Snapchat sa 6 milijardi video pregleda svakog dana

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Snapchat sa 6 milijardi video pregleda svakog dana pretekao i YouTube

Tranzicija od 'aplikacije za fotke penisa' do kul stvari koju svaki milenijal danas koristi čini se da je bila uspešna. Snapchat sada broji 6 milijardi video i 'snap' pregleda dnevno! U pitanju je povećanje od čak tri puta u odnosu na maj tekuće godine, a servis se može pohvaliti rastom zahvaljujući novim funkcijama koje su konstantno dodavane u proteklom periodu.

snap_1

Nazovite me dinosaurusom društvenih mreža, ali ja i dalje ne razumem Snapchat. Ipak, čini mi se da je servis danas još popularniji u Srbiji nego što smo mislili – pored urbanih tinejdž milenijala aplikaciju danas koristi sve više kolega iz digitalne industrije (first person point of view ipak je realniji od nameštenih Instagram fotki i naših “savršenih” života).

Svoju popularnost Snapchat duguje zahvaljujući novim funkcionalnostima koje je servis dodao u proteklih nekoliko meseci. Popularnost aplikacije ogleda se u povećanju video pregleda (snapova) za čak tri puta, te Snapchat danas generiše neverovatni 6 milijardi pregleda dnevno!

Svi nabijaju preglede, samo je YouTube ‘for real’

Setimo se da Facebook koji je svojevremeno želeo da kupi ovu aplikaciju za 3 milijarde dolara nedavno objavio da ova društvena mreža generiše oko 8 milijardi video pregleda svakog dana. Uzmemo li značajno manju korisničku bazu Snapchata u obzir, možemo reći da se aplikacija drži poprilično dobro.

Ipak, ono što treba naglasiti jeste da Facebook beleži pregled tek od treće sekunde gledanja. Snapchat to radi u prvih nekoliko milisekundi, no jasno je da i jedni i drugi “nabijaju” preglede te da su i dalje u senci YouTubea koji korisnicima nudi duži video sadržaj i tako sveukupno ima veći engagement (vreme gledanja), ali ne i broj pregleda koji je u proleće iznosio oko 4 milijarde pregleda na dnevnom nivou.

Summa summarum – nije loše za aplikaciju koja je do nedavno služila isključivo za dick pics.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Dejan Milošević: Istraživanje i rad na sebi sastavni su deo karijere svakog uspešnog developera

Prethodnih 20 godina Dejan Milošević radi u IT industriji, gde je imao priliku da se susretne sa različitim programskim jezicima i stručnim pozicijama. Sada je član kompanije HTEC, a on nam je otkrio kako je izgledala njegova karijera na 'tech' sceni i šta tačno podrazumeva pozicija Tech Excellence Specialist na kojoj trenutno radi.

Gaming

Gejming u 2022. godini: PC, konzole ili mobilni telefoni – pitanje je sad?

Gejming je iz godine u godinu sve popularniji deo pop kulture širom sveta. Izrada video igara novijih generacija dostigla je jedan sasvim novi nivo, pa se danas više nego ikada pre postavlja pitanja da li su primat u ovom svetu uzeli PC mašine ili gejming konzole.

Karijere

Kako je Miljan od pozicije praktikanta došao do posla softver inženjera u Microsoft razvojnom centru

Microsoft i ove godine organizuje plaćenu studentsku praksu u svom razvojnom centru, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave do 7. avgusta.

Propustili ste

Gaming

Playstudios sa fondom od $10 miliona i osnivanjem novog blockchain tima ulazi u web3

Kompanija Playstudios, kreator revolucionarne platforme lojalnosti 'playAWARDS' i brojnih nagrađivanih mobilnih igara, juče je najavila pokretanje novog blokchain departmana pod nazivom 'playBLOCKS'.

Karijere

HelloWorld i ove godine ispituje ‘Puls srpske IT zajednice’: IT-jevci, popunite anketu i podržite istraživanje

Sajt za zapošljavanje IT kadrova HelloWorld.rs i međunarodna istraživačka agencija MASMI trenutno sprovode istraživanje o iskustvima na poslu u IT sektoru.

Web 3.0

Solana blockchain je najnovija žrtva hakerskog napada – šta ovo znači za budućnost crypto tržišta?

Čelnici kompanije navode da su nepoznati napadači do sada opljačkali oko 8.000 crypto novčanika, a da korisnici broje štetu od 8 miliona dolara.

Office Talks Podcast

$60 miliona investicije za razvoj web3 alata

Gosti 104. epizode Netokracijinog Office Talks podcasta bili su Miljan Tekić (COO) i Nebojša Urošević (suosnivač) iz kompanije Tenderly. Sa njima smo imali priliku da razgovaramo o trenutnom razvoju kompanije, širenju tima i investiciji, uz osvrt na sadašnju situaciju u globalnoj web3 industriji.

Internet marketing

Google odlaže ukidanje ‘third party’ kolačića do 2024. godine – šta to znači za oglašivače?

Kako se domaće kompanije i marketinške agencije prilagođavaju najavljenim promenama i da li će biti spremne kada do njih dođe?

Karijere

Kako je Miljan od pozicije praktikanta došao do posla softver inženjera u Microsoft razvojnom centru

Microsoft i ove godine organizuje plaćenu studentsku praksu u svom razvojnom centru, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave do 7. avgusta.