Dorsijeva zadnja: Ne ukidamo limit od 140 karaktera! - Netokracija.rs

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Dorsijeva zadnja: Ne ukidamo limit od 140 karaktera!

Za deset godina postojanja, Twitter je doživeo značajne i drastične promena, uključujući i sitnice, bilo da je reč o aplikaciji za mobilne operativne sisteme ili za web verziju. Međutim, ono što već jednu deceniju odlikuje ovu društvenu mrežu, jeste limit od 140 karaktera određenom za tvitove, koji će po rečima genralnog direktora ove društvene mreže Džeka Dorsija i dalje biti aktuelan i tako ostati jedan od glavnih simbola Twittera.

twitter-limit

Nekoliko puta do sada, razne glasine su se širile o tome da se pomenuti limit ipak može ukinuti, o čemu smo i mi pisali još u septembru prošle godine, međutim, šest mesci nakon toga – ipak se nije ništa promenilo. Sve nedoumice u vezi ovih predviđanja koje su se vremenom taložile na medijskom prostoru namenjenom za tehnologije, oborio je Džek Dorisi, koji je i zvanično potvrdio da će tvitovi ostati limitirani na 140 karaktera.

Prema pisanju portala Wersm, promena na ovom polju ne bi trebalo da bude uskoro, što su potvrdili i zaposleni iz ove društvene mreže. Podsetimo, još u junu mesecu prošle godine, Twitter je doslovno oslobodio direktne poruke, povećavanjem limita na 10.000 karaktera, s obzirom na to da nije bilo dobrog razloga da staro ograničenje ostane i dalje u upotrebi.

Poslednji sud daju korisnici

Ipak, menjanjem ovog, sada već čuvenog ograničenja, znatno bi se promenila fundamentalnost i prepoznatljivost Twittera, koji se u svetu tehnologije i društvenih mreža odavno pocizionirao kao kralj mikroblog platformi. Ipak, svako od korisnika ima svoje prohteve, pa potezi ove društvene mreže možda ne bi bili odmah prihvaćeni na očekivani način.

Sa druge strane, ukoliko se Twitter susretne sa ozbiljnijim padom korisničke baze, onda možemo samo naslutiti kako bi se velike promene odrazile na korisnike koju su u poslednje vreme postali osetljiviji na pojedine poteze ove kompanije, a samo jedan od njih jeste plasiranje novog algoritma za sortiranja sadržaja na “lajni”.

Iako u dogledno vreme neće biti ozbiljnijih promena na ovoj društvenoj mreži, one se svakako mogu očekivati u budućnosti – jer sve na kraju zavisi od korisnika i njihovih prohteva kada je u pitanju korišćenje određenih servisa ili društvenih mreža.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Dejan Milošević: Istraživanje i rad na sebi sastavni su deo karijere svakog uspešnog developera

Prethodnih 20 godina Dejan Milošević radi u IT industriji, gde je imao priliku da se susretne sa različitim programskim jezicima i stručnim pozicijama. Sada je član kompanije HTEC, a on nam je otkrio kako je izgledala njegova karijera na 'tech' sceni i šta tačno podrazumeva pozicija Tech Excellence Specialist na kojoj trenutno radi.

Karijere

Kako je Miljan od pozicije praktikanta došao do posla softver inženjera u Microsoft razvojnom centru

Microsoft i ove godine organizuje plaćenu studentsku praksu u svom razvojnom centru, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave do 7. avgusta.

Novost

Najveća regionalna konferencija za programere ovog septembra u Zadru – vidimo se na Infobip Shift 2022!

Najveća konferencija za programere u ovom delu Evrope ponovo okuplja istaknute IT stručnjake, programere, startape i preduzetnike. Ovogodišnju Infobip Shift konferenciju obeležiće nikad bogatiji program i spektakularna produkcija.

Propustili ste

Novost

Najveća regionalna konferencija za programere ovog septembra u Zadru – vidimo se na Infobip Shift 2022!

Najveća konferencija za programere u ovom delu Evrope ponovo okuplja istaknute IT stručnjake, programere, startape i preduzetnike. Ovogodišnju Infobip Shift konferenciju obeležiće nikad bogatiji program i spektakularna produkcija.

Startapi i poslovanje

Samo i Iza prodali su ‘Talking Tom’ i u Srbiji započeli poljoprivrednu revoluciju – održiva proizvodnja hrane njihov je životni cilj

U ekskluzivnom intervjuu za Netokraciju, Samo Login otkriva kako je od prodaje slovenačke kompanije Outfit7 došao do fondacije koja se u Srbiji bavi čistim vazduhom, čistom vodom, očuvanjem resursa i održivom poljoprivredom.

Office Talks Podcast

Demagog sa dva nova naslova osvaja tržište indie igara

Razvoj video igara u Srbiji ima sve veći značaj na globalnoj sceni. Tom prilikom smo u 105. epizodi Office Talks podkasta ugostili beogradski Demagog studio čija je video igra Golf Club Wasteland do sada zabeležila značajne rezultate na AppStore i Google Play prodavnicama.

Tehnologija

IT Srbija od ‘outsourcinga’ do vodeće zemlje za razvoj digitalnih proizvoda i usluga

O razvoju i rastu domaće IT industrije govorimo već nekoliko godina unazad. Prethodne dve, bile su najintenzivnije kada je reč o ovoj grani koja ima značajan udeo u domaćem BDP-u. Kako godine prolaze, informaciona i tehnološka industrija u Srbiji započela je put napretka od 'outsourcinga' do kompanija koje razvijaju zahtevne proizvode.

Gaming

Epic Games kreće sa izgradnjom kampusa u Novom Sadu

Kompanije Epic Games i 3Lateral najavljuju početak izgradnje svog kampusa nadomak Univerzitetskog centra, u Radničkoj ulici u Novom Sadu. Reč je o savremenom R&D centru koji podržava razvoj hardverskih i softverskih rešenja koja omogućavaju kreiranje fotorealističnih digitalnih ljudi.

Intervju

Kako je platforma Native Teams stvorila uslove za uspešno i jednostavno ‘freelance’ poslovanje

Zahvaljujući Native Teams platformi, 'freelance' radnici imaju mogućnost da ostvare sve benefite onih koji su zaposleni 'za stalno', online ili putem mobilne aplikacije.