Ovo su tri 'online' izvora sa kojih možete poručiti namirnice

Dostava megamarketa je prebukirana? Ovo su tri ‘online’ izvora putem kojih možete poručiti namirnice

Ovih dana svedoci smo praznih rafova u prodavnicama, a kako se trudimo da izbegnemo nepotrebne kontakte, posežemo i za 'online' dostavom. Međutim, sve je prebukirano! Srećom, imamo alternativu.

Širenje korona virusa pravi domino efekat na svakom mogućem polju – od ekonomije, preko turizma, do trgovine i slobodnog kretanja ljudi. Samoizolacija se preporučuje kao najbolja prevencija od epidemije, pa samim tim ljudi gledaju da se dobro snabdeju za narednih nekoliko dana.

Koliko je kriza za potražnjom proizvoda velika, pokazuje nam činjenica da su kapaciteti online prodavnice Maxija, Idee i Univerexporta skroz popunjeni u narednih pet dana, pa iz tog razloga nije moguće obavljati e-kupovinu sa ovih izvora kao i do sada.

I dok ova tri velika trgovinska lanca ponovo ne povrate svoje online kapacitete, nadamo se sa znatno većim brojem proizvoda, odlučili smo da vam predstavimo alternativne izvore za naručivanje hrane i drugih namirnica koji bi bar donekle mogli da zamene „prave“ prodavnice.

Glovo

Prvi na spisku nam je servis koji osim dostave hrane, na adresu korisnika može isporučiti i sve ostale proizvode i namirnice koje su vam potrebne iz prodavnica! Pored toga, Glovo omogućava korisnicima da naruče čak i potrebne lekove iz apoteka, a dostavu je moguće izvršiti u Beogradu, Novom Sadu i Pančevu.

Sve što je potrebno jeste da se jednostavno registrujete putem e-maila ili Facebooka kako biste mogli da koristite ovaj servis. Podsećamo, u tekstu koji smo juče objavili, servis Glovo je uveo i opciju beskontaktne dostave kao još jednog vida prevencije širenja virusa.

Moja pijaca

Čak i velike trgovine na otvorenom u trenutku globalne pandemije predstavljaju veliki rizik. Međutim, Internet se još jednom pokazao kao mesto na kojem je moguće naći apsolutno sve – i ono što biste u regularnim okolnostima pazarili na pijaci.

Sveže povrće i voće možete pronaći na sajtu Moja pijaca koji, pored toga, sadrži i zdravu hranu, domaće proizvode i slično. Minimalna cena za besplatnu dostavu na teritoriji Beograda je 1.300 dinara, a pre bilo koje kupovine i naručivanja namirnica, potrebno je da se korisnik registruje.

Potrčko

Još jedan od servisa kojima se možete okrenuti ukoliko vam je potrebna dostava na teritoriji glavnog grada je Potrčko.

Resursi ovog servisa su, kao i prodavnice sa početka teksta, za sada opterećeni ali, kako se navodi na sajtu, korisnici i dalje mogu da računaju na njihove usluge, pa je potrebno da budu uporniji prilikom zvanja operatera. Sa druge strane, svoje proizvode možete naručiti i putem messaging servisa kao što su Viber i WhatsApp.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

E-commerce

Gde je nestala besplatna poštarina i da li će AliExpress ikada vratiti ‘Free Shipping’ za Srbiju?

Pisanja medija s početka meseca o tome da AliExpress izbacuje 'free shipping' određenih proizvoda unelo je paniku među mnogima koji kupuju u ovoj online prodavnici. Mi smo analizirali šta je uzrok ovoj promeni i da li uskoro možemo očekivati da se stvari vrate u normalu.

Startapi i poslovanje

3Lateral kupio parcelu u Novom Sadu vrednu €7,7 miliona evra – da li je na pomolu izgradnja njihovog kampusa?

3Lateral kupio je plac u Novom Sadu od skoro 6.500 m2, a koji je plaćen više od 7,7 miliona evra. Znači li to da ova kompanija planira gradnju kampusa?

Kultura 2.0

Kako ste danas?

Pre nekoliko godina jedan lanac privatnih zdravstvenih ustanova preplavio je Beograd bilbordima sa ovim pitanjem. I nikome ko je video nije bilo svejedno. 'Struka' se obrušila na kampanju, a suštinski ni tada ni danas nije bilo jasno koji je tačno problem sa tim što je komunicirano.

Propustili ste

Intervju

Kako je pandemija uticala na globalno tržište digitalnih usluga i koje pouke se mogu izvući

Ceo svet se preko noći promenio izbijanjem COVID-19 pandemije, a ovaj virus uticao je na sve segmente poslovanja, posebno na globalno tržište IT usluga. Ono je moralo da se prilagodi novonastaloj situaciji i zaposlenima u ovom sektoru nametne potpuno novi izazov - izgradnju internih resursa u cilju što boljeg odgovora na krizu.

Kultura 2.0

Da li i dalje čitamo stripove ili će ovaj kulturološki fenomen ostati u senci digitalizacije?

Ako želiš pobediti, ne smeš izgubiti! Da li i vi često citirate omiljene junake iz stripova, poput čuvenog Alana Forda i jesu li stripovi i dalje deo pop-kulture koji rado konzumirate? Oni su, zapravo, kult koji se ne da tako lako izgubiti u zaboravu, a mi smo analizirali da li će ove male, crtane knjižice i dalje nalaziti put do korisnika - čak i u vreme digitalizacije pisanog i crtanog sadržaja.

Startapi i poslovanje

Kako je beogradski Intelisale porastao za vreme pandemije i prilagodio svoj posao trenutnim potrebama klijenata?

Vratite se koji mesec unazad i zapitajte se - koliko ste svoje poslovanje morali da prilagodite zahtevima klijenata čiji su biznisi bili direktno ili indirektno pogođeni pandemijom COVID-19?

Startapi i poslovanje

Upoznajte Stefana Feješa, najmlađeg programera koji radi u GitHubu i jedinog koji dolazi iz Srbije

Stefan Feješ ima 20 godina, fakultet bi trebalo da završi 2022. godine, a već je kreirao šesti najbrže rastući 'open source' projekat u 2018. godini, govorio na nekim od najpoznatijih 'tech' konferencija širom sveta, a prošlog meseca postao je i najmlađi član GitHub tima.

Kultura 2.0

Kako ste danas?

Pre nekoliko godina jedan lanac privatnih zdravstvenih ustanova preplavio je Beograd bilbordima sa ovim pitanjem. I nikome ko je video nije bilo svejedno. 'Struka' se obrušila na kampanju, a suštinski ni tada ni danas nije bilo jasno koji je tačno problem sa tim što je komunicirano.

Startapi i poslovanje

ICT Hub Venture investirao u beogradski startap Trickest sa ciljem da se podrži razvoj rešenja u oblasti ‘cyber’ bezbednosti

ICT Hub Venture, investicioni fond sa sedištem u Beogradu koji ulaže u startape u ranoj fazi razvoja, investirao je u Trickest, beogradski startap koji se bavi 'cyber' bezbednošću. Cilj je da se podrži razvoj 'cloud-based' platforme koja će omogućiti dinamično testiranje radi pronalaska slabih tačaka i ranjivosti svakog sistema.