Kako prodati vaš proizvod? (gost Ilija Ćosić)

Kako prodati vaš proizvod? (gost Ilija Ćosić)

Tema 45. epizode Office Talks podcasta bila je prodaja putem digitalnih kanala tj. kako efikasno prodavati proizvode putem interneta. Naš gost bio je Ilija Ćosić, Head of Sales u startapu Skylead koji se bavi automatizacijom prodajnih procesa. 

Ilija nam je na početku više govorio o tome na koji način je započeo svoju karijeru nekoga ko se bavi digitalnom prodajom i na koji način se profesionalno profilisao u ovom svetu. On nam je ispričao kako je njegov ulazak u digital počeo od organizovanja volontera na konferencijama, pa sve do ulaska u startap ekosistem, ali i koliko mu je, kao odskočna daska u IT zajednici, značio rad u agenciju Four Dots.

Kroz prisustvo u ovoj agenciji, Ilija je dosta naučio o data scraping-u i radu na SaaS alatima, što je na neki način oblikovalo njegov dalji karijerni put, koji je nastavio u pomenutom startapu Skylead. Upravo zato smo pričali o tome kako se danas, u doba digitala, postaje uspešan prodavac, kao i šta ljude motiviše da uđu u ovi industriju.

Pored toga na koji način Skylead funkcioniše i šta nudi krajnjim korisnicima kada je automatizacija sales procesa u pitanju, sa Ilijom smo imali priliku da razgovaramo o tome koliko je LinkedIn transformisao direktnu prodaju i način na koji danas prikupljamo lead-ove?  Tom prilikom smo detaljnije objasnili kako izgledaju načini za generisanje lidova i šta u ovom slučaju podrazumevaju termini kao što su sales navigator, email outreach, šta su to LinkedIn skripte, engagement podovi i šta predstavlja Inbound marketing strategija na LinkedIn-u.

U jednom delu ove epizode, sa Ćosićem smo pričali i o značaju uloge content marketinga u oblasti prodaje IT proizvoda, s obzirom da sve više ljudi i timova ulaže u ovu oblast. Otuda smo se potrudili da detaljnije objasnimo formate content marketinga u službi privlačenja lidova i koliko su u ovom segmentu važni timovi za korisničku podršku kao i simbioza i saradnja prodajnog i marketing tima.

Kako se epizoda bližila kraju, naš sagovornik nam je detaljnije pričao o tehnikama prodaje, ali i varijantama prodajnih scenarija u kojem su uključeni termini discovery i demo pozivi, a koje bi svako ko se bavim ovim poslom, trebao da ima na umu. Ostanite do kraja kako biste saznali i to koji su sve alati i literature preporučljivi za bolju prodaju u svetu digitala.

Office Talks pratite na sledećim kanalima: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotifyGoogle Podcasts i… ma šta će vam više, realno?


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Šta je ‘destination’ marketing i kako kreirati strategiju koja privlači turiste?

Turizam jedne države danas i te kako zavisi od digitalnog oglašavanja. O tome šta predstavlja termin 'destinacionog marketinga' i kako Srbija i Crna Gora mogu da sebe bolje brendiraju kao turističke destinacije, govorimo u 93. epizodi Office Talks Podcasta.

Startapi i poslovanje

Srpski Eat Me App rešava problem viška hrane koja se baca – čuvajući našu okolinu

Otpad od hrane je treći najveći emiter gasova staklene bašte na svetu. Globalno, 30% ili 1,8 milijardi tona sve proizvedene hrane na globalnom nivou se pokvari zbog loše planiranje resursa duž linije lanca snabdevanja. Srpski startap Eat Me App sa svojom aplikacijom nastoji da stane na put ovom problemu i globalnom društvu ponudi jedno od rešenja za ovaj veliki problem.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Decentralizovane autonomne organizacije (DAO) – izazovi i perspektive

Džon Lenon je u pesmi 'Power to the people' sumirao koncept slobode i omogućavanja građanima da odlučuju o političkim i društvenim prilikama. Ove ideje stare su koliko i prve teorije o uređenju društva.

Startapi i poslovanje

B-Fresh: Nakon pobede na Generator ZERO konkursu, krećemo sa aktivnom prodajom!

Domaći startap ekosistem možda ne obiluje sa previše uspešnih agrotech rešenja. Ipak, Generator Zero konkurs OTP banke predstavio nam je talentovane timove iz oblasti ekologije i poljoprivrede. Pobedu na ovom takmičenju odneo je tim B-Fresh sa proizvodom za produženje roka trajanja voća i povrća.

Gaming

Novo poglavlje Tetrisa piše se u Beogradu i Tel Avivu – razvijaće ga Playstudios

Kompanija Playstudios kupila je krajem prošle godine prava za razvoj Tetris franšize na mobilnim platformama. Dalji razvoj ovog legendarnog naslova poveren je timu Playstudios Europe iz Beograda na kome će zajedno raditi sa kolegama iz Playstudios Israel u Tel Avivu.

Office Talks Podcast

Zašto Elon Musk kupuje Twitter?

Twitter - hoće li ostati kakvog ga znamo ili sa akvizicijom Elona Muska dolazi neka nova era? O kupovini ove društvene mreže razgovaramo u 95. epizodi Office Talks podcasta.

Startapi i poslovanje

Londonski Qudo sa osnivačem iz Srbije uzeo investiciju od $3,5 miliona – razmišlja se o razvojnom centru u Beogradu

Questionardo, firma koja razvija platformu Qudo za agilno ispitivanje potrošača i preciznu digitalnu aktivaciju vođenu podacima, nedavno je dobila i investiciju od 3,5 miliona dolara. Jedan od osnivača ovog startapa dolazi iz Srbije i sa njim razgovaramo o daljem poslovanju i razvoju proizvoda.

Karijere

Relax Gaming otvorio studio u Novom Sadu uz aktivno širenje tima

Rast iGaming industrije primetan je i na domaćem tržištu. Nakon četiri godine poslovanja u Srbiji, kompanija Relax Gaming otvorila je novi studio i najavila aktivno širenje tima.