Huawei poziva studente iz Srbije da upoznaju 5G i AI iz prve ruke

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Huawei poziva studente iz Srbije da upoznaju 5G i AI iz prve ruke kroz edukativni program

Studenti tehničkih fakulteta i informacionih tehnologija u Srbiji do 7. oktobra mogu da se prijave za učešće u programu za mlade talente kompanije Huawei. U sklopu programa studenti će imati priliku iz prve ruke da uče o novim tehnologijama koje aktivno menjaju svet oko nas.

Edukativni program Seeds for the future se i ove godine održava u online formatu i okupiće najbolje IT studente u Srbiji. Od 11. do 19. oktobra mladi talenti će imati priliku da uče o 5G mreži i veštačkoj inteligenciji, ali i da dožive tradicionalnu i modernu Kinu kroz nesvakidašnje virtuelne ture.

Program je namenjen svim studentima treće i četvrte godine osnovnih i master studija, tj. onima koje interesuje ICT industrija i koji dobro govore engleski jezik. Kada je reč o broju učesnika, ne postoje ograničenja i kvote – važno je jedino da student ispunjava propisane kriterijume za aplikaciju.

Spoj tehnologije i kulture

Ovogodišnji program studentima nudi mogućnost da steknu nezaboravno online iskustvo na polju tehnoloških inovacija i međukulturalnih razmena. Zahvaljujući najboljim stručnjacima i predavačima iz celog sveta, moći će da nauče nešto više kako o kompaniji Huawei, tako i o najnovijim tehnološkim trendovima.

Mladi talenti će imati prilike da otkriju na koji način funkcioniše tehnološki ekosistem u Kini i šta sve danas krije kineska kultura, ali i da virtuelno obilaze izložbene dvorane, kampuse i prodavnice.

U odnosu na prethodne godine kada je trajao kraće, ovogodišnje polaznike očekuje program u trajanju od osam dana. U sklopu interaktivnih i dinamičnih učionica, grupnih diskusija, debata, okruglih stolova i različitih formata kurseva, studenti će moći da razmenjuju znanja i iskustva sa kolegama iz celog sveta.

Studenti iz čitavog sveta predavanja će pratiti u online formatu. Pored predavanja, njima će biti dostupne i posebne virtualne ture u okviru kojih će moći da se upoznaju sa kineskom kulturom.

Tokom programa, mladi talenti će moći da učestvuju u početnim i naprednim kursevima o najnovijim tehnologijama poput mobilne mreže 5. generacije, cloud računarstva i veštačke inteligencije. Kroz program će ih voditi stručnjaci kompanije Huawei, profesori i naučnici koji će deliti svoje znanje iz najrazličitijih oblasti, od sajber bezbednosti do avio-industrije.

Na kraju programa završni ispit – za najbolje obezbeđene i vredne nagrade

U cilju povećanja socijalnog preduzetništva, timskog rada i razvijanja liderskih sposobnosti i osećaja društvene odgovornosti, učesnici će biti deo grupnog projekta Tech4Good.

Na kraju obuke, svi studenti koji uspešno polože završni ispit, od kompanije će dobiti Huawei sertifikat, a za najbolje su pripremljene vredne nagrade u vidu laptopova, satova i tableta.

Pokrenut 2008. godine, program Seeds for the Future već duži niz godina održava se u Kini, u sedištu kompanije Huawei, a u programu su do sada učestvovali studenti sa više od 500 univerziteta iz celog sveta. U sklopu programa studenti su do sada imali prilike da borave u Šenženu i da upoznaju tehnologije koje je razvila i koje primenjuje vodeća IT kompanija. Program je prisutan u 130 zemalja, a prošle godine je okupio više od 3.000 učesnika. Skoro jednu trećinu učesnika čine žene.


Svi zainteresovani studenti koji ispunjavaju osnovne uslove mogu da apliciraju za učešće u programu putem e-mail adrese nevena.simic1@huawei.com. Za prijavu su potrebni:

  • CV
  • Prosek iznad 7,5
  • Trominutni video ili motivaciono pismo koje sadrži od 400 do 600 reči, a koje pokazuje interesovanje za ICT industriju, ciljeve, entuzijazam i želju za učenjem
  • Zainteresovanost za kinesku kulturu i tradiciju
  • Studenti mogu da pošalju i druge materijale, ako žele, kao što su akademski članci i slično

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Dejan Milošević: Istraživanje i rad na sebi sastavni su deo karijere svakog uspešnog developera

Prethodnih 20 godina Dejan Milošević radi u IT industriji, gde je imao priliku da se susretne sa različitim programskim jezicima i stručnim pozicijama. Sada je član kompanije HTEC, a on nam je otkrio kako je izgledala njegova karijera na 'tech' sceni i šta tačno podrazumeva pozicija Tech Excellence Specialist na kojoj trenutno radi.

Karijere

Kako je Miljan od pozicije praktikanta došao do posla softver inženjera u Microsoft razvojnom centru

Microsoft i ove godine organizuje plaćenu studentsku praksu u svom razvojnom centru, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave do 7. avgusta.

Office Talks Podcast

Demagog sa dva nova naslova osvaja tržište indie igara

Razvoj video igara u Srbiji ima sve veći značaj na globalnoj sceni. Tom prilikom smo u 105. epizodi Office Talks podkasta ugostili beogradski Demagog studio čija je video igra Golf Club Wasteland do sada zabeležila značajne rezultate na AppStore i Google Play prodavnicama.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Demagog sa dva nova naslova osvaja tržište indie igara

Razvoj video igara u Srbiji ima sve veći značaj na globalnoj sceni. Tom prilikom smo u 105. epizodi Office Talks podkasta ugostili beogradski Demagog studio čija je video igra Golf Club Wasteland do sada zabeležila značajne rezultate na AppStore i Google Play prodavnicama.

Tehnologija

IT Srbija od ‘outsourcinga’ do vodeće zemlje za razvoj digitalnih proizvoda i usluga

O razvoju i rastu domaće IT industrije govorimo već nekoliko godina unazad. Prethodne dve, bile su najintenzivnije kada je reč o ovoj grani koja ima značajan udeo u domaćem BDP-u. Kako godine prolaze, informaciona i tehnološka industrija u Srbiji započela je put napretka od 'outsourcinga' do kompanija koje razvijaju zahtevne proizvode.

Gaming

Epic Games kreće sa izgradnjom kampusa u Novom Sadu

Kompanije Epic Games i 3Lateral najavljuju početak izgradnje svog kampusa nadomak Univerzitetskog centra, u Radničkoj ulici u Novom Sadu. Reč je o savremenom R&D centru koji podržava razvoj hardverskih i softverskih rešenja koja omogućavaju kreiranje fotorealističnih digitalnih ljudi.

Intervju

Kako je platforma Native Teams stvorila uslove za uspešno i jednostavno ‘freelance’ poslovanje

Zahvaljujući Native Teams platformi, 'freelance' radnici imaju mogućnost da ostvare sve benefite onih koji su zaposleni 'za stalno', online ili putem mobilne aplikacije.

Gaming

Playstudios sa fondom od $10 miliona i osnivanjem novog blockchain tima ulazi u web3

Kompanija Playstudios, kreator revolucionarne platforme lojalnosti 'playAWARDS' i brojnih nagrađivanih mobilnih igara, juče je najavila pokretanje novog blokchain departmana pod nazivom 'playBLOCKS'.

Karijere

HelloWorld i ove godine ispituje ‘Puls srpske IT zajednice’: IT-jevci, popunite anketu i podržite istraživanje

Sajt za zapošljavanje IT kadrova HelloWorld.rs i međunarodna istraživačka agencija MASMI trenutno sprovode istraživanje o iskustvima na poslu u IT sektoru.