Kako prodati vaš proizvod? (gost Ilija Ćosić)

Kako prodati vaš proizvod? (gost Ilija Ćosić)

Tema 45. epizode Office Talks podcasta bila je prodaja putem digitalnih kanala tj. kako efikasno prodavati proizvode putem interneta. Naš gost bio je Ilija Ćosić, Head of Sales u startapu Skylead koji se bavi automatizacijom prodajnih procesa. 

Ilija nam je na početku više govorio o tome na koji način je započeo svoju karijeru nekoga ko se bavi digitalnom prodajom i na koji način se profesionalno profilisao u ovom svetu. On nam je ispričao kako je njegov ulazak u digital počeo od organizovanja volontera na konferencijama, pa sve do ulaska u startap ekosistem, ali i koliko mu je, kao odskočna daska u IT zajednici, značio rad u agenciju Four Dots.

Kroz prisustvo u ovoj agenciji, Ilija je dosta naučio o data scraping-u i radu na SaaS alatima, što je na neki način oblikovalo njegov dalji karijerni put, koji je nastavio u pomenutom startapu Skylead. Upravo zato smo pričali o tome kako se danas, u doba digitala, postaje uspešan prodavac, kao i šta ljude motiviše da uđu u ovi industriju.

Pored toga na koji način Skylead funkcioniše i šta nudi krajnjim korisnicima kada je automatizacija sales procesa u pitanju, sa Ilijom smo imali priliku da razgovaramo o tome koliko je LinkedIn transformisao direktnu prodaju i način na koji danas prikupljamo lead-ove?  Tom prilikom smo detaljnije objasnili kako izgledaju načini za generisanje lidova i šta u ovom slučaju podrazumevaju termini kao što su sales navigator, email outreach, šta su to LinkedIn skripte, engagement podovi i šta predstavlja Inbound marketing strategija na LinkedIn-u.

U jednom delu ove epizode, sa Ćosićem smo pričali i o značaju uloge content marketinga u oblasti prodaje IT proizvoda, s obzirom da sve više ljudi i timova ulaže u ovu oblast. Otuda smo se potrudili da detaljnije objasnimo formate content marketinga u službi privlačenja lidova i koliko su u ovom segmentu važni timovi za korisničku podršku kao i simbioza i saradnja prodajnog i marketing tima.

Kako se epizoda bližila kraju, naš sagovornik nam je detaljnije pričao o tehnikama prodaje, ali i varijantama prodajnih scenarija u kojem su uključeni termini discovery i demo pozivi, a koje bi svako ko se bavim ovim poslom, trebao da ima na umu. Ostanite do kraja kako biste saznali i to koji su sve alati i literature preporučljivi za bolju prodaju u svetu digitala.

Office Talks pratite na sledećim kanalima: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotifyGoogle Podcasts i… ma šta će vam više, realno?


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Programeri dugih jezika – ima li mesta ličnim stavovima na LinkedInu?

Jedna od tema na nedavno završenoj Netokracijinoj Employer Branding konferenciji bila je o upitnim nastupima zaposlenih na LinkedIn-u, koje rizike po kompaniju i pojedinca bi to moglo da donese i kako bi ovi problemi mogli da se izbegnu.

Startapi i poslovanje

Novosadski Continental najavio novo razvojno odeljenje koje će do 2024. godine zaposliti još 200 inženjera

'Human Machine Interface' ime je nove visokotehnološke poslovne jedinice koja postaje deo R&D centra u Novom Sadu. Novo odeljenje baviće se razvojem 'head-up display' tehnologije za potrebe automobilske industrije.

Startapi i poslovanje

Američki LotusFlare najbrojniji tim ima u Beogradu i radi na proizvodima koji menjaju ‘telco’ industriju

Beogradska kancelarija kompanije LotusFlare trenutno okuplja oko 60 IT stručnjaka i aktivno širi tim. O proizvodima na kojima rade i planovima za budućnost sa njihovim predstavnicima razgovaramo u tekstu koji sledi.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Nakon $100 miliona Series C investicije, američki Embroker nastavlja da razvija nove proizvode i širi svoj tim u Beogradu

Generalni menadžer kancelarije u Beogradu i globalni VP Engineering-a za Netokraciju govori o proizvodima koje Embroker razvija, o sektoru digitalnog osiguranja malih biznisa, ali i o daljim planovima za proširenje tima u srpskoj prestonici.

Startapi i poslovanje

Celsius, jedna od vodećih kripto platformi, kupio deo srpskog MVP Workshopa

Dva blockchain jednoroga od sada razvijaju svoje proizvode upravo iz Beograda.

Office Talks Podcast

Porezi, paušalci, test samostalnosti

Gost 52. epizode Office Talks podcasta bio je Svetislav Kostić, profesor na Pravnom fakultetu u Beogradu i stručnjak za fiskalizaciju i poreze. Sa njim smo razgovarali o novom predlogu poreskih mera za brži rast IKT sektora.

Startapi i poslovanje

Peti rođendan u Beogradu Symphony slavi uz tim koji broji 90 zaposlenih – najavljeno dalje širenje poslovanja

Povodom pete godišnjice kompanije Symphony u Beogradu sa njenim predstavnicima pravimo retrospektivu poslovanja: koliko je firma porasla, koliko trenutno ima zaposlenih i na kojim tipovima projekata danas rade njihovi timovi?

Gaming

Hendrik Lesser razvijao je igre GTA i Angry Birds, a nama otkriva kako game dev industrija u Srbiji može brže da napreduje

Na edukativnom programu Playing Narratives koji organizuju Francuski i Goethe instituti u Srbiji u saradnji sa SGA, publika je imala priliku da čuje Hendrika Lessera, čoveka koji ima značajno ime u evropskoj i svetskoj industriji razvoja video igara. Upravo sa njim smo imali priliku da detaljno razgovaramo o video igrama kao novoj i važnoj kulturi.

Startapi i poslovanje

DSI i Digitalna Zajednica objavile predlog poreskih mera za brži rast srpskog IT-ja

Predlog od 11 mera tiče se podrške ekonomiji inovacija i razvoja, a posebno se ističe produžetak roka poreskih subvencija za sve paušalce koji su zaposleni od uvođenja Testa samostalnosti.