Messengerov 'Photo Magic' šalje fotografije vašim prijateljima

Messengerov ‘Photo Magic’ šalje fotografije vašim prijateljima – jer vas ionako mrzi

'E, aj mi pošalji one fotke' - rečenica koju sam čuo više puta nego što mi je neka devojka tražila broj. Priznajmo, danas fotkamo naše prijatelje u svim pozama i prilikama, a kakvi bismo mi bili kada ne bismo tražili te iste fotografije. Ipak, lenji smo i mrzi nas da ih šaljemo pojedinačno, a Facebook je prepoznao upravo ovaj trend.

magija

Kasno sinoć u Australiji je krenuo jedan pilot projekat – Photo Magic. U pitanju je nova opcija za Facebook Messenger koja skenira fotografije sa vašeg pametnog telefona i omogućava njihovo automatsko slanje vašim prijateljima na osnovu prepoznatih lica.

Funkcija je za sada dostupna isključivo na Android uređajima, pri čemu bi verzija za iOS trebala da bude dostupna krajem nedelje, potvrdio je za TechCrunch direktor Messengera David Macrus.

Nova opcija stiže samo nekoliko nedelja nakon što je tim primetio da je razmena fotografija posredstvom Messengera izuzetno popularna stvar. “Oko 9,5 milijardi fotografija razmenjeno je prethodnog meseca”, otkrio je direktor proizvoda Peter Martinazzi. Čitava platforma raste izuzetno brzo i tako se direktno takmiči sa glavnim konkurentom u domenu messaging tj. social aplikacija – Snapchatom.

Facebook zna ko smo – i tu leži ‘magija’

Još u junu Facebook je lansirao Moments aplikaciju koja skenira sve vaše fotografije i šalje ih vašim prijateljima, a kako je otkriveno u razgovoru sa predstavnicima Messenger tima, dosta se naučilo zahvaljujući korisnicima koji su krenuli sa korišćenjem ovog servisa. Photo Magic logičan je nastavak trenda pri čemu je fokus na nedavno uslikanim fotografijama – više nego na dugotrajnom procesu kao što je skeniranje svih fotografija.

magija-2
Messenger automatski skenira nove fotografije i šalje vam notifikaciju putem koje se možete odlučiti da li želite da prosledite fotografije vašim prijateljima (Izvor: TechCrunch)

Čemu sve ovo, zar ne postoje bolje opcije? Pa, i ne baš. I dok Google sa Photos servisom nudi neograničen cloud prostor za vaše fotografije koje kasnije skenira, i može da vam kaže šta se na njima nalazi, Facebook radi manje-više istu stvar ali sa društvenom komponentom koja je mnogo značajnija – on vam može reći ko je na tim istim fotografijama!

Nova opcija koristi istu tehnologiju koju je Facebook još ranije uveo, a koja korisnicima omogućava automatsko tagovanje na osnovu prepoznavanja lica. Photo Magic je u ovom trenutku dostupan isključivo korisnicima u Australiji, ali ne bi trebalo proći mnogo vremena pre nego se ova funkcionalnost nađe na pametnim uređajima širom sveta.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Intervju

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti. 

Karijere

Kako strani eksperti iz kompanije ABBYY ocenjuju IT tržište rada u Srbiji?

Predviđaju da će Srbija od 'outsourcing' regrutnog centra postati atraktivna tehnološka lokacija na globalnom tržištu, ali je prethodno potrebno preduzeti određene korake ka ostvarivanju tog cilja.

Intervju

Može li veštačka inteligencija pomoći u izgradnji održivih energetskih sistema i poslovanja?

Koliko bi i na koji način integracija AI tehnologije mogla da utiče na unapređenje rešenja u energetskom sektoru, ali i na poslovanje jedne kompanije? Odgovor na ovo pitanje dobili smo u razgovoru sa Jelenom Pejković iz kompanije Schneider Electric.