Glovo i Donesi.com takođe uveli beskontaktnu dostavu

Glovo i Donesi.com takođe uveli beskontaktnu dostavu

'Online' servisi za dostavu hrane Donesi.com i Glovo uvode uslugu donošenja porudžbine bez kontakta sa dostavljačem kao vid prevencije u borbi protiv širenja korona virusa.

Nakon Wolta, i servisi Glovo i Donesi.com uvode opciju da kurir vašu porudžbinu ostavi ispred vrata ne bi li se ispoštovala preporuka smanjenja fizičkog kontakta radi sprečavanja širenja korona virusa.

Ukoliko se odlučite da porudžbinu izvršite putem Donesi.com, potrebno je da svoju narudžbinu platite online i napomenete da želite beskontaktnu isporuku. Nakon toga, dostavljač će vas kontaktirati kada stigne do vašeg stana, nakon čega je možete preuzeti.

Istu opciju omogućio je i Glovo, koji je svoje korisnike pozvao i da se u većoj meri okrenu plaćanju karticama ne bi li se smanjila cirkulacija gotovine, a istakli su i da ne postoji obaveza da se potpiše preuzimanje.

Preduzete i dodatne higijenske mere

Svi pomenuti servisi u svojim saopštenjima istakli su da su, pored opcije beskontaktne dostave, preduzele i dodatne preventivne mere, te su svojim kuririma i partnerima savetovali uvođenje dodatnih higijenskih mera kao što su često pranje i dezinfekcija ruku, a neki su se odlučili i na nošenje rukavica i maski.

Inače, svaki servis trenutno ima i neku promotivnu akciju, te svoju porudžbinu možete ostvariti i sa određenim popustom, a kako je građanima savetovano da, ukoliko su u mogućnosti, kretanje i socijalni kontakt smanje na minimum, sve ide u prilog tome da će se određeni broj ljudi pre okretati poručivanju hrane nego odlasku u prodavnicu.

Dok ova situacija traje, savetujemo vas i da se pridržavate mera koje preporučuju relevantni državni organi i Svetska zdravstvena organizacija, te da, ukoliko imate tu opciju, izbegavate kontakt i radite od kuće.


Ostavi komentar

 1. Nemanja Maras

  Nemanja Maras

  16. 3. 2020. u 13:20 Odgovori

  Osim sto na donesi pola restorana ima
  zasebnu dostavu koju vrsi kurir kome
  se doplacuje dostava, u kesu, na vratima i za koji donesi, kako tvrde nisu odgovorni i nemaju resenje.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Kako Digitalna zajednica vidi efekte zakonskih izmena paušala – i šta predlaže kao rešenje?

Sa Aleksandrom Lugonjom, predsednikom Upravnog odbora Digitalne zajednice, razgovaramo o potencijalnim negativnim efektima koje će izmene paušalnog preduzetništva ostaviti na domaću IT industriju, njihovim saniranjem i budućim planovima ove organizacije.

Mobilno

Potvrđeno: App Store stiže u Srbiju početkom aprila!

Momenat koji smo toliko dugo čekali konačno je tu. Obrativši se iOS developerima, Apple je potvrdio dolazak App Store prodavnice za 20 novih zemalja među kojima je (konačno) i Srbija.

Startapi i poslovanje

Tumačenje Testa samostalnosti: Ko ga primenjuje, kada i nad kim?

U srpskoj IT zajednici se intenzivno vodi diskusija u vezi načina primene Testa samostalnosti, a u okviru koje su se javile brojne nedoumice. Ovaj tekst razrešava neke od njih.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

5 milijardi evra vredan ekonomski paket upravo je predstavljen

Vlada Srbije upravo je predstavila niz ekonomskih mera u cilju očuvanja privrede zbog pandemije korona virusa.

Tehnologija

Kako naručiti hranu putem Interneta – vodič za vaše roditelje, bake i deke

Naručivanje hrane putem Interneta nikada nije bilo lakše, ali se naši roditelji i stariji ukućani verovatno do sada nisu susreli sa tim procesom. Ne brinite, imamo rešenje.

Mobilno

Da li biste kupili telefon brenda za koji nikad ranije niste čuli?

Ako me pitate koji je telefon trenutno najbolji na tržištu, ne bih mogao da vam dam pravi odgovor. Zapravo, najbolji telefon je onaj koji najviše odgovara zahtevima pojedinačnog korisnika.

Kultura 2.0

Do kraja aprila đaci će programiranje učiti u virtuelnim učionicama

Inicijativa "Digitalna Srbija" i Fondacija Petlja do kraja aprila omogućiće prve funkcionalnosti virtuelne učionice za nastavnike i učenike na časovima informatike i računarstva, dok će tokom naredne školske godine postepeno biti uvođeni i drugi predmeti.

Internet marketing

$340 miliona pomoći u Google reklamama za mala i srednja preduzeća širom sveta

Kompanija Google (Alphabet) u zvaničnom blog postu najavila je niz mera koje će ovaj gigant preduzeti ne bi li doprineo borbi protiv korona virusa i ekonomskih posledica koje će pandemija ostaviti za sobom.

Gaming

Humanitarni CS:GO turnir obezbediće 1.000.000+ dinara za organizacije koje pomažu medicinske radnike

Kompanija Quantox Technology organizuje online CS:GO humanitarni turnir od 4. do 5. aprila za domaće IT kompanije sa ciljem da se pomogne medicinskim radnicima u borbi protiv pandemije korona virusa.