INKOMPASS 2021. održaće se u Nišu - prijave do 23. septembra

Ovogodišnja praksa INKOMPASS održaće se u Nišu – prijave otvorene do 23. septembra

Petu godinu za redom kompanija Philip Morris International organizuje plaćeni program prakse pod nazivom INKOMPASS.

INKOMPASS predstavlja program plaćene prakse koji, kako otkrivaju organizatori iz kompanije  Philip Morris International, podrazumeva rad na realnim projektima koji imaju uticaj na poslovanje kompanije i istovremeno predstavljaju priliku za mlade da steknu veštine i znanja koja će nadograđivati u daljoj karijeri, ali i da otkriju u kom pravcu žele da se razvijaju na poslovnom planu.

“Praktikanti će imati mentora koji će ih usmeravati tokom trajanja projekta, ali i kolegu/koleginicu koji će igrati ulogu buddy-ja i ta osoba će im pomagati da upoznaju kolege i kulturu kompanije i biti podrška u svakodnevnim zadacima. Nakon određenog vremena, kolege će sa praktikantima razgovarati o njegovim/njenim učincima i dogovaraće se naredni koraci za razvoj i mogućnost nastavka karijere u okviru kompanije”, otkriva nam Danijel Jelenković, menadžer proizvodnje u pomenutoj kompaniji.

Praksa je namenjena studentima koji su stekli diplomu osnovnih ili master studija, ove ili prethodne kalendarske godine, a koji žele da započnu karijeru u sektoru Proizvodnje, a više o samom programu Danijel za Netokraciju otkriva u nastavku teksta.

Najbolji polaznici imaju mogućnost da nastave karijeru u ovoj kompaniji

Pomenuti program, detaljnije pojašnjava Jelenković, namenjen je studentima sa stečenom diplomom osnovnih ili master studija Elektronskog, Mašinskog ili Poljoprivrednog fakulteta u toku ove ili prethodne kalendarske godine, a ove godine praksa će se odvijati u Nišu, u okviru sektora Proizvodnje:

Praktikanti će radeći na projektima biti u mogućnosti da steknu znanja i veštine iz oblasti direktne proizvodnje, obezbeđenja kvaliteta i inženjeringa i imaće priliku da se upoznaju sa različitim procesima u sektoru proizvodnje, kao i da upoznaju principe rada mašinskih kombinacija i upravljačkih softvera.

Takođe će biti uključeni i u sam proces treninga pa čak i učestvovati u razvoju pojedinih obuka i procesa treniranja. U zavisnosti od sektora u kome će obavljati praksu imaće i adekvatnu obuku.

Ovogodišnja praksa i rad na projektu uz mentora i buddy-ja, dodaje naš sagovornik, trajaće godinu dana neprekidno (od oktobra 2021. do oktobra 2022. godine ) i, naravno, najboljima će doneti mogućnost nastavka karijere u okviru kompanije. A što se tiče organizacije prakse u periodu pandemije, Jelenković dodaje da kompanija “budno prati epidemiološku situaciju i u skladu sa njom će organizovati izvođenje projekata”:

Naravno da epidemija donosi određene izazove u smislu ograničenja direktnih kontakata, međutim zahvaljujući tehnologiji sve sastanke i obuke je moguće organizovati online.

Šta moraju znati kandidati koji žele da se prijave?

Kao što smo spomenuli, nakon završetka projekta kompanija će biti u mogućnosti da najboljim kandidatima ponudi nastavak karijere u okviru kompanije, a svi kandidati koji bi želeli da postanu deo programa treba da poseduju dobre analitičke veštine, mogućnost da donose logične zaključke i rešavaju probleme zasnovane na činjenicama. “Takođe, treba da demonstriraju fokus ka potrošačima, dobru komunikaciju i želju za inovacijama i učenjem“, dodaje Jelenković:

Strateški je veoma važno imati mlade talente, od kojih možemo čuti, ali i videti različite poglede i ideje, dobiti nove perspektive, gde zahvaljujući tome možemo unaprediti procese i uneti inovacije. Na nama je da ih usmeravamo i razvijemo na način kako bi bili zadovoljni celokupnim iskustvom, ali i dati im slobodu u radu i podržati drugačije mišljenje i načine rada.

Na samom kraju razgovora naš sagovornik je još jednom pozvao sve zainteresovane kandidate da se prijave do 23. septembra kada se zvanično zatvaraju prijave za INKOMPASS praksu.


Ukoliko želiš da konkurišeš za INKOMPASS praksu poseti zvanični sajt za više informacija. Podsećamo, prijave traju do 23. septembra.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Plaćali ste CarGo putem PayPala? NBS će vam poslati sporazum o priznanju krivice

Zatekla vas je koverta i u prvi mah ne verujete šta čitate. Bez panike, uz sporazumno priznanje krivice ne plaćate nikakvu kaznu.

Karijere

Platforme za zapošljavanje otkrivaju trendove u IT-ju: Ko su najtraženiji kadrovi i tehnologije?

Otkrivamo kako u ovom trenutku u Srbiji izgleda presek stanja na IT tržištu po pitanju zapošljavanja.

Gaming

Kako je gejming promenio svet: Od arkadnih mašina do veštačke inteligencije i online igranja

Na nedavno završenom Weekend Media Festivalu održan je panel o globalno sve zanimljivijoj temi 'Kako je gejming promenio svet'. Panelisti su u najvećoj meri govorili o istorijatu i budućnosti ove industrije u regionu ali i šire.

Propustili ste

Gaming

Kako je gejming promenio svet: Od arkadnih mašina do veštačke inteligencije i online igranja

Na nedavno završenom Weekend Media Festivalu održan je panel o globalno sve zanimljivijoj temi 'Kako je gejming promenio svet'. Panelisti su u najvećoj meri govorili o istorijatu i budućnosti ove industrije u regionu ali i šire.

Karijere

Huawei poziva studente iz Srbije da upoznaju 5G i AI iz prve ruke kroz edukativni program

Studenti tehničkih fakulteta i informacionih tehnologija u Srbiji do 7. oktobra mogu da se prijave za učešće u programu za mlade talente kompanije Huawei. U sklopu programa studenti će imati priliku iz prve ruke da uče o novim tehnologijama koje aktivno menjaju svet oko nas.

Karijere

Razgovori sa seniorima: Kako domaću IT industriju vidi Delivery direktor?

Nikola Đorđević iz kompanije Levi9 deli svoja razmišljanja.

Startapi i poslovanje

Za domaći Alt Labs stiže milionska investicija u tokenima za dalju decentralizaciju data centara

Ovaj tim dobio je prvi finansijski doprinos prikupljanjem vrednosti od preko milion dolara od Protocol Labs-a za razvoj svog ekosistema Filmine čiji je krajnji cilj decentralizacija data centara.

Office Talks Podcast

U čemu je tajna najboljih IT poslodavaca?

O brendiranju poslodavaca sve se više priča u korporativnom i IT svetu u Srbiji. Čini se da je ovo jedna od retkih oblasti gde naša zemlja ne kaska mnogo za razvijenim državama. Upravo o ovoj oblasti i dobrim praksama razgovaramo sa Katarinom Šonjić - Employer Branding konsultantom.

Startapi i poslovanje

Domaći Tapni osigurao €200.000 investicije od investitora okupljenih oko Inicijative Digitalna Srbija

Poslovni anđeli koja okuplja DSI investirali su 200.000 evra u domaći startap Tapni koji nudi rešenje za digitalizovanje vizit karti tj. razmenu poslovnih kontakata.