Tromesečna praksa u Nordeusu - traže se Backend developeri

Tromesečna praksa u Nordeusu – traže se Backend developeri

Kompanija Nordeus raspisala je konkurs za tromesečnu plaćenu praksu koja je namenjena mladim backend programerima, a koji će na ovaj način dobiti veliku šansu da nauče kako video igre zapravo rade 'pod haubom'. Svi koji budu zainteresovani za ovaj program, već sada mogu popuniti prijave koje su otvorene od danas i traju do 15. avgusta, dok će obuka početi sredinom septembra u beogradskoj kancelariji pomenute kompanije.

nordeus_praksa

Važno: Prijave za praksu produžene su do 22. avgusta!

Tokom same prakse, vodeći backend stručnjaci kompanije Nordeus preneće polaznicima bogato znanje iz gejming industrije, sa ciljem da nakon tri meseca rada sa mentorioma, studenti steknu solidno znanje i iskustvo u backend developmentu i tako se upoznaju sa jedinstvenim načinom pravljenja igara. Ono što će praktikantima biti posebno zanimljivo jeste mogućnost rada na Top Eleven fudbalskom menadžeru – koji trenutno ima više od 140 miliona registrovanih korisnika širom sveta.

Koliko su značajni programi prakse za sam Nordeus, ali i za studente-polaznike, prokomentarisao je za Netokraciju Stefan Jovanović, novi član data science tima:

Kroz Nordeus praksu, dobili smo priliku ne samo da unapredimo postojeća znanja i veštine, već i da naučimo mnogo toga novog i vidimo kako se to zaista radi na svetskom nivou. Rad sa našim mentorima na izazovnim projektima omogućio nam je da stvorimo dobru osnovu za dalji napredak u karijeri.

Osim tehničkog dela, posebno smo zadovoljni što smo deo sjajnog okruženja i jedinstvene atmosfere koja vlada u Nordeusu. Nakon prakse dobili smo priliku da ostanemo i nastavimo da radimo na projektima i na svom daljem razvoju.

Prijave otvorene do 15. avgusta – požurite!

Po pravilima koje je raspisao Nordeus, za backend dev praksu mogu da konkurišu studenti osnovnih ili master studija računarskog inženjeringa, a od kandidata će zahteva poznavanje algoritama i struktura podataka, rad sa bazama podataka, kao i komunikacija sa frontend slojem. Tako će nakon perioda selekcije koji će trajati od 15. avgusta do 9. septembra, najbolji kandidati svoju tromesečnu praksu početi od 15. septembra – dok će Nordeus obezbediti smeštaj i hranu studentima van Beograda, tokom trajanja prakse.

Backend Developer Intern

Planove za predstojeće prakse otkrila nam je Tamara Stojanović, HR menadžer pri Nordeusu koja je tom prilikom izjavila:

Kroz backend development praksu, ali i sve prethodno organizovane, Nordeus želi da podstakne i afirmiše mlade i talentovane ljude kojih u Srbiji ima mnogo. Veliki broj bivših praktikanata sada je deo Nordeus tima i ravnopravno doprinose uspehu kompanije i da budemo veoma ponosni na svoje ljude. U budućnosti planiramo prakse u još nekim oblastima jer i nas veoma motiviše kada vidimo koliko mladi ljudi mogu kada im se ponudi dobro okruzenje i globalna ekspertiza.

Podsećanja radi, ovo je druga praksa koju Nordeus organizuje od početka godine, sa ciljem da se na različite načine ulaže u mlade talente i pozitivnim iskustvom nakon upravo završene prakse za Data Science stručnjake. Iz organizacije ističi da se prijave za praksu mogu poslati najkasnije do 15. avgusta, dok se više informacija može pronaći putem zvaničnog sajta Nordeusa.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Kako Digitalna zajednica vidi efekte zakonskih izmena paušala – i šta predlaže kao rešenje?

Sa Aleksandrom Lugonjom, predsednikom Upravnog odbora Digitalne zajednice, razgovaramo o potencijalnim negativnim efektima koje će izmene paušalnog preduzetništva ostaviti na domaću IT industriju, njihovim saniranjem i budućim planovima ove organizacije.

Startapi i poslovanje

Tumačenje Testa samostalnosti: Ko ga primenjuje, kada i nad kim?

U srpskoj IT zajednici se intenzivno vodi diskusija u vezi načina primene Testa samostalnosti, a u okviru koje su se javile brojne nedoumice. Ovaj tekst razrešava neke od njih.

Mobilno

Potvrđeno: App Store stiže u Srbiju početkom aprila!

Momenat koji smo toliko dugo čekali konačno je tu. Obrativši se iOS developerima, Apple je potvrdio dolazak App Store prodavnice za 20 novih zemalja među kojima je (konačno) i Srbija.

Propustili ste

Internet marketing

Budžeti za digitalno oglašavanje u najvećoj meri stopirani – ali se brendovi polako vraćaju u igru

Kako brendovi treba da se postave za vreme pandemije i trebaju li više da ulažu u digitalne kanale?

Startapi i poslovanje

Pitali smo IT kompanije kako su organizovale rad na daljinu i koje savete imaju za svoje kolege

Sa kojim se to izazovima susreću IT kompanije sada kada svi njihovi zaposleni rade od kuće?

Intervju

Šta radi Chief Revenue Officer i zašto je baš ova osoba potrebna vašem biznisu?

Relativno mlada profesija naziva 'Chief Revenue Officera' nastala je u Silicijumskoj dolini i polako se širi među kompanijama širom sveta. O njenoj ulozi i važnosti u IT industriji razgovaramo sa Vedranom Rašićem.

Novost

‘Korona’ zabeležila 750.000 spominjanja širom ex-Yu Interneta

Korona virus, trenutno najpopularnija svetska tema, okupirao nas je u potpunosti - i online i offline. Zahvaljujući analizi Mediatoolkita saznali smo koliko smo, u poslednjih mesec i po dana, na Internetu pretraživali o ovom virusu i u regionu i u Srbiji.