Nordeus nastavlja da edukuje mlade o razvoju igara i u 2021. godini

Kroz program ‘Game Dev Bootcamp’ Nordeus nastavlja da edukuje mlade o razvoju igara – prijave do 12. novembra

Nordeus fondacija pokreće novi online besplatni obrazovni program 'Game Dev Bootcamp' za mlade širom Srbije koji su zainteresovani za tehnički razvoj video igara.

Ovaj program trajaće četiri nedelje, održaće se online uz mentore i predavače iz industrije video-igara i trajaće od 15. novembra do 10. decembra 2021. godine. Ovo je, kako kažu organizatori, ujedno i jedinstvena prilika za polaznike da uče od stručnjaka koji dolaze iz kompanija Epic Games i 3Lateral. Miloš Đuričanin, direktor strategije Nordeus fondacije, ističe sledeće:

U Nordeus fondaciji verujemo u učenje kroz iskustvo i kreativni rad. Sve što nauče, polaznici programa primeniće u pravljenju svoje igre kojom će obogatiti portfolio. Zahvaljujući tehnologiji i tome da program organizujemo online, nemamo ograničenje ni za broj polaznika niti odakle dolaze. Želimo da omogućimo što većem broju mladih iz cele Srbije da se prijave i prave svoje prve igre sa nama.

Nakon uspeha prethodnog programa, kroz koji su najbolji polaznici timski stvarali svoje igre o Tesli i Pupinu, ovaj program pokriva razvoj igara sa tehničke strane i fokusiran je na individualni rad. Uz podršku vrhunskih stručnjaka polaznici će nakon četiri nedelje imati priliku da naprave svoju prvu FPS (first person shooter) igru, a prijave traju do 12. novembra putem sajta Nordeus Hub-a.

Kako izgleda Game Dev Bootcamp?

Game Dev Bootcamp namenjen je svima koji već imaju osnovno znanje Unreal Engine-a i programskog jezika C++ i žele da naprave svoju prvu igru. Program je prilagođen i mladima koji su zaposleni, pa su predavanja i radionice radnim danima od 18 časova. Poželjno je i znanje engleskog jezika jer deo predavanja drže stručnjaci iz inostranstva.

Na nedeljnom nivou organizovane su dve radionice i jedno predavanje. Radionice su namenjene radu sa mentorom programa i tokom njih se postepeno prolazi kroz proces razvoja igre. Između radionica planiran je samostalni praktični rad kako bi se podeljeno znanje primenilo u radu na igrama.

Program je otvoren za mlade širom Srbije koji imaju osnovno poznavanje Unreal Engine-a i programskog jezika C++.

Inače, predavanja će držati stručnjaci za Unreal Engine, a uz polaznike će sve vreme biti i njihov mentor Ivan Koroknai iz Phobos Studija. Organizatori navode:

Uloga mentora je da kroz praktičan rad vodi polaznike kroz proces razvoja igara,  prikazuje na licu mesta kako se koja tehnika izvodi i primenjuje u engine-u, detaljno objašnjava oblasti i principe korišćenja alata u Unreal-u kroz praktične primere i tu je za konsultacije kada su potrebne.

Ivan je i sam bio polaznik Booster-a, inkubatorskog programa Nordeus Hub-a, gde je uvideo značaj mentorstva i podrške u razvoju proizvoda, pa ovu priliku koristi da prenese svoje znanje i dugogodišnje iskustvo i podstakne neke nove mlade talente da naprave svoje igre.

A predavači koji će ovaj put deliti svoje znanje i iskustvo su:

  • Luis Cataldi, glavni gejm artista, direktor za edukaciju i obrazovne resurse i vodeći stručnjak za učenje Unreal Engine-a (Epic Games),
  • Arran Langmead, tehnički artista i menadžer za odnose sa programerima (Epic Games),
  • Galen Davis, producent i senior stručnjak za učenje Unreal Engine-a (Epic Games)
  • Adam Kovač, specijalista za rešenja (3Lateral),
  • Darko Subotin, asistent na Fakultetu dramskih umetnosti Univerziteta u Beogradu i jedan od autorizovanih predavača za rad u Unreal Engine-u u Srbiji.

Kako se prijaviti za edukaciju?

Više informacija o besplatnom obrazovnom programu Nordeus fondacije mogu se pronaći na sajtu Nordeus Hub-a. Svi zainteresovani se do 12. novembra mogu prijaviti da pohađaju ovaj program koji traje od 15. novembra do 10. decembra . Nakon četiri nedelje rada, svaki polaznik biće ponosni vlasnik svoje FPS igre.Ostavi komentar

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Šta je ‘destination’ marketing i kako kreirati strategiju koja privlači turiste?

Turizam jedne države danas i te kako zavisi od digitalnog oglašavanja. O tome šta predstavlja termin 'destinacionog marketinga' i kako Srbija i Crna Gora mogu da sebe bolje brendiraju kao turističke destinacije, govorimo u 93. epizodi Office Talks Podcasta.

Startapi i poslovanje

Srpski Eat Me App rešava problem viška hrane koja se baca – čuvajući našu okolinu

Otpad od hrane je treći najveći emiter gasova staklene bašte na svetu. Globalno, 30% ili 1,8 milijardi tona sve proizvedene hrane na globalnom nivou se pokvari zbog loše planiranje resursa duž linije lanca snabdevanja. Srpski startap Eat Me App sa svojom aplikacijom nastoji da stane na put ovom problemu i globalnom društvu ponudi jedno od rešenja za ovaj veliki problem.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Srpsko-švajcarski Strong Network podigao €5,1 investicije – širi se na Evropu i SAD

Strong Network, srpsko-švajcarski startap dobio je investiciju vrednu 5,1 miliona evra kako bi ubrzao svoje širenje na teritorije Evrope i SAD-a. Rundu investiranja predvodio je OpenOcean zajedno sa Wingman Ventures fondom.

Startapi i poslovanje

Decentralizovane autonomne organizacije (DAO) – izazovi i perspektive

Džon Lenon je u pesmi 'Power to the people' sumirao koncept slobode i omogućavanja građanima da odlučuju o političkim i društvenim prilikama. Ove ideje stare su koliko i prve teorije o uređenju društva.

Startapi i poslovanje

B-Fresh: Nakon pobede na Generator ZERO konkursu, krećemo sa aktivnom prodajom!

Domaći startap ekosistem možda ne obiluje sa previše uspešnih agrotech rešenja. Ipak, Generator Zero konkurs OTP banke predstavio nam je talentovane timove iz oblasti ekologije i poljoprivrede. Pobedu na ovom takmičenju odneo je tim B-Fresh sa proizvodom za produženje roka trajanja voća i povrća.

Gaming

Novo poglavlje Tetrisa piše se u Beogradu i Tel Avivu – razvijaće ga Playstudios

Kompanija Playstudios kupila je krajem prošle godine prava za razvoj Tetris franšize na mobilnim platformama. Dalji razvoj ovog legendarnog naslova poveren je timu Playstudios Europe iz Beograda na kome će zajedno raditi sa kolegama iz Playstudios Israel u Tel Avivu.

Office Talks Podcast

Zašto Elon Musk kupuje Twitter?

Twitter - hoće li ostati kakvog ga znamo ili sa akvizicijom Elona Muska dolazi neka nova era? O kupovini ove društvene mreže razgovaramo u 95. epizodi Office Talks podcasta.

Startapi i poslovanje

Londonski Qudo sa osnivačem iz Srbije uzeo investiciju od $3,5 miliona – razmišlja se o razvojnom centru u Beogradu

Questionardo, firma koja razvija platformu Qudo za agilno ispitivanje potrošača i preciznu digitalnu aktivaciju vođenu podacima, nedavno je dobila i investiciju od 3,5 miliona dolara. Jedan od osnivača ovog startapa dolazi iz Srbije i sa njim razgovaramo o daljem poslovanju i razvoju proizvoda.