Ima li zarade od strimovanja video igara?

Ima li zarade od strimovanja video igara?

Striming platforma za gejmere Trovo dobila je zvaničnog regionalnog predstavnika - Fortunu Esports. U 71. epizodi Office Talks podcasta sa članovima ove domaće organizacije govorimo o potencijalu strimovanja video igara i monetizaciji.

Nije novost koliko je gejming ogromna industrija, kao i da iz godine u godinu sve više raste. Već neko vreme ovu oblast aktivno pokrivamo na Netokraciji, pa je logičan sled bio da još jednu epizodu našeg Office Talks podcasta posvetimo gejmingu. Ovog puta smo se u potpunosti fokusirali na strimovanje tj. uživo prenošenje video igara od strane različitih igrača, što beleži sve veću popularnost i na našim prostorima.

Sve to prepoznala je i kineska kompanija Trovo koja stoji iza istoimene platforme za strimovanje, čiji je regionalni predstavnik postala Fortuna Esports. Upravo iz ove domaće organizacije u novoj epizodi podkasta govorili su Mihajlo Jovanović Džaril i Miloš Šainović koji su nam pre svega predstavili potencijale i popularnost koju donosi strimovanje video igara.

Baš iz tih razloga, detaljno smo govorili o tome po čemu se sve Trovo razlikuje od mnogo većeg streaming igrača Twitcha, uz osvrt na to koje tačno benefite donosi domaćim igračima kada je u pitanju monetizacija – iz prostor razloga što više favorizuje lokalni sadržaj, kao i strimere sa manjim brojem pratilaca.

Štaviše, naši sagovornici su se za kratko osvrnuli na to koliko je aktuelna pandemija uticala na rast snimanja pomenutog sadržaja, omogućivši nove vidove zarade za sve one koji žele da zarade od igranja video igara i video prenosa koji emituju online.

O tome koliki potencijal samo nudi ova industrija za nove formate oglašavanja, upoznati smo još od ranije, pa smo sa našim sagovornicima obradili i temu uključivanja brendova u gejming i kako na tom polju izgleda čitava situacija – posebno na regionalnom tržištu. Ostanite sa nama do kraja i saznajte na koji način strimeri mogu doći do lakše do naplate sadržaja, ali i koji su naredni poslovni planovi Fortune Esports u periodu koji sledi.

Ovaj podcast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Šta je ‘destination’ marketing i kako kreirati strategiju koja privlači turiste?

Turizam jedne države danas i te kako zavisi od digitalnog oglašavanja. O tome šta predstavlja termin 'destinacionog marketinga' i kako Srbija i Crna Gora mogu da sebe bolje brendiraju kao turističke destinacije, govorimo u 93. epizodi Office Talks Podcasta.

Startapi i poslovanje

Srpski Eat Me App rešava problem viška hrane koja se baca – čuvajući našu okolinu

Otpad od hrane je treći najveći emiter gasova staklene bašte na svetu. Globalno, 30% ili 1,8 milijardi tona sve proizvedene hrane na globalnom nivou se pokvari zbog loše planiranje resursa duž linije lanca snabdevanja. Srpski startap Eat Me App sa svojom aplikacijom nastoji da stane na put ovom problemu i globalnom društvu ponudi jedno od rešenja za ovaj veliki problem.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Srpsko-švajcarski Strong Network podigao €5,1 investicije – širi se na Evropu i SAD

Strong Network, srpsko-švajcarski startap dobio je investiciju vrednu 5,1 miliona evra kako bi ubrzao svoje širenje na teritorije Evrope i SAD-a. Rundu investiranja predvodio je OpenOcean zajedno sa Wingman Ventures fondom.

Startapi i poslovanje

Decentralizovane autonomne organizacije (DAO) – izazovi i perspektive

Džon Lenon je u pesmi 'Power to the people' sumirao koncept slobode i omogućavanja građanima da odlučuju o političkim i društvenim prilikama. Ove ideje stare su koliko i prve teorije o uređenju društva.

Startapi i poslovanje

B-Fresh: Nakon pobede na Generator ZERO konkursu, krećemo sa aktivnom prodajom!

Domaći startap ekosistem možda ne obiluje sa previše uspešnih agrotech rešenja. Ipak, Generator Zero konkurs OTP banke predstavio nam je talentovane timove iz oblasti ekologije i poljoprivrede. Pobedu na ovom takmičenju odneo je tim B-Fresh sa proizvodom za produženje roka trajanja voća i povrća.

Gaming

Novo poglavlje Tetrisa piše se u Beogradu i Tel Avivu – razvijaće ga Playstudios

Kompanija Playstudios kupila je krajem prošle godine prava za razvoj Tetris franšize na mobilnim platformama. Dalji razvoj ovog legendarnog naslova poveren je timu Playstudios Europe iz Beograda na kome će zajedno raditi sa kolegama iz Playstudios Israel u Tel Avivu.

Office Talks Podcast

Zašto Elon Musk kupuje Twitter?

Twitter - hoće li ostati kakvog ga znamo ili sa akvizicijom Elona Muska dolazi neka nova era? O kupovini ove društvene mreže razgovaramo u 95. epizodi Office Talks podcasta.

Startapi i poslovanje

Londonski Qudo sa osnivačem iz Srbije uzeo investiciju od $3,5 miliona – razmišlja se o razvojnom centru u Beogradu

Questionardo, firma koja razvija platformu Qudo za agilno ispitivanje potrošača i preciznu digitalnu aktivaciju vođenu podacima, nedavno je dobila i investiciju od 3,5 miliona dolara. Jedan od osnivača ovog startapa dolazi iz Srbije i sa njim razgovaramo o daljem poslovanju i razvoju proizvoda.