Počinje Comtrade EDIT - besplatna letnja IT škola za studente

Počinje Comtrade EDIT – besplatna letnja IT škola za studente

Besplatna letnja IT škola EDIT (Education for Innovative Thinkers) je manifestacija za studente završnih godina fakulteta i svršene diplomce, te ima za cilj da svoje polaznike kroz mentorsku podršku upozna sa novim tehnologijama, dopuni njihova informatička znanja i omogući im osnovu za dalji razvoj radnog iskustva.

Preko 100 polaznika biće podeljeno na timove sastavljene od pojedinaca različitih obrazovnih profila i imaće priliku da svoja znanja primene na kreativno rešavanje problema iz oblasti Internet of things (IoT). Centralna tema ovogodišnjeg EDIT-a u Srbiji je “User Experience In IoT World”, a studenti će moći da se upoznaju sa tehnologijama kao što su UX/UI, NodeRed, Cloud, MongoDB, Linux, Raspberry PI, Sensors i Actuators.

Letnja edukacija traje od 17. do 28. jula

Polaznici će takođe raditi na Data acquisition i Data presentation platformama i na taj način imaće priliku da nauče kako da postojeće IoT tehnologije koriste za kreiranje rešenja koja unapređuju zadovoljstvo krajnjih korisnika. U tu svrhu koristiće agilnu metodologiju – SCRUM. Pored toga, studenti će takođe izrađivati i projektnu dokumentaciju, a uz to će se upoznati i sa celokupnim procesom razvoja softverskog rešenja.

Pomenuta letnja edukacija održaće se na šest lokacija i to u Srbiji (Beograd i Kragujevac), Bosna i Hercegovina (Sarajevo i Banja Luka) i Sloveniji (Ljubljana i Maribor), a trajaće od 17. do 28. jula. Od 500 prijavljenih, najboljih 100 kandidata imaće priliku da tokom dve dopunske nedelje upotpune svoja akademska znanja iskustvom rada u velikoj IT kompaniji. Zainteresovani više detalja mogu pronaći na zvaničnom sajtu pomenute škole.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Novost

Google Street View automobili ponovo na putevima Srbije

Njihova misija je ažuriranje Google Street View fotografija srpskih gradova, arhitektonskih i prirodnih dobara na Google mapama.

Takmičenje

Predstavljen žiri SoMo Borca: Evo ko će odabrati najbolje digitalne projekte u regionu

Prijave se zatvaraju 25. septembra, a 'early bird' prijave otvorene su do 1. septembra 2024. godine!

Sponzorisano

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Analiza

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti.