KupujemProdajem konačno lansirao iOS aplikaciju - preuzmite je već danas!

KupujemProdajem konačno lansirao iOS aplikaciju – preuzmite je već danas!

Nakon dužeg perioda čekanja, najpoznatiji domaći sajt za kupovinu i prodaju raznih tipova robe, konačno je lansirao i aplikaciju za sve korisnike koji imaju iOS uređaje.

Jučerašnja vest da je KupujemProdajem lansirao aplikaciju i za iOS uređaje, obradovala je sve korisnike koji su ovaj sajt pretraživali do sada samo putem računara ili web pretraživača na telefonu. Što se aplikacije tiče, njen korisnički interfejs je urađen krajnje jednostavno, tako da je sama navigacija kroz aplikaciju pojednostavljena i korisnici će lako pretraživati željene stvari.

Za sve one koji se do sada nisu registrovali na pomenutom sajtu, to sada mogu uraditi i putem aplikacije preko svog Apple ili Google naloga ili putem Facebooka. Štaviše, maksimalno je olakšano i objavljivanje oglasa u iOS verziji KupujemProdajem pa će se čak i oni stariji korisnici, kojima tehnologija nije toliko bliska, veoma lako snaći.

Štaviše, potencijalni kupci proizvode mogu pretraživati i prema kategorijama ili prema lokaciji, dok su opisi proizvoda ali i informacije o istom dosta pregledno prikazane i podsećaju na KupujemProdajem sajt. Pored toga, na raspolaganju je i odeljak za poruke putem kojih je moguće komunicirati sa prodavcima/kupcima, sekcija za obaveštenja i deo u donjem desnom uglu putem kojeg korisnici mogu pratiti sve aktivnosti na aplikaciji.

Savladan je još jedan “medved” na putu razvoja KupujemProdajem

Na pitanje Netokracije koliko se dugo radilo na aplikaciji i kakva su osećanja u timu sada kada je ista zvanično dostupna iOS korisnicima, Bojan Leković, CEO i suosnivač sajta KupujemProdajem kaže da se na aplikaciji aktivno radi tačno godinu dana. Inače, Bojan je u prethodnom intervjuu za Netokraciju pomenuo da je njegov tim bio prinuđen da promeni i dizajnera i programera tokom razvoja, a usput je trebalo uložiti ozbiljan napor da aplikacija sustigne stalni razvoj KupujemProdajem platforme kao takve:  

Pri pravljenju ovako kompleksne aplikacije ne postoje “šabloni” koji bi skratili vreme razvoja, niti je moguće ubrzati proces pukim dodavanjem dodatnih developera. Ovo su bile važne lekcije za naš tim. Razvoj je trajao duže nego što smo očekivali – ali vredelo je!

Svi smo veoma ponosni i srećni u ovom trenutku. Čitav tim je svestan da smo upravo savladali jednog ozbiljnog “medveda” na putu daljeg rasta KP-a. iOS aplikacija je zvanično ulistana u App Store 2. septembra, a prve reakcije korisnika su pozitivne.

Upitan šta zapravo iOS aplikacija predstavlja za čitav KupujemProdajem tim i koja je Bojanova poruka svima koji su dugo čekali da proizvode pretražuju na svojim iPhone uređajima, naš sagovornik se kroz šalu zahvaljuje korisnicima na strpljenju i dodaje:

Antologijsko pitanje sa KP Facebook stranice “kad će iOS?” najzad ima svoj odgovor: juče! Šalu na stranu, lansiranje iOS aplikacije jeste zaista značajno u biznis smislu. KP mobile website jeste na brz i pouzdan način zadovoljavao i potrebe Apple korisnika, između ostalog.

Ipak, svesni smo da korisnici vole i očekuju komfor native aplikacije. Srećni smo što od sada možemo da ga pružimo i Apple korisnicima, iako iOS app tek treba da dobije sve planirane funkcionalnosti.

Leković na kraju dodaje da je jedan od primarnih ciljeva da se aplikacija usavrši i da se “sustigne” web i Android verziju KP platforme u dogledno vreme. “U ovom trenutku najbitniji nam je korisnički feedback, koji će nam pomoći da iOS aplikacija vremenom ispuni sva njihova očekivanja i potrebe”, zaključio je Bojan. 

KupujemProdajem aplikaciju za iOS možete preuzeti već danas potpuno besplatno putem App Store prodavnice.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Startap Stomatopoda iz Srbije transformiše restorane u SAD — uz pomoć AI softvera!

Njihovo 'flagship' rešenje jeste SaaS proizvod aTavloa koji uz pomoć veštačke inteligencije analizira korisničko iskustvo čime omogućava ugostiteljima da budu uslužniji i efikasniji. U tekstu koji sledi, saznajte kako!

Intervju

Neubase olakšava online otvaranje firme u SAD-u za nerezidente uz prilagođene cene

Kompanija Neubase bavi se osnivanjem LLC preduzeća u SAD-u za nerezidente, sa posebnim fokusom na preduzetnike sa Balkana. Mi smo imali priliku da u velikom intervjuu razgovaramo sa osnivačima ove kompanije.

Office Talks Podcast

Da li je novi Hladni rat u toku?

Šta se dešava u odnosu SAD-a i Kine i da li se Rusija meša u izbore u Americi? Samo su neka od pitanja na koja smo dali odgovor u 187. epizodi Office Talks podkasta!

Propustili ste

Intervju

NextSilicon razvija moćni čip za mnoge industrije i zapošljava nove IT stručnjake u Srbiji

Današnji svet počiva na hardverskim i softverskim sistemima i sigurno je da će budućnost modernog društva nastaviti da se bazira na sofisticiranim čipovima koji će pokretati globalnu industriju. Jedno od takvih rešenja razvija se i u Srbiji, tačnije u kompaniji NextSilicon.

Novost

Druga ETH Belgrade konferencija: Srbija ponovo centar okupljanja Web3 zajednice

Nakon velikog uspeha prve konferencije održane 2023. godine, druga po redu konferencija ETH Belgrade će se održati od 3. do 5. juna 2024.

Ekskluzivno

TS Ventures uložio u Reputeo i Mindsmiths — vodeće regionalne AI startape

Srpski investicioni fond Telekom Ventures podržao je domaći Reputeo i hrvatski Mindsmiths, prepoznavši njihov potencijal za globalni rast na polju veštačke inteligencije.

Najava

Empple Festival ove godine odgovara na najvažnija pitanja employer brandinga

Četvrti po redu Empple Festival, koji okuplja stručnjake iz employer branding-a, TA-a, internih komunikacija i HR-a održaće se 3. i 4. oktobra u Madlenianumu.

Office Talks Podcast

Randevu.tech: Put od ETF-a do Berlina sa CEO-om Aleksandrom Orlićem

Gost 189. epizode Office Talks podkasta bio je Aleksandar Orlić, CEO i jedan od suosnivača startapa Randevu.tech. Sa njim razgovaramo o njegovoj karijeri u IT industriji ali i o tome koji proizvod tačno razvija pomenuti startap i za koje tržište.

Novost

OTP Connect: €5.000 za pobedničko rešenje Junior m-bank aplikacije

OTP banka održala je finale prvog Izazova u okviru svog inovacionog ekosistema, OTP Connect, pod nazivom 'Kažeš inovacija, misliš aplikacija' namenjeno startap i IT kompanijama i timovima koji se bave različitim vrstama dizajna i razvojem mobilnih aplikacija.