Počinje Comtrade EDIT - besplatna letnja IT škola za studente

Počinje Comtrade EDIT – besplatna letnja IT škola za studente

Besplatna letnja IT škola EDIT (Education for Innovative Thinkers) je manifestacija za studente završnih godina fakulteta i svršene diplomce, te ima za cilj da svoje polaznike kroz mentorsku podršku upozna sa novim tehnologijama, dopuni njihova informatička znanja i omogući im osnovu za dalji razvoj radnog iskustva.

Preko 100 polaznika biće podeljeno na timove sastavljene od pojedinaca različitih obrazovnih profila i imaće priliku da svoja znanja primene na kreativno rešavanje problema iz oblasti Internet of things (IoT). Centralna tema ovogodišnjeg EDIT-a u Srbiji je „User Experience In IoT World“, a studenti će moći da se upoznaju sa tehnologijama kao što su UX/UI, NodeRed, Cloud, MongoDB, Linux, Raspberry PI, Sensors i Actuators.

Letnja edukacija traje od 17. do 28. jula

Polaznici će takođe raditi na Data acquisition i Data presentation platformama i na taj način imaće priliku da nauče kako da postojeće IoT tehnologije koriste za kreiranje rešenja koja unapređuju zadovoljstvo krajnjih korisnika. U tu svrhu koristiće agilnu metodologiju – SCRUM. Pored toga, studenti će takođe izrađivati i projektnu dokumentaciju, a uz to će se upoznati i sa celokupnim procesom razvoja softverskog rešenja.

Pomenuta letnja edukacija održaće se na šest lokacija i to u Srbiji (Beograd i Kragujevac), Bosna i Hercegovina (Sarajevo i Banja Luka) i Sloveniji (Ljubljana i Maribor), a trajaće od 17. do 28. jula. Od 500 prijavljenih, najboljih 100 kandidata imaće priliku da tokom dve dopunske nedelje upotpune svoja akademska znanja iskustvom rada u velikoj IT kompaniji. Zainteresovani više detalja mogu pronaći na zvaničnom sajtu pomenute škole.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Car:go testira električne trotinete: 999 dinara za poslovne korisnike, uskoro i za ostale članove Udruženja

Električni trotineti najpre će biti na raspolaganju samo kompanijskim Car:Go klijentima i test faza ovog projekta trajaće mesec dana. Nakon toga sledi ekspanzija ove usluge.

Karijere

Kako dobiti posao u Guglu na poziciji programera – otkriva nam Darinka Zečević

Profesionalni put i potraga za poslom može nas odvesti na različite krajeve sveta. Međutim, kako izgleda razvijati karijeru i život u Irskoj, zemlji koja važi za drugu državu na svetu po izvozu softverskih usluga?

Ekskluzivno

Francuski Groupe Up kupio manjinski udeo u kompaniji FitPass – u startu ekspanzija na 5 novih tržišta

Domaća kompanija FitPass upravo je ekskluzivno za Netokraciju objavila prodaju udela u kapitalu ovoj francuskoj multinacionalnoj kompaniji i partnerstvo koje je tom prilikom sklopljeno.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Želite nekog ko će se brinuti o vašem domu? Podržite ‘crowdfunding’ kampanju domaćeg startapa Uradi-zaradi

Tim iza startapa Uradi-zaradi pokrenuo je 'crowdfunding' kampanju na sajtu Indiegogo u okviru koje potražuju sredstva za unapređenje projekta Home Managera - kako bi do kraja godine zaposlili 20 mladih samohranih majki u Beogradu. 

Gaming

Sport Klub Esports novi je TV kanal koji će popularizovati regionalni gejming – kod ‘offline’ publike

Pitali smo osnivača Fortune Esports zašto su pokrenuli televizijski kanal i kako će on pomoći u razvoju regionalne esport scene.

Startapi i poslovanje

Život posle hakatona

Hakatoni se u domaćoj IT zajednici percipiraju kao prilika za mlade i talentovane timove da pokažu svoje tehničko i biznis znanje prilikom kreiranja novih proizvoda. Međutim, da li je život posle hakatona jednostavan ili pravi izazovi slede tek nakon što tim primi 'veliki ček'?

Digitalni mediji

Instagram dominira – sa njim i želja domaćih izdavača da se približe publici i Generaciji Z

Na koji način domaći mediji koriste Instagram i druge kanale kako bi informisali, zabavili i edukovali mlađu publiku?

Kultura 2.0

Jedan klik u Photoshopu i već smo spremni za Evropu!

Zašto je sve oko nas postalo jednolično, unificirano, predvidljivo i nimalo autentično?

E-commerce

Boban ranac osvojio je Srbiju zahvaljujući Oskaru koji je u e-commerce ušao – slučajno

Jedan Novosađanin, potraga za praktičnim rancem i slučajni susret sa Kickstarter kampanjom neke holandske firme bili su dovoljni da Srbija dobije Bobana.