Ne priznaju poraz: Nokia predstavila svoj novi Android telefon

Ne priznaju poraz: Nokia predstavila svoj novi Android telefon

Baš kao što je i bilo očekivano, početak nove 2017. godine predstavljaće novo poglavlje u istoriji finske Nokie, koja nakon burnog perioda ponovo 'staje na noge'. Kompanija HMD Global koja će razvijati telefone pod imenom poznate kompanije, predstavila je novi telefon pod nazivom Nokia 6, koji će na početku biti dostupan samo na kineskom tržištu.

nokia_android_1

Podsećanja radi, kao što smo i najavili početkom decembra, kompanija je najavila da će se vratiti na tržište početkom 2017. godine, a sa jučerašnjim zvaničnim predstavljanjem Nokia 6 telefona ova vest je i zvanično potvrđena. Ipak, iz HMD Global-a za sada navode da će ovaj pametni telefon na početku biti dostupan samo na kineskom tržištu u prvih par meseci tekuće godine.

Štaviše, iz kompanije jasno naglašavaju da Nokia 6 predstavlja veoma značajan prvi korak za kompaniju koji je samo jedan od modela u nizu koji bi trebalo da u narednom periodu siđu sa proizvodnih traka ove godine. Kada je reč o specifikacijama, “šestica” će svakako pratiti moderne trendove koje diktira dinamično tržište pametnih telefona, što dokazuju i poneki premijum elementi poput fino obrađenog aluminijumskog kućišta i Gorilla Glass zašite ekrana.

Cena u prvom planu

Sa druge strane, kako piše The Verge, Nokia 6 takođe ne odskače previše od svojih potencijalnih konkurenata, s obzirom na to da se “ispod haube” nalazi Qualcomm Snapdragon 430 procesor koji će zajedno sa 4GB RAM memorije i Android Nougat operativnim sistemom ponuditi odlične karakteristike i za nešto zahtevnije korisnike. Kada je reč o kameri, za fotografije biće zadužen senzor od 16 megapiksela na poleđini, dok se sa prednje strane nalazi objektiv za fotke od 8 megapiksela.

Iako je cena modela (oko 250 dolara u Kini) već određena, postavlja se pitanje da li i kada bi Nokia 6 mogla da se pojavi i u ostalim zemljama sveta. Ukoliko se to bude desilo u predstojećem periodu, nema sumnje da će finska kompanija predstavljati sasvim solidnog konkurentna “velikim igračima”.

https://www.youtube.com/watch?v=kqi1dCFjPD0

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kojih 12 grešaka prave osnivači startapa?

U 181. epizodi Office Talks podkasta, ugostili smo Milenu Milić i Miljana Tekića koji su s nama analizirali prvi Garaža report i otkrili 12 najčešćih grešaka kojima domaći startapi odbijaju investitore!

Startapi i poslovanje

Garaža report: Greške kojima srpski startap osnivači odbijaju VC fondove

U razgovoru sa Milenom Milić analizirali smo razloge zbog kojih je došlo do stagnacije u rastu domaćih startapa, objavljene u reportu zajednice Garaža.

Kultura 2.0

Da li u jeku veštačke inteligencije zaboravljate “Kako vaš mozak radi”?

Američki neuronaučnik i TED govornik Greg Gejdž, posetio je Srbiju tokom Nedelje svesti o mozgu i predstavio dopunjeno izdanje svoje knjige "Kako vaš mozak radi – neuronaučni eksperimenti za svakoga".

Propustili ste

Intervju

Domaća kompanija Vega IT nastavlja globalno širenje otvaranjem kancelarije u Londonu

Tokom prošle godine postali smo svedoci značajnih turbulencija u IT industriji. Dok se mnoge globalne kompanije fokusiraju na optimizaciju troškova, zamrzavanje plata i masovna otpuštanja, Vega IT, kao domaći igrač, nastavlja sa širenjem na globalno tržište.

Startapi i poslovanje

LavitFlow je ‘alat za sve’ koji koristi 180 programera, product menadžera i web dizajnera

U pitanju je proizvod kompanije Lav IT Solutions koji ubrzava radne procese zaposlenih u savremenom poslovnom svetu. A kako? Pitali smo Miroslava Ostojića, osnivača pomenute kompanije.

Office Talks Podcast

Prodaja IT usluga : Saveti direktora prodaje Hooloova

Gost 185. epizode Office Talks podkasta bio je Đorđe Vukotić, prodajni direktor u kompaniji Hooloovoo koji nam je objasnio kako izgraditi uspešan sales tim u domenu IT industrije.

Startapi i poslovanje

‘Fundraising’ za startape iz ljudske perspektive

Pre nego što započnemo ovaj razgovor, želeo bih da zamislite da smo na jednoj prijateljskoj kafi i sve što ćete čuti tj. pročitati je nešto što bih, lično, voleo da je meni neko ispričao (mnogo grešaka i pristupa) ranije.

Karijere

Social Impact Award program pomaže 10.000 mladih preduzetnika godišnje

Nevladina organizacija Razlivalište već devet godina uspešno sprovodi globalni Social Impact Award (SIA) program podrške društvenom preduzetništvu. Ukoliko imate između 15 i 30 godina i želite da uplovite u preduzetničke vode, sve o programu pročitajte u tekstu koji sledi!

Internet marketing

Anka Gorgiev: 95% novih proizvoda ne uspe, zato je tu neuromarketing da razume korisnike

DigiTalk konferencija u Zrenjaninu nam se bliži, a publika će pored mnogih predavača imati priliku da posluša predavanje Anke Gorgiev koja je stručnjak iz oblasti neuromarketinga, a sa kojom smo imali priliku da detaljno porazgovaramo u intervjuu koji sledi.