Google želi vaše ‘Live Photos’ i sada ima aplikaciju za to

Google želi vaše ‘Live Photos’ i upravo je predstavio aplikaciju za to

Popularni .GIF format odavno je osvojio srca mnogih korisnika na Internetu, koji ga rado upotrebljavaju u konverzacijama kako bi slikovito opisali određenu situaciju, ali i u drugim, uglavnom zabavnim trenucima koje dele sa svojim prijateljima. Želju korisnika za što većim generisanjem ovog sadržaja znaju i iz Googlea, te su juče lansirali iOS aplikaciju poz nazivom 'Motion Stills', putem koje korisnici iPhone uređaja od sada mogu pretvoriti svoje Live Photos momente u pomenuti kratki animirani sadržaj.

motion-stills

Kako se navodi na zvaničnom blogu odeljenja za istraživanje pri Google-u, osnova aplikacije se zapravo zasniva na tehnologiji video stabilizacije razvijene pri ovoj kompaniji, a koja direktno utiče na zamrzavanje pozadine, te je odvaja od prednjeg dela Live Photos formata, kako bi sam okvir izgledao što realnije. Dobijen pokretni format poprima tako sve karakteristike GIF-a – koji korisnici kasnije lako mogu podeliti sa svojim prijateljima na društvenim mrežama.

Uz pomoć nove aplikacije ove tehnološke kompanije, korisnicima je omogućeno da kreiraju kratke i zanimljive klipove koji su prijatni za gledanje. Takođe, kombinacijom nekoliko klipova moguće je montirati jedan duži .GIF koji će slikovito predstaviti vašu avanturu, prethodno zabeleženu uz pomoć Live Photosa.

Inače, kompletan proces dobijanja animiranih sličica se obavlja na telefonu, dok sa druge strane nije potrebna Internet konekcija. Iz Googlea posebno navode da je njihova tehnologija stabilizacije zasovana na procesu linearnog programiranja, te je zadužena da preoblikuje video formate kako da su snimljeni uz pomoć opreme sa stabilizacijom.

Tehnologija u službi korisnika

Takođe, na blogu se između ostalog navodi kako je pravi izazov bio da se pomenuta tehnologija razvije na najbolji mogući način, kako bi radila brzo i bez prekida na mobilnim telefonima korisnika. Naime, ubrzanja i do 40 puta su dobijena između ostalog razdvajanjem parametra pokreta, ali i korišćenjem iskustva prilikom kreiranja video igara, kao što su proračuni niske rezolucije teksture kako bi se obavio GPU rendering u realnom vremenu.

Štaviše, korisnicima je u novoj aplikaciji omogućeno da koriste i kreiranje tzv. loop formata, pomoću posebne optimizacije, baš kao što je slučaj na Instagramovom Boomerang-u. Na ovaj način, Motion Stills lako definiše optimalnu početnu i krajnju tačku klipa, izbacujući zamućene okvire, što utiče na dodatni kvalitet pomenutog sadržaja. Ukoliko želite i sami da isprobate kako se vaš Live Photos pretvara u animirani .GIF – aplikaciju već danas možete besplatno preuzeti za iOS operativni sistem putem AppStore prodavnice.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako paušalci mogu pristupiti svom eSandučetu i poreskom rešenju za 2020. godinu?

Januar 2020. za preduzetnike paušalce doneo je još jednu novost – rešenje o porezu direktno u njihovo eSanduče. Međutim, sudeći po reakcijama preduzetnika, taj proces nije jednostavan kao što izgleda. O tome šta vam je sve potrebno kako biste pristupili rešenju o prispelim obavezama analiziramo u nastavku teksta.

Kultura 2.0

Da li je vaša AliExpress porudžbina bezbedna od korona virusa?

Sve oči svetske javnosti okrenute su ka Kini koja se, u ovom trenutku, bori sa širenjem smrtonosnog korona virusa. I dok čekamo da saznamo da li postoji rešenje za ovaj ozbiljan globalni zdravstveni problem, zapitali smo se - da li virus koji je par hiljada kilometara daleko može da se prenese i robom sa AliExpress-a?

Kultura 2.0

Da li je moguće sprečiti izgaranje na poslu – pitali smo HR-a, psihologa i direktora

Uhvatite li sebe da se osećate umorno, iscrpljeno, nemotivisano, ne spavate dovoljno, opada vam imunitet i sve to samo kada pomislite na posao koji vas čeka? U tekstu koji sledi pokušavamo da odgovorimo na pitanje kako da u 2020. godini ne dozvolite da do toga dođe.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Beogradski Workpuls analizira efikasnost zaposlenih za preko 1.000 klijenata širom sveta

U trenutku kada se u mnogim kompanijama javlja dodatna potreba za optimizacijom radnih procesa i povećanjem efikasnosti, nameće se i potreba za savremenim alatima koji im u tome mogu pomoći. Jedan od njih je i Workpuls.

Startapi i poslovanje

Oh Monday poslaće vam svakog ponedeljka spisak ‘remote’ poslova u inostranim kompanijama

Usvajanje novih zakonskih odluka o paušalnom oporezivanju podiglo je ogromnu prašinu u IT zajednici. I dok jedni polako počinju da se prilagođavaju, drugi razmišljaju da li postoji način da ostanu u Srbiji a da rade za inostranu kompaniju - u čemu im može pomoći domaći projekat Oh Monday - nedeljni pregled poslova 'na daljinu' direktno u inbox.

Mobilno

Bus Plus aplikacija konačno dostupna i za iOS uređaje

Posle dugo čekanja i najavljivanja, za korisnike mobilnih uređaja kompanije Apple konačno je dostupna Bus Plus aplikacija - koja će im omogućiti bolje i jednostavnije praćenje gradskog prevoza u Beogradu.

E-commerce

U borbi za domaće trgovce srpski Shopen izaziva WooCommerce i Shopify

Niste programer, ne umete da dizajnirate, a želite da kreirate web prodavnicu? Platforma Shopen.com bi vam mogla pomoći.

Tehnologija

Može li jedan digitalac spakovati sve svoje obaveze i hobije u novi T-Cross?

Mladi vozači od svog automobila očekuju da je praktičan, da oslikava njihovu ličnost, ali i da je opremljen najnovijom tehnologijom. Kako se u tu formulu uklapa najmanji 'crossover' iz Volkswagen porodice?

Internet marketing

Kako da kreirate kvalitetan sadržaj za svoj brend? Otkrijte na Netokracijinoj Content Marketing radionici!

Započinjemo novu sezonu stručnih radionica! Prva u nizu biće posvećena content marketingu i održaće se 18. marta u Beogradu, a namenjena je svim profesionalcima koji shvataju značaj i doseg oglašavanja kroz sadržaj, te koji žele da unaprede svoje shvatanje toga šta je dobar 'content' koji prodaje.