Glovo i Donesi.com takođe uveli beskontaktnu dostavu

Glovo i Donesi.com takođe uveli beskontaktnu dostavu

'Online' servisi za dostavu hrane Donesi.com i Glovo uvode uslugu donošenja porudžbine bez kontakta sa dostavljačem kao vid prevencije u borbi protiv širenja korona virusa.

Nakon Wolta, i servisi Glovo i Donesi.com uvode opciju da kurir vašu porudžbinu ostavi ispred vrata ne bi li se ispoštovala preporuka smanjenja fizičkog kontakta radi sprečavanja širenja korona virusa.

Ukoliko se odlučite da porudžbinu izvršite putem Donesi.com, potrebno je da svoju narudžbinu platite online i napomenete da želite beskontaktnu isporuku. Nakon toga, dostavljač će vas kontaktirati kada stigne do vašeg stana, nakon čega je možete preuzeti.

Istu opciju omogućio je i Glovo, koji je svoje korisnike pozvao i da se u većoj meri okrenu plaćanju karticama ne bi li se smanjila cirkulacija gotovine, a istakli su i da ne postoji obaveza da se potpiše preuzimanje.

Preduzete i dodatne higijenske mere

Svi pomenuti servisi u svojim saopštenjima istakli su da su, pored opcije beskontaktne dostave, preduzele i dodatne preventivne mere, te su svojim kuririma i partnerima savetovali uvođenje dodatnih higijenskih mera kao što su često pranje i dezinfekcija ruku, a neki su se odlučili i na nošenje rukavica i maski.

Inače, svaki servis trenutno ima i neku promotivnu akciju, te svoju porudžbinu možete ostvariti i sa određenim popustom, a kako je građanima savetovano da, ukoliko su u mogućnosti, kretanje i socijalni kontakt smanje na minimum, sve ide u prilog tome da će se određeni broj ljudi pre okretati poručivanju hrane nego odlasku u prodavnicu.

Dok ova situacija traje, savetujemo vas i da se pridržavate mera koje preporučuju relevantni državni organi i Svetska zdravstvena organizacija, te da, ukoliko imate tu opciju, izbegavate kontakt i radite od kuće.


Ostavi komentar

 1. Nemanja Maras

  Nemanja Maras

  16. 3. 2020. u 13:20 Odgovori

  Osim sto na donesi pola restorana ima
  zasebnu dostavu koju vrsi kurir kome
  se doplacuje dostava, u kesu, na vratima i za koji donesi, kako tvrde nisu odgovorni i nemaju resenje.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Da se bijem sa policijom ne umem, al’ da gutam suzavac – to mogu

Utorak veče. Poput 9/11 i kula bliznakinja, prilepljen sam za TV i pratim dešavanja o kojima izveštavaju reporteri N1. Uživo, pod suzavcem. Za svojih 30 godina nagledao sam se protesta, stoga ne bih da romantizujem kako su ovi drugačiji i kako je diktaturi konačno došao kraj. Jedini kraj koji se nazire jeste apsolutna propast demokratije u Republici Srbiji... ako je ikada i bilo.

E-commerce

Mesec dana kasnije i dalje ne znamo gde su naši Aliexpress paketi – ali barem imamo neke odgovore

Enigma zvana AliExpress poštarina za Srbiju, podelila je mišljenja mnogih kupaca, organizacija i svih ostalih koji se za ovu temu zanimaju. Iako je razloga za astronomsko poskupljenje poštarine mnogo, neki odgovornost prebacuju na Poštu, drugi na avio prevoz i kineske trgovce, ali se ipak čini da je istina 'negde tamo'. Mi smo na osnovu svih dosadašnjih podataka pokušali da rešimo misteriju.

Startapi i poslovanje

Najavljene nove mere za pomoć privredi – država plaća 60% minimalca i odlaže plaćanje poreza i doprinosa

Preduzetnici i zaposleni u mikro, malim i srednjim preduzećima u julu i avgustu dobiće dodatnu ekonomsku pomoć države usled krize izazvane epidemijom korona virusa - plaćanje 60% od minimalca u julu i avgustu, odlaganje plaćanja poreza i doprinosa za mesec dana, a najavljen je i novi projekat 'Moja prva plata'.

Propustili ste

Društvene mreže

Ima li oglašavanja van Facebook platformi?

Možda ste primetili kako pojedini brendovi nisu bili prisutni na vašem Instagram i Facebook feedu tokom jula. To me je navelo na razmišljanje, a šta da se sutra probudimo i da Facebook i Instagram ne postoje, šta onda?

Office Talks Podcast

Kako je KK Crvena Zvezda osvojila Evropu najboljom marketing strategijom

Košarkaška Evroliga nije se zasnivala samo na utakmicama u sportskim halama, već i na jednom sasvim drugačijem terenu - u pitanju je digitalni marketing u sportu.

Gaming

Šest godina od Astroids igre i srpski studio Superverse osvaja Steam sa novim naslovom!

Pre šest godina studio Superverse Industries, tada još pod nazivom Industry Entertainment, predstavio je svoju novu igru - Astroids, koja je kasnije postala Superverse, a sa kojom je ovaj game development studio iz Srbije zabeležio uspeh. Mi smo sa osnivačima razgovarali kako je izgledao put od prvog naslova 2002. godine pa sve do jedne uspešne igre na platformi Steam.

E-commerce

Novi vodiči za sigurnu Internet trgovinu pomažu početnicima da kupuju ‘online’

Za potrošače koji još uvek nisu upoznati sa Internet trgovinom, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i USAID obezbedili su digitalne vodiče koji nastoje da korisnicima objasne sve prednosti 'online' kupovine i edukuju ih o toj aktivnosti.

Startapi i poslovanje

City Expert uvodi beskontaktno gledanje nekretnina – direktno sa vlasnikom putem video poziva

Kako bi dodatno osigurali bezbednost svojih korisnika i klijenata usled COVID-19 pandemije, agencija City Expert uvela je mogućnost beskontaktnog pregleda nekretnina putem video poziva između zainteresovanih korisnika i vlasnika.

Startapi i poslovanje

OTP banka i niški NadjiTuru.rs udruženim snagama digitalizuju transportnu industriju u Srbiji

Šta dobijete kada spojite startap koji značajno pojednostavljuje logistiku transporta i banku koja je jedna od vodećih po pitanju inovacija? Sjajno partnerstvo koje omogućava svim učesnicima ekosistema transportne industrije da unaprede svoje poslovanje, te sarađuju efikasnije i lakše.