Kako prodati vaš proizvod? (gost Ilija Ćosić)

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Kako prodati vaš proizvod? (gost Ilija Ćosić)

Tema 45. epizode Office Talks podcasta bila je prodaja putem digitalnih kanala tj. kako efikasno prodavati proizvode putem interneta. Naš gost bio je Ilija Ćosić, Head of Sales u startapu Skylead koji se bavi automatizacijom prodajnih procesa. 

Ilija nam je na početku više govorio o tome na koji način je započeo svoju karijeru nekoga ko se bavi digitalnom prodajom i na koji način se profesionalno profilisao u ovom svetu. On nam je ispričao kako je njegov ulazak u digital počeo od organizovanja volontera na konferencijama, pa sve do ulaska u startap ekosistem, ali i koliko mu je, kao odskočna daska u IT zajednici, značio rad u agenciju Four Dots.

Kroz prisustvo u ovoj agenciji, Ilija je dosta naučio o data scraping-u i radu na SaaS alatima, što je na neki način oblikovalo njegov dalji karijerni put, koji je nastavio u pomenutom startapu Skylead. Upravo zato smo pričali o tome kako se danas, u doba digitala, postaje uspešan prodavac, kao i šta ljude motiviše da uđu u ovi industriju.

Pored toga na koji način Skylead funkcioniše i šta nudi krajnjim korisnicima kada je automatizacija sales procesa u pitanju, sa Ilijom smo imali priliku da razgovaramo o tome koliko je LinkedIn transformisao direktnu prodaju i način na koji danas prikupljamo lead-ove?  Tom prilikom smo detaljnije objasnili kako izgledaju načini za generisanje lidova i šta u ovom slučaju podrazumevaju termini kao što su sales navigator, email outreach, šta su to LinkedIn skripte, engagement podovi i šta predstavlja Inbound marketing strategija na LinkedIn-u.

U jednom delu ove epizode, sa Ćosićem smo pričali i o značaju uloge content marketinga u oblasti prodaje IT proizvoda, s obzirom da sve više ljudi i timova ulaže u ovu oblast. Otuda smo se potrudili da detaljnije objasnimo formate content marketinga u službi privlačenja lidova i koliko su u ovom segmentu važni timovi za korisničku podršku kao i simbioza i saradnja prodajnog i marketing tima.

Kako se epizoda bližila kraju, naš sagovornik nam je detaljnije pričao o tehnikama prodaje, ali i varijantama prodajnih scenarija u kojem su uključeni termini discovery i demo pozivi, a koje bi svako ko se bavim ovim poslom, trebao da ima na umu. Ostanite do kraja kako biste saznali i to koji su sve alati i literature preporučljivi za bolju prodaju u svetu digitala.

Office Talks pratite na sledećim kanalima: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotifyGoogle Podcasts i… ma šta će vam više, realno?


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kultura 2.0

Da li ćemo zbog anglicizama u IT industriji zaboraviti maternji jezik? Razgovarali smo sa profesorkom engleskog jezika

Bojana Stanojević, profesorka engleskog jezika i književnosti u intervjuu za Netokraciju govori o upotrebi anglicizama u savremenom poslovanju, o tome koje su reči i izrazi neprevodivi, a za koje postoje adekvatni prevodi na srpski jezik.

Novost

Prevara, laži i romansa na radnom mestu: Šta znamo o SBF i propasti FTX-a?

Kripto kriza se neumoljivo nastavlja, a mi vam donosimo najnovije vesti o FTX kolapsu i potencijalnim posledicama koje on može ostaviti na svetsku ekonomiju.

Analiza

Da li je krah FTX-a ‘smrtni udarac’ za kripto ekosistem?

Dok se Web2 bavi akvizicijom Twittera, sa druge stranice svedoci smo jedne od najvećih kriza koje su pogodile Web3. U velikoj analizi otkrivamo kako će se propast druge najveće kripto menjačnice odraziti na čitavu industriju.

Propustili ste

Tehnologija

Srbija postala članica Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju

Na sastanku Ministarskog saveta Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju u Tokiju, Srbija je konsenzusom 26 država izabrana za članicu ove organizacije.

Startapi i poslovanje

Investiciona prognoza: Evropski fond menadžeri predviđaju ‘zahlađenje’ u VC industriji

Venture kapitalisti (VC) obično su optimisti po prirodi. Veruju u preduzetnike, veruju da postoje rešenja koja menjaju svet i žele da - u šansama gde 10% portfolio kompanija uspeva - ostvare određen uspeh.

Startapi i poslovanje

TS Ventures investirao u domaće startape Anari AI, Bitebell i Brush Galaxy

TS Ventures Fond je nakon temeljnog procesa i detaljne analize idejnih rešenja, novu rundu sredstava dodelio za čak tri nova startapa i time nastavio da pomaže razvoj startap industrije u našoj zemlji.

Najava

Unapredite svoje DevTools veštine na ‘masterclass’ radionici svetski poznatog developera

Sajt HelloWorld.rs 9. decembra u 17h organizuje veliku 'masterclass' radionicu u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu, gde će govoriti jedan od najboljih svetskih front-end developera Heri Roberts.

Startapi i poslovanje

Raising Stars: Do 20.000 švajcarskih franaka bespovratno za startape u ranim fazama razvoja

NTP Beograd raspisao je uz podršku Vlade Švajcarske i u partnerstvu sa NTP Niš i NTP Čačak treći poziv za Raising Starts, prvi pre-seed akceleratorski program u Srbiji koji startap timovima obezbeđuje stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj.

Internet marketing

GOstudy — platforma koja uvodi ljude u svet digitalnog marketinga

Za ostvarivanje poslovnog uspeha na internetu ne treba da posedujete formalno obrazovanje, ali je važno da ste željni znanja i naoružani disciplinom, savetuje Vladimir Mladenov, osnivač GOstudy platforme. U okviru 20 emisija na nacionalnom servisu gledaoci će imati priliku se upoznaju s radom platforme.