ProductDock organizuje 'Rookie Boot Camp' - tromesečnu praksu za studente i diplomce koji poznaju Javu - Netokracija.rs

ProductDock organizuje ‘Rookie Boot Camp’ – tromesečnu praksu za studente i diplomce koji poznaju Javu

Program prakse biće organizovan u novosadskoj kancelariji ove kompanije od 1. marta, a otvorene su četiri pozicije za praksu. Na kraju programa, svi učesnici u skladu sa postignutim rezultatima imaće priliku za stalno zaposlenje u ProductDock-u.

Praksa koju organizuje kompanija ProductDock osmišljena je i organizovana kao simulacija realnog projekta, sa svim izazovima rada na projektu koji je naručen od strane klijenta, ali bez dodatnog pritiska.

Na taj način praktikanti će moći da se prilagode agilnom načinu rada i upoznaju sa procesima planiranja i analiziranja koda pre nego što dođu u direktan kontakt sa projektom koji se isporučuje klijentu – ali će istovremeno moći da vide rezultat svog rada, pa čak i da ga upotrebe.

Na tom putu studentima završnih godina ili nedavno svršenim studentima biće na raspolaganju i mentor koji će sa njima prolaziti kroz projekat osam sati dnevno, pet dana u nedelji, a više detalja o tome šta će polaznici naučiti otkrivamo u nastavku.

Šta će praktikanti moći da nauče?

Ova praksa po prvi put se održava u Novom Sadu, ali njen koncept je osmišljen pre tri godine i već je nekoliko puta implementiran u ProductDock-ovim kancelarijama u BiH. Pritom, kako sa ponosom ističu iz ove kompanije, mnoge njihove kolege su putem prakse postale deo ProductDock tima, a sada će tu priliku imati i budući praktikanti u Novom Sadu.

Kako bi postali deo programa, zainteresovani bi trebalo da proslede svoju prijavu, a jedini preduslovi jesu osnove programiranja u Javi i da organizatorima proslede svoj CV. Organizatori navode i da im je posebno bitno da praktikanti ovaj program završe sa zavidnim tech stack-om, tako da će ih njihov full-time mentor upoznati sa procesom planiranja i razvoja projekta od nule, uz pomoć jezika i tehnologija kao što su Java, Spring, Microservices, Kafka, Google Cloud Platform i slično.

Pritom, kroz ceo proces biće u prilici da dobiju detaljne komentare u vezi sa svojim kodom putem pull request-ova, a imaće priliku i da nauče kako da isporuče aplikaciju na automatizovan način – Jenkins, Pipelines, Maven/Gradle i CI/CD će im biti deo svakodnevne rutine.

Praktikanti će imati priliku da postanu stalni deo novosadskog tima ove kompanije.

Uz sve to, praktikanti će imati priliku i da posmatraju kako se njihov proizvod ponaša uz pomoć moćnog monitoring sistema, a upotrebljavaće i Docker i Kubernetes kako bi njihova aplikacija bila lako skalabilna i za veliki broj korisnika.

Praksa je plaćena a rok za prijavu je 31. januar

Uz pomenute tehničke veštine, praktikanti će imati priliku i da rade na usavršavanju poslovne komunikacije na radnom mestu i, kao što smo spomenuli, nakon što se praksa završi imaće priliku da postanu deo ProductDock-a.

Za kraj, organizatori ističu i da je jedna od glavnih prednosti ovog programa definitivno uspešna integracija mladih kolega na stvarne customer projekte – sama praksa koncipirana je kao simulacija stvarnog projekta, gde praktikanti imaju priliku da steknu pravi osećaj rada na projektu, timskog rada, komunikacije u timu, kao i obima posla koji se praksom zaokružuje u jednu ozbiljnu celinu.

Nakon uspešno završene prakse kandidati su osposobljeni da kao junior developeri postanu deo tima koji radi na realnim projektima.


Ukoliko uskoro završavate fakultet ili ste nedavno diplomirali, poznajete osnove Jave i ova praksa vam zvuči interesantno, prosledite svoju prijavu i postanite deo ProductDock-a u Novom Sadu!


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Šta je ‘destination’ marketing i kako kreirati strategiju koja privlači turiste?

Turizam jedne države danas i te kako zavisi od digitalnog oglašavanja. O tome šta predstavlja termin 'destinacionog marketinga' i kako Srbija i Crna Gora mogu da sebe bolje brendiraju kao turističke destinacije, govorimo u 93. epizodi Office Talks Podcasta.

Startapi i poslovanje

Srpski Eat Me App rešava problem viška hrane koja se baca – čuvajući našu okolinu

Otpad od hrane je treći najveći emiter gasova staklene bašte na svetu. Globalno, 30% ili 1,8 milijardi tona sve proizvedene hrane na globalnom nivou se pokvari zbog loše planiranje resursa duž linije lanca snabdevanja. Srpski startap Eat Me App sa svojom aplikacijom nastoji da stane na put ovom problemu i globalnom društvu ponudi jedno od rešenja za ovaj veliki problem.

Propustili ste

Karijere

Relax Gaming otvorio studio u Novom Sadu uz aktivno širenje tima

Rast iGaming industrije primetan je i na domaćem tržištu. Nakon četiri godine poslovanja u Srbiji, kompanija Relax Gaming otvorila je novi studio i najavila aktivno širenje tima.

Intervju

Vladimir Lelićanin: Pokrenuli smo 3327 kao mesto gde će domaći developeri slobodno raditi na web 3.0 projektima

Direktor razvojnog centra pri kompaniji MVP Workshop otkriva u razgovoru za Netokraciju kako je nastao 3327, kako se razvijaju inovativni web 3.0 projekti u Srbiji, ali i šta je potrebno kako bi se izgradila još jača web 3.0 zajednica na ovim prostorima.

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Gradovi budućnosti grade se iz Srbije (Nortal)

Gost 94. epizode Office Talks podcasta bio je Dragan Gajić, globalni CTO estonske kompanije Nortal koja i u Srbiji poseduje razvojni centar - isti onaj iz kojeg se upravo kreiraju rešenja za gradove budućnosti.

Startapi i poslovanje

Lansiran Founder Institute Serbia akcelerator program

Domaći i regionalni ekosistem neprestano se razvija poslednjih godina i sve je više startap timova koji nude rešenja za brojne lokalne, ali i globalne probleme.

Društvene mreže

Instagram uvodi ‘Show NFT’ opciju kroz Polygon blockchain Mihaila Bjelića

Šef Instagrama Adam Moseri najavio je da će popularna društvena mreža ove nedelje početi da testira NFT sa odabranim kreatorima u Sjedinjenim Američkim Državama.