Wolt uvodi ‘no contact delivery’ uslugu u Srbiji kao prevenciju širenja korona virusa

Wolt uvodi uslugu dostavljanja hrane bez kontakta kao prevenciju širenja korona virusa

Korisnici ove aplikacije od juče mogu izabrati i opciju usluge donošenja porudžbine bez kontakta sa dostavljačem, a potrebno je samo da ažuriraju aplikaciju.

Kada izaberete opciju no contact delivery dostavljač vaše porudžbine dostaviće je do vašeg ulaza ili ispred vrata, a ukoliko niste sigurni da ste zaista odabrali tu opciju, možete proveriti u svojoj online korpi – odmah nakon detalja isporuke.

Osim toga, u zvaničnom saopštenju predstavnici Wolt-a ističu da to nisu jedine mere predostrožnosti koje su preduzeli:

Prema uputstvima Svetske zdravstvene organizacije, informisali smo sve naše zaposlene, saradnike i dobavljače da što češće peru ruke ili da, ukoliko to nije moguće, upotrebljavaju antibakterijska sredstva za čišćenje, kao i da kuriri kontakt sa korisnicima i predstavnicima restorana od kojih preuzimaju porudžbinu smanje na najmanju moguću meru.

Online kupovina kao najbolja opcija?

Naravno, iako se ljudski kontakt ovim merama smanjuje na minimum, to ne znači da su korisnici u potpunosti bezbedni. Upravo zbog toga, i dalje je apsolutno obavezno preduzeti sve potrebne mere predostrožnosti – što ističu i predstavnici ovog finskog startapa.

Ipak, iako ne potpuno bez rizika, online dostava hrane i namirnica (iako se u pogledu njih ne možemo pohvaliti preterano velikim izborom) verovatno je i dalje najbolja moguća opcija ukoliko želite da izbegnete izlazak na mesta u kojima je frekvencija ljudi velika – kao što su restorani, kafići i prodavnice.

Za koju god opciju da se odlučite, za odlazak u prodavnicu ili online narudžbinu, poštujte savete Svetske zdravstvene organizacije i nadležnih vlasti i preduzmite sve što je u vašoj moći da se zaštitite.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Kako Digitalna zajednica vidi efekte zakonskih izmena paušala – i šta predlaže kao rešenje?

Sa Aleksandrom Lugonjom, predsednikom Upravnog odbora Digitalne zajednice, razgovaramo o potencijalnim negativnim efektima koje će izmene paušalnog preduzetništva ostaviti na domaću IT industriju, njihovim saniranjem i budućim planovima ove organizacije.

Mobilno

Potvrđeno: App Store stiže u Srbiju početkom aprila!

Momenat koji smo toliko dugo čekali konačno je tu. Obrativši se iOS developerima, Apple je potvrdio dolazak App Store prodavnice za 20 novih zemalja među kojima je (konačno) i Srbija.

Startapi i poslovanje

Tumačenje Testa samostalnosti: Ko ga primenjuje, kada i nad kim?

U srpskoj IT zajednici se intenzivno vodi diskusija u vezi načina primene Testa samostalnosti, a u okviru koje su se javile brojne nedoumice. Ovaj tekst razrešava neke od njih.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

5 milijardi evra vredan ekonomski paket upravo je predstavljen

Vlada Srbije upravo je predstavila niz ekonomskih mera u cilju očuvanja privrede zbog pandemije korona virusa.

Tehnologija

Kako naručiti hranu putem Interneta – vodič za vaše roditelje, bake i deke

Naručivanje hrane putem Interneta nikada nije bilo lakše, ali se naši roditelji i stariji ukućani verovatno do sada nisu susreli sa tim procesom. Ne brinite, imamo rešenje.

Mobilno

Da li biste kupili telefon brenda za koji nikad ranije niste čuli?

Ako me pitate koji je telefon trenutno najbolji na tržištu, ne bih mogao da vam dam pravi odgovor. Zapravo, najbolji telefon je onaj koji najviše odgovara zahtevima pojedinačnog korisnika.

Kultura 2.0

Do kraja aprila đaci će programiranje učiti u virtuelnim učionicama

Inicijativa "Digitalna Srbija" i Fondacija Petlja do kraja aprila omogućiće prve funkcionalnosti virtuelne učionice za nastavnike i učenike na časovima informatike i računarstva, dok će tokom naredne školske godine postepeno biti uvođeni i drugi predmeti.

Internet marketing

$340 miliona pomoći u Google reklamama za mala i srednja preduzeća širom sveta

Kompanija Google (Alphabet) u zvaničnom blog postu najavila je niz mera koje će ovaj gigant preduzeti ne bi li doprineo borbi protiv korona virusa i ekonomskih posledica koje će pandemija ostaviti za sobom.

Gaming

Humanitarni CS:GO turnir obezbediće 1.000.000+ dinara za organizacije koje pomažu medicinske radnike

Kompanija Quantox Technology organizuje online CS:GO humanitarni turnir od 4. do 5. aprila za domaće IT kompanije sa ciljem da se pomogne medicinskim radnicima u borbi protiv pandemije korona virusa.