Auto Analiza: Od hobija do YouTube karijere (gost Nemanja Lazarević)

Od hobija do YouTube karijere (gost Nemanja Lazarević)

U jedanaestoj epizodi Office Talks podkasta ugostili smo Nemanju Lazarevića, osnivača YouTube kanala Auto Analiza, jednog od najgledanijih u Srbiji i regionu kada je reč o nezavisnom automobilskom sadržaju. Sa Nemanjom razgovaramo o tome kako je YouTube postao njegov full-time posao i kakav se biznis krije iza Auto Analize.

Sa svojih 145.000 pretplatnika, Auto Analiza predstavlja jedan od najvećih YouTube kanala u regionu i Srbiji posvećen automobilizmu. Naš gost, Nemanja Lazarević, inače menadžer bezbednosti po obrazovanju, ušao je u čitavu priču kreiranja video sadržaja pre pet godina, a tada nije ni slutio da će oko sebe okupiti toliko brojnu zajednicu ljubitelja automobila na Internetu.

Vremenom, snimanje videa, recenzija automobila i edukacija vozača, našem gostu postali su primaran posao koji se intenzivirao 2017. godine kada je Nemanja postavio konkretan plan snimanja i objave video sadržaja. Sa gostom smo imali priliku da razgovaramo o razvoju automobilske YouTube scene u Srbiji, kao i o tome kada je shvatio da video produkcija polako postaje njegov primarni posao zahvaljujući rastu kanala i broja pregleda, kao i reakcije korisnika.

YouTube ili TV?

Između ostalog, u 11. epizodi Office Talks podkasta sa našim gostom obradili smo temu razlike između televizijskog formata u paraleli sa YouTube formatom – posebno kada je reč o publici, ali i činjenici da su mnoge emisije koje redovno objavljuju sadržaj o automobilima na TV-u, postale prisutne i na najvećoj Internet bazi video sadržaja.

S obzirom na to da je Lazarević izgradio jedan respektabilan kanal posvećen automobilima, a koji prate odlične brojke poput pregleda videa i pretplatnika, osvrnuli smo se više i na poslovnu stranu vođenja jednog YouTube kanala, fokusirajući se na to kako izgleda saradnja sa brendovima koji su sponzorisali određene video klipove i kako je naš sagovornik otvorio firmu za audio-video produkciju – kako bi pomenute saradnje mogao da uspostavi i na kraju realizuje.

Ostanite do kraja epizode, jer vas pored već navedenih tema, čekaju i one vezane za izazove samostalnog kreiranja i montiranja video sadržaja, kontaktiranja vlasnika automobila i snimanja (što nekada iziskuje i 20 sati konstantnog rada), kao i koji su to formati koji najviše privlače korisnike.

Office Talks pratite na sledećim kanalima: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotifyGoogle Podcasts i… ma šta će vam više, realno?

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kojih 12 grešaka prave osnivači startapa?

U 181. epizodi Office Talks podkasta, ugostili smo Milenu Milić i Miljana Tekića koji su s nama analizirali prvi Garaža report i otkrili 12 najčešćih grešaka kojima domaći startapi odbijaju investitore!

Startapi i poslovanje

Garaža report: Greške kojima srpski startap osnivači odbijaju VC fondove

U razgovoru sa Milenom Milić analizirali smo razloge zbog kojih je došlo do stagnacije u rastu domaćih startapa, objavljene u reportu zajednice Garaža.

Kultura 2.0

Da li u jeku veštačke inteligencije zaboravljate “Kako vaš mozak radi”?

Američki neuronaučnik i TED govornik Greg Gejdž, posetio je Srbiju tokom Nedelje svesti o mozgu i predstavio dopunjeno izdanje svoje knjige "Kako vaš mozak radi – neuronaučni eksperimenti za svakoga".

Propustili ste

Intervju

Domaća kompanija Vega IT nastavlja globalno širenje otvaranjem kancelarije u Londonu

Tokom prošle godine postali smo svedoci značajnih turbulencija u IT industriji. Dok se mnoge globalne kompanije fokusiraju na optimizaciju troškova, zamrzavanje plata i masovna otpuštanja, Vega IT, kao domaći igrač, nastavlja sa širenjem na globalno tržište.

Startapi i poslovanje

LavitFlow je ‘alat za sve’ koji koristi 180 programera, product menadžera i web dizajnera

U pitanju je proizvod kompanije Lav IT Solutions koji ubrzava radne procese zaposlenih u savremenom poslovnom svetu. A kako? Pitali smo Miroslava Ostojića, osnivača pomenute kompanije.

Office Talks Podcast

Prodaja IT usluga : Saveti direktora prodaje Hooloova

Gost 185. epizode Office Talks podkasta bio je Đorđe Vukotić, prodajni direktor u kompaniji Hooloovoo koji nam je objasnio kako izgraditi uspešan sales tim u domenu IT industrije.

Startapi i poslovanje

‘Fundraising’ za startape iz ljudske perspektive

Pre nego što započnemo ovaj razgovor, želeo bih da zamislite da smo na jednoj prijateljskoj kafi i sve što ćete čuti tj. pročitati je nešto što bih, lično, voleo da je meni neko ispričao (mnogo grešaka i pristupa) ranije.

Karijere

Social Impact Award program pomaže 10.000 mladih preduzetnika godišnje

Nevladina organizacija Razlivalište već devet godina uspešno sprovodi globalni Social Impact Award (SIA) program podrške društvenom preduzetništvu. Ukoliko imate između 15 i 30 godina i želite da uplovite u preduzetničke vode, sve o programu pročitajte u tekstu koji sledi!

Internet marketing

Anka Gorgiev: 95% novih proizvoda ne uspe, zato je tu neuromarketing da razume korisnike

DigiTalk konferencija u Zrenjaninu nam se bliži, a publika će pored mnogih predavača imati priliku da posluša predavanje Anke Gorgiev koja je stručnjak iz oblasti neuromarketinga, a sa kojom smo imali priliku da detaljno porazgovaramo u intervjuu koji sledi.