Novi Samsung Galaxy Note stiže 13. avgusta

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Novi Samsung Galaxy Note stiže 13. avgusta

Južnokorejska kompanija koja važi za kreatora 'fablet' uređaja, zakazala je 13. avgust tekuće godine kao dan kada će javnosti biti predstavljen novi model Note, i to u svetski poznatom Lincoln centru u Njujorku.

Samsung-Galaxy-Note

Čuveni Samsungov događaj “Unpacked 2015.” ovog puta će se održati na Istočnoj obali Sjedinjenih Američkih Država. Podsećanja radi, pomenuta kompanija već tradicionalno predstavlja svoje Galaxy Note telefone u septembru mesecu, te uređaji i nešto kasnije budu pušteni u prodaju.

Međutim, kako piše TechCrunch, iz Samsunga su se odlučili da ranije zakažu predstojeći događaj kako bi bili u prednosti u odnosu na Apple koji je u svet fablet telefona ušao predstavljanjem većeg iPhone 6 Plus modela prošle godine, i tako postao možda i najveća konkurencija. Pored novog Galaxy Note-a, južnokorejska kompanija bi trebala da predstavi i zakrivljeniji Galaxy S6 Edge koji bi mogao da nosi prefiks “Plus” sudeći prema “procurelim” fotografijma.

Apple preti, Samsung i dalje drži tron

Potez iza kojeg stoji Samsung, na neki način pokazuje želju da se učvrsti tron na tržištu fablet pametnih telefona. Sa druge strane, Apple je tek krenuo tom putanjom te beleži veliki uspeh, a još kada se uzme u obzir renome kompanije iz Kupertina, Koreanci imaju razloga za brigu – jer niko nije doveka stajao na prvom mestu.

Pored svih najava predstavljanja, još ne znamo tačno koje će tehničke karakteristike odlikovati uređaj Note, te kako izgleda novi dizajn popularnog telefona. Ostaje nam da sačekamo i zvanično lansiranje uređaja koje je zakazano za 13. avgust i tako se i sami uverimo u prednosti i mane novog telefona iz Samsunga.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Digitalni mediji

Trendovi.co: Šta nam donosi 2023. godina iz oblasti Employer brandinga i društvenih mreža?

Sada već tradicionalno, agencija Pioniri Communications su kroz projekat Trendovi.co objavili predviđanja za ovu godinu kada su u pitanju digitalni marketing, 'event' industrija, tehnologija, PR, 'entertainment' industrija i druge srodne oblasti. Pročitajte šta smo izdvojili za vas.

Novost

Institut BioSens otvorio novi poziv za akcelerator namenjen IT i poljoprivrednim startapima

Institut BioSens pozvao je inovativne startape iz IT i poljoprivrednog sektora da učestvuju u trećem izdanju akceleratora i na taj način nastavlja dobru praksu pružanja podrške inovativnim preduzetnicima u razvoju ideja koje će doprineti digitalnoj transformaciji poljoprivrede.

Gaming

Wargaming Forge: Novi edukativni program o kreiranju globalnih video igra – uz potencijalno zaposlenje

Industrija razvoja video igara jeste zanimljiva, ali u isto vreme kompleksna stvar. Potencijale talenata koji tu istu industriju grade, prepoznala je kompanija Wargaming koja je pored kancelarija u Beogradu, otvorila i 'Forge' program prakse, sa čijom smo programskom menadžerkom razgovarali.

Propustili ste

Kultura 2.0

Vlada Srbije ulaže €52 miliona u izgradnju novog centra za kreativne industrije

Obeležen početak radova na rekonstrukciji nekadašnje zgrade Ložionice u kreativno-inovativni multifunkcionalni centar.

Najava

OTP banka otvorila prijave za novi Generator ZERO 2023 konkurs

OTP banka je pokrenula novi ciklus Generator ZERO 2023 konkursa sa ciljem da podrži rešenja koja doprinose smanjenju karbonskog otiska i rastu zelene ekonomije.

Office Talks Podcast

Kako graditi uspešne web3 kompanije i projekte?

U tech zajednici sve više se priča o web3 svetu. Upravo zato, tema 127. epizode Office Talks podkasta bila je o izgradnji i vođenju web3 kompanija. O tome smo pričali sa osnivačima kompanije ShardLabs, koja ima tim i u Beogradu.

Karijere

Serbian Product Community: Objavljena anketa za ljude koji se bave kreiranjem digitalnih proizvoda

Cilj ankete je podizanje transparentnosti plata tako da se zajednički stekne realnija slika o stanju u upravljanju razvojem digitalnih proizvoda u Srbiji.

Tehnologija

Slobodan Marković: Kako javno dostupni NLP modeli za srpski jezik doprinose rastu domaće IT industrije?

Zašto ChatGPT ne zna padeže, a mi još uvek nemamo Siri na srpskom? Kako razvoj ovih alata može pozitivno da utiče na domaću 'tech' zajednicu, objasnio nam je Slobodan Marković, digitalni savetnik u organizaciji UNDP.

Intervju

Kako je Dalibor pored pozicije Lead Data konsultanta pronašao vreme za porodični hobi i biznis

Još kada smo bili deca, mnogi su nas pitali - "Da li imaš hobi"? Čak i kada odrastemo, postanemo profesionalci, ljubav prema hobiju, ako ga zaista volimo, ostaje zauvek tu sa nama. Ovo je priča o Daliboru Lazareviću koji iako radi kao Lead Data Consultant, pronalazi vreme da proizvodi manje predmete od drveta i plastike.