Zbogom cvrkuti: Twitter ukida limit od 140 karaktera?

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Zbogom cvrkuti: Twitter ukida limit od 140 karaktera?

Sudeći prema glasinama i naovdima ljudi bliskih materiji, Twitter trenutno radi na funkciji koja ukida poznati limit od 140 karaktera, te koja bi korisnicima mogla da omogući pisanje znatno dužih postova. Ostaju li naši tvitovi - tvitovi?

Twitter-karakteri

Kako piše Recode, još se ne zna mnogo o novoj opciji te na koji način bi se korisnicima omogućilo da sa svojim pratiocima podele nešto duže tekstove u okviru tvitova na pomenutoj društvenoj mreži. Sa druge strane, iz ove kompanije odbili su da komentarišu bilo kakve tvrdnje povodom ove vesti.

Ipak, svi smo dobro upoznati da ograničenje od 140 karaktera godinama predstavlja još neizlečivu “ranu” Twittera, te da su vremenom stizale oštre kritike i nezadovoljni komentari korisnika koji su ukazivali da bi kompanija trebalo da proširi ograničenje. Sa druge strane pobuna je stigla i od tviteraša koji su vremenom zavoleli svojih 140 karaktera koji su postali simbol jedne generacije, stavivši društvenu mrežu između dve vatre.

Rizik kao mera očajnika

Otkako je na čelu kompanije ponovo nalazi njen suosnivač Jack Dorsey, planovi Twittera u prethodnih par meseci doživeli su određene promene – fokusirajući se ka užurbanom povećanju korisničke baze. Kako bi se držali zacrtanog cilja na duže staze, iz ove društvene mreže su još ranije pokrenuli diskusiju čija je tema bila pomeranje limita unosa teksta.

Do toga još nije došlo, ali su se iz kompanije ipak odlučili za pojedine promene: obezbedivši “Retweet With Comment” opciju i uklonivši limit od 140 karaktera iz direktnih poruka još u junu mesecu tekuće godine.

U očajanju da pronađu način kako bi privukli nove korisnike (što je sada primarni cilj kompanije) jasno je da se Twitter mora okrenuti radikalnim merama, a jedna od njih može biti i ukidanje limita od 140 karaktera iz tvitova. No, hoće li novi format ubiti “dušu” društvene mreže zarad novh korisnika i zadovoljnih investitora koji sede u upravnom odboru? Iskreno se nadamo da neće.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Gaming

FDU pokrenuo Game Art katedru ― šta to znači za srpsku gejming industriju?

Fakultet dramskih umetnosti, koji je član superklastera Creative Tech Serbia, ove godine prvi put je upisao studente na novi studijski program: Vizuelni efekti, animacija i gejm art. Sve o novom studijskom programu i mogućnostima koje pruža, pročitajte u našem tekstu.

Društvene mreže

Quiet Quitting: Kako je TikTok trend pokrenuo revoluciju na radnom mestu?

Ukoliko ste aktivni na TikTok-u, sigurno vam nije promakao trend o 'tihom otkazu' koji u proteklom periodu preplavljuje svačiji #fyp na ovoj društvenoj mreži.

Mobilno

Mastercard omogućio korišćenje Google Pay servisa u Srbiji – za Android i WearOS korisnike

Trend beskontaktnog plaćanja pametnim telefonima odavno je postao zastupljen u razvijenijim državama Evrope ali i sveta. Sada je zahvaljujući zvaničnom dolasku Google Pay servisa u Srbiju korisnicima Mastercard platnih kartica omogućeno da plaćaju svojim pametnim telefonima ili satovima.

Propustili ste

Tehnologija

Search On 22: SEO relevantniji nego ikada pre

U nameri da privuče generaciju Z, Google je na 'Search On 22' događaju predstavio novitete u pretrazi, koji su rezultat dugogodišnjeg razvijanja AI tehnologija.

Društvene mreže

TikTok će pokoriti najveće igrače u industriji zabave

U okviru 15. izdanja Weekend Media Festivala, održan je panel 'TikTok – the platform that will bring the biggest players on the market to its knees'.

Karijere

Nakon 3 godine pauze, DaFED okupljanja ponovo u Novom Sadu!

Novosadska zajednica ima razloga za slavlje - DaFED ekipa ponovo je na okupu. Oslobodite kalendare jer prvi meetup je već zakazan, a mi otkrivamo planove za konferenciju i druge edukacije koje DaFED već uveliko planira.

Novost

LotusFlare otvorio novu kancelariju u Beogradu sa ciljem da proširi programerski tim

Softverska kompanija LotusFlare sa sedištem u Silicijumskoj dolini otvorila je novu kancelariju u Beogradu, dok nastavlja da širi svoj tim u Srbiji i drugim lokacijama širom sveta.

Office Talks Podcast

Marketing za web 3.0 zajednicu

U 111. epizodi Office Talks podkasta ugostili smo Nikolu Jankovića i Nikolu Milinkovića iz kompanije Decenter. Sa njima smo razgovarali o kreiranju efikasnog marketinga u web 3.0 industriji, uz osvrt na važnost izgradnje jake web 3.0 zajednice.

Izveštaj

Kripto vodič: Kako da skalirate Ethereum uz ‘Zero knowledge’ metodologiju?

Na ovogodišnjoj Infobip Shift konferenciji, u okviru predavanja 'Scaling Ethereum with Zero-Knowledge magic' na Web3 stejdžu predstavljena su rešenja koja mogu da pojednostave i ubrzaju skaliranje na Ethereumu.