Igor Grmuša postaje marketing direktor kompanije Platforma

Igor Grmuša postaje marketing direktor e-commerce kompanije Platforma

Nakon devet godina u digitalnoj marketinškoj agenciji Degordian, Grmuša započinje novo poglavlje u karijeri.

Tokom svih ovih devet godina, kako ističe Igor na samom početku, nikada nije otišao na neki intervju za posao iako je, naravno, bilo dosta ponuda. “Zapravo, ni sada nisam tražio posao. Prijatelj mi je pričao o novoj kompaniji i projektima i pitao da li bi imao nekoga da im preporučim za ovu pozciju”, navodi on i otkriva da ga je ponuda prilično zaintrigirala:

Malo sam razmišljao o tome i shvatio da mi se dopada ekipa, uslovi, projekat, biznis i činjenica da mogu opet da budem od početka deo nečega što će biti veliko. Sve su se kockice poklopile i osetio sam da je trenutak za promenu.

Ta odluka našeg sagovornika dovela je do pozicije marketing direktora kompanije Platforma iza koje stoje vlasnici SportVision-a, Planeta Sport-a i iskusni internacionalni konsultanti. Kako nam objašnjava, ova firma osnovana je sa ciljem da pokrene nove zanimljive e-commerce projekte koje će pratiti i live prodavnice:

Remiks.com web sajt i Remiks.com store u TC Rajićeva su već lansirani, a drugi veliki e-commerce sajt se priprema i nećemo stati na tome. Ideja je da se napravi ozbiljan pomak u iskustvu e-kupovine u Srbiji.

Uskoro sledi i širenje tima

Igor nam je i kroz šalu otkrio i da će na početku u sklopu novog posla raditi gotovo sve, kako to već ide u početnoj fazi velikih projekata dok timovi nisu formirani do kraja. “Šalu na stranu, dva sajta su u dve različite faze pa zahtevaju i drugačije zadatke“, kaže Igor i dodaje:

Prioriteti će sigurno biti postavljanje strategije, formiranje i vođenje tima, budžetiranje, koordinacija agencija i konsultanata, povezivanje marketing tima sa ostalim timovima i postavljanje procesa.

Za kraj, Grmuša nam je otkrio i da, pored dobre saradnje sa agencijama, imaju puno posla pa će im tim sigurno rasti. “Za početak će nam biti potrebne pozicije Performance Manager, Content Manager i Social Media Manager, a vrlo brzo i neke druge pozicije poput CRM Managera. Uskoro će biti pušteni i oglasi za posao, a do tada svi zainteresovani mogu pisati na info@platforma.biz “, zaključio je on.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kultura 2.0

9 razloga zašto žene ne (p)ostaju preduzetnice

Čula sam više puta da žene preduzetnice njihove kolege muškarci doživljavaju 'neozbiljno' i 'da se ne bave pravim biznisima'. Zašto postoji takva reputacija, i da li je zaista tako? 

Gaming

$12,7 milijardi vredna je akvizicija Zynge od strane Take-Two Interactive čiji je Nordeus ključan deo

Take Two Interactive, jedna od najvećih kompanija u globalnoj game dev industriji, najavila je akviziciju kompanije Zynga za 12,7 milijardi dolara. Na ovaj način pomenuti gigant bi mogao da proširi svoj već bogati portfolio firmi u sklopu kog se nalazi i srpski Nordeus.

Tehnologija

Crypto Lifers prvi je projekat umetnika Vladimira Popova koji nam otkriva kako je ušao u NFT svet

Da NFT i digitalna umetnost bazirana na blockchain tehnologiji nije prisutna samo u bogatim društvima i državama pokazuje nam i jedan od domaćin autora NFT kolekcije, Vladimir Popov. Njegov umetnički rad je već objavljen na internetu, a o tome ćemo govoriti u nastavku teksta.

Propustili ste

Tehnologija

Crypto Lifers prvi je projekat umetnika Vladimira Popova koji nam otkriva kako je ušao u NFT svet

Da NFT i digitalna umetnost bazirana na blockchain tehnologiji nije prisutna samo u bogatim društvima i državama pokazuje nam i jedan od domaćin autora NFT kolekcije, Vladimir Popov. Njegov umetnički rad je već objavljen na internetu, a o tome ćemo govoriti u nastavku teksta.

Karijere

ProductDock organizuje ‘Rookie Boot Camp’ – tromesečnu praksu za studente i diplomce koji poznaju Javu

Program prakse biće organizovan u novosadskoj kancelariji ove kompanije od 1. marta, a otvorene su četiri pozicije za praksu. Na kraju programa, svi učesnici u skladu sa postignutim rezultatima imaće priliku za stalno zaposlenje u ProductDock-u.

Tehnologija

Ovo su najtraženije kriptovalute koje trenutno možete naći na tržištu

Kriptovalute već godinama unazad imaju sve značajniji upliv u svetskoj ekonomiji, trgovini i digitalnim transakcijama. Čini se da će svoj zenit popularnosti tek dostići, a do tada smo vam spremili još jedan edukativan tekst o trgovanju sa ovim "novčićima" uz osvrt na to koji od njih su trenutno najpopularniji na tržištu.

Startapi i poslovanje

Novi Zakon o inovacionoj delatnosti bitan je za osnivače startapa – ali i za investitore

Startap kao pojam po prvi put je prepoznat jednim zakonom Republike Srbije. O pravnom okviru za dalji razvoj srpskog startap sistema razgovaramo sa direktorom Inicijative „Digitalna Srbija“.

Kultura 2.0

Roditelji, Snapchat nije samo aplikacija za filtere – vodite računa koje opcije su uključene vašoj deci

Ako imate dete uzrasta osnovne škole, velika je verovatnoća da ima instaliran Snapchat u telefonu (ako poseduje telefon) i da skuplja 'vatrice' sa drugarima. Ipak, morate preduzeti određene korake da ih zaštitite.

Startapi i poslovanje

Američki Rho sa novih $75 miliona zaposlio više od 30 ljudi u Beogradu i najavio novo širenje

Njujorški 'fintech' nedavno je zatvorio Series B investiciju, a kompanija je od letos prisutna u srpskoj prestonici gde aktivno radi na razvoju lokalnog tima. Cilj je zaposliti top talenat, pri čemu iz kompanije kažu da nude plate u rangu globalnih razvojnih centara i druge benefite.