77% Srbije uskoro pokriveno Vip 4G mrežom

77% Srbije uskoro pokriveno Vip 4G mrežom

Do kraja tekuće godine brzom Vip 4G LTE mrežom biće pokriveno više od 70 gradova u Srbiji, uključujući i sva mesta sa preko 10.000 stanovnika. Vip mobile ukupno je postavio šest stotina novih baznih stanica opremljenih 4G signalom, od kojih je poslednja u Kraljevu, a infrastruktura bi uskoro trebala da pokrije čitavu Srbiju.

vip_1_main

Pomenuti operater ubrzano gradi svoju 4G mrežnu infrastrukturu kako bi do kraja godine omogućio veoma brzi mobilni Internet za 77% stanovništva Srbije. Vip mrežom najnovije generacije u ovom trenutku skoro u celosti su pokrivene teritorije Beograda, Novog Sada, Leskovca, Niša, Kragujevca, Kruševca, Subotice i Zrenjanina, kao i Pančeva, Čačka, Smedereva, Šapca i Valjeva.

Ovom prilikom oglasila se i Natali Delić, tehnički direktor kompanije Vip koja je tom prilikom istakla:

Našim 4G signalom pokrićemo više od 70 ne samo većih gradova već i manjih mesta u Srbiji, te će se do kraja 2016. godine Vip 4G mreža emitovati sa još više stotina lokacija širom Srbije, što je čini najvećom mrežom u našoj zemlji.

Velike brzine prenosa mobilnih podataka

“Obezbeđivanjem najbržeg mobilnog Interneta uz pristupačne 4G uređaje i odgovarajuće tarife želimo da omogućimo korisnicima da uživaju u još naprednijim servisima i uslugama, gde god da se nalaze”, zaključila je Natali.

Podsećanja radi, LTE 4G tehnologija omogućava veoma brz prenos podataka i multimedijalnog sadržaja preko mobilnih uređaja kao i gotovo trenutan odziv mreže i učitavanje online sadržaja. Tako se prosečne brzine kreću između 40 i 60 Mbps, što je više nego trostruko brže od postojeće 3G mreže. Više informacija o širenju pomenute tehnologije kao i ostale novosti možete pronaći na zvaničnom sajtu Vip mobile-a.

Ostavi komentar

  1. Marinko Bogicevic

    Marinko Bogicevic

    17. 10. 2020. u 10:39 Odgovori

    To su samo priče,da bi privukli više,potrošača,ali su veoma neozbiljni, i nekorektno.A evo zašto,naručio sam bio karticu,onlajn koju sam platio 999 dinara još u Aprilu,novac je odma skinut sa računa,a kartice,VIP nigde gde još nije stigla,a sada je već oktobar,zvao sam nekoliko puta,rekli su šaljemo sutra brzom postom,al izgleda,da su po puzu poslali,pa sam ponovo zvao,opet odgovor,isti.zamislite samo da od svakog novog masiraju po 1000,din koliko je to.kaetica je navodno sadržala 30,giga i koja bi važila 30 dana

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kultura 2.0

Nenad Milanović (COING): Domaće IT kompanije moraju se boriti za prava LGBTQ+ populacije

Direktor kompanije COING za Netokraciju objašnjava zašto IT kompanije treba da se bore protiv diskriminacije LGBTQ+ populacije u Srbiji i diskriminišu diskriminatore.

Kultura 2.0

Usvojen Zakon o digitalnoj imovini! Šta dalje?

Nakon javno održane rasprave, Narodna skupština je usvojila Zakon o digitalnoj imovini, čime se Srbija svrstala u krug retkih država koje su zakonski regulisale oblast digitalne imovine. U nastavku otkrivamo šta nam to Zakon donosi u odnosu na Nacrt i šta možemo očekivati u budućnosti.

Gaming

Svetski poznati CS:GO timovi iz Beograda igraju na turniru vrednom milion dolara

Neki od najboljih svetskih timova u globalno popularnoj igri Counter Strike: Global Offensive upravo se nalaze u Beogradu gde igraju mečeve Blast Pro Series Finala - turnira od milion dolara.

Propustili ste

Kultura 2.0

Kako da nam internet iskustvo bude bolje (i mnogo bezbednije) u 2021. godini?

Ako razmišljate o tome da li (i kako) da promenite svoje internet navike po pitanju privatnosti i bezbednosti - ovo je tekst za vas.

Gaming

Svetski poznati CS:GO timovi iz Beograda igraju na turniru vrednom milion dolara

Neki od najboljih svetskih timova u globalno popularnoj igri Counter Strike: Global Offensive upravo se nalaze u Beogradu gde igraju mečeve Blast Pro Series Finala - turnira od milion dolara.

Startapi i poslovanje

Beogradski Konstrukt akviziran od strane HTEC-a uz najavljene nove akvizicije širom regiona

Kompanija HTEC akvizirala je Konstrukt u cilju pojačanja produktnog i brend dizajna za svoje klijente.

Internet marketing

Oglašavanje na Snapchatu nije bauk i treba ga iskoristiti pre konkurencije

Koji tip kompanija u Srbiji bi trebalo da razmisli o tome da se priključi Snapchatu i da se oglašava na toj društvenoj mreži?

Office Talks Podcast

Profesionalni razvoj programera (upoznajte Symphony)

Tridesetu epizodu Office Talks podcasta obeležio je razgovor sa predstavnicima kompanije Symphony. Sa njima smo pričali o istoriji kompanije, procesu regrutovanja, kulturi rada i izazovima sa kojima su se susretali za vreme pandemije.

Kultura 2.0

Žene imaju jednaku sposobnost ‘preživljavanja’ na online platformama, ali slabije ulaze u ovu oblast

Predstavljamo vam rezultate specijalnog izdanja Gigmetar istraživanja koje pokazuje kako su se gig radnice adaptirale na nove uslove rada koje je donela pandemija.