Google želi vaše ‘Live Photos’ i sada ima aplikaciju za to

Google želi vaše ‘Live Photos’ i upravo je predstavio aplikaciju za to

Popularni .GIF format odavno je osvojio srca mnogih korisnika na Internetu, koji ga rado upotrebljavaju u konverzacijama kako bi slikovito opisali određenu situaciju, ali i u drugim, uglavnom zabavnim trenucima koje dele sa svojim prijateljima. Želju korisnika za što većim generisanjem ovog sadržaja znaju i iz Googlea, te su juče lansirali iOS aplikaciju poz nazivom 'Motion Stills', putem koje korisnici iPhone uređaja od sada mogu pretvoriti svoje Live Photos momente u pomenuti kratki animirani sadržaj.

motion-stills

Kako se navodi na zvaničnom blogu odeljenja za istraživanje pri Google-u, osnova aplikacije se zapravo zasniva na tehnologiji video stabilizacije razvijene pri ovoj kompaniji, a koja direktno utiče na zamrzavanje pozadine, te je odvaja od prednjeg dela Live Photos formata, kako bi sam okvir izgledao što realnije. Dobijen pokretni format poprima tako sve karakteristike GIF-a – koji korisnici kasnije lako mogu podeliti sa svojim prijateljima na društvenim mrežama.

Uz pomoć nove aplikacije ove tehnološke kompanije, korisnicima je omogućeno da kreiraju kratke i zanimljive klipove koji su prijatni za gledanje. Takođe, kombinacijom nekoliko klipova moguće je montirati jedan duži .GIF koji će slikovito predstaviti vašu avanturu, prethodno zabeleženu uz pomoć Live Photosa.

Inače, kompletan proces dobijanja animiranih sličica se obavlja na telefonu, dok sa druge strane nije potrebna Internet konekcija. Iz Googlea posebno navode da je njihova tehnologija stabilizacije zasovana na procesu linearnog programiranja, te je zadužena da preoblikuje video formate kako da su snimljeni uz pomoć opreme sa stabilizacijom.

Tehnologija u službi korisnika

Takođe, na blogu se između ostalog navodi kako je pravi izazov bio da se pomenuta tehnologija razvije na najbolji mogući način, kako bi radila brzo i bez prekida na mobilnim telefonima korisnika. Naime, ubrzanja i do 40 puta su dobijena između ostalog razdvajanjem parametra pokreta, ali i korišćenjem iskustva prilikom kreiranja video igara, kao što su proračuni niske rezolucije teksture kako bi se obavio GPU rendering u realnom vremenu.

Štaviše, korisnicima je u novoj aplikaciji omogućeno da koriste i kreiranje tzv. loop formata, pomoću posebne optimizacije, baš kao što je slučaj na Instagramovom Boomerang-u. Na ovaj način, Motion Stills lako definiše optimalnu početnu i krajnju tačku klipa, izbacujući zamućene okvire, što utiče na dodatni kvalitet pomenutog sadržaja. Ukoliko želite i sami da isprobate kako se vaš Live Photos pretvara u animirani .GIF – aplikaciju već danas možete besplatno preuzeti za iOS operativni sistem putem AppStore prodavnice.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

E-prime povećao proizvodnju električnih bicikala i proširio proizvodni pogon – sledi dalji izvoz u EU

Priču kompanije E-prime pratimo gotovo od samog početka njihovog poslovanja, od pre nešto više od dve godine kada smo prvu put uradili intervju o ovim e-biciklima. U međuvremenu, kompanija je znatno porasla, zaposlila nove ljude, proširila proizvodnju i počela da izvozi svoje proizvode, a to je bio dovoljan razlog da se sa osnivačima opet nađemo na kafi i popričamo o novitetima.

Gaming

Kako je RUR od lokalne ekipe iz igraonice postao uticajni regionalni gejming medij

Već dvadeset godina organizacija RUR bavi se popularizacijom video igara u Srbiji. Njeni osnivači u velikom intervjuu za Netokraciju otkrivaju kako je RUR postao jedna od najvažnijih esports baza u našoj zemlji i šta novo spremaju ljubiteljima gejminga.

Mobilno

Izabrali smo za vas 40 najboljih telefona u ovom trenutku – od €250 do preko €1.000

Da li se i vi često zbunite kada planirate da kupite novi mobilni telefon, posebno sada kada je tržište prezasićeno raznim modelima? Ponuda mobilnih telefona nije nikada bila bogatija za sve ciljne grupe korisnika. Mi smo se potrudili da vam te ponude detaljnije približimo kroz cenovne kategorije najinteresantnijih modela za kupovinu.

Propustili ste

Intervju

Nova zakonska regulativa omogućava lakše dobijanje boravišne vize za strance koji žele da postanu deo srpskog IT sektora

Vlada Srbije početkom godine donela je Uredbu kojom se definišu osnovi boravka stranaca koji se često nazivaju i Startup, Talent i Investor vize, a koja zapravo predstavlja kriterijume za određivanje kategorija stranaca kojima se privremeni boravak u Srbiji može odobriti nezavisno od osnova za odobrenje privremenog boravka. O tome šta to znači za domaći IT sektor, otkrivamo u tekstu koji sledi.

Startapi i poslovanje

Dev Shopper Lazara Stojkovića pomoći će vam da pronađete tim vrhunskih developera

Pandemija korona virusa bila je inicijalna kapisla Lazaru Stojkoviću da u svoj startap portfolio doda još jedan projekat pod nazivom 'Dev Shopper' - servis za brže nalaženje partnerske firme za softverske projekte.

Netokracija

Generacije razdvojene galaksijom

Tokom vikenda IT zajednicu zahvatila je vest da su pojedine kompanije povukle svoju podršku za realizaciju filma o prvom srpskom računaru Galaksija.

Gaming

Državni fakulteti u Beogradu i Kragujevcu dobijaju gejming programe na master studijama

U okviru projekta Master 4.0 studenti master studija nekih od državnih fakulteta uskoro će moći da biraju dva nova programa koji će povezati svet tehnologije i svet umetnosti. Sredstva za realizaciju dobili su beogradski Univerzitet umetnosti u saradnji sa Matematičkim fakultetom i fakulteti Univerziteta u Kragujevcu, koji su nosioci programa.

Kolumna

Digitalizacija obrazovnog sektora je vreme u kome uče i studenti i profesori

Tokom avgusta i septembra celokupan nastavni i nenastavni kadar visokoškolskih ustanova u Srbiji imao je priliku da unapredi svoja znanja i veštine na polju online nastave - uz pomoć kompanije Microsoft i trening centra Semos Education.

Startapi i poslovanje

Novogradnja osvaja Beograd, a City Expert širi marketing tim kako bi odgovorio na potrebe industrije

Sa Igorom Jovićem iz beogradskog City Experta razgovaram o tržištu nekretnina u Srbiji u vreme globalne pandemije, novim projektima poput specijalizovanog oglašavanja za novogradnju, te razlozima zašto ovaj tim intenzivno širi svoj marketing sektor.