Direktne poruke oslobođene: Twitter ukinuo limit

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Direktne poruke oslobođene: Twitter ukinuo limit od 140 karaktera

Radna nedelja koja se polako završava, sigurno će ostati u znaku popularne društvene mreže. Naime, poslednjih dana značajne su vesti stizale iz Twitter-a, a poslednja u nizu najavljuje promenu u direktnim porukama (DM), tako da korisnici od sada mogu da šalju poruke koje nisu ograničene limitom do 140 karaktera.

dm

Parcijalno upoznavanje sa novim proizvodima i opcijama iz Twitter-a dešava se čitave nedelje. Uključujući i današnji dan, ovu sedmicu obeležile su vesti o ostavci CEO-a Twitter-a, zatim o blokiranju govora mržnje a novost je bila da Twitter od juče plasira reklame na osnovu preuzetih aplikacija na pametnim telefonima korisnika.

Kako prenosi The Verge, iz Twitter-a su u poslednjih nekoliko meseci radili na promenama u direktnim porukama, a rezultat će po svemu sudeći biti anuliranje limita od 140 karaktera. Kako navode iz kompanije, od jula meseca korisnici će moći da šalju duže poruke svojim pratiocima što će direct message približiti Facebook-ovom servisu Messenger.

Sprema li nam Twitter još iznenađenja?

Ovo je svakako razuman potez iz Twitter-a jer svi znamo koliko je ograničenje tekstova u porukama predstavljalo smetnju – kako korisnicima, tako i kompanijama koje imaju nalog na ovoj društvenoj mreži. Sa druge strane, kako ističe Sachin Agarwal – inače Twitter-ov menadžer proizvoda, ipak neće biti promena kada je reč o tvitovima koji će ostati limitirani na 140 karaktera.

Nova opcija trebalo bi da bude dostupna u julu mesecu ili kasnije, a da li će biti i jedina ostaje da vidimo. Obzirom kojim su tempom krenule novosti iz Twitter-a ne bi nas čudili da uskoro opet pišemo o ovoj društvenoj mreži!

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Gaming

FDU pokrenuo Game Art katedru ― šta to znači za srpsku gejming industriju?

Fakultet dramskih umetnosti, koji je član superklastera Creative Tech Serbia, ove godine prvi put je upisao studente na novi studijski program: Vizuelni efekti, animacija i gejm art. Sve o novom studijskom programu i mogućnostima koje pruža, pročitajte u našem tekstu.

Društvene mreže

Quiet Quitting: Kako je TikTok trend pokrenuo revoluciju na radnom mestu?

Ukoliko ste aktivni na TikTok-u, sigurno vam nije promakao trend o 'tihom otkazu' koji u proteklom periodu preplavljuje svačiji #fyp na ovoj društvenoj mreži.

Mobilno

Mastercard omogućio korišćenje Google Pay servisa u Srbiji – za Android i WearOS korisnike

Trend beskontaktnog plaćanja pametnim telefonima odavno je postao zastupljen u razvijenijim državama Evrope ali i sveta. Sada je zahvaljujući zvaničnom dolasku Google Pay servisa u Srbiju korisnicima Mastercard platnih kartica omogućeno da plaćaju svojim pametnim telefonima ili satovima.

Propustili ste

Kolumna

Search On 22: SEO relevantniji nego ikada pre

U nameri da privuče generaciju Z, Google je na 'Search On 22' događaju predstavio novitete u pretrazi, koji su rezultat dugogodišnjeg razvijanja AI tehnologija.

Društvene mreže

TikTok će pokoriti najveće igrače u industriji zabave

U okviru 15. izdanja Weekend Media Festivala, održan je panel 'TikTok – the platform that will bring the biggest players on the market to its knees'.

Karijere

Nakon 3 godine pauze, DaFED okupljanja ponovo u Novom Sadu!

Novosadska zajednica ima razloga za slavlje - DaFED ekipa ponovo je na okupu. Oslobodite kalendare jer prvi meetup je već zakazan, a mi otkrivamo planove za konferenciju i druge edukacije koje DaFED već uveliko planira.

Novost

LotusFlare otvorio novu kancelariju u Beogradu sa ciljem da proširi programerski tim

Softverska kompanija LotusFlare sa sedištem u Silicijumskoj dolini otvorila je novu kancelariju u Beogradu, dok nastavlja da širi svoj tim u Srbiji i drugim lokacijama širom sveta.

Office Talks Podcast

Marketing za web 3.0 zajednicu

U 111. epizodi Office Talks podkasta ugostili smo Nikolu Jankovića i Nikolu Milinkovića iz kompanije Decenter. Sa njima smo razgovarali o kreiranju efikasnog marketinga u web 3.0 industriji, uz osvrt na važnost izgradnje jake web 3.0 zajednice.

Izveštaj

Kripto vodič: Kako da skalirate Ethereum uz ‘Zero knowledge’ metodologiju?

Na ovogodišnjoj Infobip Shift konferenciji, u okviru predavanja 'Scaling Ethereum with Zero-Knowledge magic' na Web3 stejdžu predstavljena su rešenja koja mogu da pojednostave i ubrzaju skaliranje na Ethereumu.