Pretražite ‘priče' drugih Instagramera uz nove opcije pretrage

Pretražite ‘priče’ drugih Instagramera uz nove opcije pretrage

Dva meseca otkako je opcija kreiranja multimedijalnih priča korisnika stigla na Instagram, iz društvene mreže su rešeni da u okviru svog explorer odeljka uvrste i ovaj sadržaj. Tako će čak 100 miliona korisnika koji posećuju pomenutu sekciju svakog dana, dobiti priliku i da pored fotografija i videa korisnika širom sveta, pregledaju i njihove dnevne priče koje nestaju nakon 24 sata.

instagram-stories

Kako prenosi The Verge, cilj Instargama kada je reč o dodavanju “Storiesa” u explorer sekciju, zasniva se na dva krucijalna plana. Prvi je da se što više korisnika podstakne kako bi učestalije kreirali zanimljiv i interesantan sadržaj zasnovan na foto i video materijalu, a drugi je zapravo direktan napad na Snapchat, koji se još odavno pozicionirao kao društvena mreža za mlađu populaciju, a kojoj Facebook odavno “diše za vratom”, pokušavajući i da preko Instagrama prekopira sve prednosti koje su zaslužne za popularnost Snapchata.

Ukoliko pogledamo dosadašnju statistiku, sa sigurnošću možemo reći da se Instagram Stories još od lansiranja nalazi na pravom putu, te da iz ove kompanije tvrde kako čak trećina, od 300 miliona dnevnih korisnika kreira ili gleda Instagram priče svakog dana. Ako već pravimo poređenja sa Snapchatom, svakako se moramo nadovezati na podatak da Instagram Stories i dalje ne nudi korisnicima možda i najzabavniju funkciju na Snapchatu – a reč je o face-altering filterima putem kojih lako možete da se premaskirate u neke druge karaktere, kao i poseban odeljak gde možete sačuvati vaše kreacije.

Snapchat ne menja filozofiju, Facebook ‘trlja ruke’

Ono što pak Instagram izdvaja od svog, sada već večitog rivala, jeste upravo explorer deo koji generiše veliki broj različitog sadržaja korisnika širom sveta na osnovu vaše interakcije na ovoj mreži, te na jednostavan način možete zapratiti željeni nalog. Sa druge strane, da bi nekoga dodali na Snapchatu potrebno je da posedujete njegov broj telefona, korisničko ime ili QR kod. Iz ove kompanije su još ranije istakli da je explorer tab nepotreban u njihovoj aplikaciji, iz razloga što je ista namenjena za komunikaciju sa bliskim prijateljima i porodicom.

Iz Instagrama svakako neće imati ništa protiv da Snapchat ostane pri svojim odlukama, trudeći se da u narednom periodu sve više podiže korisničko iskustvo (po nalogu Facebooka) kako bi privukao mlađu populaciju. Instagram priče drugih korisnika već sada možete videti u gornjem delu aplikacije (explorer tab) za iOS i Android operativni sistem.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Novost

Google Street View automobili ponovo na putevima Srbije

Njihova misija je ažuriranje Google Street View fotografija srpskih gradova, arhitektonskih i prirodnih dobara na Google mapama.

Takmičenje

Predstavljen žiri SoMo Borca: Evo ko će odabrati najbolje digitalne projekte u regionu

Prijave se zatvaraju 25. septembra, a 'early bird' prijave otvorene su do 1. septembra 2024. godine!

Sponzorisano

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti.