Snapchat sa 6 milijardi video pregleda svakog dana

Snapchat sa 6 milijardi video pregleda svakog dana pretekao i YouTube

Tranzicija od 'aplikacije za fotke penisa' do kul stvari koju svaki milenijal danas koristi čini se da je bila uspešna. Snapchat sada broji 6 milijardi video i 'snap' pregleda dnevno! U pitanju je povećanje od čak tri puta u odnosu na maj tekuće godine, a servis se može pohvaliti rastom zahvaljujući novim funkcijama koje su konstantno dodavane u proteklom periodu.

snap_1

Nazovite me dinosaurusom društvenih mreža, ali ja i dalje ne razumem Snapchat. Ipak, čini mi se da je servis danas još popularniji u Srbiji nego što smo mislili – pored urbanih tinejdž milenijala aplikaciju danas koristi sve više kolega iz digitalne industrije (first person point of view ipak je realniji od nameštenih Instagram fotki i naših “savršenih” života).

Svoju popularnost Snapchat duguje zahvaljujući novim funkcionalnostima koje je servis dodao u proteklih nekoliko meseci. Popularnost aplikacije ogleda se u povećanju video pregleda (snapova) za čak tri puta, te Snapchat danas generiše neverovatni 6 milijardi pregleda dnevno!

Svi nabijaju preglede, samo je YouTube ‘for real’

Setimo se da Facebook koji je svojevremeno želeo da kupi ovu aplikaciju za 3 milijarde dolara nedavno objavio da ova društvena mreža generiše oko 8 milijardi video pregleda svakog dana. Uzmemo li značajno manju korisničku bazu Snapchata u obzir, možemo reći da se aplikacija drži poprilično dobro.

Ipak, ono što treba naglasiti jeste da Facebook beleži pregled tek od treće sekunde gledanja. Snapchat to radi u prvih nekoliko milisekundi, no jasno je da i jedni i drugi “nabijaju” preglede te da su i dalje u senci YouTubea koji korisnicima nudi duži video sadržaj i tako sveukupno ima veći engagement (vreme gledanja), ali ne i broj pregleda koji je u proleće iznosio oko 4 milijarde pregleda na dnevnom nivou.

Summa summarum – nije loše za aplikaciju koja je do nedavno služila isključivo za dick pics.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Tehnologija

AI menja programiranje iz korena – kako da to okrenete u svoju korist?

Kompanija Tenderly, zajedno sa kompanijom Infobip u Beogradu organizuje meetup posvećen startapima koji žele da implementiraju veštačku inteligenciju u svoje poslovanje. Mi smo razgovarali sa Marinom Šolčić koja će biti predavač na ovom događaju.

Takmičenje

Regionalni ‘open data’ izazov: Napravi aplikaciju koristeći podatke javne uprave

Regionalna škola za javnu upravu (ReSPA) i Program Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji (UNDP Srbija) raspisuju Regionalni izazov otvorenih podataka 2024.

Startapi i poslovanje

Ingsoftware akvizirao Neopix, sledi ukrupnjavanje niške IT scene

Domaća kompanija Ingsoftware akvizirala je Neopix, tako da ove niške kompanije sa velikim iskustvom u razvijanju digitalnih proizvoda i međusobno veoma kompatibilnim ekspertizama od 25. marta posluju kao jedna.

Propustili ste

Intervju

Neubase olakšava online otvaranje firme u SAD-u za nerezidente uz prilagođene cene

Kompanija Neubase bavi se osnivanjem LLC preduzeća u SAD-u za nerezidente, sa posebnim fokusom na preduzetnike sa Balkana. Mi smo imali priliku da u velikom intervjuu razgovaramo sa osnivačima ove kompanije.

Startapi i poslovanje

Startap Stomatopoda iz Srbije transformiše restorane u SAD — uz pomoć AI softvera!

Njihovo 'flagship' rešenje jeste SaaS proizvod aTavloa koji uz pomoć veštačke inteligencije analizira korisničko iskustvo čime omogućava ugostiteljima da budu uslužniji i efikasniji. U tekstu koji sledi, saznajte kako!

Gaming

SGA izveštaj: Video igre kreirane u Srbiji za 2023. godinu prihodovale €175 miliona

Uprkos izazovima koje je donela 2023. godina, gejming industrija Srbije uspela je ne samo da očuva stabilnost, već i da poveća prihode i broj zaposlenih, pokazuje istraživanje Asocijacije industrije video igara Srbije (SGA) koje je u saradnji sa Privrednom komorom Srbije predstavljeno javnosti.

Startapi i poslovanje

Srpski Collabwriting podigao €1,1 milion za AI implementaciju u poslovanje!

Nakon osvojenih €880.000 na prošlogodišnjoj 'How To Web' konferenciji, startap Sandre Iđoški i Ivana Ralića nastavlja da pridobija povrenje investitora.

Novost

Bitcoin Halving je počeo, zašto je on važan za ovu kriptovalutu i njene rudare?

Bitcoin Halving koji se dešava danas je redak događaj u mehanizmu Bitcoina, nakon kog obično uslede značajne promene kada je reč o ovoj kriptovaluti.

Intervju

Ko je zapravo lažna dr Emili Roberts o kojoj je izvestilo preko 50 domaćih medija?

Učesnica ovogodišnjeg Dana internet domena i njeno predavanje na temu 'Borba protiv uznemiravanja u deepfake eri' privukla je ogromnu medijsku pažnju i to s dobrim razlogom!