Šta nam donosi Mobile World Congress 2015?

Šta Dali radi u Barseloni na MWC-u? Iščekuje zakrivljene telefone!

Još samo tri dana ostalo je do najvećeg svetskog kongresa mobilne tehnologije u Barseloni. Obzirom da je spektar proizvoda koji će biti predstavljeni neverovatno velik, odlučili smo da vas upoznamo tek sa malim delom onoga što će se naći na štandovima MWC-a u gradu na obalama Kosta Brave.

dali1

Svaki iskreni ljubitelj tehnologije i mobilnih uređaja koji postaju sve moderniji, mora makar jednom posetiti Barselonu u vreme održavanja Mobile World Congress-a. Ove godine, događaj se održava od 2. do 5. marta, te će tokom trodnevnog kongresa biti predstavljena inovativna rešenja, mnoge premijere ali i prototipovi budućih uređaja. Evo i nekih od najzanimljivijih koje možemo očekivati!

Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6 – možda i jedna od najvećih zvezda u Barseloni, koja bi svoju svetsku premijeru trebala da doživi neposredno pred početak kongresa, tačnije prvog marta. Međutim, zajedno sa ostalim uređajima južnokorejske kompanije, ovaj pametni telefon će se pojaviti na štandu Samsung-a, te će prisutni biti u prilici i da ga među prvima testiraju.

Samsung-Galaxy-S6

Kako je ranije najavljeno, telefon će odlikovati potpuno novi dizajn sa metalnim kućištem i zakrivljenim ekranom. Pored ovoga, očekujemo i naprednu kameru sa novim senzorom, te moderan Octa Exynos procesor. Samsung bi trebalo da predstavi novu mogućnost mobilnog plaćanja (kao konkurencija Apple-u) ali i bežično punjenje, koje pojedine Nokije već duže vreme imaju.

Novi Windows telefoni iz Microsofta

Prema pisanju velikog broja medija, Microsoft je spreman da u Barseloni predstavi nove modele pametnih telefona baziranih na Windows Phone platformi. Sve njih karakterisaće operativni sistem Windows 8.1, te će korisnici vremenom dobiti priliku da pređu na Windows 10.

Windows Phone
Izvor: B92.net

Tri najavljena modela dolaze u različitim dimenzijama i trenutno nose nazive RM, a odlikovaće ih ekrani različitih rezolucija, od 4, 5 i 5.7 inča. Prva dva uređaja imaće rezoluciju od 720×1280 piksela, a treći i ujedno najmanji 480×800 piksela.

Sony tablet sa 2k rezolucijom

Iako je pre par dana najavljeno da bi Sony vremenom mogao da promeni svoju poslovnu strategiju i orijentiše se samo na par segmenta proizvodnje, japanski gigant će ipak pored drugih proizvoda na MWC-u, premijerno predstaviti i Xperia Z4 tablet koji dolazi sa ekranom 2K rezolucije, odnosno  2560 x 1440 piksela.

Trenutno, detaljnijih tehničkih podataka za ovaj uređaj još nema, ali se očekuje da bude zasnovan na unapređenoj platfromi sa novm čipovima, te da korisnicima pruži više RAM memorije. Zvanična svetska premijera Xperie Z4 zakazana je za utorak, 3. marta.

LTE 5G, Internet of Everything

Svetska javnost imaće priliku da se na MWC susretne i bolje upozna sa petom generacijom tehnologije zadužene za prenos mobilnih podataka tzv. 5G. Pored toga, tu su i wearable uređaji, a biće i više reči o mobilnom marketingu te oglašavanju na mobilnim uređajima.

barcelona
Očekujte veliki broj novosti u toku sledeće nedelje!

Kongres u Barseloni počinje za svega tri dana, a ukoliko ste rešili da krenete na put, koordinate podesite ka zapadnoj obali Mediterana. Ukoliko pak nemate želju za pakovanjem kofera, uputite se ka Netokraciji – spremamo vam nekoliko iznenađenja!

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Upoznajte poslodavce

Microsoft je najpoželjniji IT poslodavac u Srbiji – slede Nordeus i Ubisoft

Ko su najatraktivniji IT poslodavci u Srbiji? Sajt Poslovi Infostud predstavio je rezultate svog prvog velikog istraživanja poslodavaca te vrste, a kompanija koja je osvojila najviše glasova ispitanika je Microsoft.

Ekskluzivno

Skupština usvojila ‘zakon o paušalcima’

Izmene i dopune Zakona o porezu na dohodak građana koji se, između ostalog, odnose na paušalne preduzetnike i knjigaše, usvojen je u Skupštini Srbije. Mere podsticaja važiće od 1. januara 2020. godine.

Startapi i poslovanje

Dobra ‘Employer Branding’ strategija je HR sadržaj na marketinški način

Već neko vreme polemiše se o tome kako i na koji način bi odgovornosti i zadaci HR sektora i marketinga trebalo da se preklapaju kada je Employer Branding u pitanju. Čarobne formule nema, ali ima određenih 'caka' kako da obe strane budu zadovoljne.

Propustili ste

Ekskluzivno

Skupština usvojila ‘zakon o paušalcima’

Izmene i dopune Zakona o porezu na dohodak građana koji se, između ostalog, odnose na paušalne preduzetnike i knjigaše, usvojen je u Skupštini Srbije. Mere podsticaja važiće od 1. januara 2020. godine.

Kultura 2.0

Retrospektiva 2019: Trendovi i događaji koji su obeležili prethodnu godinu

Još jedna zanimljiva godina polako nam se bliži kraju. Kako bismo sumirali proteklu 2019. godinu, predstavljamo vam retrospektivu ključnih događaja u prethodnih 11 meseci.

Gaming

Oni su Two Desperados, ima ih preko 30 i napravili su igru koju igra 30 miliona igrača širom sveta

Kada razvijete igru za 30 miliona ljudi predstavljate veoma respektabilno ime u rastućoj 'gaming' industriji. U ovom slučaju govorimo o beogradskoj kompaniji Two Desperados, sa čijim smo osnivačem imali priliku da razgovaramo.

Internet marketing

Kako kreirati kampanje sada kada Google Ads za Srbiju omogućava biranje mikro lokacija

Google je od nedavno omogućio oglašivačima da preko Google Ads platforme ciljaju pojedinačne gradove i regione u Srbiji. U nastavku teksta pročitajte kako to i da uradite.

Kultura 2.0

Istražujemo: Da li bi IT kompanije trebalo da odgovaraju na negativne komentare o sebi?

Radite u kompaniji i deo vašeg posla je komuniciranje sa (potencijalnim) zaposlenima? Znamo da vaš zadatak nije nimalo lak, pogotovo kada treba da odreagujete na krizu koju je izazvao nečiji negativan komentar. U tekstu koji sledi, razgovaramo kako da se postavite prema takvim komentarima i šta sa njima da radite.

Gaming

Domaća gejming scena vredna 50 do 100 miliona evra – sledi rast broja zaposlenih i dalji razvoj sektora

Organizacija 'Serbian Game Association' upoznala je domaću javnost i IT zajednicu sa stanjem u srpskoj gejming industriji za proteklu godinu.