ProductDock organizuje 'Rookie Boot Camp' - tromesečnu praksu za studente i diplomce koji poznaju Javu - Netokracija.rs

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

ProductDock organizuje ‘Rookie Boot Camp’ – tromesečnu praksu za studente i diplomce koji poznaju Javu

Program prakse biće organizovan u novosadskoj kancelariji ove kompanije od 1. marta, a otvorene su četiri pozicije za praksu. Na kraju programa, svi učesnici u skladu sa postignutim rezultatima imaće priliku za stalno zaposlenje u ProductDock-u.

Praksa koju organizuje kompanija ProductDock osmišljena je i organizovana kao simulacija realnog projekta, sa svim izazovima rada na projektu koji je naručen od strane klijenta, ali bez dodatnog pritiska.

Na taj način praktikanti će moći da se prilagode agilnom načinu rada i upoznaju sa procesima planiranja i analiziranja koda pre nego što dođu u direktan kontakt sa projektom koji se isporučuje klijentu – ali će istovremeno moći da vide rezultat svog rada, pa čak i da ga upotrebe.

Na tom putu studentima završnih godina ili nedavno svršenim studentima biće na raspolaganju i mentor koji će sa njima prolaziti kroz projekat osam sati dnevno, pet dana u nedelji, a više detalja o tome šta će polaznici naučiti otkrivamo u nastavku.

Šta će praktikanti moći da nauče?

Ova praksa po prvi put se održava u Novom Sadu, ali njen koncept je osmišljen pre tri godine i već je nekoliko puta implementiran u ProductDock-ovim kancelarijama u BiH. Pritom, kako sa ponosom ističu iz ove kompanije, mnoge njihove kolege su putem prakse postale deo ProductDock tima, a sada će tu priliku imati i budući praktikanti u Novom Sadu.

Kako bi postali deo programa, zainteresovani bi trebalo da proslede svoju prijavu, a jedini preduslovi jesu osnove programiranja u Javi i da organizatorima proslede svoj CV. Organizatori navode i da im je posebno bitno da praktikanti ovaj program završe sa zavidnim tech stack-om, tako da će ih njihov full-time mentor upoznati sa procesom planiranja i razvoja projekta od nule, uz pomoć jezika i tehnologija kao što su Java, Spring, Microservices, Kafka, Google Cloud Platform i slično.

Pritom, kroz ceo proces biće u prilici da dobiju detaljne komentare u vezi sa svojim kodom putem pull request-ova, a imaće priliku i da nauče kako da isporuče aplikaciju na automatizovan način – Jenkins, Pipelines, Maven/Gradle i CI/CD će im biti deo svakodnevne rutine.

Praktikanti će imati priliku da postanu stalni deo novosadskog tima ove kompanije.

Uz sve to, praktikanti će imati priliku i da posmatraju kako se njihov proizvod ponaša uz pomoć moćnog monitoring sistema, a upotrebljavaće i Docker i Kubernetes kako bi njihova aplikacija bila lako skalabilna i za veliki broj korisnika.

Praksa je plaćena a rok za prijavu je 31. januar

Uz pomenute tehničke veštine, praktikanti će imati priliku i da rade na usavršavanju poslovne komunikacije na radnom mestu i, kao što smo spomenuli, nakon što se praksa završi imaće priliku da postanu deo ProductDock-a.

Za kraj, organizatori ističu i da je jedna od glavnih prednosti ovog programa definitivno uspešna integracija mladih kolega na stvarne customer projekte – sama praksa koncipirana je kao simulacija stvarnog projekta, gde praktikanti imaju priliku da steknu pravi osećaj rada na projektu, timskog rada, komunikacije u timu, kao i obima posla koji se praksom zaokružuje u jednu ozbiljnu celinu.

Nakon uspešno završene prakse kandidati su osposobljeni da kao junior developeri postanu deo tima koji radi na realnim projektima.


Ukoliko uskoro završavate fakultet ili ste nedavno diplomirali, poznajete osnove Jave i ova praksa vam zvuči interesantno, prosledite svoju prijavu i postanite deo ProductDock-a u Novom Sadu!


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Institut BioSens otvorio novi poziv za akcelerator namenjen IT i poljoprivrednim startapima

Institut BioSens pozvao je inovativne startape iz IT i poljoprivrednog sektora da učestvuju u trećem izdanju akceleratora i na taj način nastavlja dobru praksu pružanja podrške inovativnim preduzetnicima u razvoju ideja koje će doprineti digitalnoj transformaciji poljoprivrede.

Gaming

Wargaming Forge: Novi edukativni program o kreiranju globalnih video igra – uz potencijalno zaposlenje

Industrija razvoja video igara jeste zanimljiva, ali u isto vreme kompleksna stvar. Potencijale talenata koji tu istu industriju grade, prepoznala je kompanija Wargaming koja je pored kancelarija u Beogradu, otvorila i 'Forge' program prakse, sa čijom smo programskom menadžerkom razgovarali.

Startapi i poslovanje

Srpski NOVELIC prodao 54% udela indijskoj kompaniji Sona za 40,5 miliona evra

Indijska kompanija Sona Comstar potvrdila je kupovinu 54% udela u kapitalu za €40,5 miliona srpske kompanije Novelic, osnovane 2012. godine. Ova domaća kompanija razvija radarske senzore bazirane na milimetarskim talasima za auto, IoT i robotsku industriju.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Povratak DaFED-a (Danilo Novaković i Stanislava Stojanović Novoselac)

U 128. epizodi Office Talks podkasta imali smo priliku da ugostimo Danila Novakovića i Stanislavu Stojanović Novoselac, osnivače i idejne tvorce DaFED meetupa namenjenih kreativcima i ljudima iz IT industrije.

Upoznajte poslodavce

Zašto je EY akvizirao Zilker – IT kompaniju sa velikom kancelarijom u Beogradu?

U trci zvanoj digitalna transformacija ne učestvuju više samo IT kompanije i agencije. Njima su se priključile i konsultantske kuće, pri čemu je jedna od najpoznatijih još 2020. godine akvizirala IT kompaniju sa značajnim razvojnim odeljenjem u srpskoj prestonici.

Startapi i poslovanje

Katapult akcelerator: Do €300.000 za najbolje domaće startape

Katapult akcelerator nudi obuku i intenzivno mentorstvo u tromesečnom trajanju od 8-16 sati nedeljno, kao i šansu za nepovratno sufinansiranje do 300.000 evra. U program je uključeno oko 40 domaćih i stranih mentora, a o tome koje sve uslove startapi treba da ispune kako bi postali deo programa, razgovarali smo sa Majom Anđelković, inicijatorkom projekta.

Startapi i poslovanje

NTP Beograd otvorio prijave za lokalno AIM Startup 2023 takmičenje – pobedniku sledi put u UAE

Startapi iz Srbije i ove godine imaju priliku da se predstave globalnoj publici i investitorima na međunarodnom investicionom skupu i startap takmičenju AIM 2023 u UAE, od 8. do 10. maja u Abu Dabiju. 

Internet marketing

Da li će digitalni marketing preživeti novu eru privatnosti?

Zbog potrebe da se istaknu u moru konkurencije, brendovi će morati ozbiljno da se posvete kreiranju kvalitetnog, relevantnog i kreativnog sadržaja.

Novost

Vlada Srbije ulaže €52 miliona u izgradnju novog centra za kreativne industrije

Obeležen početak radova na rekonstrukciji nekadašnje zgrade Ložionice u kreativno-inovativni multifunkcionalni centar.