Telenor ulaže 30 miliona evra za još bržu mrežu i pokrivenost 4G signalom

Telenor ulaže 30 miliona evra za još bržu mrežu i veću pokrivenost 4G signalom

Direktorka Telenora u Srbiji Ingeborg Ofsthus, najavila je da će ta kompanija u 2017. godini uložiti dodatnih 30 miliona evra u dalji razvoj mreže u Srbiji sa ciljem da bar 80 odsto stanovništva bude pokriveno 4G LTE mrežom u prvoj polovini ove godine. Ovo će biti od velikog značaja za kompaniju s obzirom na to da je broj korisnika sa 4G telefonima u porastu, a trenutno ih ima 20% na teritoriji naše zemlje.

ingerborg-telenor

U intervjuu za agenciju Beta, koji je preneo portal Večernjih Novosti, Ingeborg navodi da se u prošloj godini vidi značajan napredak u korišćenju mobilnog Interneta, dodavši da se više od 50 odsto celokupnog mobilnog prenosa podataka u Srbiji kreće kroz Telenor mrežu. Ona navodi da je u prethodne dve godine uloženo po 35 miliona evra u razvoj 3G i početak razvoja LTE tehnologije, ocenivši da je namera kompanije da 4G tehnologija bude dostupna svima:

Naše ambicije su jasne. Uložili smo dosta u razvoj 3G mreže, pokrili celo stanovništvo brzim Internetom i cilj nam je da to postignemo i sa 4G tehnologijom. Nastavljamo da pokrivamo zemlju brzom mobilnom konekcijom kako bismo korisnicima omogućili korišćenje najnaprednijih digitalnih usluga, gde god se oni nalazili.

Ofsthus takođe ističe da je Telenor u prethodnoj godini obeležio deceniju poslovanja na teritoriji Srbije, te da je do sada uloženo blizu dve milijarde evra u srpsko tržište, dodavši da to samo pokazuje koliko je kompanija posvećena ovom tržištu. Sa druge strane, direktorka Telenora ocenjuje da je za ovog operatera veoma važan proces digitalizacije, te je želja da se svim građanima omogući da iskoriste sve prednosti povezanosti.

‘Zbog korisnika moramo da budemo stalno na vrhu’

Štaviše, ona se osvrće i na podatak da je Telenor u avgustu prošle godine testirao 5G mrežu, jer uvek želi da bude korak ispred, te da su tom prilikom postignute brzine prenosa podataka od jednog gigabita u sekundi, što prema njenim rečima predstavlja veliku moć tehnologije, te da je kompanija za sada ipak fokusirana na razvoj 4G signala.

Ukoliko govorimo o poslovnim rezultatima, Ofsthus navodi da su oni u prva tri kvartala 2017. godine obećavajući i da se vidi pozitivan napredak, rekavši da se dobri rezultati očekuju i u četvrtom kvartalu. “Mi imamo korisnike koji su vrlo napredni, znaju šta žele, šta im treba i vole da koriste digitalna rešenja. To znači da stalno moramo da radimo na unapređenju naših usluga i da stalno budemo u samom vrhu”, zaključila je na kraju Ingeborg.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Domaći EasyPass nudi privatne časove za sve učenike — a dodatnu zaradu za nastavnike

EasyPass platforma domaćih osnivača profesore i nastavnike širom Srbije povezuje sa učenicima, povećavajući im broj zakazanih časova, samim time i mogućnost dodatne zarade. A, učenicima su dostupni privatni časovi iz svih predmeta.

Office Talks Podcast

Nova era digitalne televizije i interneta

Gosti 174. epizode Office Talks podkasta bili su Vojin Kličković i Peđa Janković iz kompanije Yettel sa kojima smo razgovarali o razvoju Hipernet usluge optičkog interneta i digitalne televizije tokom dve godine postojanja ovog servisa.

Startapi i poslovanje

Startap inloodis iz Srbije menja način na koji se trenira košarka — uz pomoć holograma!

U intervjuu sa osnivačem Markom Gojakom, pročitajte priču o nastanku 'inloodis Basketball Spatial Computing Platform' jedinog AR sistema za asistenciju na košarkaškom treningu na svetu.

Propustili ste

Tehnologija

Open AI Sora oživljava filmsko platno, dok je Google Gemini isuviše ‘woke’

Donosimo vam osvrt na najnovija dostignuća tehnoloških giganata, kada je u pitanju razvoj alata zasnovanih na veštačkoj inteligenciji.

Office Talks Podcast

Kako je web3mine Vukašina Vukoja podigao $6 miliona investicije?

Vukašina smo ponovo ugostili u 178. epizodi Office Talks podkasta, kako bi nam rekao nešto više o svom novom projektu i o tome kako je pridobio poverenje vodećih web3 investitora.

Intervju

Hipernet nakon dve godine: 100.000 korisnika i dolazak mobilnih TV aplikacija

Hipernet usluga digitalne televizije i optičkog interneta kompanije Yettel na tržištu je prisutna već više od dve godine. Broj korisnika ovog servisa se povećava, a početak godine je bila idealna prilika da o Hipernetu ponovo razgovaramo sa Nenadom Hasurom, direktorom segmenta za fiksne i digitalne usluge u kompaniji Yettel.

Gaming

‘Ludo: Animal Heroes’ – nova je igra domaćeg Oxyverse studija dostupna za iOS i Android korisnike

Još jedan gaming naslov iz Srbije osvanuo je na App Store i Google Play prodavnici za globalno tržište. Reč je o video igri 'Ludo: Animal Heroes' iza koje stoji domaći game dev studio Oxyverse - sa čijim smo suosnivačem Jovanom Jaramazom razgovarali u intervjuu koji sledi.

Office Talks Podcast

Istina o platama programera

Novu epizodu Office Talks podkasta posvetili smo FishingBooker anketi o platama u IT industriji i tim povodom ugostili Dina Delića, koji je COO u pomenutoj kompaniji.

Tehnologija

Ivan Marković: Hakerski napad na EPS uspeo je zbog korupcije

Ne dozvoljavamo da se hakerski napad i krađa podataka iz baze Elektroprivrede Srbije olako zaboravi, a u tome nam pomaže pokretač foruma 'Bezbedni Balkan'.