Isprobali smo brzi Vip 4G kućni Internet - u redakciji i na planini

Isprobali smo Vipov brzi 4G Kućni net – u redakciji i na planini

Bili mi digitalci, frilenseri ili prosto samo voleli da uživamo u digitalnim servisima, brz i stabilan Internet danas se prosto nameće kao obaveza - kako u pokretu tako i na fiksnoj lokaciji. Iz Vipa kažu da su početkom godine predstavili novi paket koji njihovu 4G LTE mrežu stavlja u ruke porodičnih korisnika i vlasnika malih i srednjih biznisa. Kako ovo sve radi uverili smo se prethodne nedelje na Netokracijinom testu Vipovog Kućnog neta.

fn3

Mrežom bržom bržu… aaah, zaboravi!

Ukoliko ste i vi prethodnih dana lomili jezik na Vipovu najnoviju TV reklamu, u pitanju je novi set paketa po imenu Kućni net koji utilizuju mobilnost i brzinu Vipove 4G LTE u jednom novom – kućnom formatu. Kako to? Ista kartica koja pokreće vaš telefon ili Mi-Fi ruter sada se nalazi u ZTE kućnom ruteru (ima i kabl, proverili smo) na koji je moguće spojiti do 32 uređaja, a koji se pokazao kao savršeno rešenje za frilensere, mali biznis ili porodičnu upotrebu. U ponudi su čak tri paketa koji se razlikuju po ceni i količini mesečnog protoka, a mi smo nedelju dana surfovali uz tarifu Kućni Net 2.

Otkutijavanje

Kada preuzmete vaš novi ZTE ruter koji se uz bilo koji od ponuđenih paketa može kupiti za samo 1 dinar, u šarenolikoj kutiji dobijate uređaj bele boje i minimalističkog izgleda koji će se savršeno uklopiti u vaš radni prostor ili dom. Tu je kabl za struju tj. AC adapter koji napaja čitavu stvar, dok je pre samog aktiviranja uređaja u isti potrebno ubaciti Vipovu USIM karticu koju dobijate prilikom odabira paketa.

Upravo je ovo najveća razlika u odnosu na rutere koji za potrebe Internet signala koriste kabl ili optiku – dok ste uz konekcije tog tipa vezani za fizičku lokaciju vašeg stana, poslovnog prostora ili coworking mesta (jer žica ipak mora nekud da prođe 🙂 ), Vipov Kućni net ruter možete postaviti doslovno na bilo kojoj lokaciji pokrivenoj 4G LTE signalom ovog operatera. I u relativnoj blizini utičnice za struju!

vip2
Baš kao i kod mobilnog telefona, potrebno je ubaciti karticu u predodređeni slot nakon čega možete pokrenuti i podesiti vaš ZTE ruter.

U ovoj priči posebno će se pronaći podstanari koji znaju teret korišćenja Interneta bez ugovorne obaveze i (realno) nepovoljnih paketa. Uz Kućni net, oni u svakom trenutku mogu poneti ruter sa sobom – od jednog stana do drugog – bez nepotrebne brige o sklapanju vezujućih ugovora sa kablovskim kompanijama ili sporoj konekciji. Ukoliko živite u prestonici ili u nekom od čak 70 gradova širom Srbije koji su pokriveni Vipovim 4G LTE signalom, šanse su velike da ćete moći da računate na brzine daleko veće od onih koje dobijate žicom – te se preuzimanje fajlova ili učitavanje HD sadržaja obavlja bez ikakvih smetnji.

Brzine i paketi

Kako su Netokracijine kancelarije u centru grada, znali smo da možemo računati na solidne brzine i stabilnu konekciju. Kada smo prvobitno povezali ruter (savet: 4G karticu gurnite do kraja, čućete klik), pokrenuli smo jednostavan plug-n-play setup proces koji se u potpunosti odvija preko posebne stranice namenjene za uspostavljanje konekcije, unošenja PIN koda sa kartice, kao i praćenja preostalog protoka.

Namestivši sve, pripalili smo Speedtest.net i veoma brzo bili prijatno iznenađeni – download brzina od 85 Mbps i upload od 25 Mbps! Tokom sledećih par dana brzine su bile konzistentne, dok je zahvaljujući frekvenciji od 800 MHz signal bio stabilan čak i u zatvorenim i zavučenim prostorijama gde se i naš kancelarijski net polako gubi. Mala napomena ovde, tokom našeg testa koristili smo test karticu na kojoj brzine nisu limitirane. U realnim uslovima, korisnici mogu da biraju između tri paketa Kućnog neta čije su brzine uslovljene samim paketima.

vip-mobile-zte
Početna stranica koja se pojavljuje nakon setovanja rutera, pokazuje sve potrebne informacije o konekciji – kao i preostale megabajte u vašem paketu.

Nešto kasnije, odlučili smo da sadržaj na YouTube kačimo isključivo putem Vipovog Kućnog neta jer ukoliko nemate pristup optici, teško da će bilo koja druga vrsta konekcije zameniti zaista velike brzine koje 4G tehnologija u ovom trenutku pruža. Poređenja radi, fajl velične 3,5 GB objavili smo za nekih četrdesetak minuta. Palac gore od čitave ekipe.

Svakako najveći benefit jedne ovakve usluge jeste upravo fleksibilnost, no potrebno je istaći da je svaki od tri paketa ograničen maksimalnim brzinama koje važe samo za prvih 100 GB koje korisnici potroše. Šta to znači? Pa ukoliko pogledate ponudu na zvaničnom sajtu, sam pristup Internetu uz Vipov Kućni net jeste neograničen – nakon potrošenih 100 GB koje možete pratiti putem web aplikacije, brzina protoka smanjuje se na 2 Mbps. Iako će ovo zvučati kao aha, u tome je fora momenat, poprilično smo sigurni da će se i najtvrdokorniji ljubitelji Netflixa pomučiti da potroše 100 GB na serije. Ukoliko vam to pođe za rukom… imate previše slobodnog vremena.

Specijalna pretplata već od 999 dinara mesečno

Uporedimo li beli ZTE ruter sa ruterima drugih proizvođača koji se povezuju putem žice, shvatićemo da velikih razlika zapravo i nema. Vipov Kućni net u startu podržava do 32 uređaja na jednom ruteru – bilo da je u pitanju vaš računar, mobilni telefon, tablet, pametni televizor ili drugi uređaji sa Wi-Fi konekcijom. Sa hardverske strane, ZTE ruter koji dobijate za samo 1 dinar opremljen je sa četiri LAN priključka, kao i USB ulazom za potrebe ažuriranja softvera.

Kraj je nedelje i vreme je da sumiramo naše utiske. Nema sumnje da je Vip napravio zanimljiv paket koji najvećem broju korisnika već sada može poslužiti kao jedina „fiksna“ konekcija – korišćenje YouTube-a i drugih writemyspeech servisa funkcioniše potpuno normalno i tu nema zapravo šta da se doda. Sa druge strane, Kućni net postaje jako zanimljiv ukoliko govorimo o frilenserima i pojedincima koji svoj posao stalno nose sa sobom. Naš kolega počeo je radni vikend u Beogradu, a završio ga na planini – skijajući i obavljajući posao baš kao da je u kancelariji. Kompletan posao i zabava sada doslovno staju u jedan ranac.

vip3

Želiš da saznaš više o novoj ponudi koju je Vip spremio? Poseti zvaničnu stranicu novih Kućni net paketa i baci pogled na tarifu koja najviše odgovara tvojim potrebama i potrebama tvojih ukućana ili kolega. Uz svaki od paketa ostvaruješ priliku da kupiš ZTE ruter za samo 1 dinar, a samo do kraja ovog meseca važe i specijalni popusti na mesečne pretplate prilikom potpisivanja ugovora!

Ostavi komentar

   • Vasa

    Vasa

    15. 2. 2017. u 11:47 Odgovori

    Jete, koristi jos 1800MHZ i tu se mogu ocekivati brzine koje pominjete. Ali na kracim rastojanjima od bazne stanice.
    800MHz se dalje prostire, ali zbog sirine kanala slabi je protok u odnosu na 1800MHz.

    Tako da je moje misljenje sledece: Ovo je jedan narucen tekst koji ce pohvalno govoroti o VIP mrezi. A paketi su im katastrofa.

    • Marko Mudrinić

     Marko Mudrinić

     15. 2. 2017. u 21:00 Odgovori

     Tekst jeste sponzorisan što je i jasno istaknuto na samom početku testa 🙂

     Uslovi u kojima je izvršen test takođe su istaknuti – na kraju dana brojevi ne lažu. Pohvalno ili ne, naše mišljenje je rezultat testiranja uređaja i mreže u periodu od nedelju dana. Iako postoje korisnici (pa i mi sami) koji na mesečnom nivou preuzmu više od 100Gb podataka, isto tako postoje i oni kojima je fleksibilnost daleko važnija. Na kraju dana, ne „preuzimaju“ svi filmove i muziku 😉

  • Slobodan Arsenovic

   Slobodan Arsenovic

   24. 2. 2017. u 19:29 Odgovori

   „Na zalost, ne zivimo svi u Beogradu pa da imamo 4G pokrivenost…samo u BG ovo radi kako treba, a u ostalim mestima je tuga..“

   Dragane da li ovo kažete iz ličnog iskustva, zanima me jer bi da kupim ovaj NET?

  • Danijel Ć

   Danijel Ć

   16. 7. 2017. u 06:26 Odgovori

   U Loznici dogovorena brzina radi ko sat. Nikad ispod nije otišla. Čak su mi i povećali download bez povećanja cene. Sad je 20mbps download i 4 upload.. Potrošim ja 100GB i onda bude smanjena brzina ali šta da se radi. I dalje je najbolja opcija. Inače neće ti dati paket bez provere mreže na lokaciji. Najbolja strana ovog paketa je jači veća simetričnost

   • nitro

    nitro

    18. 7. 2017. u 00:44 Odgovori

    gde se nalazis u lo? dal moze da se isproba prvo internet dal ce raditi kako treba i dal se moze povezati na racunar da preko lan kabla prima net da bi veza bila stabilna ili samo preko wifi

  • Daivi Dabic

   Daivi Dabic

   11. 5. 2019. u 12:19 Odgovori

   Meni je radio na planini, Sopotnica, skoro dve godine sa kratkim prekidima, ponekad. . Sada sam u BG i jeste cinjenica da ovde bolje radi, ali i za planinu je ono bilo super!

 1. Miloš

  Miloš

  14. 2. 2017. u 20:00 Odgovori

  Zaboravili ste da je usluga „kućni net“ vezana na adresu/baznu stanicu u blizini adrese koja je navedena u ugovoru, tako da malo pada u vodu ovo nošenje rutera sa sobom. Pretpostavljam da vaš testni nije imao ovo ograničenje. 😉

  • Milos

   Milos

   6. 3. 2017. u 10:37 Odgovori

   Moze da radi gde god ga ponesete pod uslovom da ima 4g signal. Isprobano radi super.
   Odlucna stvar za ljude koji se cesto sele, za studente, za one koji leti zive u kuci zimi u stanu, da ne moraju da placaju 2 pretplate

    • Gorski

     Gorski

     15. 3. 2018. u 22:25 Odgovori

     đavola „Radi“! Isprobao sam i ustanovio:
     Radi svuda gde je u zoni „matičnog predajnika“ ako ga preuzme drugi predajnik, radi i tada, ali neka 24 časa? Onda predajnik signala prepoznaje lokaciju i prekida sa radom. Po povratku u zonu matičnog predajnika, ponovo radi bez problema. Pri novom izlasku iz matične zone, nema više ni sekunde rada!¨To sam probao sa dva lap topa, ali sam video i to da na tabletu i mobilnom nema tog „prepoznavanja lokacije“ oni su uvek radili, valjda zato što su definisani kao „mobilni uređaji“ pa ih repetitor ne može sa sigurnošću locirati? :)))

     • Strimer Sporta

      Strimer Sporta

      26. 4. 2018. u 00:10

      Radi ja strimujem po beogradu utakmice sa vise lokacija i sve radi sa istim paketom cak je bio ruter i par dana na drugoj lokaciji nikakvih problema nije bilo.
      Pozdrav

     • Zdravo Zivi

      Zdravo Zivi

      20. 1. 2019. u 22:36

      Evo ja se preselio iz Novog Sada za Zrenjanin, u kucu na samoj periferiji grada. Ovde mi radi jos bolje nego u NS, nikakvih prekida niti gluposti. Sve preporuke za vip. Takodje pre nego se odlucis da uzmes daju ti u poslovnici uredjaj da testiras kako radi na tvojoj adresi, ako nisi zadovoljan vratis uredjaj i trazis drugo resenje..
      Vidim da su se MTS i Telenor stisli ko guzice, tek kad je vip izbacio neo sad su i oni, a ko p… godinama unazad nas gule..

 2. Drago

  Drago

  17. 2. 2017. u 18:07 Odgovori

  Premda je u tekstu navedeno „ima i kabl, proverili smo“ želeo bih decidan stav: da li je moguć priključak desk računara?

   • Marko

    Marko

    20. 10. 2017. u 08:28 Odgovori

    molim za pomoc oko vip rutera
    kako ga povezati sa racunarom putem kabla?
    povezao sam pise da je konektovano ali net ne radi…promenjen rezim u kablovski….
    kada je wifi na tabletu radi odlicno…
    Da li treba da se rucno unose neka podesavanja u racunar?
    Napomenucu imam stariji operativni sistem xp i mreznu karticu u racunaru
    Unapred zahvalan
    Marko

    • Marko Mudrinić

     Marko Mudrinić

     20. 10. 2017. u 08:42 Odgovori

     Marko,

     Ukoliko internet radi na tabletu, problem je do računara. Malko je teško na daljinu dijagnostifikovati problem, savetujem ti da pozoveš Vipov korisnički centar, možda oni mogu da pomognu.

     Sve najbolje,

 3. Andjelko Stojsin

  Andjelko Stojsin

  18. 2. 2017. u 11:33 Odgovori

  Provereno dobar internet a ruter kao i svaki drugi, nema bitne razlike što se tiče povezivanja – 4 ulaza za lan i naravno WiFi. Brzine su odlične a 100GB je sasvim dovoljno najvećem broju korisnika. Evo, prošlo je više od pola meseca obračunskog perioda a nije potrošeno ni 50GB. Što se tiče pokrivenosti van Beograda, živim u Valjevu i samo mogu da potvrdim da je pokrivenost 4G signalom upravo onakva kao na mapi na Vip sajtu
  https://www.vipmobile.rs/o_vipu/vip_mreza/mapa-pokrivenosti? Mislim da VIP garantuje brzinu samo na lokaciji iz ugovora a na drugim mestima će brzina verovatno zavisiti od trenutne opterećenosti mreže tako da verovatno možete nositi ruter sa sobom na druge lokacije ali se ne možete žaliti Vipu ako vam tamo brzina nije kao ona iz ugovora. Naravno, ako se selite, uvek možete otići u Vip i prijaviti drugu lokaciju na kojoj ćete koristiti internet.

 4. Zoran Jovanovic

  Zoran Jovanovic

  20. 2. 2017. u 20:13 Odgovori

  Zdravo, interesuje me da li se SIM kartica koja se dobije za kucni internet moze ubaciti u tablet i napraviti hotspot, a zatim poneti tablet i koristiti internet u putovanju?

 5. Nenad

  Nenad

  26. 2. 2017. u 03:15 Odgovori

  Ha sam iz loznice probao sam i dobro radi..ali kad sam otisao da uzmem ruter nije ga vise bilo i od 9. Februara cekam i nista jos uvek nema..ne znam sta se desava

 6. Aleksandar Kostić

  Aleksandar Kostić

  6. 3. 2017. u 19:08 Odgovori

  Uzeo sam kućni net 1. Za sada radi super sve. Brzina je 100 Mb/s download i 35 Mb/s upload kada ručno izaberem vipov server na speedtestu, jer mi je 4G bazna stanica na 800 metara, pri čemu 4G je tu kod mene na 1800 MHz, pa imam super brzinu. Realne brzine u ovom paketu su 13 Mb/s downolad i 8 Mb/s upload. Na primer: uploadovao sam film na google drive i max upload brzina je bila 8 Mb/s. Isti film sam skidao i max brzina downloada je bila 13 Mb/s.
  Inače, karticu sam šetao na više lokacija i svuda radi. Tako da sim nije vezan samo za jednu lokaciju.

  Mene sada samo zanima sledeća stvar – Da li je neko potrošio brzih 100GB pa sad ima onih 2 Mb/s neogranicen pristup? Zanima me kako se ponašaju ta 2 Mb/s? Da li je tih 2 Mb/s prihvatljivo za youtube i ostale streaming servise? Hvala

  • Nebojsa

   Nebojsa

   21. 6. 2018. u 12:28 Odgovori

   Ja sam potrosio 100gb skidajuci sa netea nove igre koje zauzimaju i preko 50gb i mogu vam reci da sam i sa 2mb surfovao i gledao youtube bez preoblema 480p nije bilo uopste sporo brzina je negdo oko 2,5mb. Preporuka

 7. Petar M

  Petar M

  13. 3. 2017. u 18:27 Odgovori

  Da li je 100gb dovoljno za rad u kancelariji gde se dosta vremena, 7-8 sati dnevno provodi na internetu, otvaraju razni sajtovi, ponekad youtube i neke drustvene mreze

  • deki

   deki

   14. 7. 2017. u 21:11 Odgovori

   ja za 10 dana koriscenja potrosio sam tih 100gb a koristio sam samo youtube i slabo sam skidao i posle sam dobio 2mb sa kojima nisam mogao ni youtube da gledam jer se sve kocio i mogao sam da koristim samo facebook za dopisivanje,i moj zakljucak je da je adsl zakon za 4g internet,sve dok i 4g ne bude neogranicen adsl je zakon

 8. Zoran Zivanovic

  Zoran Zivanovic

  2. 4. 2017. u 15:16 Odgovori

  Ja sam prezadovoljan…ima extra pokrivenost pa cak i u najudaljenijim selima prijem je super.Brzina mnogo bolja i realnije nego kod ADSL….sve u svemu za svaku preporuku….Koristim ga vec mesec dana i nisam uspeo da potrosim 100 GB a gledao sam serije,filmove…dete mi je non stop na YOUTUBE…svaka cast za VIP….

 9. Đorđe

  Đorđe

  11. 4. 2017. u 12:45 Odgovori

  Pitanje u vezi prenosivosti rutera.:
  Na vipovom sajtu je navedeno da je ruter vezan za adresu( lokaciju) i ako neko hoće da koristi na dve posebne lokacije, onda treba uzeti 2 paketa.
  U članku ( koji je verovatno naručen od vip-a) piše da je novinar koristio isti ruter u redakciji i na planini.
  E sad šta je prava istina? Ima li neko realna iskustva, a da pritom nije plaćen od vip-a 🙂 ?

  • Marko Mudrinić

   Marko Mudrinić

   11. 4. 2017. u 12:53 Odgovori

   Đorđe,

   Mi smo koristili ruter sa testnom karticom – odatle i mogućnost da se ruter prenosi, što smo i naveli u tekstu 🙂

   Kućni net u komercijalnoj ponudi vezan je za kućnu adresu, mada i dalje čekamo odgovor na koji način se tačno vrši provera lokacije.

   Pozdarv!

  • dundo

   dundo

   26. 4. 2017. u 10:37 Odgovori

   Meni su rekli da se adrsa unosi radi njihove provere da na toj lokaciji iam stabilan 4G signal a da se ruter može prenositi po želji bez njihovog odobrenja. Mislim da je fora u tome da ako na navedenoj lokaciji imaš dobar 4G pa se preseliš ili odlučiš da koristiš ruter na drugoj adresi gde nama 4G signala, ne možeš da raskineš ugovor jer je vezan za prvobitnu adresu…

 10. Ištvan Čistai

  Ištvan Čistai

  17. 4. 2017. u 23:22 Odgovori

  Zdravo!
  Imam dve pretopne horizontalne kancelarijske makine,obe IBM Netvista iz 1996. godine.Malo ih nabildao sa +1Gb memorije,al nas služe bezprekorno već godinama.Doduše prozor ne mogu jače instalirati od XP.Opet ne mogu se žaliti,virus nismo imali već 2 godine.Skidam filmove,muziku,igrice…,žena piči fejsbuk igrice i serfuje do besvesti.Obično aparate koristimo istovremeno.Mene zanima,ako priključim obe makine sa Lan kablovima kao dosad na Adsl ruteru,da li će imati uticaja na brzinu skidanja i nabacivanja.Inače brzina skidanja od 13Mbs za mene san snova.Pošto sad koristim najmanji poštanet paket,gde je max brzina skidanja 0,6Mbs.Matična mreža je telekomova,obnovljena pre četri godine,stime da je pre obnove bila bolja. Znači da bi nama ova vipova opcija bila idealna,jer na mapi smo u crvenoj zoni.A i mobilni telefoni u Vip mreži rade kul.Žena i ja smo dugogodišnji Vip korisnici.

 11. dejan

  dejan

  21. 4. 2017. u 22:13 Odgovori

  Ja imam problem na svim uređajima imam super konekciju protok sve radi extra al nemogu komp da zakačim na net. Solidan je komp Windows 7 ultimate 32 bit, imam i tu odličnu konekciju i sve to radi super šalje i prima one bajtova u statusu pun gas ali nema neta, sve radi al ja nemam net ako neko ima neku ideju bilo bi extra neznam vise sta nisam probao

  • Marko

   Marko

   20. 10. 2017. u 08:34 Odgovori

   Molim Vas
   ako ste uspeli da povezete Vas kompijuter kablom za vip ruter da mi kazete kako…
   Imam isti problem kao vi samo stariji op sistem xp i mreznu karticu dlink
   unapred zahvalan
   Marko

 12. dundo

  dundo

  26. 4. 2017. u 10:34 Odgovori

  Ja sam uzeo za kuću u selu gde mi je inace signal veoma loš. Signal je od -105 do -115db. Kada iznesem napolje na terasu, tada je signal 108db i veza je 25/5Mbps a sporije je na -110db. Super je što se preko browsera (na adresi 192.168.0.1) lako može proverati jačina signala u decibelima (jer su crtice dosta neprecizne) a mala razlika u signalu je dosta bitna. Moram da stavim ruter na prozor i tada je veza 13/2 Mbps sto je sasvim dovoljno za moje potrebe. Imam MTS GO i bez problema mi radi tv strim na 720p. Ima i dva konektora za dodatnu 4G antenu. Našao sam na Ali Express-u za 15eur odličnu panelnu antenu, pa ako mi signal bude varirao, uzeću je da poboljšam prijem. U kući na Zlatiboru brzine su do 55/15Mbps (pun signal). Verovatno su mi prvi mesec pustili pune brzine ne bi li se odlučio da povećam pakat 😀
  Mana je što ne radi na 3G signalu, pa ako nosite ruter i ako nema 4G, nemate konekciju.

  • Boki

   Boki

   27. 5. 2017. u 11:17 Odgovori

   Ja sam uređaj uzeo za vikendicu, koja se nalazi u vikend naselju Krčedin. Ponekad imam 4g ponekad 3g mrežu (strelice za saobraćaj pozelene kad je 3g, inače su plave) i uređaj radi besprekorno u oba režima, tako da tvoj zaključak da ne radi sa 3g mrežom nije tačan. Konektori za eksterne antenice ne služe za bolji prijem mreže, već za bolju wifi mrežu koju uređaj emituje. I bez njih uređaj koji je unutar kuće pokriva moje dvorište od 10 ari, a radi i kod komšije koji je 30 metara od mene. Ko ne veruje da će mu uređaj raditi dobro, može da uzme na revers prenosni 4g wifi ruter, na jedan dan, u svakoj poslovnici vipa i da isproba na lokaciji, pre nego što potpiše ugovor. U svakom slučaju, ovo vam je najbolja varijanta, umesto da slušate naglabanja raznih stručnjaka iz fotelja.

   • Sinisa p

    Sinisa p

    22. 7. 2017. u 11:53 Odgovori

    Kako to rp sma konektori služe za odašiljanje wifi -a? Kad su konektori ženski a i na svim omni wifi antenama su takođe ženski! I kad prišrafiš antenu naravno ništa nema…ništa se ne dešava.Za pojačanje wifi signala može koristiš neki ruter koji povežeš sa 4G modemom preko lan porta ili može i bežično pa ti on prosleđuje i pojača wifi signal i odašilje dalje nego modem može.
    Stoga ta tvrdnja vam ne stoji i nije tačna.Rp sma konektori na ovom modemu služe upravo da se pojača prijem 4G LTE signala tamo gde je prijem slabiji i tu se privrnu dve male omni LTE antene od po 5 dbi. I jedino LTE antene se mogu koristiti jer kod njih je rp sma konektor muški a na modemu ženski.Kod wifi omni antenica to nije tako i one se mogu privrnuti ali nikakve koristi od toga.To je smišljeno proizvođač uradio upravo zato da se nebi pokušavale koristiti wifi antene već isključivo LTE antene jer konektori su na modemu namenjeni za LTE signal a ne za wifi signal.Modem ima sasvim solidno jak signal koji odašilje i nikakve dodatne antene njemu nisu potrebne.Mnogi ne razumeju i ne znaju za šta ti konektori služe i velika većina misli da je to za wifi koji odašilje uređaj međutim to nije tačno. Imam taj uređaj ,koristim ga i znam dobro za šta služe. Kome nije jasno i misli da je u pravu i da je to za wifi neka malo bolje prouči sve ili neka pronađe na internetu 4G LTE antene pa će videti i sam kako izgleda eksterna antena i videće da imaju dva kabla i dva konektora koji se prišrafe upravo na ovakve modeme …ili omnice male LTE dve i neka dobro pogleda kakav je rp sma konektor na omnicama kao i na svim 4G eksternim antenama …muški ili ženski. Ima da se kupi ponegde omni antena 4G LTE jedino što su poskupe.

 13. Milan

  Milan

  6. 5. 2017. u 23:15 Odgovori

  KG. Radi jako lepo na 4G, brzine su preko 10/5. I na 3G mrezi ima dobe brzine, Youtube na 720p bez problema radi. Moze se nositi svuda samo brzina zavisi od dostupnosti mreze.
  VIP je sasvim korektan, prvo provere da li na adresi kupca ima 4G signala pa se tek radi ugovor. Ako nema 4G jasno kazu i ne nude ugovor.
  U svemu ostalom ruter kao i svaki drugi.

 14. Mirko

  Mirko

  26. 5. 2017. u 13:34 Odgovori

  Da li je ovom ruteru moguce pristupiti i obaviti odredjena podesavanja, tipa preusmeravanje portova?
  Da li se uz ove pakete dobija javna IP adresa?

 15. Zoran

  Zoran

  29. 5. 2017. u 13:14 Odgovori

  Paraćin,
  Tu gde stanujem imam 4g mrežu koja na telefonu pokazuje brzine od 70 mb/sec down i 25 mb/s upload. Kada su mi se ljudi iz VIP a javili i ponudili da mi prodaju kućni net zatražio sam da dođu i isprobaju brzine . Preko rutera koji su doneli brzine su bile 12 mb s i 5 mbs što je daleko od obećane brzine (Kućni net 3). Ja sada imam 20/1 preko adsla- realna brzina 15/0,9mbs . Momak mi se izvinjavao i rekao da ne zna šta je u pitanju . Obećao mi je da mi odgovori šta se dešava sa mrežom.
  Još čekam odgovor a podeliću ga sa vama ako ga bude.
  Pozdrav

 16. Marko

  Marko

  16. 6. 2017. u 20:26 Odgovori

  Imam isti model interneta.Sve je islo dobro, download brzina od 2 mb/s i normalan rad interneta.Odjednom mi je download brzina pala na 150 kb/s , a na Youtubu nisam mogao da pokrenem video ni u 480 p rezoluciji ! Probao sam da restartujem ruter, cak sam ga vratio i na fabricka podesavanja ali opet nista.
  Ako neko zna kako da popravim neka mi javi,sto pre !

 17. Светлана

  Светлана

  7. 8. 2017. u 14:38 Odgovori

  Пре месец дана смо узели пакет са најмањом брзином, јер нам је од свих понуда ценом највише одговарао. Испробали смо га у Бачкој, Банату и на Златибору и презадовољни смо. И нас је збунио назив Кућн нет, али из личног искуства могу да кажем да одлично ради, ак је мрежа доступна, што можете проверити на сајту.

 18. Ljubisa

  Ljubisa

  23. 8. 2017. u 22:37 Odgovori

  Vipov 4g net imam i kucni i na telefonu.Kucni od paketa od 40mps „baca“ do 38,5mbps,a na maltene sam seoskom podrucju 6 km od grada.
  Na telefonu isto,a u gradu sam cak izmerio 65mbps na sirem podrucju a u blizini njihovog predajnika cak 136…Nisam mogao da verujem iskreno.
  Sve pohvale za vipovu mrezu,kvalitet mreze a pogotov i cene,999 kucni net,a pohvale velike i za NEO tarife za mobilni…NEOgraniceno.Koristim jos dva provajdera u srbiji,iskreno po brzini i kvalitetu mreze i cenama najzadovoljniji sma na VIP.Pohvale.

  I jedna sitnica….ruteri iza imaju prikljucke za wifi antene,vidim da to slabo ko pominje,ja sam cak dodao dve antene po 8.5d(iako nema potrebe)ali kad vec moze 🙂

 19. Nikol

  Nikol

  25. 8. 2017. u 23:13 Odgovori

  Interesuje me samo koliko traje ovih 100gb?

  Da li moze da se surfuje netom, da se bleji na drustvenim mrezama, po yt skroz opusteno i da tih 100gb preguraju mesec?

 20. svetionicar

  svetionicar

  5. 9. 2017. u 19:16 Odgovori

  i mene zanima odgovor na pitanje slično Nikolinom – koliko interneta „pojede“ gledanje TV-a, uglavnom filmovi i utakmice?
  + redovno surfovanje FB, TW …

  nekako mi se čini da je tih 100GB malo :/ 10 dana sve leti a onda 20 dana plačešodmuke?

  • svetionicar

   svetionicar

   8. 9. 2017. u 14:10 Odgovori

   da sam sebi odgovorim, bar delimično – uradio sam tetering sa mog mobilnog na smart tv, telenor 4g mreža, sve ide super i bez seckanja.

   epilog: za manje od sata gledanja tv-a na ovaj način, oko 560mb protoka kroz mobilni (na Kodiju sam pokretao HD i ne-HD kanale). znači da bi sve na full HD uzelo više protoka + 3-4 DL mesečno, + video prilozi na TW i FB + čitanje novina… u mom slučaju, ovih 100GB bi bilo dovoljno za 3 nedelje (ili manje). Znači, svakog meseca bih nedelju dana radio na 2Mbit-sec?
   Ako neko ima precizniju računicu,neka se javi, pls.

 21. Miljan

  Miljan

  5. 9. 2017. u 23:06 Odgovori

  Moje najiskrenije misljenje za ovo je… Onako… Bezveze po sredi…

  Po svemu ovome sto Vip Kucni net nudi, je odlicno resenje uz prihvatljivu cenu. E sad taj ograniceni protok od 100GB…

  Pogledajte realnu sliku, ovaj „sponzorisan“ tekst nema dobar argument. Kaze se da i „tvrdokorni netflix-ovci“ ce biti zadovoljni, sto apsolutno nije opravdano.

  Realna slika je ovo: 100GB je sasvim malo cak i za gledanje youtube klipova na koji su renderovani na 2K, 4K… Dovoljno je blejati i gledati po 10tak 4k klipova na dan i potrosice se 100GB protok za tili cas. Tako da posle malo duzeg razmatranja, ipak sam se odlucio za SBB 🙂

  • Marko Mudrinić

   Marko Mudrinić

   6. 9. 2017. u 09:37 Odgovori

   Tekst jeste sponzorisan, ali to ne menja naš utisak koji je zasnovan na testiranju Kućnog Neta. Ako neko gleda 2K i 4K videe, ovaj proizvod sigurno nije za njega, a poslednji put kada sam proverio retko ko u Srbiji gleda Netflix u 4K 😉

  • Nebojsa

   Nebojsa

   21. 6. 2018. u 12:38 Odgovori

   Naravno samo full hd trosi 200mb za minut videa a kamo li 2k i 4k ode za 2 dana za to je adsl i kablovski net baja ali on kosta duplo vise.

 22. Rade

  Rade

  11. 9. 2017. u 21:33 Odgovori

  Za ove pare mogli su bar u drugoj godini da daju neogranicen protok,sad je smart tv najnormalnija pojava tako da ljudi gledaju tv na smartu a tu 100 GB ne znaci bas nista.

 23. choxon

  choxon

  13. 9. 2017. u 16:47 Odgovori

  Procitao sam sve komentare oci su mi ispale ali niko nije pomenuo nakon tih 100gb sta se desava? da li sa tim protokom od 2mb/s moze da se gleda youtube na 360p? da li moze npr drustvena mreza instagram da se koristi bez nekog seckanja klipova ili cekanja da se slika otvori? hvala svakom ko mi bude odgovorio na pitanje puno bi mi znacilo!

 24. Miroslav Papic

  Miroslav Papic

  19. 10. 2017. u 12:25 Odgovori

  Da li je neko uspeo da preko ovoga podesi video nadzor. Imam problem sa IP adresama jer Vipov ZTE modem pokazuje jednu WAN IP dok na My Ip vidim potpuno drugu IP adresu, tako da onda ni No-Ip ne vidi pravu adresu te ne prosledjuje komunikaciju na portove prema ZTE ruteru i DVR.

 25. Stefan Lapovo

  Stefan Lapovo

  15. 11. 2017. u 11:58 Odgovori

  Sto se tice video nadzora moze da se podesi ako DVR ima mogucnost cloud-a.Svi ovi ruteri na WAN -u dobijaju privatnu IP adresu (NAT) pa ne moze forwarding da se odradi..

 26. Borko

  Borko

  25. 1. 2018. u 00:59 Odgovori

  Ukratko, komsija ima auto servis (prilicno razvijen). Uzeo je skoro Vip paket i ruter koji mu stoji u kuci na spratu. Posto ima dnevno najmanje 10 klijenata za razne potrebe neophodan mu je dobar wi-fi. Kupio je (na svoju ruku) 2 UniFi AP-a i planira da ih zakaci na Vip ruter kablom na LAN kako bi „pokrio“ sve. Pride, ima jos 4 PC-a koji se svakodnevno koriste u firmi i svi su na mrezi kablom preko switch-a. Naravno jos neki laptop za dijagnostiku je tu, plus 9 zaposlenih sa svojim telefonima. Uslovi za optiku ili dobar VDSL su minimalni pa se covek dvoumi da uzme jos jedan isti paket da to sve „pojaca“. Inace kaze da mu to trenutno „sljaka“, uz neznatne prekide, pa me zanima moze li se takva ozbijnija mreza napraviti ovim ruterom (ili 2 rutera) i koliko moze biti postojana?
  Krace nije moglo…

 27. Sale

  Sale

  9. 7. 2018. u 13:53 Odgovori

  Uređaj radi i na drugim lokacijama ali samo ako je raspoloživo 1 mesto od ograničenog broja pristupnih korisnika za tu baznu stanicu koja varira u proseku 50-tak slobodnih mesta po baznoj stanici. Na primer popunjeno je 45 korisnika vezanih ugovorom za tu bazu a ostalih 5 mogu da koriste do trenutka kada ih ne popune novi pretplatnici registrovani za tu bazu. Inače korektne su brizine u download-u i upload-u za sva tri paketa i kontinuiran je signal.

 28. Каћа

  Каћа

  16. 8. 2018. u 14:28 Odgovori

  Купили смо Кућни Нет 1 за студента. Користи га већ годину дана и ниједном није премашено 100GB. Преузима лекције, сурфује интернетом, погледа покоји филм, слуша онлајн музику… За сада нема проблема са преносом.
  Носили смо га на Златибор и по Војводини и одлично функционише. Није ми јасно зашто на њиховом сајту пише да је везан за једну адресу када на основу сопственог искуства могу да кажем да хје функционисао свугде где смо га користили.

 29. Ez game

  Ez game

  30. 12. 2018. u 22:28 Odgovori

  Ne smarajte kakav vip kucni net sine, kad imam ovih 100gb neta obecana minimalna download brzina je 2mb/s, meni ide 1mb/s.
  A kad potrosim 100gb to da ne pricamo ide oko 200kb/s raspada se sine, cak nekim danima ide neverivatnom brzinom od 19kb/s, odusevljavajuce.
  Svaki program koji bih skinuo za 3sekunde skida 20min 😀😀😀😀😀😀😀😀😀

 30. vesna

  vesna

  3. 1. 2019. u 19:00 Odgovori

  Мрежа је ту,сигнал ,приказује, максималан,али не може да се повеже. У питању је старија Тошиба, xp prof. и само он не може да се повеже. Како га повезати?

 31. Mihael

  Mihael

  8. 3. 2019. u 14:40 Odgovori

  Svu u svetu kucni internet 4G sim modem ne placa se GB jedino kod nas u srbiju jos uvek placas GB treba uvesti neogranicen internet ali kolko sam ja spazio vi to radite iz namere kako biste zaradili sto vise novca od sirotinje

 32. zeljko

  zeljko

  11. 4. 2019. u 10:20 Odgovori

  sve je preskupo dok je limitirano, njih nista ne kosta prenos podataka, instalacija kablova… bas nista, prodaju vazduh preskupo. ni jednog trenutka ne mogu da garantuju konstantan protok koji obecavaju, cak ni telefonije a kamoli neceg drugog. Uredjaje koje prodaju to je posebna priča, potpises ugovor i onda si gotov, ne mozes da raskines isti čak i ako ne ispunjavaju uslove.

 33. Cacak

  Cacak

  2. 9. 2020. u 22:51 Odgovori

  Koristim Kucni Net L.Prvih godinu dana je bilo super.Posle toga ocaj.Evo sad cu da,raskinem ugovor.Dva puta ruter na servis u kratkom roku.Internet se gubi,pokrivenost je super,ali ne radi kako treba.Sto se tice drugih lokacija,ja sam nosila i radio mi je.Definitivna odluka je da raskidam ugovor i ne preporucujem nikako…Placam redovno,a nemam net.Paket mi je L.Prvi put za vreme ugovora mi je nestalo GB,a isto se koristi kao kad je uzet.To sto kazu da moze vise uredjaja,ne moze.Cim se prikaci tri uredjaja,gubi se.Nikako Vip net.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

E-prime povećao proizvodnju električnih bicikala i proširio proizvodni pogon – sledi dalji izvoz u EU

Priču kompanije E-prime pratimo gotovo od samog početka njihovog poslovanja, od pre nešto više od dve godine kada smo prvu put uradili intervju o ovim e-biciklima. U međuvremenu, kompanija je znatno porasla, zaposlila nove ljude, proširila proizvodnju i počela da izvozi svoje proizvode, a to je bio dovoljan razlog da se sa osnivačima opet nađemo na kafi i popričamo o novitetima.

Startapi i poslovanje

HTEC akvizirao novosadski Execom – sledi širenje baze klijenata i nova zapošljavanja

Domaća kompanija HTEC juče je objavila da je kupila novosadski Execom - još jednu veliku srpsku kompaniju koja takođe posluje u oblasti pružanja softverskih usluga.

E-commerce

Šta to u carinskim propisima koči dostavu pošiljki i možemo li nešto da uradimo povodom toga?

Situacija sa nedostavljanjem pošiljki sa Aliexpressa nekoliko meseci unazad većinu korisnika navela je da preispitaju čitav sistem - od avio saobraćaja do Pošte. U ovom tekstu, pak, bavimo se carinskim propisima. Šta se zakonski može unaprediti kako bi nam paketi stizali brže?

Propustili ste

Kultura 2.0

Pisanje kompanijskog bloga može da vam donese sve ili ništa – zavisno od toga kako ga i zašto pišete

Da li je sadržaj 'kralj', čak i ako radite u tehnološkoj kompaniji? Zavisi koga pitate, a svoja iskustva i savete ovaj put dele predstavnici kompanija i agencija kojima je pisanje bloga donelo nove ljude i veliku prepoznatljivost u industriji.

Startapi i poslovanje

OTP Grupa ponovo traži inovativne startape za svoj Startap Partnerski program

Ovaj program održava se po četvrti put i predstavlja priliku za sve inovativne kompanije koje žele da testiraju primenjivost svog proizvoda u bankarskom sektoru Centralne i Istočne Evrope.

Startapi i poslovanje

Beogradski tim kompanije Florence Healthcare obezbeđuje lakše čuvanje dokumentacije korporacija koje testiraju vakcinu za COVID-19

Rastko Jokić, Software Director ove kompanije iz SAD, otkriva nam kako izgleda obezbeđivati tehničku podršku za klijenta koji vrši kliničko istraživanje vakcine za korona virus.

Startapi i poslovanje

Otvorene prijave za novi BioSense akcelerator – cilj je dalja digitalizacija privrede

Nakon prvog BioSens akceleratora realizovanog 2019. u okviru projekta ANTARES, Institut BioSens kroz novi program nastavlja da podržava inovativne preduzetnike u razvoju ideja koje će doprineti digitalnoj transformaciji poljoprivrede.

Office Talks Podcast

Da li digitalci napuštaju gradove zbog korone?

Život u gradu ili na selu? Pitanje koje je posebno postalo aktuelno nakon izbijanja pandemije korona virusa.

Startapi i poslovanje

Kako ostati produktivan i nakon 7 meseci rada od kuće – otkrivaju nam članovi novosadskog COING-a

Rad od kuće, pogotovo kada to nije opcija već potreba, može imati i svoje negativne efekte. Za roditelje i mlade parove koji ne mogu da se distanciraju tokom radnog vremena rad od kuće čini se više kao kazna nego kao benefit - no to ne mora da bude tako, kao što su nam otkrili zaposleni u novosadskoj kompaniji COING.