Pretražite ‘priče' drugih Instagramera uz nove opcije pretrage

Pretražite ‘priče’ drugih Instagramera uz nove opcije pretrage

Dva meseca otkako je opcija kreiranja multimedijalnih priča korisnika stigla na Instagram, iz društvene mreže su rešeni da u okviru svog explorer odeljka uvrste i ovaj sadržaj. Tako će čak 100 miliona korisnika koji posećuju pomenutu sekciju svakog dana, dobiti priliku i da pored fotografija i videa korisnika širom sveta, pregledaju i njihove dnevne priče koje nestaju nakon 24 sata.

instagram-stories

Kako prenosi The Verge, cilj Instargama kada je reč o dodavanju „Storiesa“ u explorer sekciju, zasniva se na dva krucijalna plana. Prvi je da se što više korisnika podstakne kako bi učestalije kreirali zanimljiv i interesantan sadržaj zasnovan na foto i video materijalu, a drugi je zapravo direktan napad na Snapchat, koji se još odavno pozicionirao kao društvena mreža za mlađu populaciju, a kojoj Facebook odavno „diše za vratom“, pokušavajući i da preko Instagrama prekopira sve prednosti koje su zaslužne za popularnost Snapchata.

Ukoliko pogledamo dosadašnju statistiku, sa sigurnošću možemo reći da se Instagram Stories još od lansiranja nalazi na pravom putu, te da iz ove kompanije tvrde kako čak trećina, od 300 miliona dnevnih korisnika kreira ili gleda Instagram priče svakog dana. Ako već pravimo poređenja sa Snapchatom, svakako se moramo nadovezati na podatak da Instagram Stories i dalje ne nudi korisnicima možda i najzabavniju funkciju na Snapchatu – a reč je o face-altering filterima putem kojih lako možete da se premaskirate u neke druge karaktere, kao i poseban odeljak gde možete sačuvati vaše kreacije.

Snapchat ne menja filozofiju, Facebook ‘trlja ruke’

Ono što pak Instagram izdvaja od svog, sada već večitog rivala, jeste upravo explorer deo koji generiše veliki broj različitog sadržaja korisnika širom sveta na osnovu vaše interakcije na ovoj mreži, te na jednostavan način možete zapratiti željeni nalog. Sa druge strane, da bi nekoga dodali na Snapchatu potrebno je da posedujete njegov broj telefona, korisničko ime ili QR kod. Iz ove kompanije su još ranije istakli da je explorer tab nepotreban u njihovoj aplikaciji, iz razloga što je ista namenjena za komunikaciju sa bliskim prijateljima i porodicom.

Iz Instagrama svakako neće imati ništa protiv da Snapchat ostane pri svojim odlukama, trudeći se da u narednom periodu sve više podiže korisničko iskustvo (po nalogu Facebooka) kako bi privukao mlađu populaciju. Instagram priče drugih korisnika već sada možete videti u gornjem delu aplikacije (explorer tab) za iOS i Android operativni sistem.

Popularno

Startapi i poslovanje

E-prime povećao proizvodnju električnih bicikala i proširio proizvodni pogon – sledi dalji izvoz u EU

Priču kompanije E-prime pratimo gotovo od samog početka njihovog poslovanja, od pre nešto više od dve godine kada smo prvu put uradili intervju o ovim e-biciklima. U međuvremenu, kompanija je znatno porasla, zaposlila nove ljude, proširila proizvodnju i počela da izvozi svoje proizvode, a to je bio dovoljan razlog da se sa osnivačima opet nađemo na kafi i popričamo o novitetima.

Gaming

Kako je RUR od lokalne ekipe iz igraonice postao uticajni regionalni gejming medij

Već dvadeset godina organizacija RUR bavi se popularizacijom video igara u Srbiji. Njeni osnivači u velikom intervjuu za Netokraciju otkrivaju kako je RUR postao jedna od najvažnijih esports baza u našoj zemlji i šta novo spremaju ljubiteljima gejminga.

Mobilno

Izabrali smo za vas 40 najboljih telefona u ovom trenutku – od €250 do preko €1.000

Da li se i vi često zbunite kada planirate da kupite novi mobilni telefon, posebno sada kada je tržište prezasićeno raznim modelima? Ponuda mobilnih telefona nije nikada bila bogatija za sve ciljne grupe korisnika. Mi smo se potrudili da vam te ponude detaljnije približimo kroz cenovne kategorije najinteresantnijih modela za kupovinu.

Propustili ste

Kolumna

Digitalizacija obrazovnog sektora je vreme u kome uče i studenti i profesori

Tokom avgusta i septembra celokupan nastavni i nenastavni kadar visokoškolskih ustanova u Srbiji imao je priliku da unapredi svoja znanja i veštine na polju online nastave - uz pomoć kompanije Microsoft i trening centra Semos Education.

Startapi i poslovanje

Novogradnja osvaja Beograd, a City Expert širi marketing tim kako bi odgovorio na potrebe industrije

Sa Igorom Jovićem iz beogradskog City Experta razgovaram o tržištu nekretnina u Srbiji u vreme globalne pandemije, novim projektima poput specijalizovanog oglašavanja za novogradnju, te razlozima zašto ovaj tim intenzivno širi svoj marketing sektor.

Novost

‘Freelance hours rate’ anketa: Frilenseri treba više da cene svoj rad

Ova anketa nastala je kao rezultat diskusije na drušvenim mrežama u vezi angažovanja frilensera po veoma niskim cenama, a nastoji da detaljnije približi stanje kada je reč o zaradi na tržištu slobodnog rada. Organizator ankete je srpski IT preduzetnik koji je želeo da ostane anoniman.

Office Talks Podcast

Kako napraviti uspešan biznis od trčanja? (gost Veroljub Zmijanac)

Sa osnivačem sajta trcanje.rs, Belgrade running klub i organizacije Serbia Business Run razgovaramo o tome kako je ušao u svet trčanja i zašto su svi njegovi poduhvati na preseku tehnologije, sporta i preduzetništva.

Startapi i poslovanje

Lokalnim biznisima Visa nudi besplatnu edukaciju, marketinšku podršku i održavanje web prodavnice

Početkom jula kompanija Visa je lansirala kampanju #PodržimoLokalno sa namerom da malim i srednjim porodičnim i lokalnim biznisima pomogne u neizvesnim vremenima. Sa Vladimirom Đorđevićem, generalnim direktorom kompanije Visa za jugoistočnu Evropu, detaljnije razgovaramo o nastavku i proširenju ove inicijative.

Društvene mreže

Zašto Facebook preti obustavom poslovanja u Evropi i šta to znači za digitalne biznise?

Tehnološka kompanija iz Menlo Parka zapretila je da će zaustaviti i povući svoje poslovanje u Evropi ukoliko se ne povuče odluka regulatorne komisije o zabrani transfera podataka korisnika sa Starog kontinenta ka SAD-u.