Samsung spušta cenu Galaxy S6 i S6 Edge usled loše prodaje?

Samsung spušta cenu Galaxy S6 i S6 Edge usled loše prodaje?

Južnokorejski tehnološki gigant objavio je rezultate koji se tiču učinka u drugom kvartalu ove godine, a koji pokazuju blagi pad od 7% kada je prodaja u pitanju. ‘Flagship’ uređaji Galaxy S6 i S6 Edge nisu zadovoljili norme koje su postavljene neposredno nakon lansiranja, a iz Samsunga razmišljaju o spuštanju cene kako bi njihova ponuda postala konkurentnija do kraja godine.

samsungs

The Verge piše da je južnokorejska kompanija zabeležila pad od 8% kada je godišnji profit u pitanju, te pad od 7% pri prodaji, ostvarivši tako $41,7 milijardi. Iako postoje pokazatelji koji sugerišu blagi rast iz kvartala u kvartal, i sam Samsung tvrdi da „marginalni učinak flagship uređaja“ nije doprineo očekivanom rastu za ovo doba godine.

Iz kompanije kaži i da mobilnoj diviziji predstoji nešto teži period u drugoj polovini godine, te da će se cena Galaxy S6 i S6 Edge uređaja najverovatnije korigovati (na globalnom nivou), kako bi pametni telefoni postali nešto konkurentniji pred lansiranje novog iPhone-a. Tu je i lansiranje novog Note uređaja koje je zakazano za 13. avgust, a koji bi trebao dodatno da doprinese poljuljanoj poziciji Samsunga na tržištu velikih pametnih telefona (phableta).

Apple više nije jedini konkurent

Da kompanija iz Kupertina nije više jedini krivac za nešto lošiji učinak Samsunga, možda nam i najbolje govori činjenica da su uređaji kompanija poput OnePlus, Motorola i Xiaomi sada znatno traženiji, te konkurentnijim cenama odvlače ogroman deo kupaca koji su u potrazi za kvalitetnim Android pametnim telefonom.

Može li se Samsung korigovanim cenama vratiti na put profitabilnosti i učvrstiti svoju poziciju kada su veliki pametni telefoni (kategorija koja je ova kompanija i izmislila) u pitanju, saznaćemo u narednih nekoliko nedelja.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Kako Digitalna zajednica vidi efekte zakonskih izmena paušala – i šta predlaže kao rešenje?

Sa Aleksandrom Lugonjom, predsednikom Upravnog odbora Digitalne zajednice, razgovaramo o potencijalnim negativnim efektima koje će izmene paušalnog preduzetništva ostaviti na domaću IT industriju, njihovim saniranjem i budućim planovima ove organizacije.

Mobilno

Potvrđeno: App Store stiže u Srbiju početkom aprila!

Momenat koji smo toliko dugo čekali konačno je tu. Obrativši se iOS developerima, Apple je potvrdio dolazak App Store prodavnice za 20 novih zemalja među kojima je (konačno) i Srbija.

Startapi i poslovanje

Tumačenje Testa samostalnosti: Ko ga primenjuje, kada i nad kim?

U srpskoj IT zajednici se intenzivno vodi diskusija u vezi načina primene Testa samostalnosti, a u okviru koje su se javile brojne nedoumice. Ovaj tekst razrešava neke od njih.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

5 milijardi evra vredan ekonomski paket upravo je predstavljen

Vlada Srbije upravo je predstavila niz ekonomskih mera u cilju očuvanja privrede zbog pandemije korona virusa.

Tehnologija

Kako naručiti hranu putem Interneta – vodič za vaše roditelje, bake i deke

Naručivanje hrane putem Interneta nikada nije bilo lakše, ali se naši roditelji i stariji ukućani verovatno do sada nisu susreli sa tim procesom. Ne brinite, imamo rešenje.

Mobilno

Da li biste kupili telefon brenda za koji nikad ranije niste čuli?

Ako me pitate koji je telefon trenutno najbolji na tržištu, ne bih mogao da vam dam pravi odgovor. Zapravo, najbolji telefon je onaj koji najviše odgovara zahtevima pojedinačnog korisnika.

Kultura 2.0

Do kraja aprila đaci će programiranje učiti u virtuelnim učionicama

Inicijativa "Digitalna Srbija" i Fondacija Petlja do kraja aprila omogućiće prve funkcionalnosti virtuelne učionice za nastavnike i učenike na časovima informatike i računarstva, dok će tokom naredne školske godine postepeno biti uvođeni i drugi predmeti.

Internet marketing

$340 miliona pomoći u Google reklamama za mala i srednja preduzeća širom sveta

Kompanija Google (Alphabet) u zvaničnom blog postu najavila je niz mera koje će ovaj gigant preduzeti ne bi li doprineo borbi protiv korona virusa i ekonomskih posledica koje će pandemija ostaviti za sobom.

Gaming

Humanitarni CS:GO turnir obezbediće 1.000.000+ dinara za organizacije koje pomažu medicinske radnike

Kompanija Quantox Technology organizuje online CS:GO humanitarni turnir od 4. do 5. aprila za domaće IT kompanije sa ciljem da se pomogne medicinskim radnicima u borbi protiv pandemije korona virusa.