Facebook u Q3: Milijardu aktivnih korisnika svakog dana

Facebook u Q3: Milijardu aktivnih korisnika svakog dana

Najmnogoljudnija i posve najpoznatija društvena mreža na svetu, danas broji nešto više od 1,55 milijardi mesečno aktivnih korisnika. Ipak, ono što je možda i najznačajnije jeste činjenica da Facebook na dnevnom nivou poseti više od milijardi ljudi, pri čemu su i drugi servisi zabeležili rekordan kvartal.

zuck_1

Kako je Mark Zuckerberg objavio na svom Facebook profilu, društvenoj mreži u trećem kvartalu svakog meseca pristupilo je oko 1,55 milijardi korisnika. Čak jedna milijarda njih ovoj društvenoj mreži pristupa svakoga dana, a u toku 24 časa ostvari se i 8 milijardi video pregleda (zahvalimo se automatskom pregledu na tome).

Zuckerberg je otkrio da Facebook Groups sada koristi više od 925 miliona korisnika, ali i da Pages poseduje oko 45 miliona malih i srednjih biznisa. Više od 700 miliona korisnika komunicira putem Messenger aplikacije, dok se WhatsApp približava još jednoj prekretnici sa neverovatnih 900 miliona aktivnih korisnika!

Internet za sve: Lansiran i prvi satelit

Treba napomenuti da Instagram sada broji više od 400 miliona MAU (monthly active users). Osnivač i CEO Facebooka nije skrivao svoje oduševljenje Internet.org inicijativom izjavivši da 15+ miliona korisnika pristupa Internetu zahvaljujući ovoj usluzi, ali i da je kompanija prethodnog kvartala lansirala prvu letelicu i svoj prvi satelit čija je svrha da osiguraju Internet u onim područjima u kojima je pre bio samo misaona imenica.

fb
Impresivne brojke i ovoga puta (Izvor: Facebook)

Kao jedna od prekretnica u Q3 navedeni su i lansiranje digitalnog asistenta M, ali i najava komercijalne prodaje Oculus Gear VR naočara – kompanije koju je Facebook akvizirao početkom 2014. godine za 2 milijarde dolara.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Startap Stomatopoda iz Srbije transformiše restorane u SAD — uz pomoć AI softvera!

Njihovo 'flagship' rešenje jeste SaaS proizvod aTavloa koji uz pomoć veštačke inteligencije analizira korisničko iskustvo čime omogućava ugostiteljima da budu uslužniji i efikasniji. U tekstu koji sledi, saznajte kako!

Intervju

Neubase olakšava online otvaranje firme u SAD-u za nerezidente uz prilagođene cene

Kompanija Neubase bavi se osnivanjem LLC preduzeća u SAD-u za nerezidente, sa posebnim fokusom na preduzetnike sa Balkana. Mi smo imali priliku da u velikom intervjuu razgovaramo sa osnivačima ove kompanije.

Office Talks Podcast

Da li je novi Hladni rat u toku?

Šta se dešava u odnosu SAD-a i Kine i da li se Rusija meša u izbore u Americi? Samo su neka od pitanja na koja smo dali odgovor u 187. epizodi Office Talks podkasta!

Propustili ste

Internet marketing

AdEx 2023: Na digitalno oglašavanje u Srbiji potrošeno je €106,6 miliona

U sklopu Digital Day konferencije koju organizuje IABSerbia tradicionalno su predstavljeni rezultati AdEx istraživanja za 2023. godinu.

Intervju

NextSilicon razvija moćni čip za mnoge industrije i zapošljava nove IT stručnjake u Srbiji

Današnji svet počiva na hardverskim i softverskim sistemima i sigurno je da će budućnost modernog društva nastaviti da se bazira na sofisticiranim čipovima koji će pokretati globalnu industriju. Jedno od takvih rešenja razvija se i u Srbiji, tačnije u kompaniji NextSilicon.

Novost

Druga ETH Belgrade konferencija: Srbija ponovo centar okupljanja Web3 zajednice

Nakon velikog uspeha prve konferencije održane 2023. godine, druga po redu konferencija ETH Belgrade će se održati od 3. do 5. juna 2024.

Ekskluzivno

TS Ventures uložio u Reputeo i Mindsmiths — vodeće regionalne AI startape

Srpski investicioni fond Telekom Ventures podržao je domaći Reputeo i hrvatski Mindsmiths, prepoznavši njihov potencijal za globalni rast na polju veštačke inteligencije.

Najava

Empple Festival ove godine odgovara na najvažnija pitanja employer brandinga

Četvrti po redu Empple Festival, koji okuplja stručnjake iz employer branding-a, TA-a, internih komunikacija i HR-a održaće se 3. i 4. oktobra u Madlenianumu.

Office Talks Podcast

Randevu.tech: Put od ETF-a do Berlina sa CEO-om Aleksandrom Orlićem

Gost 189. epizode Office Talks podkasta bio je Aleksandar Orlić, CEO i jedan od suosnivača startapa Randevu.tech. Sa njim razgovaramo o njegovoj karijeri u IT industriji ali i o tome koji proizvod tačno razvija pomenuti startap i za koje tržište.