Šta studenti kažu o Open IT konferenciji?

Šta studenti kažu o Open IT konferenciji?

Fakultet organizacionih nauka, ugostiće 17. i 18. oktobra deveti po redu OpenIT događaj, koji ima za cilj da omogući studentima dobijanje dodatnog neformalnog znanja - te će putem radionica, motivacionih govora i direktnog rada sa zaposlenima steći neophodno iskustvo koje će im u budućnosti pomoći da se bolje snađu u poslovnom svetu.

OpenIT-AIESEC

Takođe, u radu sa kompanijama studenti će dobiti dosta korisnih informacija vezanih za zapošljenje i funkcionisanje samih koropracija. Teme projekta prate trendove, i na taj način pruža bitne informacije iz prve ruke.

Danijel Mišulić, student četvrte godine Fakulteta organizacionih nauka za OpenIT8 kaže:

Očekivao sam da upoznam neke nove ljude, da se lepo družimo, a uz sve to i naučimo nesto novo i sva moja očekivanja su se ispunila. Predavači su stvarno bili sjajni i sve je bilo jako lepo organizovano. Konferencija mi je dala jedan novi način razmišljanja te sam kroz nju sam shvatio da bih voleo jednog dana da se oprobam u IT preduzetništvu.

Ana Čolović, student četvrte godine Fakulteta organizacionih nauka za OpenIT8 kaže:

Moja očekivanja zasnivala su se na kombinaciji dobijanja znanja iz oblasti IT-a i prijatne atmosfere. Očekivanja su svakako bila ispunjena. Osim što smo imali mogućnost da slušamo predavanja predstavnika vodećih kompanija iz oblasti IT-a sa naših prostora, omogućeno nam je da kroz neformalnu komunikaciju sa njima dođemo do konkretnih “malih tajni” uspešnosti njihovog poslovanja. Ne treba izostaviti ni činjenicu da ova konferencija dovodi do stvaranja poznanstava sa ekspertima iz naše profesije, a takva poznanstva često predstavljaju ključ uspeha.

ekipa
Danijel, Ana i Bodin dolaze na Open IT. A ti?

Bodin Todorović, student četvrte godine Fakulteta organizacionih nauka za OpenIT8 kaže:

Predavanja su bila jako dobro organizovana i struktuirana, ispunila su sva moja očekivanja. Nakon projekta sam dobio želju da se oprobam u svetu preduzetništva. OpenIT mi je dao smernice kako i na šta treba da se fokusiram, kako bih postigao ono što želim. Verujem da će mi informacije koje sam dobio na OpenIT-u biti korisne u kasnijim koracima, kada budem zakoračio u svet preduzetništva.

Ovogodišnji projekat se bavi liderstvom u informacionim tehnologijama, značajem tehnologija i inovacija kod rešavanja nezaposlenosti, odliva mozgova i apatije kod mladih. Teme u okviru projekta su: Tehnologija, Inovacije, Digitalni marketing i Preduzetništvo. Među kompanijama koje će održati radionice nalaze se Devana Technologies, PSTech, Zuehlke, Esteh, Comtrade, Cosmic Development, Telekom Srbija, Cube, msg global solutions, Dr. Oetker, Media House, Optimus Media te Saga.

Prilika za stručne prakse u inostranstvu

Koncept je kreiran tako da omogući upoznavanje sa temama projekta, priliku učesnicima da vide kako u praksi mogu primeniti svoje znanje, dobiti inspiraciju da nastave sa radom na svojim idejama te koje se sve prilike javljaju u njihovom okruženju. Koncept OpenIT-a će se sastojati iz tri dela: Power Talks, Workshops i Action Space.

Jedan deo Action Space-a se nastavlja nakon projekta i podrazumeva dvonedeljni rad sa mentorima, predstavnicima kompanija Devana Technologies, Zuehlke, Esteh kao i pojedinaca koji su izrazili želju da pomognu timovima u razvoju ideja. Timovi će se prijavljivati u toku samog projekta, pa tako mogu da se informišu koji mentori će raditi sa njima u narednom periodu.

Takođe, projekat OpenIT nudi program stručnih praksi u inostranstvu iz oblasti informacionih tehnologija, marketinga, poslovne administracije i prodaje. Na projektu će se okupiti 160 studenata Univerziteta u Beogradu, a iz organizacije pozivaju sve zainteresovane da na vreme popune neophodne prijave za predstojeći događaj.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kultura 2.0

Šta rade zaposleni dok HR menadžeri spavaju? Kritikuju LGBT zajednicu i leče decu SMS porukama

Koliko ste upoznati sa kulturom ćutanja, skretanja pogleda i sleganja ramena koja je nikad prisutnija u domaćoj IT zajednici?

E-commerce

Deltin ‘Ananas’ unaprediće domaći e-commerce ne investicijom od €100 miliona, već brigom o korisnicima. Može li on to?

Kompanija Delta Holding najavila je da nakon 30 godina poslovanja u različitim oblastima u 2021. godini ulazi u e-commerce. Analiziram kako bi novi biznis mogao da izgleda i na čemu se mora zasnivati kako bi se takmičio sa konkurencijom.

Kultura 2.0

Oporezivanje digitalne imovine u Srbiji: Koje obaveze imaju fizička i pravna lica?

Do decembra 2020. godine poreski propisi nisu izričito prepoznavali digitalnu imovinu i to je vodilo nepovoljnom poreskom tretmanu transakcija koje uključuju digitalnu imovinu, ali i pravnoj nesigurnosti o tome kako se digitalna imovina oporezuje. U tekstu objašnjavamo kako sada stoje stvari po tom pitanju.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Vanja organizuje prvo ‘online’ individualno takmičenje za mlade programere u Srbiji

Vanja Paunović, mladi softverski inženjer koji stoji iza YouTube kanala Džimiks, organizuje prvo 'online' takmičenje u programiranju u Srbiji za srednjoškolce i studente. Tema je proizvoljna, a rok za dostavljanje projekta je 1. maj.

Tehnologija

Cardano je nova blockchain mreža, a njena kriptovaluta je udesetostručila svoju vrednost

U svetu kriptovaluta gotovo svaki dan imamo novine koje oblikuju ovo intenzivno tržište. Jedna od njih jeste i blockchain platforma Cardano čiji je deo i kriptovaluta Ada.

Startapi i poslovanje

Srpski B-Fresh inovativnim sistemom pakovanja nastoji da promeni prehrambenu industriju

Tehnologija bi u budućnosti mogla u potpunosti da promeni poljoprivredu i prehrambenu industriju. Startap B-Fresh iz Srbije koji razvija rešenje za duži rok trajanja hrane upravo to dokazuje, ali pokazuje i da Srbija ima još jedan talentovan tim iz 'agrotech' sektora.

Internet marketing

IAB MIXX Awards 2021: Otvorene prijave – žiri bira nagrade u 15 kategorija!

Glavni cilj dodeljivanja IAB MIXX nagrada je da se prepoznaju i istaknu kvalitet realizacije digitalnih strategija i medijskih kampanja. Radovi se mogu prijaviti najkasnije do 12. aprila 2021. godine u jednoj ili više kategorija, a u skladu sa ciljevima kampanje ili projekta.

Digitalni mediji

Šta je to Patreon i koja je njegova uloga u podršci kreatorima sadržaja na Internetu?

U poslednjih dve, tri godine na domaćoj YouTube sceni sve više se govori o Patreonu - platformi koja nezavisnim video kreatorima pomaže da naprave nove modele zarade i okupe publiku koja će ih novčano nagraditi za kvalitetan sadržaj.

Startapi i poslovanje

Endava akvizirala hrvatsku agenciju Five za 33+ miliona evra

Ova kompanija nakon prošlogodišnje akvizicije Comtrade-a nastavlja sa jačanjem svog prisustva u regionu. Hrvatski Five postaje deo ove internacionalne kompanije, a 'exit' je vredan više od 33 miliona evra - kroz deonice i keš.