Igor Grmuša postaje marketing direktor kompanije Platforma

Igor Grmuša postaje marketing direktor e-commerce kompanije Platforma

Nakon devet godina u digitalnoj marketinškoj agenciji Degordian, Grmuša započinje novo poglavlje u karijeri.

Tokom svih ovih devet godina, kako ističe Igor na samom početku, nikada nije otišao na neki intervju za posao iako je, naravno, bilo dosta ponuda. “Zapravo, ni sada nisam tražio posao. Prijatelj mi je pričao o novoj kompaniji i projektima i pitao da li bi imao nekoga da im preporučim za ovu pozciju”, navodi on i otkriva da ga je ponuda prilično zaintrigirala:

Malo sam razmišljao o tome i shvatio da mi se dopada ekipa, uslovi, projekat, biznis i činjenica da mogu opet da budem od početka deo nečega što će biti veliko. Sve su se kockice poklopile i osetio sam da je trenutak za promenu.

Ta odluka našeg sagovornika dovela je do pozicije marketing direktora kompanije Platforma iza koje stoje vlasnici SportVision-a, Planeta Sport-a i iskusni internacionalni konsultanti. Kako nam objašnjava, ova firma osnovana je sa ciljem da pokrene nove zanimljive e-commerce projekte koje će pratiti i live prodavnice:

Remiks.com web sajt i Remiks.com store u TC Rajićeva su već lansirani, a drugi veliki e-commerce sajt se priprema i nećemo stati na tome. Ideja je da se napravi ozbiljan pomak u iskustvu e-kupovine u Srbiji.

Uskoro sledi i širenje tima

Igor nam je i kroz šalu otkrio i da će na početku u sklopu novog posla raditi gotovo sve, kako to već ide u početnoj fazi velikih projekata dok timovi nisu formirani do kraja. “Šalu na stranu, dva sajta su u dve različite faze pa zahtevaju i drugačije zadatke“, kaže Igor i dodaje:

Prioriteti će sigurno biti postavljanje strategije, formiranje i vođenje tima, budžetiranje, koordinacija agencija i konsultanata, povezivanje marketing tima sa ostalim timovima i postavljanje procesa.

Za kraj, Grmuša nam je otkrio i da, pored dobre saradnje sa agencijama, imaju puno posla pa će im tim sigurno rasti. “Za početak će nam biti potrebne pozicije Performance Manager, Content Manager i Social Media Manager, a vrlo brzo i neke druge pozicije poput CRM Managera. Uskoro će biti pušteni i oglasi za posao, a do tada svi zainteresovani mogu pisati na info@platforma.biz “, zaključio je on.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Plaćali ste CarGo putem PayPala? NBS će vam poslati sporazum o priznanju krivice

Zatekla vas je koverta i u prvi mah ne verujete šta čitate. Bez panike, uz sporazumno priznanje krivice ne plaćate nikakvu kaznu.

Karijere

Platforme za zapošljavanje otkrivaju trendove u IT-ju: Ko su najtraženiji kadrovi i tehnologije?

Otkrivamo kako u ovom trenutku u Srbiji izgleda presek stanja na IT tržištu po pitanju zapošljavanja.

Gaming

Kako je gejming promenio svet: Od arkadnih mašina do veštačke inteligencije i online igranja

Na nedavno završenom Weekend Media Festivalu održan je panel o globalno sve zanimljivijoj temi 'Kako je gejming promenio svet'. Panelisti su u najvećoj meri govorili o istorijatu i budućnosti ove industrije u regionu ali i šire.

Propustili ste

Gaming

Kako je gejming promenio svet: Od arkadnih mašina do veštačke inteligencije i online igranja

Na nedavno završenom Weekend Media Festivalu održan je panel o globalno sve zanimljivijoj temi 'Kako je gejming promenio svet'. Panelisti su u najvećoj meri govorili o istorijatu i budućnosti ove industrije u regionu ali i šire.

Karijere

Huawei poziva studente iz Srbije da upoznaju 5G i AI iz prve ruke kroz edukativni program

Studenti tehničkih fakulteta i informacionih tehnologija u Srbiji do 7. oktobra mogu da se prijave za učešće u programu za mlade talente kompanije Huawei. U sklopu programa studenti će imati priliku iz prve ruke da uče o novim tehnologijama koje aktivno menjaju svet oko nas.

Karijere

Razgovori sa seniorima: Kako domaću IT industriju vidi Delivery direktor?

Nikola Đorđević iz kompanije Levi9 deli svoja razmišljanja.

Startapi i poslovanje

Za domaći Alt Labs stiže milionska investicija u tokenima za dalju decentralizaciju data centara

Ovaj tim dobio je prvi finansijski doprinos prikupljanjem vrednosti od preko milion dolara od Protocol Labs-a za razvoj svog ekosistema Filmine čiji je krajnji cilj decentralizacija data centara.

Office Talks Podcast

U čemu je tajna najboljih IT poslodavaca?

O brendiranju poslodavaca sve se više priča u korporativnom i IT svetu u Srbiji. Čini se da je ovo jedna od retkih oblasti gde naša zemlja ne kaska mnogo za razvijenim državama. Upravo o ovoj oblasti i dobrim praksama razgovaramo sa Katarinom Šonjić - Employer Branding konsultantom.

Startapi i poslovanje

Domaći Tapni osigurao €200.000 investicije od investitora okupljenih oko Inicijative Digitalna Srbija

Poslovni anđeli koja okuplja DSI investirali su 200.000 evra u domaći startap Tapni koji nudi rešenje za digitalizovanje vizit karti tj. razmenu poslovnih kontakata.