Ovo su tri 'online' izvora sa kojih možete poručiti namirnice

Dostava megamarketa je prebukirana? Ovo su tri ‘online’ izvora putem kojih možete poručiti namirnice

Ovih dana svedoci smo praznih rafova u prodavnicama, a kako se trudimo da izbegnemo nepotrebne kontakte, posežemo i za 'online' dostavom. Međutim, sve je prebukirano! Srećom, imamo alternativu.

Širenje korona virusa pravi domino efekat na svakom mogućem polju – od ekonomije, preko turizma, do trgovine i slobodnog kretanja ljudi. Samoizolacija se preporučuje kao najbolja prevencija od epidemije, pa samim tim ljudi gledaju da se dobro snabdeju za narednih nekoliko dana.

Koliko je kriza za potražnjom proizvoda velika, pokazuje nam činjenica da su kapaciteti online prodavnice Maxija, Idee i Univerexporta skroz popunjeni u narednih pet dana, pa iz tog razloga nije moguće obavljati e-kupovinu sa ovih izvora kao i do sada.

I dok ova tri velika trgovinska lanca ponovo ne povrate svoje online kapacitete, nadamo se sa znatno većim brojem proizvoda, odlučili smo da vam predstavimo alternativne izvore za naručivanje hrane i drugih namirnica koji bi bar donekle mogli da zamene „prave“ prodavnice.

Glovo

Prvi na spisku nam je servis koji osim dostave hrane, na adresu korisnika može isporučiti i sve ostale proizvode i namirnice koje su vam potrebne iz prodavnica! Pored toga, Glovo omogućava korisnicima da naruče čak i potrebne lekove iz apoteka, a dostavu je moguće izvršiti u Beogradu, Novom Sadu i Pančevu.

Sve što je potrebno jeste da se jednostavno registrujete putem e-maila ili Facebooka kako biste mogli da koristite ovaj servis. Podsećamo, u tekstu koji smo juče objavili, servis Glovo je uveo i opciju beskontaktne dostave kao još jednog vida prevencije širenja virusa.

Moja pijaca

Čak i velike trgovine na otvorenom u trenutku globalne pandemije predstavljaju veliki rizik. Međutim, Internet se još jednom pokazao kao mesto na kojem je moguće naći apsolutno sve – i ono što biste u regularnim okolnostima pazarili na pijaci.

Sveže povrće i voće možete pronaći na sajtu Moja pijaca koji, pored toga, sadrži i zdravu hranu, domaće proizvode i slično. Minimalna cena za besplatnu dostavu na teritoriji Beograda je 1.300 dinara, a pre bilo koje kupovine i naručivanja namirnica, potrebno je da se korisnik registruje.

Potrčko

Još jedan od servisa kojima se možete okrenuti ukoliko vam je potrebna dostava na teritoriji glavnog grada je Potrčko.

Resursi ovog servisa su, kao i prodavnice sa početka teksta, za sada opterećeni ali, kako se navodi na sajtu, korisnici i dalje mogu da računaju na njihove usluge, pa je potrebno da budu uporniji prilikom zvanja operatera. Sa druge strane, svoje proizvode možete naručiti i putem messaging servisa kao što su Viber i WhatsApp.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Kako Digitalna zajednica vidi efekte zakonskih izmena paušala – i šta predlaže kao rešenje?

Sa Aleksandrom Lugonjom, predsednikom Upravnog odbora Digitalne zajednice, razgovaramo o potencijalnim negativnim efektima koje će izmene paušalnog preduzetništva ostaviti na domaću IT industriju, njihovim saniranjem i budućim planovima ove organizacije.

Mobilno

Potvrđeno: App Store stiže u Srbiju početkom aprila!

Momenat koji smo toliko dugo čekali konačno je tu. Obrativši se iOS developerima, Apple je potvrdio dolazak App Store prodavnice za 20 novih zemalja među kojima je (konačno) i Srbija.

Startapi i poslovanje

Tumačenje Testa samostalnosti: Ko ga primenjuje, kada i nad kim?

U srpskoj IT zajednici se intenzivno vodi diskusija u vezi načina primene Testa samostalnosti, a u okviru koje su se javile brojne nedoumice. Ovaj tekst razrešava neke od njih.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

5 milijardi evra vredan ekonomski paket upravo je predstavljen

Vlada Srbije upravo je predstavila niz ekonomskih mera u cilju očuvanja privrede zbog pandemije korona virusa.

Tehnologija

Kako naručiti hranu putem Interneta – vodič za vaše roditelje, bake i deke

Naručivanje hrane putem Interneta nikada nije bilo lakše, ali se naši roditelji i stariji ukućani verovatno do sada nisu susreli sa tim procesom. Ne brinite, imamo rešenje.

Mobilno

Da li biste kupili telefon brenda za koji nikad ranije niste čuli?

Ako me pitate koji je telefon trenutno najbolji na tržištu, ne bih mogao da vam dam pravi odgovor. Zapravo, najbolji telefon je onaj koji najviše odgovara zahtevima pojedinačnog korisnika.

Kultura 2.0

Do kraja aprila đaci će programiranje učiti u virtuelnim učionicama

Inicijativa "Digitalna Srbija" i Fondacija Petlja do kraja aprila omogućiće prve funkcionalnosti virtuelne učionice za nastavnike i učenike na časovima informatike i računarstva, dok će tokom naredne školske godine postepeno biti uvođeni i drugi predmeti.

Internet marketing

$340 miliona pomoći u Google reklamama za mala i srednja preduzeća širom sveta

Kompanija Google (Alphabet) u zvaničnom blog postu najavila je niz mera koje će ovaj gigant preduzeti ne bi li doprineo borbi protiv korona virusa i ekonomskih posledica koje će pandemija ostaviti za sobom.

Gaming

Humanitarni CS:GO turnir obezbediće 1.000.000+ dinara za organizacije koje pomažu medicinske radnike

Kompanija Quantox Technology organizuje online CS:GO humanitarni turnir od 4. do 5. aprila za domaće IT kompanije sa ciljem da se pomogne medicinskim radnicima u borbi protiv pandemije korona virusa.