Tromesečna praksa u Nordeusu - traže se Backend developeri

Tromesečna praksa u Nordeusu – traže se Backend developeri

Kompanija Nordeus raspisala je konkurs za tromesečnu plaćenu praksu koja je namenjena mladim backend programerima, a koji će na ovaj način dobiti veliku šansu da nauče kako video igre zapravo rade 'pod haubom'. Svi koji budu zainteresovani za ovaj program, već sada mogu popuniti prijave koje su otvorene od danas i traju do 15. avgusta, dok će obuka početi sredinom septembra u beogradskoj kancelariji pomenute kompanije.

nordeus_praksa

Važno: Prijave za praksu produžene su do 22. avgusta!

Tokom same prakse, vodeći backend stručnjaci kompanije Nordeus preneće polaznicima bogato znanje iz gejming industrije, sa ciljem da nakon tri meseca rada sa mentorioma, studenti steknu solidno znanje i iskustvo u backend developmentu i tako se upoznaju sa jedinstvenim načinom pravljenja igara. Ono što će praktikantima biti posebno zanimljivo jeste mogućnost rada na Top Eleven fudbalskom menadžeru – koji trenutno ima više od 140 miliona registrovanih korisnika širom sveta.

Koliko su značajni programi prakse za sam Nordeus, ali i za studente-polaznike, prokomentarisao je za Netokraciju Stefan Jovanović, novi član data science tima:

Kroz Nordeus praksu, dobili smo priliku ne samo da unapredimo postojeća znanja i veštine, već i da naučimo mnogo toga novog i vidimo kako se to zaista radi na svetskom nivou. Rad sa našim mentorima na izazovnim projektima omogućio nam je da stvorimo dobru osnovu za dalji napredak u karijeri.

Osim tehničkog dela, posebno smo zadovoljni što smo deo sjajnog okruženja i jedinstvene atmosfere koja vlada u Nordeusu. Nakon prakse dobili smo priliku da ostanemo i nastavimo da radimo na projektima i na svom daljem razvoju.

Prijave otvorene do 15. avgusta – požurite!

Po pravilima koje je raspisao Nordeus, za backend dev praksu mogu da konkurišu studenti osnovnih ili master studija računarskog inženjeringa, a od kandidata će zahteva poznavanje algoritama i struktura podataka, rad sa bazama podataka, kao i komunikacija sa frontend slojem. Tako će nakon perioda selekcije koji će trajati od 15. avgusta do 9. septembra, najbolji kandidati svoju tromesečnu praksu početi od 15. septembra – dok će Nordeus obezbediti smeštaj i hranu studentima van Beograda, tokom trajanja prakse.

Backend Developer Intern

Planove za predstojeće prakse otkrila nam je Tamara Stojanović, HR menadžer pri Nordeusu koja je tom prilikom izjavila:

Kroz backend development praksu, ali i sve prethodno organizovane, Nordeus želi da podstakne i afirmiše mlade i talentovane ljude kojih u Srbiji ima mnogo. Veliki broj bivših praktikanata sada je deo Nordeus tima i ravnopravno doprinose uspehu kompanije i da budemo veoma ponosni na svoje ljude. U budućnosti planiramo prakse u još nekim oblastima jer i nas veoma motiviše kada vidimo koliko mladi ljudi mogu kada im se ponudi dobro okruzenje i globalna ekspertiza.

Podsećanja radi, ovo je druga praksa koju Nordeus organizuje od početka godine, sa ciljem da se na različite načine ulaže u mlade talente i pozitivnim iskustvom nakon upravo završene prakse za Data Science stručnjake. Iz organizacije ističi da se prijave za praksu mogu poslati najkasnije do 15. avgusta, dok se više informacija može pronaći putem zvaničnog sajta Nordeusa.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Odložen rok za zapošljavanje preduzetnika uz olakšice – novi datum je 60 dana od ukidanja vanrednog stanja

Rok za sticanje statusa kvalifikovanog novozaposlenog lica izmenjen je uredbom Vlade Republike Srbije i sada je će biti moguć 60 dana nakon završetka vanrednog stanja.

Tehnologija

Šta novi IPS QR kodovi donose malim trgovcima i njihovim kupcima – i kako ih implementirati?

Usluga instant plaćanja na prodajnim mestima uz pomoć IPS QR kodova zvanično je puštena u protokol u Srbiji krajem februara. U nastavku analiziramo na šta trgovci treba da obrate pažnju ako isti uvode u svoje procese naplate.

Startapi i poslovanje

Uz ‘Fleksibilni petak’ Nordeus omogućio zaposlenima da sami organizuju poslednji radni dan u nedelji

Dok se zaposleni u Nordeusu nakon 'full remote' režima ne vrate u kancelariju, kompanija im omogućava da njihova radna nedelja traje 4 dana - ukoliko to žele. Fleksibilni petak startovao je 8. maja, a u nastavku otkrivamo kako to izgleda u praksi.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Kako srpski IT-jevci treba da se brendiraju u inostranstvu – kao jeftina ili kvalitetna radna snaga?

Aktuelna pandemijska kriza (i njene ekonomske posledice), naveli su nas na sledeće pitanje: da li će domaće IT kompanije, agencije, frilenseri i regruteri morati da promene način na koji predstavljaju svoje proizvode, usluge i kadar na međunarodnom tržištu? Dakle, hoćemo li u prvi plat isticati da smo povoljni, da imamo kvalitetan kadar - ili oba?

Kultura 2.0

Kreativni direktori agencija otkrivaju da li je ekonomska kriza ubica kreativnosti – ili ne

Ako se bavite poslom koji počiva na originalnosti i kreativnosti, da li ste u tome u prethodna dva meseca bili uspešni? Ukoliko niste, kreativni direktori marketinških agencija otkrivaju svoje savete.

Novost

Google imenovao svog predstavnika u Srbiji – saopštava SHARE Fondacija

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti obratio se kompaniji Google i nakon pregovora sa njihovim pravnim timom, ova kompanija odredila je svog predstavnika u Srbiji u skladu sa domaćim Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

Gaming

Apple Arcade dovešće više igrača srpskim gejming studijima – samo ako pametno postave strategiju

Servis Apple Arcade sada je i zvanično dostupan u Srbiji, a benefite bi, osim igrača, mogli da imaju i gejming studiji i developeri - kroz dodatni izvor zarade i veću vidljivost njihovih igara. Otkrivamo na koji način izgleda i šta sve donosi saradnja sa kompanijom Apple.

Tehnologija

Ne, hocudaglasam.com ne prikuplja podatke građana jer to nije ‘lažni’ sajt za glasanje

Vlada Srbije upozorila je da se pojavio lažni sajt za glasanje iz inostranstva i apelovala je na građane da budu oprezni u pogledu toga kome ostavljaju svoje podatke budući da postoji mogućnost njihove zloupotrebe. U ekskluzivnom razgovoru sa tvorcem ovog sajta otkrivamo kako servis pomaže našim građanima u dijaspori, šta on jeste - a šta nije.

Startapi i poslovanje

Oslanjajući se na poznanstva i preporuke, Recrooit želi da promeni način na koji zapošljavamo stručne kandidate

Recrooit je nova domaća platforma za regrutovanje kandidata koja ima za cilj da olakša celokupan proces zapošljavanja i postane glavni saveznik poslodavaca i regrutera prilikom zapošljavanja IT kvalifikovanih kadrova - oslanjajući se na zajednicu i preporuke iskusnih profesionalaca u svim industrijama.