Huawei poziva studente iz Srbije da upoznaju 5G i AI iz prve ruke

Huawei poziva studente iz Srbije da upoznaju 5G i AI iz prve ruke kroz edukativni program

Studenti tehničkih fakulteta i informacionih tehnologija u Srbiji do 7. oktobra mogu da se prijave za učešće u programu za mlade talente kompanije Huawei. U sklopu programa studenti će imati priliku iz prve ruke da uče o novim tehnologijama koje aktivno menjaju svet oko nas.

Edukativni program Seeds for the future se i ove godine održava u online formatu i okupiće najbolje IT studente u Srbiji. Od 11. do 19. oktobra mladi talenti će imati priliku da uče o 5G mreži i veštačkoj inteligenciji, ali i da dožive tradicionalnu i modernu Kinu kroz nesvakidašnje virtuelne ture.

Program je namenjen svim studentima treće i četvrte godine osnovnih i master studija, tj. onima koje interesuje ICT industrija i koji dobro govore engleski jezik. Kada je reč o broju učesnika, ne postoje ograničenja i kvote – važno je jedino da student ispunjava propisane kriterijume za aplikaciju.

Spoj tehnologije i kulture

Ovogodišnji program studentima nudi mogućnost da steknu nezaboravno online iskustvo na polju tehnoloških inovacija i međukulturalnih razmena. Zahvaljujući najboljim stručnjacima i predavačima iz celog sveta, moći će da nauče nešto više kako o kompaniji Huawei, tako i o najnovijim tehnološkim trendovima.

Mladi talenti će imati prilike da otkriju na koji način funkcioniše tehnološki ekosistem u Kini i šta sve danas krije kineska kultura, ali i da virtuelno obilaze izložbene dvorane, kampuse i prodavnice.

U odnosu na prethodne godine kada je trajao kraće, ovogodišnje polaznike očekuje program u trajanju od osam dana. U sklopu interaktivnih i dinamičnih učionica, grupnih diskusija, debata, okruglih stolova i različitih formata kurseva, studenti će moći da razmenjuju znanja i iskustva sa kolegama iz celog sveta.

Studenti iz čitavog sveta predavanja će pratiti u online formatu. Pored predavanja, njima će biti dostupne i posebne virtualne ture u okviru kojih će moći da se upoznaju sa kineskom kulturom.

Tokom programa, mladi talenti će moći da učestvuju u početnim i naprednim kursevima o najnovijim tehnologijama poput mobilne mreže 5. generacije, cloud računarstva i veštačke inteligencije. Kroz program će ih voditi stručnjaci kompanije Huawei, profesori i naučnici koji će deliti svoje znanje iz najrazličitijih oblasti, od sajber bezbednosti do avio-industrije.

Na kraju programa završni ispit – za najbolje obezbeđene i vredne nagrade

U cilju povećanja socijalnog preduzetništva, timskog rada i razvijanja liderskih sposobnosti i osećaja društvene odgovornosti, učesnici će biti deo grupnog projekta Tech4Good.

Na kraju obuke, svi studenti koji uspešno polože završni ispit, od kompanije će dobiti Huawei sertifikat, a za najbolje su pripremljene vredne nagrade u vidu laptopova, satova i tableta.

Pokrenut 2008. godine, program Seeds for the Future već duži niz godina održava se u Kini, u sedištu kompanije Huawei, a u programu su do sada učestvovali studenti sa više od 500 univerziteta iz celog sveta. U sklopu programa studenti su do sada imali prilike da borave u Šenženu i da upoznaju tehnologije koje je razvila i koje primenjuje vodeća IT kompanija. Program je prisutan u 130 zemalja, a prošle godine je okupio više od 3.000 učesnika. Skoro jednu trećinu učesnika čine žene.


Svi zainteresovani studenti koji ispunjavaju osnovne uslove mogu da apliciraju za učešće u programu putem e-mail adrese nevena.simic1@huawei.com. Za prijavu su potrebni:

  • CV
  • Prosek iznad 7,5
  • Trominutni video ili motivaciono pismo koje sadrži od 400 do 600 reči, a koje pokazuje interesovanje za ICT industriju, ciljeve, entuzijazam i želju za učenjem
  • Zainteresovanost za kinesku kulturu i tradiciju
  • Studenti mogu da pošalju i druge materijale, ako žele, kao što su akademski članci i slično

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

E-commerce

Glovo dostavljačima zarada od 500 do 600 evra – strani dostavljači rade u skladu sa zakonom

Direktor kompanije Glovo Srbija u razgovoru sa medijima približio je poslovanje ove kompanije u periodu nakon akvizicije servisa Donesi.

Ekskluzivno

NCR otvorio novu zgradu : 30.000 m² najsavremenijeg tehnološkog kampusa u Beogradu vrednog $100 miliona

Donosimo vam ekskluzivne fotografije novog NCR tehnološkog kampusa koji je danas otvoren u prestonici, a u kojem će uskoro raditi više od 5.000 zaposlenih.

Startapi i poslovanje

Continentalovih četiri godine u Srbiji – direktor Saša Ćoringa o IT zajednici, subvencijama i daljem rastu

Prvi put od dolaska nemačkog Continentala u Novi Sad, razgovaramo o zapošljavanju i prilikama za razvoj visokostručnog kadra, proizvodima na kojima rade domaći inženjeri, kao i o daljim planovima kompanije za razvoj poslovanja u Srbiji.

Propustili ste

Karijere

Loš ‘offboarding’ može imati veoma loše posledice po kompaniju – i zato ne otpisujte bivše zaposlene

Zašto je važno imati dobro ustanovljen 'offboarding' proces kada zaposleni odlaze iz kompanije? Zato što nikada ne znate da li će u nekom trenutku odlučiti da se vrate i kakva će iskustva preneti prijateljima iz industrije.

Gaming

Život i rad Nikole Tesle i Mihajla Pupina oživljeni kroz video igre domaćih studija

Najbolji polaznici besplatnog obrazovnog programa Nordeus fondacije i letnje prakse Crater Training Centra napravili su dve igre o našim slavnim naučnicima i premijerno ih prikazali na izložbi u Muzeju nauke i tehnike.

Gaming

ITC Studio iz Niša je među pionirima razvoja VR igara u Srbiji – a do sada su izdali pet naslova na Steamu

O industriji razvoja igara često pišemo na Netokraciji, ali retko smo imali priliku da predstavimo timove koji se bave razvojem VR igara. ITC Studio iz Niša je upravo takav tim.

E-commerce

Glovo dostavljačima zarada od 500 do 600 evra – strani dostavljači rade u skladu sa zakonom

Direktor kompanije Glovo Srbija u razgovoru sa medijima približio je poslovanje ove kompanije u periodu nakon akvizicije servisa Donesi.

Gaming

Fortuna Esports postaje regionalni predstavnik Trova za Balkan – sledi jačanje zajednice i brojni događaji

Streaming platforma za gejmere Trovo i domaći Fortuna Esports napravili su partnerstvo u sklopu kog ova domaća organizacija postaje predstavnik pomenute platforme za ceo Balkan.

Novost

Studio Kerber pokrenuo Kickstarter kampanju za razvoj svoje društvene igre – cilj je $6.000

Domaći tim koji razvija društvene igre Kerber Games pokrenuo je Kickstarter kampanju za svoju novu igru 'Final Challenge'.