KupujemProdajem konačno lansirao iOS aplikaciju - preuzmite je već danas!

KupujemProdajem konačno lansirao iOS aplikaciju – preuzmite je već danas!

Nakon dužeg perioda čekanja, najpoznatiji domaći sajt za kupovinu i prodaju raznih tipova robe, konačno je lansirao i aplikaciju za sve korisnike koji imaju iOS uređaje.

Jučerašnja vest da je KupujemProdajem lansirao aplikaciju i za iOS uređaje, obradovala je sve korisnike koji su ovaj sajt pretraživali do sada samo putem računara ili web pretraživača na telefonu. Što se aplikacije tiče, njen korisnički interfejs je urađen krajnje jednostavno, tako da je sama navigacija kroz aplikaciju pojednostavljena i korisnici će lako pretraživati željene stvari.

Za sve one koji se do sada nisu registrovali na pomenutom sajtu, to sada mogu uraditi i putem aplikacije preko svog Apple ili Google naloga ili putem Facebooka. Štaviše, maksimalno je olakšano i objavljivanje oglasa u iOS verziji KupujemProdajem pa će se čak i oni stariji korisnici, kojima tehnologija nije toliko bliska, veoma lako snaći.

Štaviše, potencijalni kupci proizvode mogu pretraživati i prema kategorijama ili prema lokaciji, dok su opisi proizvoda ali i informacije o istom dosta pregledno prikazane i podsećaju na KupujemProdajem sajt. Pored toga, na raspolaganju je i odeljak za poruke putem kojih je moguće komunicirati sa prodavcima/kupcima, sekcija za obaveštenja i deo u donjem desnom uglu putem kojeg korisnici mogu pratiti sve aktivnosti na aplikaciji.

Savladan je još jedan „medved“ na putu razvoja KupujemProdajem

Na pitanje Netokracije koliko se dugo radilo na aplikaciji i kakva su osećanja u timu sada kada je ista zvanično dostupna iOS korisnicima, Bojan Leković, CEO i suosnivač sajta KupujemProdajem kaže da se na aplikaciji aktivno radi tačno godinu dana. Inače, Bojan je u prethodnom intervjuu za Netokraciju pomenuo da je njegov tim bio prinuđen da promeni i dizajnera i programera tokom razvoja, a usput je trebalo uložiti ozbiljan napor da aplikacija sustigne stalni razvoj KupujemProdajem platforme kao takve:  

Pri pravljenju ovako kompleksne aplikacije ne postoje “šabloni” koji bi skratili vreme razvoja, niti je moguće ubrzati proces pukim dodavanjem dodatnih developera. Ovo su bile važne lekcije za naš tim. Razvoj je trajao duže nego što smo očekivali – ali vredelo je!

Svi smo veoma ponosni i srećni u ovom trenutku. Čitav tim je svestan da smo upravo savladali jednog ozbiljnog „medveda“ na putu daljeg rasta KP-a. iOS aplikacija je zvanično ulistana u App Store 2. septembra, a prve reakcije korisnika su pozitivne.

Upitan šta zapravo iOS aplikacija predstavlja za čitav KupujemProdajem tim i koja je Bojanova poruka svima koji su dugo čekali da proizvode pretražuju na svojim iPhone uređajima, naš sagovornik se kroz šalu zahvaljuje korisnicima na strpljenju i dodaje:

Antologijsko pitanje sa KP Facebook stranice „kad će iOS?“ najzad ima svoj odgovor: juče! Šalu na stranu, lansiranje iOS aplikacije jeste zaista značajno u biznis smislu. KP mobile website jeste na brz i pouzdan način zadovoljavao i potrebe Apple korisnika, između ostalog.

Ipak, svesni smo da korisnici vole i očekuju komfor native aplikacije. Srećni smo što od sada možemo da ga pružimo i Apple korisnicima, iako iOS app tek treba da dobije sve planirane funkcionalnosti.

Leković na kraju dodaje da je jedan od primarnih ciljeva da se aplikacija usavrši i da se „sustigne“ web i Android verziju KP platforme u dogledno vreme. „U ovom trenutku najbitniji nam je korisnički feedback, koji će nam pomoći da iOS aplikacija vremenom ispuni sva njihova očekivanja i potrebe“, zaključio je Bojan. 

KupujemProdajem aplikaciju za iOS možete preuzeti već danas potpuno besplatno putem App Store prodavnice.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

E-prime povećao proizvodnju električnih bicikala i proširio proizvodni pogon – sledi dalji izvoz u EU

Priču kompanije E-prime pratimo gotovo od samog početka njihovog poslovanja, od pre nešto više od dve godine kada smo prvu put uradili intervju o ovim e-biciklima. U međuvremenu, kompanija je znatno porasla, zaposlila nove ljude, proširila proizvodnju i počela da izvozi svoje proizvode, a to je bio dovoljan razlog da se sa osnivačima opet nađemo na kafi i popričamo o novitetima.

Gaming

Kako je RUR od lokalne ekipe iz igraonice postao uticajni regionalni gejming medij

Već dvadeset godina organizacija RUR bavi se popularizacijom video igara u Srbiji. Njeni osnivači u velikom intervjuu za Netokraciju otkrivaju kako je RUR postao jedna od najvažnijih esports baza u našoj zemlji i šta novo spremaju ljubiteljima gejminga.

Office Talks Podcast

Šta najbolji programeri traže pored plate?

Kako se kompanije danas trude da privuku kvalitetan kadar, šta podrazumeva presonalizacija benefita i kako tokom pandemije izgleda proces zadržavanja zaposlenih? O ovim temama razgovaramo sa Tanjom Mladenović iz kompanije Nutanix u desetoj epizodi Office Talks podcasta.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Maratonci trče počasni krug (gost Veroljub Zmijanac)

Sa osnivačem sajta trcanje.rs, Belgrade running klub i organizacije Serbia Business Run razgovaramo o tome kako je ušao u svet trčanja i zašto su svi njegovi poduhvati na preseku tehnologije, sporta i preduztništva.

Startapi i poslovanje

Lokalnim biznisima Visa nudi besplatnu edukaciju, marketinšku podršku i održavanje web prodavnice

Početkom jula kompanija Visa je lansirala kampanju #PodržimoLokalno sa namerom da malim i srednjim porodičnim i lokalnim biznisima pomogne u neizvesnim vremenima. Sa Vladimirom Đorđevićem, generalnim direktorom kompanije Visa za jugoistočnu Evropu, detaljnije razgovaramo o nastavku i proširenju ove inicijative.

Društvene mreže

Zašto Facebook preti obustavom poslovanja u Evropi i šta to znači za digitalne biznise?

Tehnološka kompanija iz Menlo Parka zapretila je da će zaustaviti i povući svoje poslovanje u Evropi ukoliko se ne povuče odluka regulatorne komisije o zabrani transfera podataka korisnika sa Starog kontinenta ka SAD-u.

Gaming

Kako je RUR od lokalne ekipe iz igraonice postao uticajni regionalni gejming medij

Već dvadeset godina organizacija RUR bavi se popularizacijom video igara u Srbiji. Njeni osnivači u velikom intervjuu za Netokraciju otkrivaju kako je RUR postao jedna od najvažnijih esports baza u našoj zemlji i šta novo spremaju ljubiteljima gejminga.

Startapi i poslovanje

Vladimir Vulić: Inovacije predstavljaju jedini ‘protivotrov’ za sve jaču konkurenciju i moraju postati DNK vaše kompanije

Uoči #CIC2020 sa Vladimirom Vulićem, menadžment konsultantom i suosnivačem Digitalizuj.Me, razgovaramo o tome kako napraviti 'revoluciju' u menadžmentu koji treba da podstanke na inovacije u svom timu.

Startapi i poslovanje

Predstavite svoj ‘fintech’ projekat na takmičenju Elevator Lab Challenge 2020 i osvojite i do €10.000

Raiffeisen banka i Startit pozivaju sve zainteresovane startape da se prijave na Elevator Lab Challenge 2020. Timovi koji se uključe u takmičenje imaće priliku da predstave svoje inovacije i najnovija rešenja iz oblasti finansijskih tehnologija pred stručnjacima iz industrije i startap ekosistema.