Milion dolara nagrada i putovanje na Bali - postanite predstavnik Srbije na svetskom IESF esports šampionatu

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Milion dolara nagrada i putovanje na Bali – postanite predstavnik Srbije na svetskom IESF esports šampionatu

Ukoliko ste uspešni igrač video igara, a posedujete i takmičarski duh, kvalifikacije za neki od najvećih esport šampionata u CS:GO, PES, Tekken7 i DOTA 2 su sjajna prilika da unovčite svoj gejmerski talenat ali i otputujete na Bali na veliko finale IESF svetskog šampionata.

Već dugi niz godina posredstvom Srpske Esports Asocijacije domaći igrači odlaze na finala svetskih esports šampionata – Južna Koreja, Tajvan, Izrael i mnoge druge zemlje, ali nikada do sad finale nije održano na ostrvu Bali u Indoneziji.

Ovogodišnji nagradni fond IESF svetskog esports šampionata iznosi čak 500.000 dolara, a svi finalisti će od 27. novembra do 9. decembra 2022. imati priliku da se takmiče i uživaju na obalama Balija svih 12 dana trajanja turnira. Štaviše, još 500.000 dolara obezbeđeno je za takmičare na preostala dva svetska esports šampionata: GEF i WSL što na kraju dovodi do cifre od milion dolara nagradnog fonda za esports takmičenja u 2022.

Povodom ove vesti, oglasio se i generalni sekretar Srpskog saveza esporta Nikola Nešović koji je istakao sledeće:

Najbolji igrači Counter Strike, Tekken, Pro Evolution Soccer i DOTA 2 naslova video igara imaće priliku da o trošku našeg saveza otputuju na Bali i tamo brane boje Srbije i bore se za nagradni fond od čak pola miliona dolara. Naša reprezentacija već godinama unazad ima solidne rezultate, a pobednici svetskog šampionata bili smo 2015. godine, što je pored nas pošlo za rukom još samo Švedskoj, Japanu i Južnoj Koreji. Nadamo se stoga sjajnom uspehu i ove godine.

Turnir nacionalnih kvalifikacija počinje sutra

Čak 120 zemalja sa šest kontinenata takmičiće se za titulu najbolje esports zemlje, među kojima je naravno i Srbija koja se na IESF svetskom esports šampionatu takmiči od njegovog osnivanja. Za sve IESF kvalifikacije domaćih igrača zadužen je SESE, jedini zvanični Srpski savez esporta koji za Srbiju organizuje nacionalne kvalifikacije za sve IESF igre u svim kategorijama.

Ove godine će se na IESF-u igrati ukupno šest esports naslova, a timovi u Srbiji odmeriće svoje esport snage u već dobro poznatim igrama: CS:GO, Dota 2, Tekken 7 i PES. Prijave kao i sama takmičenja su potpuno besplatna tako da se ovim putem pozivaju gejmeri širom Srbije da se prijave i dobiju šansu za vredne nagrade i putovanje na Bali.

Prvi turnir nacionalnih kvalifikacija održaće se 16. aprila u igri Tekken 7, uživo u prostorijama Srpskog Esports saveza. Live prenos turnira emitovaće se na zvaničnom Klan RUR YouTube kanalu putem kojeg možete pratiti sve nacionalne IESF kvalifikacije. Prijave su besplatne preko online forme i biće otvorene za sve igrače do 14. aprila.

Najbolji igrač sa nacionalnih Tekken 7 kvalifikacija će dobiti priliku da predstavlja Srbiju na regionalnom turniru u Bakuu, u Azerbejdžanu. Nakon ovoga slede kvalifikacije za CS:GO, a potom i za PES i Dotu 2. Prijave za ostale kvalifikacije biće objavljene tokom prve polovine aprila. Sve aktuelne informacije o IESF, ali i ostalim turnirima pratite na sajtu RUR kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Quiet Quitting: Kako je TikTok trend pokrenuo revoluciju na radnom mestu?

Ukoliko ste aktivni na TikTok-u, sigurno vam nije promakao trend o 'tihom otkazu' koji u proteklom periodu preplavljuje svačiji #fyp na ovoj društvenoj mreži.

Intervju

FDU pokrenuo Game Art katedru ― šta to znači za srpsku gejming industriju?

Fakultet dramskih umetnosti, koji je član superklastera Creative Tech Serbia, ove godine prvi put je upisao studente na novi studijski program: Vizuelni efekti, animacija i gejm art. Sve o novom studijskom programu i mogućnostima koje pruža, pročitajte u našem tekstu.

Karijere

Veljko je više od deset godina Java programer u Mozzartu – otkriva nam izazove IT odeljenja u ‘gambling’ industriji

Ukoliko se baviš programiranjem i tragaš za novim profesionalnim izazovima, kako ti se čini mogućnost da razvijaš vlastiti proizvod i da možeš da vidiš svoj kod u produkciji u rekordno kratkom roku?

Propustili ste

Tehnologija

Zašto je VS Code omiljeni alat svih developera?

Ovogodišnje Stack Overflow istraživanje pokazalo je da je Visual Studio Code (VS Code) već četvrtu godinu zaredom najvoljeniji alat među svim developerima. Predstavljamo vam razloge zašto se 74,48% profesionalnih developera, ali i početnika izjasnilo da preferira ovaj alat u odnosu na ostale.

Startapi i poslovanje

SPLET tech konferencija o inovativnom preduzetništvu zakazana za 12. oktobar u Beogradu

Prvi put u Beogradu, 12. oktobra 2022. godine u MTS Dvorani, održaće se SPLET Tech, konferencija o inovacijama i inovacionom preduzetništvu.

Karijere

Istraživanje: Prosečne plate u IT sektoru €1.600, sve više stručnjaka sa srednjom školom

Istraživanje 'Puls Srpske IT zajednice' pokazuje da su plate nastavile rast, te da sada prosečna iznosi čak 1.600 evra, dok 10% kandidata zarađuje iznose preko 3.000 evra, što je pet puta više od prosečne plate u Srbiji.

Novost

Otvara se HUB8 – novi ‘coworking’ prostor u srcu Dedinja

Smešten u vili sa bazenom, novi coworking prostire se na 530 metara kvadratnih i u ponudi ima 40 radnih mesta za pojedince i timove, sale za sastanke, ali i mogućnost virtuelne kancelarije.

Startapi i poslovanje

Keo Sar: Srpski osnivači imaju jasnu viziju o problemima koje rešavaju

Keo Sar poseduje bogato iskustvo u mentorisanju međunarodnim akceleratorskim programima, a za Netokraciju je govorio o domaćem startap ekosistemu, njegovim razlikama u odnosu na strano tržište i potencijalu za budući rast.

Gaming

Nordeus fondacija pokrenula Gejmlab – besplatnu platformu za učenje o gejmingu

Nordeus fondacija danas predstavlja besplatnu platformu za učenje o gejmingu pod nazivom Gejmlab. Kroz kurseve, iskustvo stručnjaka praktičan rad, otvorene izvore informacija, mladi mogu da steknu osnovna znanja o samoj industriji, disciplinama i karijerama u okviru nje.