Glovo i Donesi.com takođe uveli beskontaktnu dostavu

Glovo i Donesi.com takođe uveli beskontaktnu dostavu

'Online' servisi za dostavu hrane Donesi.com i Glovo uvode uslugu donošenja porudžbine bez kontakta sa dostavljačem kao vid prevencije u borbi protiv širenja korona virusa.

Nakon Wolta, i servisi Glovo i Donesi.com uvode opciju da kurir vašu porudžbinu ostavi ispred vrata ne bi li se ispoštovala preporuka smanjenja fizičkog kontakta radi sprečavanja širenja korona virusa.

Ukoliko se odlučite da porudžbinu izvršite putem Donesi.com, potrebno je da svoju narudžbinu platite online i napomenete da želite beskontaktnu isporuku. Nakon toga, dostavljač će vas kontaktirati kada stigne do vašeg stana, nakon čega je možete preuzeti.

Istu opciju omogućio je i Glovo, koji je svoje korisnike pozvao i da se u većoj meri okrenu plaćanju karticama ne bi li se smanjila cirkulacija gotovine, a istakli su i da ne postoji obaveza da se potpiše preuzimanje.

Preduzete i dodatne higijenske mere

Svi pomenuti servisi u svojim saopštenjima istakli su da su, pored opcije beskontaktne dostave, preduzele i dodatne preventivne mere, te su svojim kuririma i partnerima savetovali uvođenje dodatnih higijenskih mera kao što su često pranje i dezinfekcija ruku, a neki su se odlučili i na nošenje rukavica i maski.

Inače, svaki servis trenutno ima i neku promotivnu akciju, te svoju porudžbinu možete ostvariti i sa određenim popustom, a kako je građanima savetovano da, ukoliko su u mogućnosti, kretanje i socijalni kontakt smanje na minimum, sve ide u prilog tome da će se određeni broj ljudi pre okretati poručivanju hrane nego odlasku u prodavnicu.

Dok ova situacija traje, savetujemo vas i da se pridržavate mera koje preporučuju relevantni državni organi i Svetska zdravstvena organizacija, te da, ukoliko imate tu opciju, izbegavate kontakt i radite od kuće.


Ostavi komentar

 1. Nemanja Maras

  Nemanja Maras

  16. 3. 2020. u 13:20 Odgovori

  Osim sto na donesi pola restorana ima
  zasebnu dostavu koju vrsi kurir kome
  se doplacuje dostava, u kesu, na vratima i za koji donesi, kako tvrde nisu odgovorni i nemaju resenje.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Office Talks Podcast

Poreski raj ili pakao? (gost Milan Trbojević)

Da se odmah razumemo, nema te online peticije koja će naterati državu za pregovarački sto sa frilenserima. Radnici digitalne ekonomije moraju se udružiti i ozbiljno shvatiti ambicije države za naplatom poreza za svaku deviznu doznaku.

Karijere

Regruteri nam otkrivaju koje su trenutno najtraženije pozicije u IT-ju

Kako bismo saznali koji kadrovi su trenutno najpotrebniji domaćoj tehnološkoj industriji kontaktirali smo predstavnike agencija FatCat Coders, ManpowerGroup i Omnes Group. U nastavku teksta slede njihova iskustva.

Startapi i poslovanje

Poreska uprava poziva građane da prijave svoje inostrane prilive – posebno ističu programere i influensere

Poreska uprava Republike Srbije poziva sva fizička lica koja su propustila da podnesu poreske prijave priliva iz inostranstva, da to samoinicijativno urade kako bi izbegli prekršajnu odgovornost.

Propustili ste

Karijere

CENTAR predstavio svoj predlog za rešavanje poreskog pitanja frilensera – Branka Anđelković otkriva detalje

Suosnivačica Centra za istraživanje javnih politika analizira aktuelnu situaciju i predstavlja predlog rešenja koji bi zadovoljio obe strane - i frilensere i državu.

Društvene mreže

Anđeli Milošević Instagram je ugasio biznis nalog. Zašto?

Da li poslovni i privatni profili na Instagramu mogu da budu ugroženi zbog 'third party' aplikacija za merenje metrika? Otkrivamo na realnom primeru naše sagovornice čiji je poslovni profil izbrisan usled povezivanja sa pomenutim aplikacijama.

Office Talks Podcast

Odsustvo društvene odgovornosti (gost Nikola Parun)

19. epizodu Office Talks podcasta obeležio je razgovor sa Nikolom Parunom, politikologom i marketing stručnjakom u agenciji Ovation BBDO sa kojiim smo se dotakli teme društvene odgovornosti i aktivizma kompanija i organizacija u izazovnim vremenima.

Startapi i poslovanje

Predstavljen ekspoze nove Vlade: Najavljena ulaganja u dalji razvoj tehnološkog sektora u Srbiji

Ana Brnabić, mandatarka za novi sastav Vlade Republike Srbije, predstavila je pred Narodnom Skupštinom svoj ekspoze tj, plan rada buduće Vlade. Sledi dalja digitalizacija privrede, obrazovanja i uprave.

Intervju

Što je pametnija tehnologija, pametniji su i napadači – i zato vodite računa o vašoj ‘cyber’ bezbednosti

U poslednje vreme sve više se govori o sajber bezbednosti, a ove godine smo bili i svedoci ozbiljnih 'phishing' napada na domaće institucije. Kako stati na put ovim napadima u cilju zaštite i stabilnosti poslovanja? 

Gaming

Čime se bavi Game Level dizajner i šta je potrebno za uspeh u gaming industriji?

Nastanak jedne video igre je složen proces u kom učestvuje više različitih profesionalaca - od programera do dizajnera. Otuda smo se odlučili da detaljnije uđemo u svet nastanka igara predstavljanjem različitih aktera koji u tom procesu učestvuju. Ovaj put otkrivamo čime se bavi Game Level dizajner.