Twitter od danas plasira reklame na osnovu aplikacija

Twitter od danas plasira reklame na osnovu aplikacija koje ste preuzeli

Ukoliko koristite zvaničnu Twitter aplikaciju za iOS i Android, šanse su velike da servis još od novembra prati koje ste aplikacije preuzeli iz App Store i Google Play prodavnice. Upravo ovi podaci sada su postali dostupni marketarima koji još preciznije mogu plasirati Twitter oglase, no da li je ovo zadiranje u privatnost?

twitter_1

Kako piše Mashable, Twitter je od danas postao još bolji kada je plasiranje oglasa u pitanju. I dok marketari širom sveta otvaraju boce Moeta, mnogi se pitaju da li je ovo narušavanje privatnosti i kako istu opciju mogu da isključe. No, hajde da vidimo šta to agencije dobijaju.

Pre svega, nova opcija omogućava oglašivačima da plasiraju oglase onim korisnicima koji su preuzeli aplikacije iz određene kategorije (primer Productivity, Sports, Finance, itd.). Kako se navodi u zvaničnom saopštenju ove kompanije, nova funkcija predstavlja moćan alat koji će brendovima i kompanijama omogućiti da se još bolje povežu sa novim korisnicima.

Poseban analytics dashboard, za posebne oglase (Izvor: Twitter)
Poseban analytics dashboard, za posebne oglase (Izvor: Twitter)

Ukoliko niste znali, Twitter još od novembra prati aplikacije koje ste preuzeli – kako na Android, tako i na iOS uređajima. Sa novom opcijom stigao je i zaseban analytics dashboard koji prati i izveštava o navikama korisnika i njihovim reakcijama na plasiran sadržaj – o da, Twitter se itekako kladi na oglašavanje.

Ne brinite, praćenje se može isključiti

Sa zaoštravanjem politike privatnosti, Apple bi slične stvari mogao u potpunosti zabraniti na novom iOS 9, a ukoliko niste voljni da otkrivate koje to aplikacije koristite ili pak Twitter ne čitate uz pomoć neke od third-party aplikacija, kompanija sa sedištem u San Francisku omogućila je korisnicima opt out mogućnost kojom mogu isključiti pomenuto praćenje.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Digitalni mediji

Disney+ je konačno dostupan i kod nas, ali evo šta korisnici u Srbiji ne dobijaju

Od ovog meseca, korisnici iz Srbije i regiona konačno imaju priliku da se pretplate na Disney+ striming platformu, ali uz određena ograničenja.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

Novost

Uvod u blokčejn: Novi vodič odgovara na pitanja o osnovama ove tehnologije

Ovaj vodič nam donosi osnove blockchain tehnologije, uvod u blockchain ekonomiju, kao i odgovore na pitanja kako ova tehnologija utiče na vaš online identitet i koja je njena budućnost.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Devtech obezbedio €12,25 miliona za dalje širenje poslovanja u Srbiji i regionu

Globalna kompanija za digitalne inovacije iz Srbije Devtech, objavila je partnerstvo sa Claret Capital Partners, investicionim fondom iz Londona koji finansira razvoj brzorastućih tehnoloških kompanija.

Intervju

Razgovori sa seniorima: Kako je Miloš od Frontend programera postao JavaScript Tech Lead

Ukoliko imate dobro početno znanje i volju da učite, IT industrija vas može nagraditi brzim napretkom kroz tehnološku hijerarhiju kompanije. Svoj karijerni put ka tituli senior programera, ovog puta nam detaljno otkriva Miloš Cvetković koji je JavaScript Tech Lead u kompaniji Levi9.

Office Talks Podcast

Relax Gaming: Put od formiranja studija do nagrađivanih igara

Gost 99. epizode Office Talks podcasta bio je Srđan Zdravković, Head of Studio u kompaniji Relax Gaming koja se bavi razvojem online igara na sreću, a čiji tim u Srbiji stoji iza nekih od najnagrađivanijih naslova u iGaming industriji.

Recenzija

Telegram ili WhatsApp: Koje nam prednosti i rizike donosi svakodnevno dopisivanje na ovim aplikacijama?

Telegram je uveo premium opciju koja za 4,99 dolara mesečno korisnicima obezbeđuje pristup dodatnim funkcijama. Da li je ovo samo nastavak 'borbe' za korisnike između ovog chat servisa i giganta kao što je WhatsApp?

Novost

Uvod u blokčejn: Novi vodič odgovara na pitanja o osnovama ove tehnologije

Ovaj vodič nam donosi osnove blockchain tehnologije, uvod u blockchain ekonomiju, kao i odgovore na pitanja kako ova tehnologija utiče na vaš online identitet i koja je njena budućnost.

Novost

Florence Healthcare sa velikom kancelarijom u Beogradu obezbedio novih $27 miliona investicije

Cilj ove investicije je da podrži misiju kompanije da u narednoj deceniji udvostruči rezultate kliničkih istraživanja tako što će omogućiti remote pristup njihovoj dokumentaciji.