Messengerov 'Photo Magic' šalje fotografije vašim prijateljima

Messengerov ‘Photo Magic’ šalje fotografije vašim prijateljima – jer vas ionako mrzi

'E, aj mi pošalji one fotke' - rečenica koju sam čuo više puta nego što mi je neka devojka tražila broj. Priznajmo, danas fotkamo naše prijatelje u svim pozama i prilikama, a kakvi bismo mi bili kada ne bismo tražili te iste fotografije. Ipak, lenji smo i mrzi nas da ih šaljemo pojedinačno, a Facebook je prepoznao upravo ovaj trend.

magija

Kasno sinoć u Australiji je krenuo jedan pilot projekat – Photo Magic. U pitanju je nova opcija za Facebook Messenger koja skenira fotografije sa vašeg pametnog telefona i omogućava njihovo automatsko slanje vašim prijateljima na osnovu prepoznatih lica.

Funkcija je za sada dostupna isključivo na Android uređajima, pri čemu bi verzija za iOS trebala da bude dostupna krajem nedelje, potvrdio je za TechCrunch direktor Messengera David Macrus.

Nova opcija stiže samo nekoliko nedelja nakon što je tim primetio da je razmena fotografija posredstvom Messengera izuzetno popularna stvar. „Oko 9,5 milijardi fotografija razmenjeno je prethodnog meseca“, otkrio je direktor proizvoda Peter Martinazzi. Čitava platforma raste izuzetno brzo i tako se direktno takmiči sa glavnim konkurentom u domenu messaging tj. social aplikacija – Snapchatom.

Facebook zna ko smo – i tu leži ‘magija’

Još u junu Facebook je lansirao Moments aplikaciju koja skenira sve vaše fotografije i šalje ih vašim prijateljima, a kako je otkriveno u razgovoru sa predstavnicima Messenger tima, dosta se naučilo zahvaljujući korisnicima koji su krenuli sa korišćenjem ovog servisa. Photo Magic logičan je nastavak trenda pri čemu je fokus na nedavno uslikanim fotografijama – više nego na dugotrajnom procesu kao što je skeniranje svih fotografija.

magija-2
Messenger automatski skenira nove fotografije i šalje vam notifikaciju putem koje se možete odlučiti da li želite da prosledite fotografije vašim prijateljima (Izvor: TechCrunch)

Čemu sve ovo, zar ne postoje bolje opcije? Pa, i ne baš. I dok Google sa Photos servisom nudi neograničen cloud prostor za vaše fotografije koje kasnije skenira, i može da vam kaže šta se na njima nalazi, Facebook radi manje-više istu stvar ali sa društvenom komponentom koja je mnogo značajnija – on vam može reći ko je na tim istim fotografijama!

Nova opcija koristi istu tehnologiju koju je Facebook još ranije uveo, a koja korisnicima omogućava automatsko tagovanje na osnovu prepoznavanja lica. Photo Magic je u ovom trenutku dostupan isključivo korisnicima u Australiji, ali ne bi trebalo proći mnogo vremena pre nego se ova funkcionalnost nađe na pametnim uređajima širom sveta.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Da se bijem sa policijom ne umem, al’ da gutam suzavac – to mogu

Utorak veče. Poput 9/11 i kula bliznakinja, prilepljen sam za TV i pratim dešavanja o kojima izveštavaju reporteri N1. Uživo, pod suzavcem. Za svojih 30 godina nagledao sam se protesta, stoga ne bih da romantizujem kako su ovi drugačiji i kako je diktaturi konačno došao kraj. Jedini kraj koji se nazire jeste apsolutna propast demokratije u Republici Srbiji... ako je ikada i bilo.

E-commerce

Mesec dana kasnije i dalje ne znamo gde su naši Aliexpress paketi – ali barem imamo neke odgovore

Enigma zvana AliExpress poštarina za Srbiju, podelila je mišljenja mnogih kupaca, organizacija i svih ostalih koji se za ovu temu zanimaju. Iako je razloga za astronomsko poskupljenje poštarine mnogo, neki odgovornost prebacuju na Poštu, drugi na avio prevoz i kineske trgovce, ali se ipak čini da je istina 'negde tamo'. Mi smo na osnovu svih dosadašnjih podataka pokušali da rešimo misteriju.

Startapi i poslovanje

Najavljene nove mere za pomoć privredi – država plaća 60% minimalca i odlaže plaćanje poreza i doprinosa

Preduzetnici i zaposleni u mikro, malim i srednjim preduzećima u julu i avgustu dobiće dodatnu ekonomsku pomoć države usled krize izazvane epidemijom korona virusa - plaćanje 60% od minimalca u julu i avgustu, odlaganje plaćanja poreza i doprinosa za mesec dana, a najavljen je i novi projekat 'Moja prva plata'.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

City Expert uvodi beskontaktno gledanje nekretnina – direktno sa vlasnikom putem video poziva

Kako bi dodatno osigurali bezbednost svojih korisnika i klijenata usled COVID-19 pandemije, agencija City Expert uvela je mogućnost beskontaktnog pregleda nekretnina putem video poziva između zainteresovanih korisnika i vlasnika.

Startapi i poslovanje

OTP banka i niški NadjiTuru.rs udruženim snagama digitalizuju transportnu industriju u Srbiji

Šta dobijete kada spojite startap koji značajno pojednostavljuje logistiku transporta i banku koja je jedna od vodećih po pitanju inovacija? Sjajno partnerstvo koje omogućava svim učesnicima ekosistema transportne industrije da unaprede svoje poslovanje, te sarađuju efikasnije i lakše.

Kolumna

Iako je mobilno bankarstvo tu već duže vreme, još uvek je aktuelna tema – ali zašto?

Savremene tehnologije postale su sastavni deo naše svakodnevnice i menjanju način na koji radimo stvari u svom privatnom i profesionalnom životu velikom brzinom. Finansijski sektor je svakako među industrijama u kojima se njihove prednosti najviše osećaju i najbrže implementiraju novine - o čemu svedoče i novine u oblasti plaćanja 'pametnim' telefonom.

E-commerce

Mesec dana kasnije i dalje ne znamo gde su naši Aliexpress paketi – ali barem imamo neke odgovore

Enigma zvana AliExpress poštarina za Srbiju, podelila je mišljenja mnogih kupaca, organizacija i svih ostalih koji se za ovu temu zanimaju. Iako je razloga za astronomsko poskupljenje poštarine mnogo, neki odgovornost prebacuju na Poštu, drugi na avio prevoz i kineske trgovce, ali se ipak čini da je istina 'negde tamo'. Mi smo na osnovu svih dosadašnjih podataka pokušali da rešimo misteriju.

Društvene mreže

Facebook pokreće program za suzbijanje lažnih informacija u Srbiji – da li je ovo kraj lažnim vestima?

Sa ciljem da suzbije širenje netačnih i neproverenih informacija u okviru svog sistema, Facebook je pokrenuo nezavisni program u Srbiji za proveru istinitosti činjenica (uglavnom vesti) koje se objavljuju na ovoj društvenoj mreži.

Kultura 2.0

Dizajniranje rečima: Zašto je tekst važan za korisničko iskustvo?

Ako radite na aplikaciji koja sadrži reči, morate imate osobu koja je za te reči odgovorna.