KupujemProdajem konačno lansirao iOS aplikaciju - preuzmite je već danas!

KupujemProdajem konačno lansirao iOS aplikaciju – preuzmite je već danas!

Nakon dužeg perioda čekanja, najpoznatiji domaći sajt za kupovinu i prodaju raznih tipova robe, konačno je lansirao i aplikaciju za sve korisnike koji imaju iOS uređaje.

Jučerašnja vest da je KupujemProdajem lansirao aplikaciju i za iOS uređaje, obradovala je sve korisnike koji su ovaj sajt pretraživali do sada samo putem računara ili web pretraživača na telefonu. Što se aplikacije tiče, njen korisnički interfejs je urađen krajnje jednostavno, tako da je sama navigacija kroz aplikaciju pojednostavljena i korisnici će lako pretraživati željene stvari.

Za sve one koji se do sada nisu registrovali na pomenutom sajtu, to sada mogu uraditi i putem aplikacije preko svog Apple ili Google naloga ili putem Facebooka. Štaviše, maksimalno je olakšano i objavljivanje oglasa u iOS verziji KupujemProdajem pa će se čak i oni stariji korisnici, kojima tehnologija nije toliko bliska, veoma lako snaći.

Štaviše, potencijalni kupci proizvode mogu pretraživati i prema kategorijama ili prema lokaciji, dok su opisi proizvoda ali i informacije o istom dosta pregledno prikazane i podsećaju na KupujemProdajem sajt. Pored toga, na raspolaganju je i odeljak za poruke putem kojih je moguće komunicirati sa prodavcima/kupcima, sekcija za obaveštenja i deo u donjem desnom uglu putem kojeg korisnici mogu pratiti sve aktivnosti na aplikaciji.

Savladan je još jedan “medved” na putu razvoja KupujemProdajem

Na pitanje Netokracije koliko se dugo radilo na aplikaciji i kakva su osećanja u timu sada kada je ista zvanično dostupna iOS korisnicima, Bojan Leković, CEO i suosnivač sajta KupujemProdajem kaže da se na aplikaciji aktivno radi tačno godinu dana. Inače, Bojan je u prethodnom intervjuu za Netokraciju pomenuo da je njegov tim bio prinuđen da promeni i dizajnera i programera tokom razvoja, a usput je trebalo uložiti ozbiljan napor da aplikacija sustigne stalni razvoj KupujemProdajem platforme kao takve:  

Pri pravljenju ovako kompleksne aplikacije ne postoje “šabloni” koji bi skratili vreme razvoja, niti je moguće ubrzati proces pukim dodavanjem dodatnih developera. Ovo su bile važne lekcije za naš tim. Razvoj je trajao duže nego što smo očekivali – ali vredelo je!

Svi smo veoma ponosni i srećni u ovom trenutku. Čitav tim je svestan da smo upravo savladali jednog ozbiljnog “medveda” na putu daljeg rasta KP-a. iOS aplikacija je zvanično ulistana u App Store 2. septembra, a prve reakcije korisnika su pozitivne.

Upitan šta zapravo iOS aplikacija predstavlja za čitav KupujemProdajem tim i koja je Bojanova poruka svima koji su dugo čekali da proizvode pretražuju na svojim iPhone uređajima, naš sagovornik se kroz šalu zahvaljuje korisnicima na strpljenju i dodaje:

Antologijsko pitanje sa KP Facebook stranice “kad će iOS?” najzad ima svoj odgovor: juče! Šalu na stranu, lansiranje iOS aplikacije jeste zaista značajno u biznis smislu. KP mobile website jeste na brz i pouzdan način zadovoljavao i potrebe Apple korisnika, između ostalog.

Ipak, svesni smo da korisnici vole i očekuju komfor native aplikacije. Srećni smo što od sada možemo da ga pružimo i Apple korisnicima, iako iOS app tek treba da dobije sve planirane funkcionalnosti.

Leković na kraju dodaje da je jedan od primarnih ciljeva da se aplikacija usavrši i da se “sustigne” web i Android verziju KP platforme u dogledno vreme. “U ovom trenutku najbitniji nam je korisnički feedback, koji će nam pomoći da iOS aplikacija vremenom ispuni sva njihova očekivanja i potrebe”, zaključio je Bojan. 

KupujemProdajem aplikaciju za iOS možete preuzeti već danas potpuno besplatno putem App Store prodavnice.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Wonder Dynamics Nikole Todorovića otvara studio u Novom Sadu – podrška stigla i od Stivena Spilberga!

U savetodavnom odboru ovog startapa nalaze se poznati američki investitori, vodeći stručnjaci za razvoj veštačke inteligencije i neka od najvećih imena svetske kinematografije među kojima su Stiven Spilberg i Džo Ruso. Sa Nikolom Todorovićem, koji je jedan od osnivača, razgovaramo o njegovom odlasku u SAD, građenju karijere u Holivudu i pokretanju startapa sa glumcem Tajem Šeridanom, zvezdom filma Ready Player One.

Novost

Nebojša Radović je novi direktor za akviziciju korisnika u kompaniji Zynga koja stoji iza igre FarmVille

Američka kompanija Zynga, pored čuvene mobile igre FarmVille, stoji iza velikog broja svetski popularnih igara koje igraju milioni igrača širom sveta. Njen novi direktor za akviziciju korisnika je Nebojša Radović.

Novost

Kompanija Quantox Technology organizuje novi humanitarni CS:GO turnir – početni fond 1.000.000 dinara

Od 3. do 4. aprila kompanija Quantox Technology organizovaće drugi po redu humanitarni turnir u popularnoj video igri CS:GO. Cilj je da se prikupe novčana sredstva za sve one koji se bore sa zdravstvenim poteškoćama.

Propustili ste

Karijere

Razgovori sa seniorima: Kako domaću IT industriju vidi softverski inženjer?

Jelena Lazić iz kompanije Centili deli svoja razmišljanja.

Office Talks Podcast

Planovi Playrixa za studio u Srbiji

Gost redakcije Netokracije u novog epizodi Office Talks podcasta bio je Mirko Topalski, CEO game dev kompanije PlayrixRS. Sa njim nakon prošlogodišnjeg intervjua po drugi put detaljno razgovaramo o poslovanju u industriji razvoja igara u Srbiji nakon akvizicije Eipixa od strane ruskog giganta Playrixa.

Startapi i poslovanje

Listty kao ‘Instagram za muziku’ otkriva nam šta naši prijatelji slušaju i zašto je muzika bolja kada se deli sa drugima

Ako čujete dobru pesmu verovatno želite da je podelite sa svojim prijateljima. Startap iz Srbije sa servisom Listty omogućava upravo to i nastoji da objedini najbolje od poznatih muzičkih servisa u okviru jedne aplikacije.

Startapi i poslovanje

Otvoren poziv za startape iz Srbije za ViennaUP konferenciju, prijavite se već sada

Grad Beč nekoliko godina unazad organizuje niz događaja za startape koji su se kroz različita izdanja pretvorili u jedan od najvećih inovacijskih festivala u regionu - Vienna UP. Ove godine počinje 27. aprila i trajaće do 12. maja.

Startapi i poslovanje

Novosadski Anari AI dobio investiciju od $2.000.000 za proizvodnju AI čipova u cloudu

Ova srpsko-američka kompanija je za dva meseca zatvorila investicionu 'seed' rundu vođenu od strane nemačkog fonda Earlybird VC, koji je po prvi put investirao u jedan srpski startap. U investiciji su učestvovali i fondovi Acequia Capital i Serbian Entrepreneurs kao i Erica Ries, osnivač Lean Startup-a.

Startapi i poslovanje

€1.000.000 privredi Srbije iz SAD kroz projekat Tesla Nation

Ovaj projekat nastoji da razvije privredne veze Srbije i sveta uz pomoć dijaspore i kompanija koje su se udružile da ga podrže, a cilj mu je da promoviše Srbiju u inostranstvu kao zemlju inovatora i izuzetnih IT profesionalaca.