Messengerov 'Photo Magic' šalje fotografije vašim prijateljima

Messengerov ‘Photo Magic’ šalje fotografije vašim prijateljima – jer vas ionako mrzi

'E, aj mi pošalji one fotke' - rečenica koju sam čuo više puta nego što mi je neka devojka tražila broj. Priznajmo, danas fotkamo naše prijatelje u svim pozama i prilikama, a kakvi bismo mi bili kada ne bismo tražili te iste fotografije. Ipak, lenji smo i mrzi nas da ih šaljemo pojedinačno, a Facebook je prepoznao upravo ovaj trend.

magija

Kasno sinoć u Australiji je krenuo jedan pilot projekat – Photo Magic. U pitanju je nova opcija za Facebook Messenger koja skenira fotografije sa vašeg pametnog telefona i omogućava njihovo automatsko slanje vašim prijateljima na osnovu prepoznatih lica.

Funkcija je za sada dostupna isključivo na Android uređajima, pri čemu bi verzija za iOS trebala da bude dostupna krajem nedelje, potvrdio je za TechCrunch direktor Messengera David Macrus.

Nova opcija stiže samo nekoliko nedelja nakon što je tim primetio da je razmena fotografija posredstvom Messengera izuzetno popularna stvar. “Oko 9,5 milijardi fotografija razmenjeno je prethodnog meseca”, otkrio je direktor proizvoda Peter Martinazzi. Čitava platforma raste izuzetno brzo i tako se direktno takmiči sa glavnim konkurentom u domenu messaging tj. social aplikacija – Snapchatom.

Facebook zna ko smo – i tu leži ‘magija’

Još u junu Facebook je lansirao Moments aplikaciju koja skenira sve vaše fotografije i šalje ih vašim prijateljima, a kako je otkriveno u razgovoru sa predstavnicima Messenger tima, dosta se naučilo zahvaljujući korisnicima koji su krenuli sa korišćenjem ovog servisa. Photo Magic logičan je nastavak trenda pri čemu je fokus na nedavno uslikanim fotografijama – više nego na dugotrajnom procesu kao što je skeniranje svih fotografija.

magija-2
Messenger automatski skenira nove fotografije i šalje vam notifikaciju putem koje se možete odlučiti da li želite da prosledite fotografije vašim prijateljima (Izvor: TechCrunch)

Čemu sve ovo, zar ne postoje bolje opcije? Pa, i ne baš. I dok Google sa Photos servisom nudi neograničen cloud prostor za vaše fotografije koje kasnije skenira, i može da vam kaže šta se na njima nalazi, Facebook radi manje-više istu stvar ali sa društvenom komponentom koja je mnogo značajnija – on vam može reći ko je na tim istim fotografijama!

Nova opcija koristi istu tehnologiju koju je Facebook još ranije uveo, a koja korisnicima omogućava automatsko tagovanje na osnovu prepoznavanja lica. Photo Magic je u ovom trenutku dostupan isključivo korisnicima u Australiji, ali ne bi trebalo proći mnogo vremena pre nego se ova funkcionalnost nađe na pametnim uređajima širom sveta.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kultura 2.0

Nenad Milanović (COING): Domaće IT kompanije moraju se boriti za prava LGBTQ+ populacije

Direktor kompanije COING za Netokraciju objašnjava zašto IT kompanije treba da se bore protiv diskriminacije LGBTQ+ populacije u Srbiji i diskriminišu diskriminatore.

Kultura 2.0

Usvojen Zakon o digitalnoj imovini! Šta dalje?

Nakon javno održane rasprave, Narodna skupština je usvojila Zakon o digitalnoj imovini, čime se Srbija svrstala u krug retkih država koje su zakonski regulisale oblast digitalne imovine. U nastavku otkrivamo šta nam to Zakon donosi u odnosu na Nacrt i šta možemo očekivati u budućnosti.

Gaming

Svetski poznati CS:GO timovi iz Beograda igraju na turniru vrednom milion dolara

Neki od najboljih svetskih timova u globalno popularnoj igri Counter Strike: Global Offensive upravo se nalaze u Beogradu gde igraju mečeve Blast Pro Series Finala - turnira od milion dolara.

Propustili ste

Kultura 2.0

Kako da nam internet iskustvo bude bolje (i mnogo bezbednije) u 2021. godini?

Ako razmišljate o tome da li (i kako) da promenite svoje internet navike po pitanju privatnosti i bezbednosti - ovo je tekst za vas.

Gaming

Svetski poznati CS:GO timovi iz Beograda igraju na turniru vrednom milion dolara

Neki od najboljih svetskih timova u globalno popularnoj igri Counter Strike: Global Offensive upravo se nalaze u Beogradu gde igraju mečeve Blast Pro Series Finala - turnira od milion dolara.

Startapi i poslovanje

Beogradski Konstrukt akviziran od strane HTEC-a uz najavljene nove akvizicije širom regiona

Kompanija HTEC akvizirala je Konstrukt u cilju pojačanja produktnog i brend dizajna za svoje klijente.

Internet marketing

Oglašavanje na Snapchatu nije bauk i treba ga iskoristiti pre konkurencije

Koji tip kompanija u Srbiji bi trebalo da razmisli o tome da se priključi Snapchatu i da se oglašava na toj društvenoj mreži?

Office Talks Podcast

Profesionalni razvoj programera (upoznajte Symphony)

Tridesetu epizodu Office Talks podcasta obeležio je razgovor sa predstavnicima kompanije Symphony. Sa njima smo pričali o istoriji kompanije, procesu regrutovanja, kulturi rada i izazovima sa kojima su se susretali za vreme pandemije.

Kultura 2.0

Žene imaju jednaku sposobnost ‘preživljavanja’ na online platformama, ali slabije ulaze u ovu oblast

Predstavljamo vam rezultate specijalnog izdanja Gigmetar istraživanja koje pokazuje kako su se gig radnice adaptirale na nove uslove rada koje je donela pandemija.