Telenor ulaže 30 miliona evra za još bržu mrežu i pokrivenost 4G signalom

Telenor ulaže 30 miliona evra za još bržu mrežu i veću pokrivenost 4G signalom

Direktorka Telenora u Srbiji Ingeborg Ofsthus, najavila je da će ta kompanija u 2017. godini uložiti dodatnih 30 miliona evra u dalji razvoj mreže u Srbiji sa ciljem da bar 80 odsto stanovništva bude pokriveno 4G LTE mrežom u prvoj polovini ove godine. Ovo će biti od velikog značaja za kompaniju s obzirom na to da je broj korisnika sa 4G telefonima u porastu, a trenutno ih ima 20% na teritoriji naše zemlje.

ingerborg-telenor

U intervjuu za agenciju Beta, koji je preneo portal Večernjih Novosti, Ingeborg navodi da se u prošloj godini vidi značajan napredak u korišćenju mobilnog Interneta, dodavši da se više od 50 odsto celokupnog mobilnog prenosa podataka u Srbiji kreće kroz Telenor mrežu. Ona navodi da je u prethodne dve godine uloženo po 35 miliona evra u razvoj 3G i početak razvoja LTE tehnologije, ocenivši da je namera kompanije da 4G tehnologija bude dostupna svima:

Naše ambicije su jasne. Uložili smo dosta u razvoj 3G mreže, pokrili celo stanovništvo brzim Internetom i cilj nam je da to postignemo i sa 4G tehnologijom. Nastavljamo da pokrivamo zemlju brzom mobilnom konekcijom kako bismo korisnicima omogućili korišćenje najnaprednijih digitalnih usluga, gde god se oni nalazili.

Ofsthus takođe ističe da je Telenor u prethodnoj godini obeležio deceniju poslovanja na teritoriji Srbije, te da je do sada uloženo blizu dve milijarde evra u srpsko tržište, dodavši da to samo pokazuje koliko je kompanija posvećena ovom tržištu. Sa druge strane, direktorka Telenora ocenjuje da je za ovog operatera veoma važan proces digitalizacije, te je želja da se svim građanima omogući da iskoriste sve prednosti povezanosti.

‘Zbog korisnika moramo da budemo stalno na vrhu’

Štaviše, ona se osvrće i na podatak da je Telenor u avgustu prošle godine testirao 5G mrežu, jer uvek želi da bude korak ispred, te da su tom prilikom postignute brzine prenosa podataka od jednog gigabita u sekundi, što prema njenim rečima predstavlja veliku moć tehnologije, te da je kompanija za sada ipak fokusirana na razvoj 4G signala.

Ukoliko govorimo o poslovnim rezultatima, Ofsthus navodi da su oni u prva tri kvartala 2017. godine obećavajući i da se vidi pozitivan napredak, rekavši da se dobri rezultati očekuju i u četvrtom kvartalu. „Mi imamo korisnike koji su vrlo napredni, znaju šta žele, šta im treba i vole da koriste digitalna rešenja. To znači da stalno moramo da radimo na unapređenju naših usluga i da stalno budemo u samom vrhu“, zaključila je na kraju Ingeborg.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

E-prime povećao proizvodnju električnih bicikala i proširio proizvodni pogon – sledi dalji izvoz u EU

Priču kompanije E-prime pratimo gotovo od samog početka njihovog poslovanja, od pre nešto više od dve godine kada smo prvu put uradili intervju o ovim e-biciklima. U međuvremenu, kompanija je znatno porasla, zaposlila nove ljude, proširila proizvodnju i počela da izvozi svoje proizvode, a to je bio dovoljan razlog da se sa osnivačima opet nađemo na kafi i popričamo o novitetima.

Gaming

Kako je RUR od lokalne ekipe iz igraonice postao uticajni regionalni gejming medij

Već dvadeset godina organizacija RUR bavi se popularizacijom video igara u Srbiji. Njeni osnivači u velikom intervjuu za Netokraciju otkrivaju kako je RUR postao jedna od najvažnijih esports baza u našoj zemlji i šta novo spremaju ljubiteljima gejminga.

Mobilno

Izabrali smo za vas 40 najboljih telefona u ovom trenutku – od €250 do preko €1.000

Da li se i vi često zbunite kada planirate da kupite novi mobilni telefon, posebno sada kada je tržište prezasićeno raznim modelima? Ponuda mobilnih telefona nije nikada bila bogatija za sve ciljne grupe korisnika. Mi smo se potrudili da vam te ponude detaljnije približimo kroz cenovne kategorije najinteresantnijih modela za kupovinu.

Propustili ste

Internet marketing

Kako kreirati efikasne marketinške kampanje na servisu Spotify?

Spotify, jedna od najpoznatijih platformi za 'streaming' muzike, dostupan je na tržištu Srbije od jula, a njegov dolazak nije obradovao samo ljubitelje muzike - već i oglašivače koji polako počinju da koriste benefite reklamiranja na ovom servisu.

Intervju

Nova zakonska regulativa omogućava lakše dobijanje boravišne vize za strance koji žele da postanu deo srpskog IT sektora

Vlada Srbije početkom godine donela je Uredbu kojom se definišu osnovi boravka stranaca koji se često nazivaju i Startup, Talent i Investor vize, a koja zapravo predstavlja kriterijume za određivanje kategorija stranaca kojima se privremeni boravak u Srbiji može odobriti nezavisno od osnova za odobrenje privremenog boravka. O tome šta to znači za domaći IT sektor, otkrivamo u tekstu koji sledi.

Startapi i poslovanje

Dev Shopper Lazara Stojkovića pomoći će vam da pronađete tim vrhunskih developera

Pandemija korona virusa bila je inicijalna kapisla Lazaru Stojkoviću da u svoj startap portfolio doda još jedan projekat pod nazivom 'Dev Shopper' - servis za brže nalaženje partnerske firme za softverske projekte.

Netokracija

Generacije razdvojene galaksijom

Tokom vikenda IT zajednicu zahvatila je vest da su pojedine kompanije povukle svoju podršku za realizaciju filma o prvom srpskom računaru Galaksija.

Gaming

Državni fakulteti u Beogradu i Kragujevcu dobijaju gejming programe na master studijama

U okviru projekta Master 4.0 studenti master studija nekih od državnih fakulteta uskoro će moći da biraju dva nova programa koji će povezati svet tehnologije i svet umetnosti. Sredstva za realizaciju dobili su beogradski Univerzitet umetnosti u saradnji sa Matematičkim fakultetom i fakulteti Univerziteta u Kragujevcu, koji su nosioci programa.

Kolumna

Digitalizacija obrazovnog sektora je vreme u kome uče i studenti i profesori

Tokom avgusta i septembra celokupan nastavni i nenastavni kadar visokoškolskih ustanova u Srbiji imao je priliku da unapredi svoja znanja i veštine na polju online nastave - uz pomoć kompanije Microsoft i trening centra Semos Education.