Šta studenti kažu o Open IT konferenciji?

Šta studenti kažu o Open IT konferenciji?

Fakultet organizacionih nauka, ugostiće 17. i 18. oktobra deveti po redu OpenIT događaj, koji ima za cilj da omogući studentima dobijanje dodatnog neformalnog znanja - te će putem radionica, motivacionih govora i direktnog rada sa zaposlenima steći neophodno iskustvo koje će im u budućnosti pomoći da se bolje snađu u poslovnom svetu.

OpenIT-AIESEC

Takođe, u radu sa kompanijama studenti će dobiti dosta korisnih informacija vezanih za zapošljenje i funkcionisanje samih koropracija. Teme projekta prate trendove, i na taj način pruža bitne informacije iz prve ruke.

Danijel Mišulić, student četvrte godine Fakulteta organizacionih nauka za OpenIT8 kaže:

Očekivao sam da upoznam neke nove ljude, da se lepo družimo, a uz sve to i naučimo nesto novo i sva moja očekivanja su se ispunila. Predavači su stvarno bili sjajni i sve je bilo jako lepo organizovano. Konferencija mi je dala jedan novi način razmišljanja te sam kroz nju sam shvatio da bih voleo jednog dana da se oprobam u IT preduzetništvu.

Ana Čolović, student četvrte godine Fakulteta organizacionih nauka za OpenIT8 kaže:

Moja očekivanja zasnivala su se na kombinaciji dobijanja znanja iz oblasti IT-a i prijatne atmosfere. Očekivanja su svakako bila ispunjena. Osim što smo imali mogućnost da slušamo predavanja predstavnika vodećih kompanija iz oblasti IT-a sa naših prostora, omogućeno nam je da kroz neformalnu komunikaciju sa njima dođemo do konkretnih “malih tajni” uspešnosti njihovog poslovanja. Ne treba izostaviti ni činjenicu da ova konferencija dovodi do stvaranja poznanstava sa ekspertima iz naše profesije, a takva poznanstva često predstavljaju ključ uspeha.

ekipa
Danijel, Ana i Bodin dolaze na Open IT. A ti?

Bodin Todorović, student četvrte godine Fakulteta organizacionih nauka za OpenIT8 kaže:

Predavanja su bila jako dobro organizovana i struktuirana, ispunila su sva moja očekivanja. Nakon projekta sam dobio želju da se oprobam u svetu preduzetništva. OpenIT mi je dao smernice kako i na šta treba da se fokusiram, kako bih postigao ono što želim. Verujem da će mi informacije koje sam dobio na OpenIT-u biti korisne u kasnijim koracima, kada budem zakoračio u svet preduzetništva.

Ovogodišnji projekat se bavi liderstvom u informacionim tehnologijama, značajem tehnologija i inovacija kod rešavanja nezaposlenosti, odliva mozgova i apatije kod mladih. Teme u okviru projekta su: Tehnologija, Inovacije, Digitalni marketing i Preduzetništvo. Među kompanijama koje će održati radionice nalaze se Devana Technologies, PSTech, Zuehlke, Esteh, Comtrade, Cosmic Development, Telekom Srbija, Cube, msg global solutions, Dr. Oetker, Media House, Optimus Media te Saga.

Prilika za stručne prakse u inostranstvu

Koncept je kreiran tako da omogući upoznavanje sa temama projekta, priliku učesnicima da vide kako u praksi mogu primeniti svoje znanje, dobiti inspiraciju da nastave sa radom na svojim idejama te koje se sve prilike javljaju u njihovom okruženju. Koncept OpenIT-a će se sastojati iz tri dela: Power Talks, Workshops i Action Space.

Jedan deo Action Space-a se nastavlja nakon projekta i podrazumeva dvonedeljni rad sa mentorima, predstavnicima kompanija Devana Technologies, Zuehlke, Esteh kao i pojedinaca koji su izrazili želju da pomognu timovima u razvoju ideja. Timovi će se prijavljivati u toku samog projekta, pa tako mogu da se informišu koji mentori će raditi sa njima u narednom periodu.

Takođe, projekat OpenIT nudi program stručnih praksi u inostranstvu iz oblasti informacionih tehnologija, marketinga, poslovne administracije i prodaje. Na projektu će se okupiti 160 studenata Univerziteta u Beogradu, a iz organizacije pozivaju sve zainteresovane da na vreme popune neophodne prijave za predstojeći događaj.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

E-commerce

Mesec dana kasnije i dalje ne znamo gde su naši Aliexpress paketi – ali barem imamo neke odgovore

Enigma zvana AliExpress poštarina za Srbiju, podelila je mišljenja mnogih kupaca, organizacija i svih ostalih koji se za ovu temu zanimaju. Iako je razloga za astronomsko poskupljenje poštarine mnogo, neki odgovornost prebacuju na Poštu, drugi na avio prevoz i kineske trgovce, ali se ipak čini da je istina 'negde tamo'. Mi smo na osnovu svih dosadašnjih podataka pokušali da rešimo misteriju.

Startapi i poslovanje

Najavljene nove mere za pomoć privredi – država plaća 60% minimalca i odlaže plaćanje poreza i doprinosa

Preduzetnici i zaposleni u mikro, malim i srednjim preduzećima u julu i avgustu dobiće dodatnu ekonomsku pomoć države usled krize izazvane epidemijom korona virusa - plaćanje 60% od minimalca u julu i avgustu, odlaganje plaćanja poreza i doprinosa za mesec dana, a najavljen je i novi projekat 'Moja prva plata'.

Office Talks Podcast

Gde su naši AliExpress paketi?

Šestu epizodu Netokracijinog Office Talks podcasta obeležio je razgovor o trenutnim dešavanjima sa astronomskim poskupljenjem poštarine sa sajta AliExpress. Mi smo pokušali da analiziramo šta je tačno dovelo do ovog problema koji je u velikoj meri pogodio sve one koji kupuju sa ove poznate online prodavnice.

Propustili ste

Kultura 2.0

Serbia Business Run nastavlja sa aktivnim tim bildingom u kojem zbližava kolege – ovaj put kroz ‘online’ trku

Peto izdanje Serbia Business Run, serije poslovnih trka i najveći sportsko-kompanijski događaj u Srbiji, održaće se u septembru 2020. godine - ovoga puta 'online'. Kako izgleda trka u ovom potpuno drugačijem formatu, otkriva nam direktor ove organizacije.

Društvene mreže

Ima li oglašavanja van Facebook platformi?

Možda ste primetili kako pojedini brendovi nisu bili prisutni na vašem Instagram i Facebook feedu tokom jula. To me je navelo na razmišljanje, a šta da se sutra probudimo i da Facebook i Instagram ne postoje, šta onda?

Office Talks Podcast

Kako je KK Crvena Zvezda osvojila Evropu najboljom marketing strategijom

Košarkaška Evroliga nije se zasnivala samo na utakmicama u sportskim halama, već i na jednom sasvim drugačijem terenu - u pitanju je digitalni marketing u sportu.

Gaming

Šest godina od Astroids igre i srpski studio Superverse osvaja Steam sa novim naslovom!

Pre šest godina studio Superverse Industries, tada još pod nazivom Industry Entertainment, predstavio je svoju novu igru - Astroids, koja je kasnije postala Superverse, a sa kojom je ovaj game development studio iz Srbije zabeležio uspeh. Mi smo sa osnivačima razgovarali kako je izgledao put od prvog naslova 2002. godine pa sve do jedne uspešne igre na platformi Steam.

E-commerce

Novi vodiči za sigurnu Internet trgovinu pomažu početnicima da kupuju ‘online’

Za potrošače koji još uvek nisu upoznati sa Internet trgovinom, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i USAID obezbedili su digitalne vodiče koji nastoje da korisnicima objasne sve prednosti 'online' kupovine i edukuju ih o toj aktivnosti.

Startapi i poslovanje

City Expert uvodi beskontaktno gledanje nekretnina – direktno sa vlasnikom putem video poziva

Kako bi dodatno osigurali bezbednost svojih korisnika i klijenata usled COVID-19 pandemije, agencija City Expert uvela je mogućnost beskontaktnog pregleda nekretnina putem video poziva između zainteresovanih korisnika i vlasnika.