PlayStation VR stiže u oktobru - spremite parice - Netokracija.rs

PlayStation VR stiže u oktobru – spremite parice

Na jučerašnjoj E3 konferenciji japanskog tehnološkog giganta, svetska javnost imala je priliku da se premijerno upozna sa datumom dolaska PlayStation VR headseta za sve korisnike, koji će samo potvrditi podizanje gaming industrije na još viši nivo. Novi uređaj bi tako trebao da bude dostupan već 13. oktobra tekuće godine, kada će svoje mesto pronaći u prodavnicama širom sveta.

sony-playstation-vr-
Da li monitore i televizore uskoro menjamo VR headsetom?

Da virtuelna realnost sigurno korača ka svetu naše svakodnevnice, uverili smo se i ranije, a kao rezultat sve veće popularnosti ove vrste sadržaja na tržištu su se pojavili različiti VR headsetovi, od onih jeftinih (kartonskih), do onih sa ozbiljnijm kućištem i komponentama kao što su HTC Vive, Oculus, Samsung Gear VR. Upravo ovoj grupi pripada i PlayStation VR, koji dolazi sa odličnim hardverom, te će predstavljati pravog konkurenta u ovoj oblasti IT-a.

Ukoliko se vratimo dve godine ranije, setićemo se da je priča o VR gamingu u Sony-ju započela projektom Morpheus, koji je zvanično predstavljen publici u martu 2014. godine na Game Developers Conference događaju kada su i zvanično najavljene nove inovacije na PlayStation platformi koje će oblikovati budućnost video igara. Sredinom septembra prošle godine, Morpheus biva preimenovan u PlayStation VR, da bi prve demo igre na ovom headsetu bile isprobane krajem oktobra 2015. godine, na velikoj smotri gejmera u Parizu.

Veliki izbor igara na početku

Kada je reč o hardverskim karakteristikama, bitno je napomenuti da je okosnica PS VR-a, a ujedno i glavna komponenta OLED ekran Full HD rezolucije (1920×1080), sa posebnom RGB subpiksel matriks tehnologijom sa mogućnošću reprodukovanja sadržaja i do 120 fps. Sa druge strane, povezivanje sa PlayStation konzolom odvija se putem HDMI ili USB kabla.

Sudeći prema informacijama koje su objavljene na pomenutoj E3 konferenciji, cena PS VR-a bi trebalo da iznosi 399 dolara, a korisnicima bi na raspolaganju trebao da bude i trailer sledeće Resident Evil igre. Kako prenosi Time, predsedavajući Sony Interactive Entertainment sektorom, Shawn Layden, ističe da korisnici mogu očekivati čak 50 naslova igara koje će biti dostupne za PlayStation VR, a među kojima su i Final Fantasy V, Call of Duty: Infinite Warfare, Star Wars i druge.

Nama ipak ostaje da sačekamo neko vreme i saznamo kada bi pomenuti headset mogao da bude dostupan za Srbiju, te koju cenu treba očekivati za naše tržište, Do tada, uverite se i sami kako bi mogao da izgleda VR gaming putem pomenute platforme:

Ostavi komentar

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Šta je ‘destination’ marketing i kako kreirati strategiju koja privlači turiste?

Turizam jedne države danas i te kako zavisi od digitalnog oglašavanja. O tome šta predstavlja termin 'destinacionog marketinga' i kako Srbija i Crna Gora mogu da sebe bolje brendiraju kao turističke destinacije, govorimo u 93. epizodi Office Talks Podcasta.

Startapi i poslovanje

Srpski Eat Me App rešava problem viška hrane koja se baca – čuvajući našu okolinu

Otpad od hrane je treći najveći emiter gasova staklene bašte na svetu. Globalno, 30% ili 1,8 milijardi tona sve proizvedene hrane na globalnom nivou se pokvari zbog loše planiranje resursa duž linije lanca snabdevanja. Srpski startap Eat Me App sa svojom aplikacijom nastoji da stane na put ovom problemu i globalnom društvu ponudi jedno od rešenja za ovaj veliki problem.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

B-Fresh: Nakon pobede na Generator ZERO konkursu, krećemo sa aktivnom prodajom!

Domaći startap ekosistem možda ne obiluje sa previše uspešnih agrotech rešenja. Ipak, Generator Zero konkurs OTP banke predstavio nam je talentovane timove iz oblasti ekologije i poljoprivrede. Pobedu na ovom takmičenju odneo je tim B-Fresh sa proizvodom za produženje roka trajanja voća i povrća.

Gaming

Novo poglavlje Tetrisa piše se u Beogradu i Tel Avivu – razvijaće ga Playstudios

Kompanija Playstudios kupila je krajem prošle godine prava za razvoj Tetris franšize na mobilnim platformama. Dalji razvoj ovog legendarnog naslova poveren je timu Playstudios Europe iz Beograda na kome će zajedno raditi sa kolegama iz Playstudios Israel u Tel Avivu.

Office Talks Podcast

Zašto Elon Musk kupuje Twitter?

Twitter - hoće li ostati kakvog ga znamo ili sa akvizicijom Elona Muska dolazi neka nova era? O kupovini ove društvene mreže razgovaramo u 95. epizodi Office Talks podcasta.

Startapi i poslovanje

Londonski Qudo sa osnivačem iz Srbije uzeo investiciju od $3,5 miliona – razmišlja se o razvojnom centru u Beogradu

Questionardo, firma koja razvija platformu Qudo za agilno ispitivanje potrošača i preciznu digitalnu aktivaciju vođenu podacima, nedavno je dobila i investiciju od 3,5 miliona dolara. Jedan od osnivača ovog startapa dolazi iz Srbije i sa njim razgovaramo o daljem poslovanju i razvoju proizvoda.

Karijere

Relax Gaming otvorio studio u Novom Sadu uz aktivno širenje tima

Rast iGaming industrije primetan je i na domaćem tržištu. Nakon četiri godine poslovanja u Srbiji, kompanija Relax Gaming otvorila je novi studio i najavila aktivno širenje tima.

Intervju

Vladimir Lelićanin: Pokrenuli smo 3327 kao mesto gde će domaći developeri slobodno raditi na web 3.0 projektima

Direktor razvojnog centra pri kompaniji MVP Workshop otkriva u razgovoru za Netokraciju kako je nastao 3327, kako se razvijaju inovativni web 3.0 projekti u Srbiji, ali i šta je potrebno kako bi se izgradila još jača web 3.0 zajednica na ovim prostorima.