Saveti za IT firme koje zapošljavaju

Saveti za IT firme koje zapošljavaju

48. epizodu Office Talks podcasta posvetili smo nedavno održanoj Employer Branding Belgrade konferenciji u okviru koje smo sumirali savete predavača - dobre prakse za brendiranje poslodavaca u 2021. godini.

Glavna tema ove epizode bili su utisci sa nedavno završene konferencije u organizaciji Netokracije koja je bila posvećena Employer Brandingu. Na početku smo diskutovali o tome ko se tačno bavi ovom oblašću u jednoj kompaniji, kako se ona definiše, na koji način treba da izgleda jedan EB tim i kako efikasno podeliti odgovornosti za jednu važnu oblast.

Pričali smo i o tome sa kojim se sve izazovima timovi zaduženi za brendiranje poslodavaca susreću kada krenu u realizaciju određenih kampanja. Otuda smo, nadovezujući se na teme sa konferencije, pokušali da damo odgovor na pitanje kako tačno danas izgleda efikasan Employer Branding i kako kompanija treba da komunicira ka novim kadrovima i sutra možda budućim kolegama.

Šta senior programeri zaista žele i da li stavovi zaposlenih utiču na percepciju kompanije?

Jedna od zanimljivijih tema o kojoj smo govorili jeste i transparentnost plata u IT industriji, tačnije na koji način kompanije javno komuniciraju o mogućim zaradama i koje sve obaveze ta zarada donosi. S obzirom na to da je novac uvek bio taboo tema u Srbiji, analizirali smo zašto se danas ne diskutuje više o platama i zašto danas nemamo više cenovnih odrednica u oglasima za posao.

Šta danas senior programeri žele od kompanije i šta im je sve važno kada je reč o razvoju njihove karijere? Još jedno od pitanja o kojem smo diskutovali, a koje je usko vezano za to na koji način danas izgleda proces zapošljavanja senior programera zasnovanog uglavnom na preporukama u specifičnim i uskim zajednicama. Između ostalog, približili smo to koje su tri najbitnije stavke koje su danas krucijalne kada je reč o privlačenju i zapošljavanju kandidata.

Pred sam kraj ove epizode definisali smo to kako poslodavac treba da se postavi prema nastupu zaposlenog na LinkedIn-u, što je bilo jedno od zanimljivijih predavanja na Employer Branding konferenciji. Ovde je poseban akcenat stavljen na slobodu govora, širenju sumnjivih i oprečnih stavova, kao i na to kako kompanija treba da reaguje na javne negativne stavove svojih zaposlenih na LinkedIn-u.

Mi se gledamo i slušamo u narednim epizodama koje spremamo za vas.

Office Talks pratite na sledećim kanalima: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotifyGoogle Podcasts i… ma šta će vam više, realno?

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Novost

Google Street View automobili ponovo na putevima Srbije

Njihova misija je ažuriranje Google Street View fotografija srpskih gradova, arhitektonskih i prirodnih dobara na Google mapama.

Takmičenje

Predstavljen žiri SoMo Borca: Evo ko će odabrati najbolje digitalne projekte u regionu

Prijave se zatvaraju 25. septembra, a 'early bird' prijave otvorene su do 1. septembra 2024. godine!

Sponzorisano

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti.