Nordeus nastavlja da edukuje mlade o razvoju igara i u 2021. godini

Kroz program ‘Game Dev Bootcamp’ Nordeus nastavlja da edukuje mlade o razvoju igara – prijave do 12. novembra

Nordeus fondacija pokreće novi online besplatni obrazovni program 'Game Dev Bootcamp' za mlade širom Srbije koji su zainteresovani za tehnički razvoj video igara.

Ovaj program trajaće četiri nedelje, održaće se online uz mentore i predavače iz industrije video-igara i trajaće od 15. novembra do 10. decembra 2021. godine. Ovo je, kako kažu organizatori, ujedno i jedinstvena prilika za polaznike da uče od stručnjaka koji dolaze iz kompanija Epic Games i 3Lateral. Miloš Đuričanin, direktor strategije Nordeus fondacije, ističe sledeće:

U Nordeus fondaciji verujemo u učenje kroz iskustvo i kreativni rad. Sve što nauče, polaznici programa primeniće u pravljenju svoje igre kojom će obogatiti portfolio. Zahvaljujući tehnologiji i tome da program organizujemo online, nemamo ograničenje ni za broj polaznika niti odakle dolaze. Želimo da omogućimo što većem broju mladih iz cele Srbije da se prijave i prave svoje prve igre sa nama.

Nakon uspeha prethodnog programa, kroz koji su najbolji polaznici timski stvarali svoje igre o Tesli i Pupinu, ovaj program pokriva razvoj igara sa tehničke strane i fokusiran je na individualni rad. Uz podršku vrhunskih stručnjaka polaznici će nakon četiri nedelje imati priliku da naprave svoju prvu FPS (first person shooter) igru, a prijave traju do 12. novembra putem sajta Nordeus Hub-a.

Kako izgleda Game Dev Bootcamp?

Game Dev Bootcamp namenjen je svima koji već imaju osnovno znanje Unreal Engine-a i programskog jezika C++ i žele da naprave svoju prvu igru. Program je prilagođen i mladima koji su zaposleni, pa su predavanja i radionice radnim danima od 18 časova. Poželjno je i znanje engleskog jezika jer deo predavanja drže stručnjaci iz inostranstva.

Na nedeljnom nivou organizovane su dve radionice i jedno predavanje. Radionice su namenjene radu sa mentorom programa i tokom njih se postepeno prolazi kroz proces razvoja igre. Između radionica planiran je samostalni praktični rad kako bi se podeljeno znanje primenilo u radu na igrama.

Program je otvoren za mlade širom Srbije koji imaju osnovno poznavanje Unreal Engine-a i programskog jezika C++.

Inače, predavanja će držati stručnjaci za Unreal Engine, a uz polaznike će sve vreme biti i njihov mentor Ivan Koroknai iz Phobos Studija. Organizatori navode:

Uloga mentora je da kroz praktičan rad vodi polaznike kroz proces razvoja igara,  prikazuje na licu mesta kako se koja tehnika izvodi i primenjuje u engine-u, detaljno objašnjava oblasti i principe korišćenja alata u Unreal-u kroz praktične primere i tu je za konsultacije kada su potrebne.

Ivan je i sam bio polaznik Booster-a, inkubatorskog programa Nordeus Hub-a, gde je uvideo značaj mentorstva i podrške u razvoju proizvoda, pa ovu priliku koristi da prenese svoje znanje i dugogodišnje iskustvo i podstakne neke nove mlade talente da naprave svoje igre.

A predavači koji će ovaj put deliti svoje znanje i iskustvo su:

  • Luis Cataldi, glavni gejm artista, direktor za edukaciju i obrazovne resurse i vodeći stručnjak za učenje Unreal Engine-a (Epic Games),
  • Arran Langmead, tehnički artista i menadžer za odnose sa programerima (Epic Games),
  • Galen Davis, producent i senior stručnjak za učenje Unreal Engine-a (Epic Games)
  • Adam Kovač, specijalista za rešenja (3Lateral),
  • Darko Subotin, asistent na Fakultetu dramskih umetnosti Univerziteta u Beogradu i jedan od autorizovanih predavača za rad u Unreal Engine-u u Srbiji.

Kako se prijaviti za edukaciju?

Više informacija o besplatnom obrazovnom programu Nordeus fondacije mogu se pronaći na sajtu Nordeus Hub-a. Svi zainteresovani se do 12. novembra mogu prijaviti da pohađaju ovaj program koji traje od 15. novembra do 10. decembra . Nakon četiri nedelje rada, svaki polaznik biće ponosni vlasnik svoje FPS igre.Ostavi komentar

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Gaming

3Lateral predao urbanistički projekat za novosadski kampus – useljenje 2024. godine

Epic Games i 3Lateral zvanično su objavili više detalja o narednim koracima vezanim za planiranje i izgradnju svog budućeg kampusa u Novom Sadu.

Startapi i poslovanje

Da li Srbija inovira i zašto je važna naša pozicija na listi Globalnog indeksa inovativnosti?

Na poziciji Globalnog indeksa inovativnosti Srbija je pala sa 53. na 54. poziciju. Analiziramo gde smo bili lošiji, a gde bolji na skali inovacija.

E-commerce

eCommerce bezbednost: 5 saveta za bezbedniju internet trgovinu

Svakog oktobra održava se Evropski mesec sajber bezbednosti. Sa porastom internet trgovine u svetu, ali i u Srbiji, zapitali smo se kako povećati bezbednost domaćih internet prodavnica i šta to mali i veliki trgovci mogu da urade kako bi zaštitili svoje kupce. Korisne savete potražite u nastavku ovog vodiča.

Propustili ste

Mobilno

Koji su to najbolji telefoni na tržištu u cenovnom rangu od €250 do preko €750

Tržište mobilnih telefona nikada pre nije bilo ovako raznoliko. Korisnici danas na raspolaganju imaju ogroman broj modela različitih klasa i cenovnih kategorija, da se slobodno može reći kako je mogućnost izbora pametnih telefona najveća - od kada oni postoje.

Startapi i poslovanje

Freshdesk je SaaS alat za CX koji koristi 50.000 kompanija širom sveta – a od skoro je dostupan i na Balkanu

Kompanija Freshworks od prošle godine posluje i na regionalnom tržištu, a sa direktorom za Balkan razgovaramo o njihovim proizvodima - pogotovu o alatu Freshdesk.

Office Talks Podcast

Šta su to superklasteri i kako nastaju? (gost Kosta Andrić)

Može li se u naredne četiri godine izgraditi prvi srpski superklaster i kako pomoću ovog modela unaprediti tehnološke kapacitete domaće privrede? Otkrivamo u prvoj epizodi Office Talks specijala.

Startapi i poslovanje

Rekordan broj investicija i akvizicija obeležili su domaći ekosistem u 2021. godini

Analiziramo koji su to događaji obeležili startap zajednicu u proteklih 365 dana.

Startapi i poslovanje

Opseg plate prva je stvar koju programeri traže u oglasu za posao

Da, oglasi za posao u IT industriji imaju mane - čak i ako ih i HR-ovi i kompanijski menadžeri pišu i proveravaju po nekoliko puta. Najčešće ne sadrže dovoljno informacija o poziciji, opseg plate uglavnom izostaje, ali su zato marketinški detalji u prvom planu.

Startapi i poslovanje

Raising Stars: Stručna podrška i do 15.000 CHF za lokalni razvoj i globalni rast inovativnih ideja

Naučno-tehnološki park Beograd raspisao je uz podršku Vlade Švajcarske i u partnerstvu sa NTP Niš i NTP Čačak, novi poziv za Raising Starts, prvi pre-seed program koji startapima u najranijim fazama razvoja donosi stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj.