Kako prodavati proizvode na domaćem tržištu?

Kako prodavati proizvode na domaćem tržištu?

Gost u 151. epizodi Office Talks podkasta bio je Ilija Ćosić, izvršni direktor platforme 'Iskustva&Preporuke'. Sa njim smo pričali o tome kako izgleda prodaja proizvoda na domaćem u odnosu na strano tržište i koje su to najbolje prakse za povećanje vaše prodaje.

Prethodno Ilijino gostovanje u našem podkastu bilo je pre više od dve godine. U novoj epizodi sa njim smo pričali šta su novine u njegovoj karijeri, na kojim projektima sada radi i kako izgleda njegov profesionalni razvoj u novoj kompaniji, kao i da li je i dalje aktivan u zajednici.

Sa našim sagovornikom smo pričali i o uspehu prodajne tehnike “hladnog zvanja”, zapravo o tome da li ova metoda “radi posao” samo u B2B prodaji i da li ljudi uopšte vole da ih drugi zovu na telefon. Pričali smo i o drugim kanalima prikupljanja kontakata, kao i koliko je reputacija kompanije za koju radite bitna prilikom zaključivanja saradnji.

Ilija nam je otkrio i to kako se smatra da se veština prodaje može naučiti i koje osobine u tom slučaju čine dobrog prodavca. Ćosić je sa nama podelio više detalja o tome kako je izgledalo formiranje platforme “Iskustva i Preporuke” koju danas vodi, koliko proizvoda trenutno imaju i šta su bili izazovi u njenom razvoju, uz osvrt na to kako se snašao u ulozi menadžera.

Ostanite sa nama do kraja epizode i saznajte koje podkaste i literaturu iz sveta biznisa i prodaje naš gost preporučuje. Ovaj podcast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Intervju

Neubase olakšava online otvaranje firme u SAD-u za nerezidente uz prilagođene cene

Kompanija Neubase bavi se osnivanjem LLC preduzeća u SAD-u za nerezidente, sa posebnim fokusom na preduzetnike sa Balkana. Mi smo imali priliku da u velikom intervjuu razgovaramo sa osnivačima ove kompanije.

Office Talks Podcast

Da li je novi Hladni rat u toku?

Šta se dešava u odnosu SAD-a i Kine i da li se Rusija meša u izbore u Americi? Samo su neka od pitanja na koja smo dali odgovor u 187. epizodi Office Talks podkasta!

Gaming

Legende gejming industrije na ovogodišnjoj For the Win! konferenciji

SGA će 29. i 30. maja u Beogradu domaćoj i evropskoj gejming zajednici ponuditi uzbudljiv program sa više od 40 govornika, istaknutih predstavnika vodećih globalnih kompanija.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Trickest: Etičko hakovanje i ofanzivni cybersecurity

U 190. epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo sa Nenadom Zarićem i Mihailom Tomićem, osnivačima startapa Trickest, koji su nam govorili o njegovom nastanku, cybersecurity industriji i etičkom hakovanju.

Startapi i poslovanje

Američki Autodesk akvizirao je novosadski Wonder Dynamics!

Wonder Dynamics akviziran je od strane američkog giganta za 3D animaciju, koji je ovaj potez objavio u jučerašnjem saopštenju na svom zvaničnom sajtu.

Internet marketing

AdEx 2023: Na digitalno oglašavanje u Srbiji potrošeno je €106,6 miliona

U sklopu Digital Day konferencije koju organizuje IABSerbia tradicionalno su predstavljeni rezultati AdEx istraživanja za 2023. godinu.

Sponzorisano

NextSilicon razvija moćni čip za mnoge industrije i zapošljava nove IT stručnjake u Srbiji

Današnji svet počiva na hardverskim i softverskim sistemima i sigurno je da će budućnost modernog društva nastaviti da se bazira na sofisticiranim čipovima koji će pokretati globalnu industriju. Jedno od takvih rešenja razvija se i u Srbiji, tačnije u kompaniji NextSilicon.

Novost

Druga ETH Belgrade konferencija: Srbija ponovo centar okupljanja Web3 zajednice

Nakon velikog uspeha prve konferencije održane 2023. godine, druga po redu konferencija ETH Belgrade će se održati od 3. do 5. juna 2024.

Ekskluzivno

TS Ventures uložio u Reputeo i Mindsmiths — vodeće regionalne AI startape

Srpski investicioni fond Telekom Ventures podržao je domaći Reputeo i hrvatski Mindsmiths, prepoznavši njihov potencijal za globalni rast na polju veštačke inteligencije.