Ima li zarade od strimovanja video igara?

Ima li zarade od strimovanja video igara?

Striming platforma za gejmere Trovo dobila je zvaničnog regionalnog predstavnika - Fortunu Esports. U 71. epizodi Office Talks podcasta sa članovima ove domaće organizacije govorimo o potencijalu strimovanja video igara i monetizaciji.

Nije novost koliko je gejming ogromna industrija, kao i da iz godine u godinu sve više raste. Već neko vreme ovu oblast aktivno pokrivamo na Netokraciji, pa je logičan sled bio da još jednu epizodu našeg Office Talks podcasta posvetimo gejmingu. Ovog puta smo se u potpunosti fokusirali na strimovanje tj. uživo prenošenje video igara od strane različitih igrača, što beleži sve veću popularnost i na našim prostorima.

Sve to prepoznala je i kineska kompanija Trovo koja stoji iza istoimene platforme za strimovanje, čiji je regionalni predstavnik postala Fortuna Esports. Upravo iz ove domaće organizacije u novoj epizodi podkasta govorili su Mihajlo Jovanović Džaril i Miloš Šainović koji su nam pre svega predstavili potencijale i popularnost koju donosi strimovanje video igara.

Baš iz tih razloga, detaljno smo govorili o tome po čemu se sve Trovo razlikuje od mnogo većeg streaming igrača Twitcha, uz osvrt na to koje tačno benefite donosi domaćim igračima kada je u pitanju monetizacija – iz prostor razloga što više favorizuje lokalni sadržaj, kao i strimere sa manjim brojem pratilaca.

Štaviše, naši sagovornici su se za kratko osvrnuli na to koliko je aktuelna pandemija uticala na rast snimanja pomenutog sadržaja, omogućivši nove vidove zarade za sve one koji žele da zarade od igranja video igara i video prenosa koji emituju online.

O tome koliki potencijal samo nudi ova industrija za nove formate oglašavanja, upoznati smo još od ranije, pa smo sa našim sagovornicima obradili i temu uključivanja brendova u gejming i kako na tom polju izgleda čitava situacija – posebno na regionalnom tržištu. Ostanite sa nama do kraja i saznajte na koji način strimeri mogu doći do lakše do naplate sadržaja, ali i koji su naredni poslovni planovi Fortune Esports u periodu koji sledi.

Ovaj podcast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Gaming

3Lateral predao urbanistički projekat za novosadski kampus – useljenje 2024. godine

Epic Games i 3Lateral zvanično su objavili više detalja o narednim koracima vezanim za planiranje i izgradnju svog budućeg kampusa u Novom Sadu.

Startapi i poslovanje

Da li Srbija inovira i zašto je važna naša pozicija na listi Globalnog indeksa inovativnosti?

Na poziciji Globalnog indeksa inovativnosti Srbija je pala sa 53. na 54. poziciju. Analiziramo gde smo bili lošiji, a gde bolji na skali inovacija.

E-commerce

eCommerce bezbednost: 5 saveta za bezbedniju internet trgovinu

Svakog oktobra održava se Evropski mesec sajber bezbednosti. Sa porastom internet trgovine u svetu, ali i u Srbiji, zapitali smo se kako povećati bezbednost domaćih internet prodavnica i šta to mali i veliki trgovci mogu da urade kako bi zaštitili svoje kupce. Korisne savete potražite u nastavku ovog vodiča.

Propustili ste

Mobilno

Koji su to najbolji telefoni na tržištu u cenovnom rangu od €250 do preko €750

Tržište mobilnih telefona nikada pre nije bilo ovako raznoliko. Korisnici danas na raspolaganju imaju ogroman broj modela različitih klasa i cenovnih kategorija, da se slobodno može reći kako je mogućnost izbora pametnih telefona najveća - od kada oni postoje.

Startapi i poslovanje

Freshdesk je SaaS alat za CX koji koristi 50.000 kompanija širom sveta – a od skoro je dostupan i na Balkanu

Kompanija Freshworks od prošle godine posluje i na regionalnom tržištu, a sa direktorom za Balkan razgovaramo o njihovim proizvodima - pogotovu o alatu Freshdesk.

Office Talks Podcast

Šta su to superklasteri i kako nastaju? (gost Kosta Andrić)

Može li se u naredne četiri godine izgraditi prvi srpski superklaster i kako pomoću ovog modela unaprediti tehnološke kapacitete domaće privrede? Otkrivamo u prvoj epizodi Office Talks specijala.

Startapi i poslovanje

Rekordan broj investicija i akvizicija obeležili su domaći ekosistem u 2021. godini

Analiziramo koji su to događaji obeležili startap zajednicu u proteklih 365 dana.

Startapi i poslovanje

Opseg plate prva je stvar koju programeri traže u oglasu za posao

Da, oglasi za posao u IT industriji imaju mane - čak i ako ih i HR-ovi i kompanijski menadžeri pišu i proveravaju po nekoliko puta. Najčešće ne sadrže dovoljno informacija o poziciji, opseg plate uglavnom izostaje, ali su zato marketinški detalji u prvom planu.

Startapi i poslovanje

Raising Stars: Stručna podrška i do 15.000 CHF za lokalni razvoj i globalni rast inovativnih ideja

Naučno-tehnološki park Beograd raspisao je uz podršku Vlade Švajcarske i u partnerstvu sa NTP Niš i NTP Čačak, novi poziv za Raising Starts, prvi pre-seed program koji startapima u najranijim fazama razvoja donosi stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj.