ističu programere i influensere

Poreska uprava Republike Srbije poziva sva fizička lica koja su propustila da podnesu poreske prijave priliva iz inostranstva, da to samoinicijativno urade kako bi izbegli prekršajnu odgovornost.

Propustili ste

Kultura 2.0

Brendovi treba da poštuju autentičnost svakog influensera – i tu leži ključ kvalitetnijeg sadržaja

Ako ste se barem jednom iznervirali kada ste prelistavajući Instagram Story isti proizvod videli na deset različitih profila - ovo je tekst za vas. Sa predstavnicima agencija i influenserima razgovaramo o ovoj praksi.

Office Talks Podcast

Poreski raj ili pakao? (gost Milan Trbojević)

Da se odmah razumemo, nema te online peticije koja će naterati državu za pregovarački sto sa frilenserima. Radnici digitalne ekonomije moraju se udružiti i ozbiljno shvatiti ambicije države za naplatom poreza za svaku deviznu doznaku.

Startapi i poslovanje

Pobednici OTP Generator konkursa Zanateria i Your Pet World otkrivaju dalje svoje poslovne planove

Pre nešto više od nedelju dana završen je još jedan Generator Gamechanger konkurs, ovaj put u 'online' izdanju. Žiri je i ove godine izabrao najbolje digitalne projekte, a njihove priče vam otkrivamo u nastavku.

Internet marketing

Budućnost digitalnog marketinga se ‘kladi’ na mlade ljude – i zato pazite kako birate praktikante

Da li zaista mladima više nije toliko sexy raditi u marketing agencijama ili situacija nije toliko tragična kakvom je predstavljaju?

Startapi i poslovanje

Kanadski startap Autoklose sa kancelarijama u Beogradu akviziran od strane kompanije VanillaSoft

Autoklose nastaviće svoje poslovanje kao deo kompanije VanillaSoft, jedne od vodećih 'sales engagement' tehnoloških kompanija na svetu.

Startapi i poslovanje

LearnUpon sa kancelarijama u Beogradu osigurao $56 miliona investicije

LearnUpon, kompanija koja u Beogradu zapošljava preko 40 developera, osigurala je manjinsku investiciju od 56 miliona dolara od kompanije za globalni rast Summit Partners.