Instagramov 'Boomerang' zameniće Vine jer svi volimo GIF-ove

Instagramov ‘Boomerang’ zameniće Vine jer svi volimo GIF-ove

Instagram je sinoć lansirao svoju novu aplikaciju pod nazivom ‘Boomerang’, uz pomoć koje su korisnici u mogućnosti da snime kratak animirani GIF sadržaj u trajanju od jedne sekunde i postave ga direktno na svoj Instagram nalog.

Kako piše The Verge, pomenuta aplikacija stvara GIF-ove na osnovu pet prethodno napravljenih fotografija, a kasnije ovaj veoma kratak video korisnici mogu podeliti sa svojim pratiocima na Instagramu, kao i na Facebooku.

Sa druge strane, Boomerang od korisnika ne zahteva da imaju napravljeni nalog na Instagramu, niti da u datom trenutku budu prijavljeni putem ove društvene mreže. Sam korisnički interfejs izgleda krajnje jednostavno, te se ova aplikacija sastoji od jednog dugmeta za pravljenje sadržaja i još jednog odeljka putem koga možete podeliti GIF sadržaj koji ste prethodno kreirali.

Vine je sada dobio ozbiljnog rivala

Poznato je da se iz Instagrama trude kako bi na osnovu novih i korisnih alata obezbedili korisnicima što bolje iskustvo, ali sa druge strane ne smemo zaboraviti da je Boomerang već četvrta samostalna aplikacija koju je razvila ova društvena mreža i to posle Layouta, Bolta Hyperlapsea, što nam govori o ozbiljnim namerama ove kompanije kada je reč o poslovanju, te zadržavanju starih i prikupljanju novih korisnika.

Takođe, treba napomenuti da je lansiranjem Boomeranga, poznati Vine dobio ozbiljnu konkurenciju koja stiže iz veće i poznatije kompanije, ali ova društvena mreža ipak ima na svojoj strani tradiciju i veliki broj korisnika koji su zaljubljenici u kreiranje kratkih video formi, te buduće potencijalno rivalstvo može da bude veoma zanimljivo.

Boomerang je dostupan već od danas, te ga možete potpuno besplatno preuzeti putem iTunes i Google Play prodavnica.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Domaći EasyPass nudi privatne časove za sve učenike — a dodatnu zaradu za nastavnike

EasyPass platforma domaćih osnivača profesore i nastavnike širom Srbije povezuje sa učenicima, povećavajući im broj zakazanih časova, samim time i mogućnost dodatne zarade. A, učenicima su dostupni privatni časovi iz svih predmeta.

Office Talks Podcast

Nova era digitalne televizije i interneta

Gosti 174. epizode Office Talks podkasta bili su Vojin Kličković i Peđa Janković iz kompanije Yettel sa kojima smo razgovarali o razvoju Hipernet usluge optičkog interneta i digitalne televizije tokom dve godine postojanja ovog servisa.

Startapi i poslovanje

Startap inloodis iz Srbije menja način na koji se trenira košarka — uz pomoć holograma!

U intervjuu sa osnivačem Markom Gojakom, pročitajte priču o nastanku 'inloodis Basketball Spatial Computing Platform' jedinog AR sistema za asistenciju na košarkaškom treningu na svetu.

Propustili ste

Tehnologija

Open AI Sora oživljava filmsko platno, dok je Google Gemini isuviše ‘woke’

Donosimo vam osvrt na najnovija dostignuća tehnoloških giganata, kada je u pitanju razvoj alata zasnovanih na veštačkoj inteligenciji.

Office Talks Podcast

Kako je web3mine Vukašina Vukoja podigao $6 miliona investicije?

Vukašina smo ponovo ugostili u 178. epizodi Office Talks podkasta, kako bi nam rekao nešto više o svom novom projektu i o tome kako je pridobio poverenje vodećih web3 investitora.

Intervju

Hipernet nakon dve godine: 100.000 korisnika i dolazak mobilnih TV aplikacija

Hipernet usluga digitalne televizije i optičkog interneta kompanije Yettel na tržištu je prisutna već više od dve godine. Broj korisnika ovog servisa se povećava, a početak godine je bila idealna prilika da o Hipernetu ponovo razgovaramo sa Nenadom Hasurom, direktorom segmenta za fiksne i digitalne usluge u kompaniji Yettel.

Gaming

‘Ludo: Animal Heroes’ – nova je igra domaćeg Oxyverse studija dostupna za iOS i Android korisnike

Još jedan gaming naslov iz Srbije osvanuo je na App Store i Google Play prodavnici za globalno tržište. Reč je o video igri 'Ludo: Animal Heroes' iza koje stoji domaći game dev studio Oxyverse - sa čijim smo suosnivačem Jovanom Jaramazom razgovarali u intervjuu koji sledi.

Office Talks Podcast

Istina o platama programera

Novu epizodu Office Talks podkasta posvetili smo FishingBooker anketi o platama u IT industriji i tim povodom ugostili Dina Delića, koji je COO u pomenutoj kompaniji.

Tehnologija

Ivan Marković: Hakerski napad na EPS uspeo je zbog korupcije

Ne dozvoljavamo da se hakerski napad i krađa podataka iz baze Elektroprivrede Srbije olako zaboravi, a u tome nam pomaže pokretač foruma 'Bezbedni Balkan'.