Wolt uvodi ‘no contact delivery’ uslugu u Srbiji kao prevenciju širenja korona virusa

Wolt uvodi uslugu dostavljanja hrane bez kontakta kao prevenciju širenja korona virusa

Korisnici ove aplikacije od juče mogu izabrati i opciju usluge donošenja porudžbine bez kontakta sa dostavljačem, a potrebno je samo da ažuriraju aplikaciju.

Kada izaberete opciju no contact delivery dostavljač vaše porudžbine dostaviće je do vašeg ulaza ili ispred vrata, a ukoliko niste sigurni da ste zaista odabrali tu opciju, možete proveriti u svojoj online korpi – odmah nakon detalja isporuke.

Osim toga, u zvaničnom saopštenju predstavnici Wolt-a ističu da to nisu jedine mere predostrožnosti koje su preduzeli:

Prema uputstvima Svetske zdravstvene organizacije, informisali smo sve naše zaposlene, saradnike i dobavljače da što češće peru ruke ili da, ukoliko to nije moguće, upotrebljavaju antibakterijska sredstva za čišćenje, kao i da kuriri kontakt sa korisnicima i predstavnicima restorana od kojih preuzimaju porudžbinu smanje na najmanju moguću meru.

Online kupovina kao najbolja opcija?

Naravno, iako se ljudski kontakt ovim merama smanjuje na minimum, to ne znači da su korisnici u potpunosti bezbedni. Upravo zbog toga, i dalje je apsolutno obavezno preduzeti sve potrebne mere predostrožnosti – što ističu i predstavnici ovog finskog startapa.

Ipak, iako ne potpuno bez rizika, online dostava hrane i namirnica (iako se u pogledu njih ne možemo pohvaliti preterano velikim izborom) verovatno je i dalje najbolja moguća opcija ukoliko želite da izbegnete izlazak na mesta u kojima je frekvencija ljudi velika – kao što su restorani, kafići i prodavnice.

Za koju god opciju da se odlučite, za odlazak u prodavnicu ili online narudžbinu, poštujte savete Svetske zdravstvene organizacije i nadležnih vlasti i preduzmite sve što je u vašoj moći da se zaštitite.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

E-prime povećao proizvodnju električnih bicikala i proširio proizvodni pogon – sledi dalji izvoz u EU

Priču kompanije E-prime pratimo gotovo od samog početka njihovog poslovanja, od pre nešto više od dve godine kada smo prvu put uradili intervju o ovim e-biciklima. U međuvremenu, kompanija je znatno porasla, zaposlila nove ljude, proširila proizvodnju i počela da izvozi svoje proizvode, a to je bio dovoljan razlog da se sa osnivačima opet nađemo na kafi i popričamo o novitetima.

E-commerce

Šta to u carinskim propisima koči dostavu pošiljki i možemo li nešto da uradimo povodom toga?

Situacija sa nedostavljanjem pošiljki sa Aliexpressa nekoliko meseci unazad većinu korisnika navela je da preispitaju čitav sistem - od avio saobraćaja do Pošte. U ovom tekstu, pak, bavimo se carinskim propisima. Šta se zakonski može unaprediti kako bi nam paketi stizali brže?

Mobilno

Izabrali smo za vas 40 najboljih telefona u ovom trenutku – od €250 do preko €1.000

Da li se i vi često zbunite kada planirate da kupite novi mobilni telefon, posebno sada kada je tržište prezasićeno raznim modelima? Ponuda mobilnih telefona nije nikada bila bogatija za sve ciljne grupe korisnika. Mi smo se potrudili da vam te ponude detaljnije približimo kroz cenovne kategorije najinteresantnijih modela za kupovinu.

Propustili ste

Kultura 2.0

Pisanje kompanijskog bloga može da vam donese sve ili ništa – zavisno od toga kako ga i zašto pišete

Da li je sadržaj 'kralj', čak i ako radite u tehnološkoj kompaniji? Zavisi koga pitate, a svoja iskustva i savete ovaj put dele predstavnici kompanija i agencija kojima je pisanje bloga donelo nove ljude i veliku prepoznatljivost u industriji.

Startapi i poslovanje

OTP Grupa ponovo traži inovativne startape za svoj Startap Partnerski program

Ovaj program održava se po četvrti put i predstavlja priliku za sve inovativne kompanije koje žele da testiraju primenjivost svog proizvoda u bankarskom sektoru Centralne i Istočne Evrope.

Startapi i poslovanje

Beogradski tim kompanije Florence Healthcare obezbeđuje lakše čuvanje dokumentacije korporacija koje testiraju vakcinu za COVID-19

Rastko Jokić, Software Director ove kompanije iz SAD, otkriva nam kako izgleda obezbeđivati tehničku podršku za klijenta koji vrši kliničko istraživanje vakcine za korona virus.

Startapi i poslovanje

Otvorene prijave za novi BioSense akcelerator – cilj je dalja digitalizacija privrede

Nakon prvog BioSens akceleratora realizovanog 2019. u okviru projekta ANTARES, Institut BioSens kroz novi program nastavlja da podržava inovativne preduzetnike u razvoju ideja koje će doprineti digitalnoj transformaciji poljoprivrede.

Office Talks Podcast

Da li digitalci napuštaju gradove zbog korone?

Život u gradu ili na selu? Pitanje koje je posebno postalo aktuelno nakon izbijanja pandemije korona virusa.

Startapi i poslovanje

Kako ostati produktivan i nakon 7 meseci rada od kuće – otkrivaju nam članovi novosadskog COING-a

Rad od kuće, pogotovo kada to nije opcija već potreba, može imati i svoje negativne efekte. Za roditelje i mlade parove koji ne mogu da se distanciraju tokom radnog vremena rad od kuće čini se više kao kazna nego kao benefit - no to ne mora da bude tako, kao što su nam otkrili zaposleni u novosadskoj kompaniji COING.