INKOMPASS 2021. održaće se u Nišu - prijave do 23. septembra

Ovogodišnja praksa INKOMPASS održaće se u Nišu – prijave otvorene do 23. septembra

Petu godinu za redom kompanija Philip Morris International organizuje plaćeni program prakse pod nazivom INKOMPASS.

INKOMPASS predstavlja program plaćene prakse koji, kako otkrivaju organizatori iz kompanije  Philip Morris International, podrazumeva rad na realnim projektima koji imaju uticaj na poslovanje kompanije i istovremeno predstavljaju priliku za mlade da steknu veštine i znanja koja će nadograđivati u daljoj karijeri, ali i da otkriju u kom pravcu žele da se razvijaju na poslovnom planu.

“Praktikanti će imati mentora koji će ih usmeravati tokom trajanja projekta, ali i kolegu/koleginicu koji će igrati ulogu buddy-ja i ta osoba će im pomagati da upoznaju kolege i kulturu kompanije i biti podrška u svakodnevnim zadacima. Nakon određenog vremena, kolege će sa praktikantima razgovarati o njegovim/njenim učincima i dogovaraće se naredni koraci za razvoj i mogućnost nastavka karijere u okviru kompanije”, otkriva nam Danijel Jelenković, menadžer proizvodnje u pomenutoj kompaniji.

Praksa je namenjena studentima koji su stekli diplomu osnovnih ili master studija, ove ili prethodne kalendarske godine, a koji žele da započnu karijeru u sektoru Proizvodnje, a više o samom programu Danijel za Netokraciju otkriva u nastavku teksta.

Najbolji polaznici imaju mogućnost da nastave karijeru u ovoj kompaniji

Pomenuti program, detaljnije pojašnjava Jelenković, namenjen je studentima sa stečenom diplomom osnovnih ili master studija Elektronskog, Mašinskog ili Poljoprivrednog fakulteta u toku ove ili prethodne kalendarske godine, a ove godine praksa će se odvijati u Nišu, u okviru sektora Proizvodnje:

Praktikanti će radeći na projektima biti u mogućnosti da steknu znanja i veštine iz oblasti direktne proizvodnje, obezbeđenja kvaliteta i inženjeringa i imaće priliku da se upoznaju sa različitim procesima u sektoru proizvodnje, kao i da upoznaju principe rada mašinskih kombinacija i upravljačkih softvera.

Takođe će biti uključeni i u sam proces treninga pa čak i učestvovati u razvoju pojedinih obuka i procesa treniranja. U zavisnosti od sektora u kome će obavljati praksu imaće i adekvatnu obuku.

Ovogodišnja praksa i rad na projektu uz mentora i buddy-ja, dodaje naš sagovornik, trajaće godinu dana neprekidno (od oktobra 2021. do oktobra 2022. godine ) i, naravno, najboljima će doneti mogućnost nastavka karijere u okviru kompanije. A što se tiče organizacije prakse u periodu pandemije, Jelenković dodaje da kompanija “budno prati epidemiološku situaciju i u skladu sa njom će organizovati izvođenje projekata”:

Naravno da epidemija donosi određene izazove u smislu ograničenja direktnih kontakata, međutim zahvaljujući tehnologiji sve sastanke i obuke je moguće organizovati online.

Šta moraju znati kandidati koji žele da se prijave?

Kao što smo spomenuli, nakon završetka projekta kompanija će biti u mogućnosti da najboljim kandidatima ponudi nastavak karijere u okviru kompanije, a svi kandidati koji bi želeli da postanu deo programa treba da poseduju dobre analitičke veštine, mogućnost da donose logične zaključke i rešavaju probleme zasnovane na činjenicama. “Takođe, treba da demonstriraju fokus ka potrošačima, dobru komunikaciju i želju za inovacijama i učenjem“, dodaje Jelenković:

Strateški je veoma važno imati mlade talente, od kojih možemo čuti, ali i videti različite poglede i ideje, dobiti nove perspektive, gde zahvaljujući tome možemo unaprediti procese i uneti inovacije. Na nama je da ih usmeravamo i razvijemo na način kako bi bili zadovoljni celokupnim iskustvom, ali i dati im slobodu u radu i podržati drugačije mišljenje i načine rada.

Na samom kraju razgovora naš sagovornik je još jednom pozvao sve zainteresovane kandidate da se prijave do 23. septembra kada se zvanično zatvaraju prijave za INKOMPASS praksu.


Ukoliko želiš da konkurišeš za INKOMPASS praksu poseti zvanični sajt za više informacija. Podsećamo, prijave traju do 23. septembra.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Digitalni mediji

Disney+ je konačno dostupan i kod nas, ali evo šta korisnici u Srbiji ne dobijaju

Od ovog meseca, korisnici iz Srbije i regiona konačno imaju priliku da se pretplate na Disney+ striming platformu, ali uz određena ograničenja.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

Novost

Uvod u blokčejn: Novi vodič odgovara na pitanja o osnovama ove tehnologije

Ovaj vodič nam donosi osnove blockchain tehnologije, uvod u blockchain ekonomiju, kao i odgovore na pitanja kako ova tehnologija utiče na vaš online identitet i koja je njena budućnost.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Devtech obezbedio €12,25 miliona za dalje širenje poslovanja u Srbiji i regionu

Globalna kompanija za digitalne inovacije iz Srbije Devtech, objavila je partnerstvo sa Claret Capital Partners, investicionim fondom iz Londona koji finansira razvoj brzorastućih tehnoloških kompanija.

Sponzorisano

Razgovori sa seniorima: Kako je Miloš od Frontend programera postao JavaScript Tech Lead

Ukoliko imate dobro početno znanje i volju da učite, IT industrija vas može nagraditi brzim napretkom kroz tehnološku hijerarhiju kompanije. Svoj karijerni put ka tituli senior programera, ovog puta nam detaljno otkriva Miloš Cvetković koji je JavaScript Tech Lead u kompaniji Levi9.

Office Talks Podcast

Relax Gaming: Put od formiranja studija do nagrađivanih igara

Gost 99. epizode Office Talks podcasta bio je Srđan Zdravković, Head of Studio u kompaniji Relax Gaming koja se bavi razvojem online igara na sreću, a čiji tim u Srbiji stoji iza nekih od najnagrađivanijih naslova u iGaming industriji.

Recenzija

Telegram ili WhatsApp: Koje nam prednosti i rizike donosi svakodnevno dopisivanje na ovim aplikacijama?

Telegram je uveo premium opciju koja za 4,99 dolara mesečno korisnicima obezbeđuje pristup dodatnim funkcijama. Da li je ovo samo nastavak 'borbe' za korisnike između ovog chat servisa i giganta kao što je WhatsApp?

Novost

Uvod u blokčejn: Novi vodič odgovara na pitanja o osnovama ove tehnologije

Ovaj vodič nam donosi osnove blockchain tehnologije, uvod u blockchain ekonomiju, kao i odgovore na pitanja kako ova tehnologija utiče na vaš online identitet i koja je njena budućnost.

Startapi i poslovanje

Florence Healthcare sa velikom kancelarijom u Beogradu obezbedio novih $27 miliona investicije

Cilj ove investicije je da podrži misiju kompanije da u narednoj deceniji udvostruči rezultate kliničkih istraživanja tako što će omogućiti remote pristup njihovoj dokumentaciji.