Od prvog gosta do globalne booking platforme

Od prvog gosta do globalne booking platforme

Prethodne dve godine slušali smo i čitali kako je pandemija pokosila industriju turizma. Može li se ovaj ogromni globalni sektor oporaviti brže zahvaljujući većem uplivu tehnologija? Upravo o tome razgovaramo u 78. epizodi Office Talks podcasta sa Đorđem Jevtićem iz startapa SerbianBookers.

Otkazani letovi, putovanja, nepristupačne države, komplikovana procedura prolaska kroz granice, samo su neke od stavki koje su namučile turiste širom sveta. COVID-19 uzrokovao je masovne otkaze u avio i turističkoj industriji usled masovnih globalnih lockdown-a. Ipak, čini se da se stvari veoma polako i postepeno približavaju periodu pre pandemije. Iako je putovanje sada znatno lakše nego recimo tokom čitave 2020. godine i dalje postoje određene barijere.

Sa druge strane, turisti bojažljivo nastavljaju sa bukiranjem svojih smeštaja online, bilo da je zimovanje ili letovanje u pitanju. Upravo ovde bi svoju ključnu ulogu mogla da odigra napredna tehnologija, baš ona koju razvija i startap SerbianBookers koji pomaže hotelima za uspostavljanje efikasnijeg menadžmenta, sada i uz pomoć cloud tehnologije.

U ovoj epizodi Đorđe nam je govorio kako su on i njegov tim (koji će uskoro da bude dupliran na 16 članova) “prebrodili” najteži udar pandemije i kako su pomogli velikim izdavačima u procesu rezervacije smeštaja. Njihov kvalitet prepoznali su i investicioni fondovi koji su prošle godine obezbedili investicije od ukupno 100.000 evra, o čemu nam je Jevtić takođe detaljnije pričao.

Štaviše, imali smo priliku da porazgovaramo o tome kako trenutno izgleda potencijal industrije turizma u Srbiji i na šta sve manji izdavači treba da obrate pažnju, posebno kada govorimo o njihovom prisustvu na sajtovima kao što su AirBnb i Booking.com. Takođe, Jevtić je ovde izneo i konkretne savete za stvaranje bolje vidljivosti na internetu za sve koji se bave ili planiraju da se bave turizmom.

Saznaćete i na koji način naš sagovornik predviđa razvoj globalne industrije turizma u tekućoj godinu, uz osvrt na to koje su novine koje SerbianBookers sprema, posebno kada govorimo o development planovima, mobilnoj aplikaciji za goste hotela, uvođenje veštačke inteligencije za predikcije cena i ostalo.

Ovaj podcast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Gaming

For The Win! konferencija je tokom koje Beograd postaje epicentar evropskog gejminga

Konferencija For the Win!, od 25. do 26. maja okupiće u Beogradu regionalnu i evropsku 'game-dev' zajednicu, uz govornike iz kompanija kao što su Google, Outfit7, Two Desperados, 3 Lateral ili Activision/Blizzard/King, kao i organizacija ISFE, UKIE, EGDF, IGDA i mnogih drugih.

Kultura 2.0

Stari model rada iz kancelarije od 9 do 5 je prevaziđen, hibridni model je realnost – potvrđuju domaće IT kompanije

Pandemiji je došao kraj, ali rad od kuće je i dalje na snazi. Zato naše sagovornike pitamo da li će zvanični povratak u kancelariju ikada više biti opcija.

Office Talks Podcast

Šta se dešava kada dobijete otkaz? Saveti za radnike i poslodavce

Gošća 141. epizode Office Talks podkasta bila je Tijana Žunić Marić koja je advokat i partner u advokatskoj kancelariji Žunić. Sa njom smo razgovarali o tome kako se IT firme suočavaju sa otkazima.

Propustili ste

Društvene mreže

Zašto udruženje Fruškać mora da plati 115.000 dinara odštete zbog ‘deljenja’ na Instagramu?

Da li naš Zakon prepoznaje pravila upotrebe društvenih mreža, te koja su naša prava, a koje obaveze prilikom deljenja sadržaja, pitali smo Anju Berić iz advokatske kancelarije Žunić Law.

Office Talks Podcast

Stanje marketing agencija u 2023.

Gost 145. epizode Office Talks podkasta bio je Nikola Parun koji dolazi iz agencije Ovation BBDO, a sa kojim smo imali priliku da razgovaramo o stanju u industriji digitalnog marketinga u Srbiji nakon pandemije korona virusa.

Novost

Istraživanje Puls HR zajednice: Privlačenje zaposlenih je najveći izazov IT kompanija

Sudeći prema istraživanju koje je sproveo HelloWorld, najveći izazov za IT kompanije u protekle dve godine bio je privlačenje IT kandidata, što je istaklo 61% ispitanika.

Karijere

Dražen Šumić je novi direktor Microsoft razvojnog centra u Srbiji

Kao direktor Microsoft razvojnog centra u Srbiji, Dražen Šumić će biti zadužen za dalji strateški razvoj centra u Beogradu, koji važi za jedan od najvažnijih razvojnih centara u Evropi.

Karijere

Žarko Stevanović iz Potere: Svetski šampion u znanju po zanimanju je programer!

Žarka već godinama gledate kao jednog od tragača u kultnom kvizu Potera gde je gotovo nepobediv. A, da li ste znali da je on po profesiji programer koji pored kvizova, karijeru gradi u sferi kompjuterskih nauka?

Najava

Prvi Polkadot Day u Srbiji: Istražite Polkadot ‘blockchain’ ekosistem

Ovaj događaj u organizaciji MVP Workshop-a deo je Belgrade Blockchain Week-a i održaće se na Fakultetu organizacionih nauka 5. juna, sa početkom u 11 časova.