Telenor ulaže 30 miliona evra za još bržu mrežu i pokrivenost 4G signalom

Telenor ulaže 30 miliona evra za još bržu mrežu i veću pokrivenost 4G signalom

Direktorka Telenora u Srbiji Ingeborg Ofsthus, najavila je da će ta kompanija u 2017. godini uložiti dodatnih 30 miliona evra u dalji razvoj mreže u Srbiji sa ciljem da bar 80 odsto stanovništva bude pokriveno 4G LTE mrežom u prvoj polovini ove godine. Ovo će biti od velikog značaja za kompaniju s obzirom na to da je broj korisnika sa 4G telefonima u porastu, a trenutno ih ima 20% na teritoriji naše zemlje.

ingerborg-telenor

U intervjuu za agenciju Beta, koji je preneo portal Večernjih Novosti, Ingeborg navodi da se u prošloj godini vidi značajan napredak u korišćenju mobilnog Interneta, dodavši da se više od 50 odsto celokupnog mobilnog prenosa podataka u Srbiji kreće kroz Telenor mrežu. Ona navodi da je u prethodne dve godine uloženo po 35 miliona evra u razvoj 3G i početak razvoja LTE tehnologije, ocenivši da je namera kompanije da 4G tehnologija bude dostupna svima:

Naše ambicije su jasne. Uložili smo dosta u razvoj 3G mreže, pokrili celo stanovništvo brzim Internetom i cilj nam je da to postignemo i sa 4G tehnologijom. Nastavljamo da pokrivamo zemlju brzom mobilnom konekcijom kako bismo korisnicima omogućili korišćenje najnaprednijih digitalnih usluga, gde god se oni nalazili.

Ofsthus takođe ističe da je Telenor u prethodnoj godini obeležio deceniju poslovanja na teritoriji Srbije, te da je do sada uloženo blizu dve milijarde evra u srpsko tržište, dodavši da to samo pokazuje koliko je kompanija posvećena ovom tržištu. Sa druge strane, direktorka Telenora ocenjuje da je za ovog operatera veoma važan proces digitalizacije, te je želja da se svim građanima omogući da iskoriste sve prednosti povezanosti.

‘Zbog korisnika moramo da budemo stalno na vrhu’

Štaviše, ona se osvrće i na podatak da je Telenor u avgustu prošle godine testirao 5G mrežu, jer uvek želi da bude korak ispred, te da su tom prilikom postignute brzine prenosa podataka od jednog gigabita u sekundi, što prema njenim rečima predstavlja veliku moć tehnologije, te da je kompanija za sada ipak fokusirana na razvoj 4G signala.

Ukoliko govorimo o poslovnim rezultatima, Ofsthus navodi da su oni u prva tri kvartala 2017. godine obećavajući i da se vidi pozitivan napredak, rekavši da se dobri rezultati očekuju i u četvrtom kvartalu. „Mi imamo korisnike koji su vrlo napredni, znaju šta žele, šta im treba i vole da koriste digitalna rešenja. To znači da stalno moramo da radimo na unapređenju naših usluga i da stalno budemo u samom vrhu“, zaključila je na kraju Ingeborg.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Odložen rok za zapošljavanje preduzetnika uz olakšice – novi datum je 60 dana od ukidanja vanrednog stanja

Rok za sticanje statusa kvalifikovanog novozaposlenog lica izmenjen je uredbom Vlade Republike Srbije i sada je će biti moguć 60 dana nakon završetka vanrednog stanja.

Tehnologija

Šta novi IPS QR kodovi donose malim trgovcima i njihovim kupcima – i kako ih implementirati?

Usluga instant plaćanja na prodajnim mestima uz pomoć IPS QR kodova zvanično je puštena u protokol u Srbiji krajem februara. U nastavku analiziramo na šta trgovci treba da obrate pažnju ako isti uvode u svoje procese naplate.

Startapi i poslovanje

Uz ‘Fleksibilni petak’ Nordeus omogućio zaposlenima da sami organizuju poslednji radni dan u nedelji

Dok se zaposleni u Nordeusu nakon 'full remote' režima ne vrate u kancelariju, kompanija im omogućava da njihova radna nedelja traje 4 dana - ukoliko to žele. Fleksibilni petak startovao je 8. maja, a u nastavku otkrivamo kako to izgleda u praksi.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Kako srpski IT-jevci treba da se brendiraju u inostranstvu – kao jeftina ili kvalitetna radna snaga?

Aktuelna pandemijska kriza (i njene ekonomske posledice), naveli su nas na sledeće pitanje: da li će domaće IT kompanije, agencije, frilenseri i regruteri morati da promene način na koji predstavljaju svoje proizvode, usluge i kadar na međunarodnom tržištu? Dakle, hoćemo li u prvi plat isticati da smo povoljni, da imamo kvalitetan kadar - ili oba?

Kultura 2.0

Kreativni direktori agencija otkrivaju da li je ekonomska kriza ubica kreativnosti – ili ne

Ako se bavite poslom koji počiva na originalnosti i kreativnosti, da li ste u tome u prethodna dva meseca bili uspešni? Ukoliko niste, kreativni direktori marketinških agencija otkrivaju svoje savete.

Novost

Google imenovao svog predstavnika u Srbiji – saopštava SHARE Fondacija

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti obratio se kompaniji Google i nakon pregovora sa njihovim pravnim timom, ova kompanija odredila je svog predstavnika u Srbiji u skladu sa domaćim Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

Gaming

Apple Arcade dovešće više igrača srpskim gejming studijima – samo ako pametno postave strategiju

Servis Apple Arcade sada je i zvanično dostupan u Srbiji, a benefite bi, osim igrača, mogli da imaju i gejming studiji i developeri - kroz dodatni izvor zarade i veću vidljivost njihovih igara. Otkrivamo na koji način izgleda i šta sve donosi saradnja sa kompanijom Apple.

Tehnologija

Ne, hocudaglasam.com ne prikuplja podatke građana jer to nije ‘lažni’ sajt za glasanje

Vlada Srbije upozorila je da se pojavio lažni sajt za glasanje iz inostranstva i apelovala je na građane da budu oprezni u pogledu toga kome ostavljaju svoje podatke budući da postoji mogućnost njihove zloupotrebe. U ekskluzivnom razgovoru sa tvorcem ovog sajta otkrivamo kako servis pomaže našim građanima u dijaspori, šta on jeste - a šta nije.

Startapi i poslovanje

Oslanjajući se na poznanstva i preporuke, Recrooit želi da promeni način na koji zapošljavamo stručne kandidate

Recrooit je nova domaća platforma za regrutovanje kandidata koja ima za cilj da olakša celokupan proces zapošljavanja i postane glavni saveznik poslodavaca i regrutera prilikom zapošljavanja IT kvalifikovanih kadrova - oslanjajući se na zajednicu i preporuke iskusnih profesionalaca u svim industrijama.