KupujemProdajem konačno lansirao iOS aplikaciju - preuzmite je već danas!

KupujemProdajem konačno lansirao iOS aplikaciju – preuzmite je već danas!

Nakon dužeg perioda čekanja, najpoznatiji domaći sajt za kupovinu i prodaju raznih tipova robe, konačno je lansirao i aplikaciju za sve korisnike koji imaju iOS uređaje.

Jučerašnja vest da je KupujemProdajem lansirao aplikaciju i za iOS uređaje, obradovala je sve korisnike koji su ovaj sajt pretraživali do sada samo putem računara ili web pretraživača na telefonu. Što se aplikacije tiče, njen korisnički interfejs je urađen krajnje jednostavno, tako da je sama navigacija kroz aplikaciju pojednostavljena i korisnici će lako pretraživati željene stvari.

Za sve one koji se do sada nisu registrovali na pomenutom sajtu, to sada mogu uraditi i putem aplikacije preko svog Apple ili Google naloga ili putem Facebooka. Štaviše, maksimalno je olakšano i objavljivanje oglasa u iOS verziji KupujemProdajem pa će se čak i oni stariji korisnici, kojima tehnologija nije toliko bliska, veoma lako snaći.

Štaviše, potencijalni kupci proizvode mogu pretraživati i prema kategorijama ili prema lokaciji, dok su opisi proizvoda ali i informacije o istom dosta pregledno prikazane i podsećaju na KupujemProdajem sajt. Pored toga, na raspolaganju je i odeljak za poruke putem kojih je moguće komunicirati sa prodavcima/kupcima, sekcija za obaveštenja i deo u donjem desnom uglu putem kojeg korisnici mogu pratiti sve aktivnosti na aplikaciji.

Savladan je još jedan “medved” na putu razvoja KupujemProdajem

Na pitanje Netokracije koliko se dugo radilo na aplikaciji i kakva su osećanja u timu sada kada je ista zvanično dostupna iOS korisnicima, Bojan Leković, CEO i suosnivač sajta KupujemProdajem kaže da se na aplikaciji aktivno radi tačno godinu dana. Inače, Bojan je u prethodnom intervjuu za Netokraciju pomenuo da je njegov tim bio prinuđen da promeni i dizajnera i programera tokom razvoja, a usput je trebalo uložiti ozbiljan napor da aplikacija sustigne stalni razvoj KupujemProdajem platforme kao takve:  

Pri pravljenju ovako kompleksne aplikacije ne postoje “šabloni” koji bi skratili vreme razvoja, niti je moguće ubrzati proces pukim dodavanjem dodatnih developera. Ovo su bile važne lekcije za naš tim. Razvoj je trajao duže nego što smo očekivali – ali vredelo je!

Svi smo veoma ponosni i srećni u ovom trenutku. Čitav tim je svestan da smo upravo savladali jednog ozbiljnog “medveda” na putu daljeg rasta KP-a. iOS aplikacija je zvanično ulistana u App Store 2. septembra, a prve reakcije korisnika su pozitivne.

Upitan šta zapravo iOS aplikacija predstavlja za čitav KupujemProdajem tim i koja je Bojanova poruka svima koji su dugo čekali da proizvode pretražuju na svojim iPhone uređajima, naš sagovornik se kroz šalu zahvaljuje korisnicima na strpljenju i dodaje:

Antologijsko pitanje sa KP Facebook stranice “kad će iOS?” najzad ima svoj odgovor: juče! Šalu na stranu, lansiranje iOS aplikacije jeste zaista značajno u biznis smislu. KP mobile website jeste na brz i pouzdan način zadovoljavao i potrebe Apple korisnika, između ostalog.

Ipak, svesni smo da korisnici vole i očekuju komfor native aplikacije. Srećni smo što od sada možemo da ga pružimo i Apple korisnicima, iako iOS app tek treba da dobije sve planirane funkcionalnosti.

Leković na kraju dodaje da je jedan od primarnih ciljeva da se aplikacija usavrši i da se “sustigne” web i Android verziju KP platforme u dogledno vreme. “U ovom trenutku najbitniji nam je korisnički feedback, koji će nam pomoći da iOS aplikacija vremenom ispuni sva njihova očekivanja i potrebe”, zaključio je Bojan. 

KupujemProdajem aplikaciju za iOS možete preuzeti već danas potpuno besplatno putem App Store prodavnice.


Ostavi komentar

  1. Gordana Kolar

    Gordana Kolar

    19. 8. 2021. u 08:15 Odgovori

    Dobar dan, ne znam da li na pravom mestu postavljam pitanje. Imam instaliranu aplikaciju KP medjutim ne mogu da je otvorim. Molim da mi pomognete i odgovorite šta se dešava. Srdačan pozdrav, Gordana Kolar

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Šta je ‘destination’ marketing i kako kreirati strategiju koja privlači turiste?

Turizam jedne države danas i te kako zavisi od digitalnog oglašavanja. O tome šta predstavlja termin 'destinacionog marketinga' i kako Srbija i Crna Gora mogu da sebe bolje brendiraju kao turističke destinacije, govorimo u 93. epizodi Office Talks Podcasta.

Startapi i poslovanje

Srpski Eat Me App rešava problem viška hrane koja se baca – čuvajući našu okolinu

Otpad od hrane je treći najveći emiter gasova staklene bašte na svetu. Globalno, 30% ili 1,8 milijardi tona sve proizvedene hrane na globalnom nivou se pokvari zbog loše planiranje resursa duž linije lanca snabdevanja. Srpski startap Eat Me App sa svojom aplikacijom nastoji da stane na put ovom problemu i globalnom društvu ponudi jedno od rešenja za ovaj veliki problem.

Propustili ste

Karijere

Relax Gaming otvorio studio u Novom Sadu uz aktivno širenje tima

Rast iGaming industrije primetan je i na domaćem tržištu. Nakon četiri godine poslovanja u Srbiji, kompanija Relax Gaming otvorila je novi studio i najavila aktivno širenje tima.

Intervju

Vladimir Lelićanin: Pokrenuli smo 3327 kao mesto gde će domaći developeri slobodno raditi na web 3.0 projektima

Direktor razvojnog centra pri kompaniji MVP Workshop otkriva u razgovoru za Netokraciju kako je nastao 3327, kako se razvijaju inovativni web 3.0 projekti u Srbiji, ali i šta je potrebno kako bi se izgradila još jača web 3.0 zajednica na ovim prostorima.

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Gradovi budućnosti grade se iz Srbije (Nortal)

Gost 94. epizode Office Talks podcasta bio je Dragan Gajić, globalni CTO estonske kompanije Nortal koja i u Srbiji poseduje razvojni centar - isti onaj iz kojeg se upravo kreiraju rešenja za gradove budućnosti.

Startapi i poslovanje

Lansiran Founder Institute Serbia akcelerator program

Domaći i regionalni ekosistem neprestano se razvija poslednjih godina i sve je više startap timova koji nude rešenja za brojne lokalne, ali i globalne probleme.

Društvene mreže

Instagram uvodi ‘Show NFT’ opciju kroz Polygon blockchain Mihaila Bjelića

Šef Instagrama Adam Moseri najavio je da će popularna društvena mreža ove nedelje početi da testira NFT sa odabranim kreatorima u Sjedinjenim Američkim Državama.