Ovo su tri 'online' izvora sa kojih možete poručiti namirnice

Dostava megamarketa je prebukirana? Ovo su tri ‘online’ izvora putem kojih možete poručiti namirnice

Ovih dana svedoci smo praznih rafova u prodavnicama, a kako se trudimo da izbegnemo nepotrebne kontakte, posežemo i za 'online' dostavom. Međutim, sve je prebukirano! Srećom, imamo alternativu.

Širenje korona virusa pravi domino efekat na svakom mogućem polju – od ekonomije, preko turizma, do trgovine i slobodnog kretanja ljudi. Samoizolacija se preporučuje kao najbolja prevencija od epidemije, pa samim tim ljudi gledaju da se dobro snabdeju za narednih nekoliko dana.

Koliko je kriza za potražnjom proizvoda velika, pokazuje nam činjenica da su kapaciteti online prodavnice Maxija, Idee i Univerexporta skroz popunjeni u narednih pet dana, pa iz tog razloga nije moguće obavljati e-kupovinu sa ovih izvora kao i do sada.

I dok ova tri velika trgovinska lanca ponovo ne povrate svoje online kapacitete, nadamo se sa znatno većim brojem proizvoda, odlučili smo da vam predstavimo alternativne izvore za naručivanje hrane i drugih namirnica koji bi bar donekle mogli da zamene „prave“ prodavnice.

Glovo

Prvi na spisku nam je servis koji osim dostave hrane, na adresu korisnika može isporučiti i sve ostale proizvode i namirnice koje su vam potrebne iz prodavnica! Pored toga, Glovo omogućava korisnicima da naruče čak i potrebne lekove iz apoteka, a dostavu je moguće izvršiti u Beogradu, Novom Sadu i Pančevu.

Sve što je potrebno jeste da se jednostavno registrujete putem e-maila ili Facebooka kako biste mogli da koristite ovaj servis. Podsećamo, u tekstu koji smo juče objavili, servis Glovo je uveo i opciju beskontaktne dostave kao još jednog vida prevencije širenja virusa.

Moja pijaca

Čak i velike trgovine na otvorenom u trenutku globalne pandemije predstavljaju veliki rizik. Međutim, Internet se još jednom pokazao kao mesto na kojem je moguće naći apsolutno sve – i ono što biste u regularnim okolnostima pazarili na pijaci.

Sveže povrće i voće možete pronaći na sajtu Moja pijaca koji, pored toga, sadrži i zdravu hranu, domaće proizvode i slično. Minimalna cena za besplatnu dostavu na teritoriji Beograda je 1.300 dinara, a pre bilo koje kupovine i naručivanja namirnica, potrebno je da se korisnik registruje.

Potrčko

Još jedan od servisa kojima se možete okrenuti ukoliko vam je potrebna dostava na teritoriji glavnog grada je Potrčko.

Resursi ovog servisa su, kao i prodavnice sa početka teksta, za sada opterećeni ali, kako se navodi na sajtu, korisnici i dalje mogu da računaju na njihove usluge, pa je potrebno da budu uporniji prilikom zvanja operatera. Sa druge strane, svoje proizvode možete naručiti i putem messaging servisa kao što su Viber i WhatsApp.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

E-prime povećao proizvodnju električnih bicikala i proširio proizvodni pogon – sledi dalji izvoz u EU

Priču kompanije E-prime pratimo gotovo od samog početka njihovog poslovanja, od pre nešto više od dve godine kada smo prvu put uradili intervju o ovim e-biciklima. U međuvremenu, kompanija je znatno porasla, zaposlila nove ljude, proširila proizvodnju i počela da izvozi svoje proizvode, a to je bio dovoljan razlog da se sa osnivačima opet nađemo na kafi i popričamo o novitetima.

Gaming

Kako je RUR od lokalne ekipe iz igraonice postao uticajni regionalni gejming medij

Već dvadeset godina organizacija RUR bavi se popularizacijom video igara u Srbiji. Njeni osnivači u velikom intervjuu za Netokraciju otkrivaju kako je RUR postao jedna od najvažnijih esports baza u našoj zemlji i šta novo spremaju ljubiteljima gejminga.

Office Talks Podcast

Šta najbolji programeri traže pored plate?

Kako se kompanije danas trude da privuku kvalitetan kadar, šta podrazumeva presonalizacija benefita i kako tokom pandemije izgleda proces zadržavanja zaposlenih? O ovim temama razgovaramo sa Tanjom Mladenović iz kompanije Nutanix u desetoj epizodi Office Talks podcasta.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Kako napraviti uspešan biznis od trčanja? (gost Veroljub Zmijanac)

Sa osnivačem sajta trcanje.rs, Belgrade running klub i organizacije Serbia Business Run razgovaramo o tome kako je ušao u svet trčanja i zašto su svi njegovi poduhvati na preseku tehnologije, sporta i preduzetništva.

Startapi i poslovanje

Lokalnim biznisima Visa nudi besplatnu edukaciju, marketinšku podršku i održavanje web prodavnice

Početkom jula kompanija Visa je lansirala kampanju #PodržimoLokalno sa namerom da malim i srednjim porodičnim i lokalnim biznisima pomogne u neizvesnim vremenima. Sa Vladimirom Đorđevićem, generalnim direktorom kompanije Visa za jugoistočnu Evropu, detaljnije razgovaramo o nastavku i proširenju ove inicijative.

Društvene mreže

Zašto Facebook preti obustavom poslovanja u Evropi i šta to znači za digitalne biznise?

Tehnološka kompanija iz Menlo Parka zapretila je da će zaustaviti i povući svoje poslovanje u Evropi ukoliko se ne povuče odluka regulatorne komisije o zabrani transfera podataka korisnika sa Starog kontinenta ka SAD-u.

Gaming

Kako je RUR od lokalne ekipe iz igraonice postao uticajni regionalni gejming medij

Već dvadeset godina organizacija RUR bavi se popularizacijom video igara u Srbiji. Njeni osnivači u velikom intervjuu za Netokraciju otkrivaju kako je RUR postao jedna od najvažnijih esports baza u našoj zemlji i šta novo spremaju ljubiteljima gejminga.

Startapi i poslovanje

Vladimir Vulić: Inovacije predstavljaju jedini ‘protivotrov’ za sve jaču konkurenciju i moraju postati DNK vaše kompanije

Uoči #CIC2020 sa Vladimirom Vulićem, menadžment konsultantom i suosnivačem Digitalizuj.Me, razgovaramo o tome kako napraviti 'revoluciju' u menadžmentu koji treba da podstanke na inovacije u svom timu.

Startapi i poslovanje

Predstavite svoj ‘fintech’ projekat na takmičenju Elevator Lab Challenge 2020 i osvojite i do €10.000

Raiffeisen banka i Startit pozivaju sve zainteresovane startape da se prijave na Elevator Lab Challenge 2020. Timovi koji se uključe u takmičenje imaće priliku da predstave svoje inovacije i najnovija rešenja iz oblasti finansijskih tehnologija pred stručnjacima iz industrije i startap ekosistema.