ProductDock organizuje 'Rookie Boot Camp' - tromesečnu praksu za studente i diplomce koji poznaju Javu - Netokracija.rs

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

ProductDock organizuje ‘Rookie Boot Camp’ – tromesečnu praksu za studente i diplomce koji poznaju Javu

Program prakse biće organizovan u novosadskoj kancelariji ove kompanije od 1. marta, a otvorene su četiri pozicije za praksu. Na kraju programa, svi učesnici u skladu sa postignutim rezultatima imaće priliku za stalno zaposlenje u ProductDock-u.

Praksa koju organizuje kompanija ProductDock osmišljena je i organizovana kao simulacija realnog projekta, sa svim izazovima rada na projektu koji je naručen od strane klijenta, ali bez dodatnog pritiska.

Na taj način praktikanti će moći da se prilagode agilnom načinu rada i upoznaju sa procesima planiranja i analiziranja koda pre nego što dođu u direktan kontakt sa projektom koji se isporučuje klijentu – ali će istovremeno moći da vide rezultat svog rada, pa čak i da ga upotrebe.

Na tom putu studentima završnih godina ili nedavno svršenim studentima biće na raspolaganju i mentor koji će sa njima prolaziti kroz projekat osam sati dnevno, pet dana u nedelji, a više detalja o tome šta će polaznici naučiti otkrivamo u nastavku.

Šta će praktikanti moći da nauče?

Ova praksa po prvi put se održava u Novom Sadu, ali njen koncept je osmišljen pre tri godine i već je nekoliko puta implementiran u ProductDock-ovim kancelarijama u BiH. Pritom, kako sa ponosom ističu iz ove kompanije, mnoge njihove kolege su putem prakse postale deo ProductDock tima, a sada će tu priliku imati i budući praktikanti u Novom Sadu.

Kako bi postali deo programa, zainteresovani bi trebalo da proslede svoju prijavu, a jedini preduslovi jesu osnove programiranja u Javi i da organizatorima proslede svoj CV. Organizatori navode i da im je posebno bitno da praktikanti ovaj program završe sa zavidnim tech stack-om, tako da će ih njihov full-time mentor upoznati sa procesom planiranja i razvoja projekta od nule, uz pomoć jezika i tehnologija kao što su Java, Spring, Microservices, Kafka, Google Cloud Platform i slično.

Pritom, kroz ceo proces biće u prilici da dobiju detaljne komentare u vezi sa svojim kodom putem pull request-ova, a imaće priliku i da nauče kako da isporuče aplikaciju na automatizovan način – Jenkins, Pipelines, Maven/Gradle i CI/CD će im biti deo svakodnevne rutine.

Praktikanti će imati priliku da postanu stalni deo novosadskog tima ove kompanije.

Uz sve to, praktikanti će imati priliku i da posmatraju kako se njihov proizvod ponaša uz pomoć moćnog monitoring sistema, a upotrebljavaće i Docker i Kubernetes kako bi njihova aplikacija bila lako skalabilna i za veliki broj korisnika.

Praksa je plaćena a rok za prijavu je 31. januar

Uz pomenute tehničke veštine, praktikanti će imati priliku i da rade na usavršavanju poslovne komunikacije na radnom mestu i, kao što smo spomenuli, nakon što se praksa završi imaće priliku da postanu deo ProductDock-a.

Za kraj, organizatori ističu i da je jedna od glavnih prednosti ovog programa definitivno uspešna integracija mladih kolega na stvarne customer projekte – sama praksa koncipirana je kao simulacija stvarnog projekta, gde praktikanti imaju priliku da steknu pravi osećaj rada na projektu, timskog rada, komunikacije u timu, kao i obima posla koji se praksom zaokružuje u jednu ozbiljnu celinu.

Nakon uspešno završene prakse kandidati su osposobljeni da kao junior developeri postanu deo tima koji radi na realnim projektima.


Ukoliko uskoro završavate fakultet ili ste nedavno diplomirali, poznajete osnove Jave i ova praksa vam zvuči interesantno, prosledite svoju prijavu i postanite deo ProductDock-a u Novom Sadu!


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Quiet Quitting: Kako je TikTok trend pokrenuo revoluciju na radnom mestu?

Ukoliko ste aktivni na TikTok-u, sigurno vam nije promakao trend o 'tihom otkazu' koji u proteklom periodu preplavljuje svačiji #fyp na ovoj društvenoj mreži.

Gaming

FDU pokrenuo Game Art katedru ― šta to znači za srpsku gejming industriju?

Fakultet dramskih umetnosti, koji je član superklastera Creative Tech Serbia, ove godine prvi put je upisao studente na novi studijski program: Vizuelni efekti, animacija i gejm art. Sve o novom studijskom programu i mogućnostima koje pruža, pročitajte u našem tekstu.

Karijere

Veljko je više od deset godina Java programer u Mozzartu – otkriva nam izazove IT odeljenja u ‘gambling’ industriji

Ukoliko se baviš programiranjem i tragaš za novim profesionalnim izazovima, kako ti se čini mogućnost da razvijaš vlastiti proizvod i da možeš da vidiš svoj kod u produkciji u rekordno kratkom roku?

Propustili ste

Tehnologija

Search On 22: SEO relevantniji nego ikada pre

U nameri da privuče generaciju Z, Google je na 'Search On 22' događaju predstavio novitete u pretrazi, koji su rezultat dugogodišnjeg razvijanja AI tehnologija.

Izveštaj

TikTok će pokoriti najveće igrače u industriji zabave

U okviru 15. izdanja Weekend Media Festivala, održan je panel 'TikTok – the platform that will bring the biggest players on the market to its knees'.

Karijere

Nakon 3 godine pauze, DaFED okupljanja ponovo u Novom Sadu!

Novosadska zajednica ima razloga za slavlje - DaFED ekipa ponovo je na okupu. Oslobodite kalendare jer prvi meetup je već zakazan, a mi otkrivamo planove za konferenciju i druge edukacije koje DaFED već uveliko planira.

Novost

LotusFlare otvorio novu kancelariju u Beogradu sa ciljem da proširi programerski tim

Softverska kompanija LotusFlare sa sedištem u Silicijumskoj dolini otvorila je novu kancelariju u Beogradu, dok nastavlja da širi svoj tim u Srbiji i drugim lokacijama širom sveta.

Office Talks Podcast

Marketing za web 3.0 zajednicu

U 111. epizodi Office Talks podkasta ugostili smo Nikolu Jankovića i Nikolu Milinkovića iz kompanije Decenter. Sa njima smo razgovarali o kreiranju efikasnog marketinga u web 3.0 industriji, uz osvrt na važnost izgradnje jake web 3.0 zajednice.

Web 3.0

Kripto vodič: Kako da skalirate Ethereum uz ‘Zero knowledge’ metodologiju?

Na ovogodišnjoj Infobip Shift konferenciji, u okviru predavanja 'Scaling Ethereum with Zero-Knowledge magic' na Web3 stejdžu predstavljena su rešenja koja mogu da pojednostave i ubrzaju skaliranje na Ethereumu.