Šta radi Embedded Software Engineer?

Šta radi Embedded Software Engineer?

Razvoj softvera ili hardvera? Neizbežno pitanje za sve koji planiraju da rade u IT industriji. Upravo o tome šta podrazumeva rad na softveru u jednoj IT kompaniji, razgovaramo u 72. epizodi Office Talks podkasta sa Stefanom Vukčevićem, Embedded softver inženjerom u kompaniji Avisto Eastern Europe.

Ulazak u svet tehnologija i hardvera još na fakultetskim danima pomoglo je Stefanu da se zainteresuje za način na koji rade i kako se razvijaju softverska rešenja. Nakon završetka studija, svoju karijeru započeo je u IT industriji, došavši u kompaniju Avisto gde sada osim što je Embedded inženjer, ima i ulogu mentora, kao i nekoga ko je zadužen za razgovor sa novim kandidatima.

Veliki udeo u razvoju Stefanove karijere imalo je učešće u radu na studentskom projektu “Drumska strela”, gde je radio zajedno sa studentima Mašinskog fakulteta. Upravo iz tih razloga, imali smo priliku da saznamo više o samom projektu koji je bio odskočna daska za našeg sagovornika da svoju karijeru nastavi kao programer u pomenutoj kompaniji.

Pored tehničkih stvari, govorili smo o tome koja je Stefanova konkretna uloga u Avistu, šta podrazumeva mentorstvo kojim se takođe bavi i koja su njegova zaduženja kada je reč o razgovoru sa novim tehničkim kadrovima koji apliciraju za posao u ovoj kompaniji. Još jedno od neizbežnih tema bilo je i to šta zapravo programeri danas žele od posla koji rade ali i od same kompanije, gde je Stefan dao primere bazirane na osnovu svog iskustva.

Tom prilikom, naš sagovornik je naveo konkretne savete o tome na šta programeri treba danas da obrate pažnju kako se ne bi previše opterećivali na poslu, osvrnuvši se na to koliko je zapravo važno zadržati mentalno zdravlje. Do kraja epizode saznajte i za koje industrije je sve naš sagovornik razvijao softverska rešenja radeći u kompaniji Avisto i zašto je praksa veoma važan korak u započinjanju jedne IT karijere.

Ovaj podcast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Život na točkovima (Mladi Nomadi)

Kako izgleda putovanje od Srbije do Maroka i to u kombiju - kući? U 140. epizodi Office Talks podkadta svoju priču o nesvakidašnjoj avanturi sa nama su podelili Marko Banduka i Katarina Ćirković - Mladi Nomadi.

Internet marketing

Umetnica mora jesti kuvano: Pioniri osvojili prestižnu nagradu Grand Prix Balcannes

Agencija Pioniri iz Beograda je na ovogodišnjem Balcannes festivalu osvojila glavnu nagradu Grand Prix Balcannes sa projektom 'Konstrakta x Metalac – Umetnica mora jesti kuvano'.

Intervju

Nemanja Radosavljević: Već nakon treće godine, studenti RAF-a mogu pronaći posao u velikim tehnološkim kompanijama

Za sve one koji još uvek imaju dilemu oko upisa na IT studije, Netokracija nastavlja svoj vodič. Ovog puta donosimo vam razgovor s dr Nemanjom Radosavljevićem, prodekanom za nastavu na Računarskom fakultetu u Beogradu.

Propustili ste

Najava

Prvi Polkadot Day u Srbiji: Istražite Polkadot ‘blockchain’ ekosistem

Ovaj događaj u organizaciji MVP Workshop-a deo je Belgrade Blockchain Week-a i održaće se na Fakultetu organizacionih nauka 5. juna, sa početkom u 11 časova.

Sponzorisano

Deveto IT istraživanje plata i beneficija u Srbiji: Fenix otkriva najnovije trendove

Fenix se poslednjih 13 godina bavi Tech regrutacijom i svake godine za poslodavce iz tehnološkog sektora priprema detaljno istraživanje u okviru kojih sa njima deli informacije o platama, benefitima, bonusima, brzinom napredovanja, dobrovoljnim odlaskom i sl.

Intervju

Domaća kompanija započinje globalno širenje poslovanja – Vega IT otvara kancelarije u Njujorku

U vreme najavljene recesije, kada većina kompanija zamrzava investicije, domaća firma Vega IT ima drugačiju strategiju. Sa CEO-om i novim predsednikom za američko i azijsko-pacifičko tržište razgovaramo o diversifikaciji poslovanja i globalnim potezima koje ova kompanija sprema.

Office Talks Podcast

Gde programeri provode vreme? (Reddit, Twitter, GitHub)

Na kojim to kanalima i mrežama programeri provode slobodno vreme? Da li više koriste Reddit ili Twitter? Odgovor na ova pitanja potražili smo u 144. epizodi Office Talks podkasta.

Intervju

GapApp: Braća iz Srbije osmislila su platformu koja mesece pravnih poslova pretvara u minute!

GapApp je platforma koja omogućava pravnim i 'compliance' timovima da automatizuju i skaliraju svoje usluge, povećavajući produktivnost za čak 75 odsto.

Analiza

Predstavnici industrije otkrivaju nam kako inflacija utiče na rast plata u IT-ju

U jeku ekonomske krize naše sagovornike pitali smo kako se inflacija odrazila na visinu plate u IT-ju.