Pripremite se za preduzetničke poduhvate uz FONIS-ov 'Start' - Netokracija.rs

Pripremite se za preduzetničke poduhvate uz FONIS-ov ‘Start’

Udruženje studenata informatike FONIS po četvrti put organizuje svoj najveći projekat pod nazivom 'Start', koji će zvanično početi 14. maja na FON-u i trajaće sve do 23. maja. I ove godine sam događaj će se sastojati od konferencije, Gamedev radionica i hakatona, a cilj je zapravo okupljanje mladih programera koji žele da unaprede svoje veštine ili učestvuju u rešavanju problema iz stvarnog života kreiranjem najbolje aplikacije na hakatonu.

FONIS-najava

Naime, bitno je istaći da će prvo biti održan konferencijski deo događaja koji je zakazan za 14. i 15. maj na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, gde će predavači iz različitih sfera IT-a prezentovati trenutno najzanimljivije i najaktuelnije teme, dok su prijave za sve zainteresovane otvorene do 12. maja. Ukoliko obezbede svoje mesto na vreme, svi prisutni dobijaju priliku da slušaju neke od stručnjaka čija se zanimljiva predavanja mogu pozitivno odraziti na njihovo profesionalno usavršavanje.

Takođe, posebno osveženje na ovogodišnjem događaju FONIS-a predstavlja Gamedev nedelja koja se organizuje po prvi put. U okviru ovog dela projekta, publika ima priliku da 5 dana zaredom sluša predavanja i prisustvujete radionicama koje će voditi neki od najiskusnijih game developera sa naših prostora. Predavanja i radionice će se održavati u večernjim časovima svakog dana od 16. do 20. maja takođe na FON-u – dok je poslednji rok za prijave 14. maj pa je preporuka popuniti ih na vreme zbog ograničenih mesta.

Odskočna daska za buduće zaposlenje

Poslednji deo ovog projekta, Start hakaton, održava se u periodu od 21. do 23. maja, a ujedno predstavlja pravu priliku za sve studente da demonstriraju svoja znanja iz oblasti IT-a i iskažu svoj takmičarski duh. Tematika hakatona je bazirana na konceptu otvorenih podataka (open data), pa će tako takmičari nad određenom bazom prikupljenih podataka kreirati svoje aplikacije.

fonis-konferencija
Vrata su otvorena za sve zainteresovane (screenshot: start.edu.rs)

Prvog dana, nakon objavljivanja teme takmičenja, učesnici će imati tri sata za osmišljavanje izgleda i funkcionalnosti aplikacije u saradnji sa mentorima koji će ih usmeravati u razradi ideje. Nakon toga, trebalo bi da počne deo takmičenja vezan isključivo za programiranje gde će takmičari imati tačno 24 sata da naprave svoju aplikaciju, a svi zainteresovani se mogu prijaviti sve do 18. maja.

Oprobajte se u rešavanju praktičnih problema

Iz organizacije ističu da kroz pomenute aktivnosti svi polaznici radionice i hakatona mogu uz samo malo inspiracije postići veliki napredak u profesionalnoj karijeri. „Start“ projekat između ostalog predstavlja priliku entuzijastima u oblasti programiranja da se oprobaju u rešavanju praktičnih problema i bolje se pripreme za buduće zaposlenje ili preduzetnički poduhvat. Više informacija o predstojećem događaju možete pronaći na zvaničnom sajtu Start projekta.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Kako Digitalna zajednica vidi efekte zakonskih izmena paušala – i šta predlaže kao rešenje?

Sa Aleksandrom Lugonjom, predsednikom Upravnog odbora Digitalne zajednice, razgovaramo o potencijalnim negativnim efektima koje će izmene paušalnog preduzetništva ostaviti na domaću IT industriju, njihovim saniranjem i budućim planovima ove organizacije.

Mobilno

Potvrđeno: App Store stiže u Srbiju početkom aprila!

Momenat koji smo toliko dugo čekali konačno je tu. Obrativši se iOS developerima, Apple je potvrdio dolazak App Store prodavnice za 20 novih zemalja među kojima je (konačno) i Srbija.

Startapi i poslovanje

Tumačenje Testa samostalnosti: Ko ga primenjuje, kada i nad kim?

U srpskoj IT zajednici se intenzivno vodi diskusija u vezi načina primene Testa samostalnosti, a u okviru koje su se javile brojne nedoumice. Ovaj tekst razrešava neke od njih.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

5 milijardi evra vredan ekonomski paket upravo je predstavljen

Vlada Srbije upravo je predstavila niz ekonomskih mera u cilju očuvanja privrede zbog pandemije korona virusa.

Tehnologija

Kako naručiti hranu putem Interneta – vodič za vaše roditelje, bake i deke

Naručivanje hrane putem Interneta nikada nije bilo lakše, ali se naši roditelji i stariji ukućani verovatno do sada nisu susreli sa tim procesom. Ne brinite, imamo rešenje.

Mobilno

Da li biste kupili telefon brenda za koji nikad ranije niste čuli?

Ako me pitate koji je telefon trenutno najbolji na tržištu, ne bih mogao da vam dam pravi odgovor. Zapravo, najbolji telefon je onaj koji najviše odgovara zahtevima pojedinačnog korisnika.

Kultura 2.0

Do kraja aprila đaci će programiranje učiti u virtuelnim učionicama

Inicijativa "Digitalna Srbija" i Fondacija Petlja do kraja aprila omogućiće prve funkcionalnosti virtuelne učionice za nastavnike i učenike na časovima informatike i računarstva, dok će tokom naredne školske godine postepeno biti uvođeni i drugi predmeti.

Internet marketing

$340 miliona pomoći u Google reklamama za mala i srednja preduzeća širom sveta

Kompanija Google (Alphabet) u zvaničnom blog postu najavila je niz mera koje će ovaj gigant preduzeti ne bi li doprineo borbi protiv korona virusa i ekonomskih posledica koje će pandemija ostaviti za sobom.

Gaming

Humanitarni CS:GO turnir obezbediće 1.000.000+ dinara za organizacije koje pomažu medicinske radnike

Kompanija Quantox Technology organizuje online CS:GO humanitarni turnir od 4. do 5. aprila za domaće IT kompanije sa ciljem da se pomogne medicinskim radnicima u borbi protiv pandemije korona virusa.