Milion dolara nagrada i putovanje na Bali - postanite predstavnik Srbije na svetskom IESF esports šampionatu

Milion dolara nagrada i putovanje na Bali – postanite predstavnik Srbije na svetskom IESF esports šampionatu

Ukoliko ste uspešni igrač video igara, a posedujete i takmičarski duh, kvalifikacije za neki od najvećih esport šampionata u CS:GO, PES, Tekken7 i DOTA 2 su sjajna prilika da unovčite svoj gejmerski talenat ali i otputujete na Bali na veliko finale IESF svetskog šampionata.

Već dugi niz godina posredstvom Srpske Esports Asocijacije domaći igrači odlaze na finala svetskih esports šampionata – Južna Koreja, Tajvan, Izrael i mnoge druge zemlje, ali nikada do sad finale nije održano na ostrvu Bali u Indoneziji.

Ovogodišnji nagradni fond IESF svetskog esports šampionata iznosi čak 500.000 dolara, a svi finalisti će od 27. novembra do 9. decembra 2022. imati priliku da se takmiče i uživaju na obalama Balija svih 12 dana trajanja turnira. Štaviše, još 500.000 dolara obezbeđeno je za takmičare na preostala dva svetska esports šampionata: GEF i WSL što na kraju dovodi do cifre od milion dolara nagradnog fonda za esports takmičenja u 2022.

Povodom ove vesti, oglasio se i generalni sekretar Srpskog saveza esporta Nikola Nešović koji je istakao sledeće:

Najbolji igrači Counter Strike, Tekken, Pro Evolution Soccer i DOTA 2 naslova video igara imaće priliku da o trošku našeg saveza otputuju na Bali i tamo brane boje Srbije i bore se za nagradni fond od čak pola miliona dolara. Naša reprezentacija već godinama unazad ima solidne rezultate, a pobednici svetskog šampionata bili smo 2015. godine, što je pored nas pošlo za rukom još samo Švedskoj, Japanu i Južnoj Koreji. Nadamo se stoga sjajnom uspehu i ove godine.

Turnir nacionalnih kvalifikacija počinje sutra

Čak 120 zemalja sa šest kontinenata takmičiće se za titulu najbolje esports zemlje, među kojima je naravno i Srbija koja se na IESF svetskom esports šampionatu takmiči od njegovog osnivanja. Za sve IESF kvalifikacije domaćih igrača zadužen je SESE, jedini zvanični Srpski savez esporta koji za Srbiju organizuje nacionalne kvalifikacije za sve IESF igre u svim kategorijama.

Ove godine će se na IESF-u igrati ukupno šest esports naslova, a timovi u Srbiji odmeriće svoje esport snage u već dobro poznatim igrama: CS:GO, Dota 2, Tekken 7 i PES. Prijave kao i sama takmičenja su potpuno besplatna tako da se ovim putem pozivaju gejmeri širom Srbije da se prijave i dobiju šansu za vredne nagrade i putovanje na Bali.

Prvi turnir nacionalnih kvalifikacija održaće se 16. aprila u igri Tekken 7, uživo u prostorijama Srpskog Esports saveza. Live prenos turnira emitovaće se na zvaničnom Klan RUR YouTube kanalu putem kojeg možete pratiti sve nacionalne IESF kvalifikacije. Prijave su besplatne preko online forme i biće otvorene za sve igrače do 14. aprila.

Najbolji igrač sa nacionalnih Tekken 7 kvalifikacija će dobiti priliku da predstavlja Srbiju na regionalnom turniru u Bakuu, u Azerbejdžanu. Nakon ovoga slede kvalifikacije za CS:GO, a potom i za PES i Dotu 2. Prijave za ostale kvalifikacije biće objavljene tokom prve polovine aprila. Sve aktuelne informacije o IESF, ali i ostalim turnirima pratite na sajtu RUR kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Šta je ‘destination’ marketing i kako kreirati strategiju koja privlači turiste?

Turizam jedne države danas i te kako zavisi od digitalnog oglašavanja. O tome šta predstavlja termin 'destinacionog marketinga' i kako Srbija i Crna Gora mogu da sebe bolje brendiraju kao turističke destinacije, govorimo u 93. epizodi Office Talks Podcasta.

Startapi i poslovanje

Srpski Eat Me App rešava problem viška hrane koja se baca – čuvajući našu okolinu

Otpad od hrane je treći najveći emiter gasova staklene bašte na svetu. Globalno, 30% ili 1,8 milijardi tona sve proizvedene hrane na globalnom nivou se pokvari zbog loše planiranje resursa duž linije lanca snabdevanja. Srpski startap Eat Me App sa svojom aplikacijom nastoji da stane na put ovom problemu i globalnom društvu ponudi jedno od rešenja za ovaj veliki problem.

Propustili ste

Karijere

Relax Gaming otvorio studio u Novom Sadu uz aktivno širenje tima

Rast iGaming industrije primetan je i na domaćem tržištu. Nakon četiri godine poslovanja u Srbiji, kompanija Relax Gaming otvorila je novi studio i najavila aktivno širenje tima.

Intervju

Vladimir Lelićanin: Pokrenuli smo 3327 kao mesto gde će domaći developeri slobodno raditi na web 3.0 projektima

Direktor razvojnog centra pri kompaniji MVP Workshop otkriva u razgovoru za Netokraciju kako je nastao 3327, kako se razvijaju inovativni web 3.0 projekti u Srbiji, ali i šta je potrebno kako bi se izgradila još jača web 3.0 zajednica na ovim prostorima.

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Gradovi budućnosti grade se iz Srbije (Nortal)

Gost 94. epizode Office Talks podcasta bio je Dragan Gajić, globalni CTO estonske kompanije Nortal koja i u Srbiji poseduje razvojni centar - isti onaj iz kojeg se upravo kreiraju rešenja za gradove budućnosti.

Startapi i poslovanje

Lansiran Founder Institute Serbia akcelerator program

Domaći i regionalni ekosistem neprestano se razvija poslednjih godina i sve je više startap timova koji nude rešenja za brojne lokalne, ali i globalne probleme.

Društvene mreže

Instagram uvodi ‘Show NFT’ opciju kroz Polygon blockchain Mihaila Bjelića

Šef Instagrama Adam Moseri najavio je da će popularna društvena mreža ove nedelje početi da testira NFT sa odabranim kreatorima u Sjedinjenim Američkim Državama.