INKOMPASS 2021. održaće se u Nišu - prijave do 23. septembra

Ovogodišnja praksa INKOMPASS održaće se u Nišu – prijave otvorene do 23. septembra

Petu godinu za redom kompanija Philip Morris International organizuje plaćeni program prakse pod nazivom INKOMPASS.

INKOMPASS predstavlja program plaćene prakse koji, kako otkrivaju organizatori iz kompanije  Philip Morris International, podrazumeva rad na realnim projektima koji imaju uticaj na poslovanje kompanije i istovremeno predstavljaju priliku za mlade da steknu veštine i znanja koja će nadograđivati u daljoj karijeri, ali i da otkriju u kom pravcu žele da se razvijaju na poslovnom planu.

“Praktikanti će imati mentora koji će ih usmeravati tokom trajanja projekta, ali i kolegu/koleginicu koji će igrati ulogu buddy-ja i ta osoba će im pomagati da upoznaju kolege i kulturu kompanije i biti podrška u svakodnevnim zadacima. Nakon određenog vremena, kolege će sa praktikantima razgovarati o njegovim/njenim učincima i dogovaraće se naredni koraci za razvoj i mogućnost nastavka karijere u okviru kompanije”, otkriva nam Danijel Jelenković, menadžer proizvodnje u pomenutoj kompaniji.

Praksa je namenjena studentima koji su stekli diplomu osnovnih ili master studija, ove ili prethodne kalendarske godine, a koji žele da započnu karijeru u sektoru Proizvodnje, a više o samom programu Danijel za Netokraciju otkriva u nastavku teksta.

Najbolji polaznici imaju mogućnost da nastave karijeru u ovoj kompaniji

Pomenuti program, detaljnije pojašnjava Jelenković, namenjen je studentima sa stečenom diplomom osnovnih ili master studija Elektronskog, Mašinskog ili Poljoprivrednog fakulteta u toku ove ili prethodne kalendarske godine, a ove godine praksa će se odvijati u Nišu, u okviru sektora Proizvodnje:

Praktikanti će radeći na projektima biti u mogućnosti da steknu znanja i veštine iz oblasti direktne proizvodnje, obezbeđenja kvaliteta i inženjeringa i imaće priliku da se upoznaju sa različitim procesima u sektoru proizvodnje, kao i da upoznaju principe rada mašinskih kombinacija i upravljačkih softvera.

Takođe će biti uključeni i u sam proces treninga pa čak i učestvovati u razvoju pojedinih obuka i procesa treniranja. U zavisnosti od sektora u kome će obavljati praksu imaće i adekvatnu obuku.

Ovogodišnja praksa i rad na projektu uz mentora i buddy-ja, dodaje naš sagovornik, trajaće godinu dana neprekidno (od oktobra 2021. do oktobra 2022. godine ) i, naravno, najboljima će doneti mogućnost nastavka karijere u okviru kompanije. A što se tiče organizacije prakse u periodu pandemije, Jelenković dodaje da kompanija “budno prati epidemiološku situaciju i u skladu sa njom će organizovati izvođenje projekata”:

Naravno da epidemija donosi određene izazove u smislu ograničenja direktnih kontakata, međutim zahvaljujući tehnologiji sve sastanke i obuke je moguće organizovati online.

Šta moraju znati kandidati koji žele da se prijave?

Kao što smo spomenuli, nakon završetka projekta kompanija će biti u mogućnosti da najboljim kandidatima ponudi nastavak karijere u okviru kompanije, a svi kandidati koji bi želeli da postanu deo programa treba da poseduju dobre analitičke veštine, mogućnost da donose logične zaključke i rešavaju probleme zasnovane na činjenicama. “Takođe, treba da demonstriraju fokus ka potrošačima, dobru komunikaciju i želju za inovacijama i učenjem“, dodaje Jelenković:

Strateški je veoma važno imati mlade talente, od kojih možemo čuti, ali i videti različite poglede i ideje, dobiti nove perspektive, gde zahvaljujući tome možemo unaprediti procese i uneti inovacije. Na nama je da ih usmeravamo i razvijemo na način kako bi bili zadovoljni celokupnim iskustvom, ali i dati im slobodu u radu i podržati drugačije mišljenje i načine rada.

Na samom kraju razgovora naš sagovornik je još jednom pozvao sve zainteresovane kandidate da se prijave do 23. septembra kada se zvanično zatvaraju prijave za INKOMPASS praksu.


Ukoliko želiš da konkurišeš za INKOMPASS praksu poseti zvanični sajt za više informacija. Podsećamo, prijave traju do 23. septembra.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Od Silicijumske doline do Skadarlije: Kako je američki Harness otvorio svoj R&D centar u srpskoj prestonici?

Kao kompanija koja razvija CI/CD alate za programere i dev timove, američki Harness otvorio je početkom godine svoj R&D centar u srpskoj prestonici. Otkrivamo koji su njihovi dalji planovi.

Gaming

Kroz program ‘Game Dev Bootcamp’ Nordeus nastavlja da edukuje mlade o razvoju igara – prijave do 12. novembra

Nordeus fondacija pokreće novi online besplatni obrazovni program 'Game Dev Bootcamp' za mlade širom Srbije koji su zainteresovani za tehnički razvoj video igara.

Internet marketing

Digitalni marketing u regulisanim industrijama: Kako se oglašavati kada je sve zabranjeno?

Za sve regulisane industrije uvek važe dve stvari, budžet uglavnom nikada nije problem i skoro ništa nije dozvoljeno kada je marketing u pitanju.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Sat vremena o TikTok oglašavanju (gošća Gorana Risteski)

TikTok, društvena mreža koja je osvojila svet u prethodne dve godine, raste još više i otvara nove mogućnosti za brendove, biznise, oglašivače i nezavisne kreatore. Upravo na tu temu u 73. epizodi Office Talks podcasta pričamo sa Goranom Risteski koja radi kao Media Researcher u agenciji Direct Media United Solutions.

Karijere

Tamara Prodanović postaje specijalista za brendiranje poslodavca u kompaniji Syrmia

Odakle je potekla odluka da se Tamara nakon sedam godina provedenih u HelloWorld-u priključi 'kompanijskoj strani priče' i pređe u kompaniju Syrmia?

Karijere

Studenti informatike i Synechron organizovali prvi hakaton na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu

BarKod hakaton, prvi hakaton na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu, održan je prethodnog vikenda pod sloganom 'Ako ništa…bar kod!'.

Kultura 2.0

UNICEF u Srbiji pokrenuo humanitarnu akciju – kupovinom NFT tokena pomažete deci sa smetnjama u razvoju

Povodom obeležavanja 75 godina rada UNICEF-a predstavljena je i dalje aktuelna specijalna kolekcija jedinstvenih digitalnih tokena - NFT, koja će biti izložena do 11. decembra. Izložba ima humanitarni cilj nabavke asistivne tehnologije koja pomaže deci sa smetnjama u razvoju da povećaju svoje sposobnosti i veštine.

Startapi i poslovanje

Programeri, Bosch ne proizvodi samo aparate za kafu – ima i odeljenja koja kreiraju softvere

Mesec dana sam u Bosch-u. Iako za sebe mislim da detaljno poznajem IT industriju, do pre dva meseca nisam znala da ova kompanija proizvodi nešto što nisu aparati za kafu, veš mašine i klime, kao i da u okviru Bosch-a postoje neka odeljenja koja prave softvere.

Karijere

Kompanija ZF Serbia najavila nova zapošljavanja u novosadskom razvojnom centru

Traže se inženjeri za rad na razvoju energetske elektronike za primenu u pogonskim sistemima.