Stiže PlayIT Show Srbija - 27. maja na Beogradskom sajmu

Stiže PlayIT Show Srbija – 27. maja na Beogradskom sajmu

Jedan od najvećih regionalnih sajmova gejminga, ASUS i Microsoft PlayIT Show Srbija, nakon Budimpešte po prvi put dolazi u Beograd gde će se 27. maja održati na Beogradskom sajmu u hali 4. Posetioce čeka zanimljiv celodnevni sadržaj, posebno kreiran za sve ljubitelje video igara, konzoli, gedžeta, e-sporta, jutjubera i kospleja.

Kao najava za predstojeći sajam, danas od 12 časova u hotelu Metropol održaće se panel diskusija pod nazivom “Rast i izazovi gejming i e-sport industrije” na kojoj će se razgovarati o uticaju i društvenoj odgovornosti jedne od najbrže rastućih industrija današnjice.

Najavivši predstojeći događaj po imenu ASUS i Microsoft PlayIT Show Srbija, iz organizacije kažu da će najstrastveniji gejmeri i gejmerke imati priliku da se oprobaju u popularnim igrama, a održaće se i LAN finale velikih regionalnih LoČ, DotA2 i CS:GO turnira, kao i Adria master turnira na kojem će učestvovati timovi sa čitavog Balkana – nagradni fond iznosi čak 5.000 dolara.

Zona mlevenja čeka sve ljubitelje borilačkih video igara. Spremili smo Injustice i Marvel vs Capcom 3 borbe. U okviru GameArt kutka posetioci će biti u prilici da se upoznaju sa umetničkim konceptima koji stoje iza najpopularnijih igara, kao i sa brojnim akcionim figurama.

Posebna pažnja posvećena je cosplay segmentu tokom kojeg će se predstaviti brojni i regionalni kosplejeri kao što su Borivoje Naumovski i Nana Kuronoma koji sami prave svoje kostime. Oni će pokušati ne samo da što bolje prikažu kostim odabranog lika, već i da ga dočaraju celokupnim performansom. U okviru Moding zone, biće prikazani neki od samostalno sastavljenih ličnih računara.

Ulaznice već uveliko u prodaji

Iz organizacije ističu da će na štandu glavnih sponzora posetioci biti u mogućnosti da isprobaju najnovije ASUS uređaje i saznaju više o novitetima Windows 10 Creators ažuriranja. U okviru sajma organizovaće se Monster ulica gde je pripremljen poseban celodnevni program, dok će posetioci moći da uživaju i u basketu tri na tri.

Ulaznice za predstojeći ASUS i Microsoft PlayITShow Srbija su u prodaji od 1. aprila na svim mestima Eventima. U prodaji su redovne ulaznice, porodične ulaznice, a samo u pretprodaji i Delux Edition ulaznice koje omogućavaju posetiocima ulaz na manifestaciju sat vremena pre otvaranja i Collector’s Edition ulaznice (u prodaji u ograničenom broju) a koje omogućavaju osim ulaza sat vremena pre otvaranja i neograničenu konzumaciju hrane i pića.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Šta je ‘destination’ marketing i kako kreirati strategiju koja privlači turiste?

Turizam jedne države danas i te kako zavisi od digitalnog oglašavanja. O tome šta predstavlja termin 'destinacionog marketinga' i kako Srbija i Crna Gora mogu da sebe bolje brendiraju kao turističke destinacije, govorimo u 93. epizodi Office Talks Podcasta.

Startapi i poslovanje

Srpski Eat Me App rešava problem viška hrane koja se baca – čuvajući našu okolinu

Otpad od hrane je treći najveći emiter gasova staklene bašte na svetu. Globalno, 30% ili 1,8 milijardi tona sve proizvedene hrane na globalnom nivou se pokvari zbog loše planiranje resursa duž linije lanca snabdevanja. Srpski startap Eat Me App sa svojom aplikacijom nastoji da stane na put ovom problemu i globalnom društvu ponudi jedno od rešenja za ovaj veliki problem.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Decentralizovane autonomne organizacije (DAO) – izazovi i perspektive

Džon Lenon je u pesmi 'Power to the people' sumirao koncept slobode i omogućavanja građanima da odlučuju o političkim i društvenim prilikama. Ove ideje stare su koliko i prve teorije o uređenju društva.

Startapi i poslovanje

B-Fresh: Nakon pobede na Generator ZERO konkursu, krećemo sa aktivnom prodajom!

Domaći startap ekosistem možda ne obiluje sa previše uspešnih agrotech rešenja. Ipak, Generator Zero konkurs OTP banke predstavio nam je talentovane timove iz oblasti ekologije i poljoprivrede. Pobedu na ovom takmičenju odneo je tim B-Fresh sa proizvodom za produženje roka trajanja voća i povrća.

Gaming

Novo poglavlje Tetrisa piše se u Beogradu i Tel Avivu – razvijaće ga Playstudios

Kompanija Playstudios kupila je krajem prošle godine prava za razvoj Tetris franšize na mobilnim platformama. Dalji razvoj ovog legendarnog naslova poveren je timu Playstudios Europe iz Beograda na kome će zajedno raditi sa kolegama iz Playstudios Israel u Tel Avivu.

Office Talks Podcast

Zašto Elon Musk kupuje Twitter?

Twitter - hoće li ostati kakvog ga znamo ili sa akvizicijom Elona Muska dolazi neka nova era? O kupovini ove društvene mreže razgovaramo u 95. epizodi Office Talks podcasta.

Startapi i poslovanje

Londonski Qudo sa osnivačem iz Srbije uzeo investiciju od $3,5 miliona – razmišlja se o razvojnom centru u Beogradu

Questionardo, firma koja razvija platformu Qudo za agilno ispitivanje potrošača i preciznu digitalnu aktivaciju vođenu podacima, nedavno je dobila i investiciju od 3,5 miliona dolara. Jedan od osnivača ovog startapa dolazi iz Srbije i sa njim razgovaramo o daljem poslovanju i razvoju proizvoda.

Karijere

Relax Gaming otvorio studio u Novom Sadu uz aktivno širenje tima

Rast iGaming industrije primetan je i na domaćem tržištu. Nakon četiri godine poslovanja u Srbiji, kompanija Relax Gaming otvorila je novi studio i najavila aktivno širenje tima.