Dorsijeva zadnja: Ne ukidamo limit od 140 karaktera! - Netokracija.rs

Dorsijeva zadnja: Ne ukidamo limit od 140 karaktera!

Za deset godina postojanja, Twitter je doživeo značajne i drastične promena, uključujući i sitnice, bilo da je reč o aplikaciji za mobilne operativne sisteme ili za web verziju. Međutim, ono što već jednu deceniju odlikuje ovu društvenu mrežu, jeste limit od 140 karaktera određenom za tvitove, koji će po rečima genralnog direktora ove društvene mreže Džeka Dorsija i dalje biti aktuelan i tako ostati jedan od glavnih simbola Twittera.

twitter-limit

Nekoliko puta do sada, razne glasine su se širile o tome da se pomenuti limit ipak može ukinuti, o čemu smo i mi pisali još u septembru prošle godine, međutim, šest mesci nakon toga – ipak se nije ništa promenilo. Sve nedoumice u vezi ovih predviđanja koje su se vremenom taložile na medijskom prostoru namenjenom za tehnologije, oborio je Džek Dorisi, koji je i zvanično potvrdio da će tvitovi ostati limitirani na 140 karaktera.

Prema pisanju portala Wersm, promena na ovom polju ne bi trebalo da bude uskoro, što su potvrdili i zaposleni iz ove društvene mreže. Podsetimo, još u junu mesecu prošle godine, Twitter je doslovno oslobodio direktne poruke, povećavanjem limita na 10.000 karaktera, s obzirom na to da nije bilo dobrog razloga da staro ograničenje ostane i dalje u upotrebi.

Poslednji sud daju korisnici

Ipak, menjanjem ovog, sada već čuvenog ograničenja, znatno bi se promenila fundamentalnost i prepoznatljivost Twittera, koji se u svetu tehnologije i društvenih mreža odavno pocizionirao kao kralj mikroblog platformi. Ipak, svako od korisnika ima svoje prohteve, pa potezi ove društvene mreže možda ne bi bili odmah prihvaćeni na očekivani način.

Sa druge strane, ukoliko se Twitter susretne sa ozbiljnijim padom korisničke baze, onda možemo samo naslutiti kako bi se velike promene odrazile na korisnike koju su u poslednje vreme postali osetljiviji na pojedine poteze ove kompanije, a samo jedan od njih jeste plasiranje novog algoritma za sortiranja sadržaja na “lajni”.

Iako u dogledno vreme neće biti ozbiljnijih promena na ovoj društvenoj mreži, one se svakako mogu očekivati u budućnosti – jer sve na kraju zavisi od korisnika i njihovih prohteva kada je u pitanju korišćenje određenih servisa ili društvenih mreža.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Život na točkovima (Mladi Nomadi)

Kako izgleda putovanje od Srbije do Maroka i to u kombiju - kući? U 140. epizodi Office Talks podkadta svoju priču o nesvakidašnjoj avanturi sa nama su podelili Marko Banduka i Katarina Ćirković - Mladi Nomadi.

Internet marketing

Umetnica mora jesti kuvano: Pioniri osvojili prestižnu nagradu Grand Prix Balcannes

Agencija Pioniri iz Beograda je na ovogodišnjem Balcannes festivalu osvojila glavnu nagradu Grand Prix Balcannes sa projektom 'Konstrakta x Metalac – Umetnica mora jesti kuvano'.

Intervju

Nemanja Radosavljević: Već nakon treće godine, studenti RAF-a mogu pronaći posao u velikim tehnološkim kompanijama

Za sve one koji još uvek imaju dilemu oko upisa na IT studije, Netokracija nastavlja svoj vodič. Ovog puta donosimo vam razgovor s dr Nemanjom Radosavljevićem, prodekanom za nastavu na Računarskom fakultetu u Beogradu.

Propustili ste

Najava

Prvi Polkadot Day u Srbiji: Istražite Polkadot ‘blockchain’ ekosistem

Ovaj događaj u organizaciji MVP Workshop-a deo je Belgrade Blockchain Week-a i održaće se na Fakultetu organizacionih nauka 5. juna, sa početkom u 11 časova.

Sponzorisano

Deveto IT istraživanje plata i beneficija u Srbiji: Fenix otkriva najnovije trendove

Fenix se poslednjih 13 godina bavi Tech regrutacijom i svake godine za poslodavce iz tehnološkog sektora priprema detaljno istraživanje u okviru kojih sa njima deli informacije o platama, benefitima, bonusima, brzinom napredovanja, dobrovoljnim odlaskom i sl.

Intervju

Domaća kompanija započinje globalno širenje poslovanja – Vega IT otvara kancelarije u Njujorku

U vreme najavljene recesije, kada većina kompanija zamrzava investicije, domaća firma Vega IT ima drugačiju strategiju. Sa CEO-om i novim predsednikom za američko i azijsko-pacifičko tržište razgovaramo o diversifikaciji poslovanja i globalnim potezima koje ova kompanija sprema.

Office Talks Podcast

Gde programeri provode vreme? (Reddit, Twitter, GitHub)

Na kojim to kanalima i mrežama programeri provode slobodno vreme? Da li više koriste Reddit ili Twitter? Odgovor na ova pitanja potražili smo u 144. epizodi Office Talks podkasta.

Startapi i poslovanje

GapApp: Braća iz Srbije osmislila su platformu koja mesece pravnih poslova pretvara u minute!

GapApp je platforma koja omogućava pravnim i 'compliance' timovima da automatizuju i skaliraju svoje usluge, povećavajući produktivnost za čak 75 odsto.

Analiza

Predstavnici industrije otkrivaju nam kako inflacija utiče na rast plata u IT-ju

U jeku ekonomske krize naše sagovornike pitali smo kako se inflacija odrazila na visinu plate u IT-ju.