Od prvog gosta do globalne booking platforme

Od prvog gosta do globalne booking platforme

Prethodne dve godine slušali smo i čitali kako je pandemija pokosila industriju turizma. Može li se ovaj ogromni globalni sektor oporaviti brže zahvaljujući većem uplivu tehnologija? Upravo o tome razgovaramo u 78. epizodi Office Talks podcasta sa Đorđem Jevtićem iz startapa SerbianBookers.

Otkazani letovi, putovanja, nepristupačne države, komplikovana procedura prolaska kroz granice, samo su neke od stavki koje su namučile turiste širom sveta. COVID-19 uzrokovao je masovne otkaze u avio i turističkoj industriji usled masovnih globalnih lockdown-a. Ipak, čini se da se stvari veoma polako i postepeno približavaju periodu pre pandemije. Iako je putovanje sada znatno lakše nego recimo tokom čitave 2020. godine i dalje postoje određene barijere.

Sa druge strane, turisti bojažljivo nastavljaju sa bukiranjem svojih smeštaja online, bilo da je zimovanje ili letovanje u pitanju. Upravo ovde bi svoju ključnu ulogu mogla da odigra napredna tehnologija, baš ona koju razvija i startap SerbianBookers koji pomaže hotelima za uspostavljanje efikasnijeg menadžmenta, sada i uz pomoć cloud tehnologije.

U ovoj epizodi Đorđe nam je govorio kako su on i njegov tim (koji će uskoro da bude dupliran na 16 članova) “prebrodili” najteži udar pandemije i kako su pomogli velikim izdavačima u procesu rezervacije smeštaja. Njihov kvalitet prepoznali su i investicioni fondovi koji su prošle godine obezbedili investicije od ukupno 100.000 evra, o čemu nam je Jevtić takođe detaljnije pričao.

Štaviše, imali smo priliku da porazgovaramo o tome kako trenutno izgleda potencijal industrije turizma u Srbiji i na šta sve manji izdavači treba da obrate pažnju, posebno kada govorimo o njihovom prisustvu na sajtovima kao što su AirBnb i Booking.com. Takođe, Jevtić je ovde izneo i konkretne savete za stvaranje bolje vidljivosti na internetu za sve koji se bave ili planiraju da se bave turizmom.

Saznaćete i na koji način naš sagovornik predviđa razvoj globalne industrije turizma u tekućoj godinu, uz osvrt na to koje su novine koje SerbianBookers sprema, posebno kada govorimo o development planovima, mobilnoj aplikaciji za goste hotela, uvođenje veštačke inteligencije za predikcije cena i ostalo.

Ovaj podcast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Šta je ‘destination’ marketing i kako kreirati strategiju koja privlači turiste?

Turizam jedne države danas i te kako zavisi od digitalnog oglašavanja. O tome šta predstavlja termin 'destinacionog marketinga' i kako Srbija i Crna Gora mogu da sebe bolje brendiraju kao turističke destinacije, govorimo u 93. epizodi Office Talks Podcasta.

Startapi i poslovanje

Srpski Eat Me App rešava problem viška hrane koja se baca – čuvajući našu okolinu

Otpad od hrane je treći najveći emiter gasova staklene bašte na svetu. Globalno, 30% ili 1,8 milijardi tona sve proizvedene hrane na globalnom nivou se pokvari zbog loše planiranje resursa duž linije lanca snabdevanja. Srpski startap Eat Me App sa svojom aplikacijom nastoji da stane na put ovom problemu i globalnom društvu ponudi jedno od rešenja za ovaj veliki problem.

Propustili ste

Karijere

Relax Gaming otvorio studio u Novom Sadu uz aktivno širenje tima

Rast iGaming industrije primetan je i na domaćem tržištu. Nakon četiri godine poslovanja u Srbiji, kompanija Relax Gaming otvorila je novi studio i najavila aktivno širenje tima.

Intervju

Vladimir Lelićanin: Pokrenuli smo 3327 kao mesto gde će domaći developeri slobodno raditi na web 3.0 projektima

Direktor razvojnog centra pri kompaniji MVP Workshop otkriva u razgovoru za Netokraciju kako je nastao 3327, kako se razvijaju inovativni web 3.0 projekti u Srbiji, ali i šta je potrebno kako bi se izgradila još jača web 3.0 zajednica na ovim prostorima.

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Gradovi budućnosti grade se iz Srbije (Nortal)

Gost 94. epizode Office Talks podcasta bio je Dragan Gajić, globalni CTO estonske kompanije Nortal koja i u Srbiji poseduje razvojni centar - isti onaj iz kojeg se upravo kreiraju rešenja za gradove budućnosti.

Startapi i poslovanje

Lansiran Founder Institute Serbia akcelerator program

Domaći i regionalni ekosistem neprestano se razvija poslednjih godina i sve je više startap timova koji nude rešenja za brojne lokalne, ali i globalne probleme.

Društvene mreže

Instagram uvodi ‘Show NFT’ opciju kroz Polygon blockchain Mihaila Bjelića

Šef Instagrama Adam Moseri najavio je da će popularna društvena mreža ove nedelje početi da testira NFT sa odabranim kreatorima u Sjedinjenim Američkim Državama.