Wolt uvodi ‘no contact delivery’ uslugu u Srbiji kao prevenciju širenja korona virusa

Wolt uvodi uslugu dostavljanja hrane bez kontakta kao prevenciju širenja korona virusa

Korisnici ove aplikacije od juče mogu izabrati i opciju usluge donošenja porudžbine bez kontakta sa dostavljačem, a potrebno je samo da ažuriraju aplikaciju.

Kada izaberete opciju no contact delivery dostavljač vaše porudžbine dostaviće je do vašeg ulaza ili ispred vrata, a ukoliko niste sigurni da ste zaista odabrali tu opciju, možete proveriti u svojoj online korpi – odmah nakon detalja isporuke.

Osim toga, u zvaničnom saopštenju predstavnici Wolt-a ističu da to nisu jedine mere predostrožnosti koje su preduzeli:

Prema uputstvima Svetske zdravstvene organizacije, informisali smo sve naše zaposlene, saradnike i dobavljače da što češće peru ruke ili da, ukoliko to nije moguće, upotrebljavaju antibakterijska sredstva za čišćenje, kao i da kuriri kontakt sa korisnicima i predstavnicima restorana od kojih preuzimaju porudžbinu smanje na najmanju moguću meru.

Online kupovina kao najbolja opcija?

Naravno, iako se ljudski kontakt ovim merama smanjuje na minimum, to ne znači da su korisnici u potpunosti bezbedni. Upravo zbog toga, i dalje je apsolutno obavezno preduzeti sve potrebne mere predostrožnosti – što ističu i predstavnici ovog finskog startapa.

Ipak, iako ne potpuno bez rizika, online dostava hrane i namirnica (iako se u pogledu njih ne možemo pohvaliti preterano velikim izborom) verovatno je i dalje najbolja moguća opcija ukoliko želite da izbegnete izlazak na mesta u kojima je frekvencija ljudi velika – kao što su restorani, kafići i prodavnice.

Za koju god opciju da se odlučite, za odlazak u prodavnicu ili online narudžbinu, poštujte savete Svetske zdravstvene organizacije i nadležnih vlasti i preduzmite sve što je u vašoj moći da se zaštitite.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki ‘Cosmic Buildings’ podigao investiciju od $1,5 miliona i predstavio svoju održivu kuću u San Francisku

Startap Cosmic Buildings koji je osnovao Saša Jokić, podigao je pre-seed rundu investicije u iznosu od 1,5 miliona dolara koju predvodi domaći fond Fifth Quarter Ventures uz učešće Ciri Ventures, Navitas Capital, Climate Capital i vodećih 'angel' investitora.

Office Talks Podcast

Tech feminizam i Mudrinićev američki san

Nakon kraće pauze, 182. epizoda Office Talks podkasta bila je internog tipa: Mudrinić je s nama podelio utiske sa svoje 'američke turneje', a Anastasija je analizirala položaj žena u srpskoj tech industriji.

Društvene mreže

Twitter punoletstvo: Da li je Mask stavio X na instituciju uticajnih tviteraša?

Na godišnjicu prvog tvita, razmatramo da li će Maskovi eksperimenti zaista napraviti revoluciju, ili je u pitanju 'mnogo vike ni oko čega'?

Propustili ste

Gaming

SGA izveštaj: Video igre kreirane u Srbiji za 2023. godinu prihodovale €175 miliona

Uprkos izazovima koje je donela 2023. godina, gejming industrija Srbije uspela je ne samo da očuva stabilnost, već i da poveća prihode i broj zaposlenih, pokazuje istraživanje Asocijacije industrije video igara Srbije (SGA) koje je u saradnji sa Privrednom komorom Srbije predstavljeno javnosti.

Startapi i poslovanje

Srpski Collabwriting podigao €1,1 milion za AI implementaciju u poslovanje!

Nakon osvojenih €880.000 na prošlogodišnjoj 'How To Web' konferenciji, startap Sandre Iđoški i Ivana Ralića nastavlja da pridobija povrenje investitora.

Novost

Bitcoin Halving je počeo, zašto je on važan za ovu kriptovalutu i njene rudare?

Bitcoin Halving koji se dešava danas je redak događaj u mehanizmu Bitcoina, nakon kog obično uslede značajne promene kada je reč o ovoj kriptovaluti.

Tehnologija

Ko je zapravo lažna dr Emili Roberts o kojoj je izvestilo preko 50 domaćih medija?

Učesnica ovogodišnjeg Dana internet domena i njeno predavanje na temu 'Borba protiv uznemiravanja u deepfake eri' privukla je ogromnu medijsku pažnju i to s dobrim razlogom!

Office Talks Podcast

Biznis podcasti omladinu kvare?

U 186. epizodi podkasta govorili smo o sve većoj ekspanziji zapaljivog sadržaja o izgradnji biznisa, uspehu i brzom obogaćivanju. Sve to smo uporedili i analizirali sa realnim pričama o izgradnji preduzetništva u Srbiji i gde zapravo u ovom slučaju postoje kontradiktornosti.

Startapi i poslovanje

Otvoren konkurs za StarTech grantove do $50.000

Konkurs je deo šireg projekta kompanije Philip Morris, ukupno vrednog osam miliona evra, koji sprovodi NALED uz podršku Vlade Srbije.