Razgovori sa seniorima: Kako domaću IT industriju vidi DevOps inženjer? - Netokracija.rs

Razgovori sa seniorima: Kako domaću IT industriju vidi DevOps inženjer?

Danka Ivanović iz kompanije Seven Bridges Genomics deli svoja razmišljanja.

Šta žele senior softverski inženjeri u Srbiji? Bolju platu, zanimljivije projekte ili nešto treće? Odgovore na ova pitanja tražimo u seriji razgovora sa uspešnim programerima koji nam otkrivaju kako iz njihovog ugla izgleda IT scena u Srbiji i kakve kompanije traže.


Pre osam godina, Danka Ivanović, diplomac na Odseku za Telekomunikacije na Elektrotehničkom fakultetu, uz master studije honorarno je radila na projektima radio-relejnih veza. „Moj prvi posao je bio terenski i podrazumevao je penjanje po napuštenim fabrikama i silosima, kako bih podesila odgovarajući ugao na anteni“, priseća se ona i dodaje:

Dugo sam se premišljala želim li da nastavim u tom pravcu, pa sam vrlo rado prihvatila kolegin poziv na razgovor za posao za poziciju Linux administratora u upravi za Trezor. Odluka da prihvatim taj posao promenila je pravac razvoja moje karijere.

U tom trenutku, priseća se Danka, IT industrija bila je pred velikim izazovom prelaska sa hardverske infrastrukture na virtuelnu. „Sve više kompanija je nudilo cloud hosting, dok su postojeće IT firme i dalje koristile svoje data centre, pa je trebalo prilagoditi poslovanje novim trendovima“, objašnjava ona, dodajući da se rešenje krilo u prelasku na cloud, iznajmljivanjem resursa od drugih kompanija ili virtualizacijom i nadogradnjom svojih data centara.

Pred tim izazovom virtualizacije Danka se našla radeći u Trezoru, a svoj karijerni put nastavila je u kompaniji Seven Bridges Genomics, gde danas radi na poziciji Technical Operations Team Lead. Ovo je njena profesionalna priča.

Kada jedan inženjer dobija titulu seniora?

Nakon četiri godine provedene u Ministarstvu finansija, Danka prelazi na komercijalnu stranu, u kompaniju koja se bavi razvojem sopstvenog proizvoda – što nije bio nimalo lak zadatak, pogotovo kada se u obzir uzme činjenica da je reč o startapu čiji je cilj da pomogne u analizi i dijagnostici određenih genetskih odstupanja. Ivanović navodi:

Imala sam veliku želju da doprinesem ovoj ideji, ali mi se nije ostvarila iz prve. Nakon neuspelog pokušaja sam nastavila da se usavršavam, a kako sam zacrtala da baš želim da radim u kompaniji Seven Bridges, nakon dve godine sam ponovo konkurisala, ovoga puta uspešno!

Kako se vremenom ispostavilo, rad u kompaniji umnogome se razlikovao u odnosu na rad u državnoj službi. „Sve je bilo potpuno drugačije – atmosfera, radno vreme, kolektiv, kultura, i obavezna dežurstva“, priseća se naša sagovornica. Ipak, sve je išlo svojim tokom i Danka je nastavila da se usavršava:

Bilo mi je potrebno vreme da se naviknem na direktnu komunikaciju sa većim brojem kolega, na nove interne procedure, a da uz to učim o tehnologijama koje se koriste u Seven Bridges infrastrukturi. Seven Bridges platforma je zasnovana na multicloud konceptu, što podrazumeva korišćenje usluga različitih cloud provajdera prema potrebama infrastrukture ili projekta, a za sada su to Amazon, Google i AliBaba Cloud. Pored toga, primenjujemo standardne alate za implementaciju, razvoj, testiranje koda i automatizaciju, poput GitLab CI/CD, Ansible, Terraform i druge.

U međuvremenu, Danka je dostigla status seniora, što u srpskom IT-ju nosi konotaciju da je kao profesionalni kadar veoma tražena, a na tom putu su joj veoma pomogli iskusni inženjeri sa kojima je radila. „Kako je DevOps relativno mlado zanimanje, svi smo došli iz prethodnih firmi, sa drugih pozicija, poput sistem ili mrežnog inženjera i prekvalifikovali se u DevOps inženjere. Svako je doneo određeno znanje i iskustvo, a onda smo zajedno učili i gradili nove stvari“, objašnjava ona i dodaje:

Osetila sam da sam stasala za seniora kada sam savladala i detaljno naučila elemente naše infrastrukture i stekla širu sliku koja je uloga tih elemenata, u kakvoj su korelaciji i kako na kraju svi zajedno čine našu platformu. Pored toga sam naučila i kako se vode projekti, što podrazumeva organizovanje i komunikaciju sa drugim timovima, pisanje tehničkih specifikacija, poštovanje rokova i, na kraju, uspešnu implementaciju. Kao senior se trudim da konstantno radim na unapređivanju sistema i da učestvujem u obučavanju i prenošenju znanja novim kolegama.

Plata, prilika za usavršavanje, projekti – ili nešto drugo?

Pomenuti senioritet sa sobom nosi i razne povlastice – između ostalog, i priliku da biraš kompaniju i ljude sa kojima radiš i da za to dobiješ odgovarajuću novčanu naknadu koju diktira tržište. Budući da znamo koje kriterijume su istraživanja pokazala kao bitna (zanimljivi projekti, odgovarajuća plata, prilika za usavršavanje…), zanimalo nas je kako to izgleda iz ugla naše sagovornice. Koja je to presudna stvar kada bira posao i šta je za nju najvažniji faktor zadovoljstva na poslu? Ona navodi:

U početku karijere, plata deluje kao jedan od presudnih faktora ali kasnije, nakon sticanja iskustva, u prilici smo da definišemo kriterijume prema svojim potrebama i očekivanjima. Za mene je presudna stvar prilikom promene kompanije bila napredak u karijeri i prihvatanje perspektivne pozicije koja će mi u budućnosti omogućiti konstantno učenje, usavršavanje i izazove.

Pored izazova u tehničkom smislu, bitna mi je atmosfera i kolektiv. Lepo je kada firma brine o nama i pruža nam razne benefite, poput fleksibilnog radnog vremena, organizovanja zajedničkih aktivnosti itd. Ideja je da se ne osećamo kao radnici koji rešavaju tikete, već kao deo jake i stabilne zajednice, koja ima jasnu viziju i ciljeve.

Danka nam je, pored ovoga, objasnila i da njena definicija zanimljivog projekta podrazumeva da je zadatak koji se nalazi pred njom kompleksan i izazovan – u tehničkom i organizacionom smislu. „Jedan od izazovnijih projekata na kojima sam imala priliku da radim jeste implementacija High Availability Database klastera, što je zahtevalo veoma složenu konfiguraciju baza i klastera, uz testiranje brojnih failover scenarija, kao i saradnju sa timovima čiji se servisi konektuju na pomenuti klaster“, objašnjava ona i dodaje:

Nekada dobijamo jasno definisane projekte, prema potrebama biznisa i klijenata, a nekada su nam odrešene ruke da implementiramo neki novi sistem/funkcionalnost ili zamenimo postojeći. Tada je moguće osmisliti neko rešenje na više načina i zanimljiv je upravo taj proces razmene ideja sa kolegama. Onda diskutujemo i kroz zajednički razgovor na kraju formulišemo projekat, od ideje do realizacije.

Ne postoji baš opcija da biramo tim sa kojim ćemo raditi neki projekat, već se u zavisnosti od oblasti koju projekat pokriva, udružujemo sa određenim timovima. Naravno da od međutimske komunikacije i saradnje zavisi koliko će biti uspešna implementacija i da je uvek bolji ishod kada su timovi otvoreni za diskusiju i kompromise.

Ivanović dodaje i da je svesna činjenice da svaki projekat, ma koliko bio zanimljiv, ima deo posla koji je rutinski, ali dodaje da će uvek biti i onih nepredvidivih stvari koje razbijaju rutinu. Osim toga, naša sagovornica naglašava da je za kompaniju od velikog značaja da obrati pažnju na to da uvažava privatno vreme svojih zaposlenih:

Faktor vremena smataram veoma važnim iz nekoliko razloga. Važno je da kompanija ceni svoje zaposlene i njihovo slobodno vreme, da se ne podrazumeva prekovremeni rad, već da to bude izuzetak. Dopada mi se i koncept fleksibilnog radnog vremena, gde postoji vremenski prozor u okviru kog je bitno početi sa poslom.

Kada smo već kod benefita, mislim da je važno i da HR brine o zaposlenima, da kroz razne ankete i sastanke ispituje naše želje i potrebe. Svi bi trebalo da imamo priliku da se razvijamo i rastemo na profesionalnom i ličnom nivou, uz mogućnost stručnog usavršavanja kroz treninge i seminare.

Kada inženjer pređe u menadžerske vode suočava se sa novim setom izazova

Danka je, u međuvremenu, postala i vođa svog tima i iako je, kako kaže, još uvek zelena na toj poziciji, opseg njenih odgovornosti se veoma povećao. „Shvatila sam da nisam više odgovorna samo za svoje zadatke, već za ceo tim“, navodi ona i objašnjava:

To, naravno, ne znači da mi je jedini fokus da svi članovi tima isporuče zadatake na vreme, već da brinem i o njihovom individualnom rastu i razvoju. Bilo je teško redukovati rešavanje tehničkih zadataka i preusmeriti se na menadžment. I dalje nekad vodim tu unutrašnju borbu, jer mi nedostaju tehnički izazovi a želim da se maksimalno posvetim vođenju tima.

Sa druge strane, učim da ne mikro menadžujem ljude, da ih pustim da se sami bore, ali da ipak odreagujem kada je potrebno. Pored toga što mi je kompanija pružila određeni set treninga za unapređenje menadžerskih veština, naišla sam i na veliku podršku drugih članova tima. Imam otvorene i iskrene razgovore sa kolegama, iz kojih mogu da naučim dosta o njima i o sebi i da na vreme adresiram potencijalne probleme.

Sa druge strane, kao neko ko se bavi DevOps-om, Danka prognozira dalji razvoj ove role i očekuje da će sve više kompanija biti u potrazi za ovom vrstom inženjera. „DevOps je relativno mlada metodologija, koja je spojila developere i infrastrukturu i nastala iz potrebe sve češćeg korišćenja cloud tehnologija“, objašnjava ona i dodaje da su se sistemaši adaptirali na promene u IT sektoru koje je doneo cloud koncept i prelazak sa monolitnih aplikacija na mikroservise:

DevOpsi su postali neophodna karika koja sarađuje sa security, QA, developerskim i drugim timovima. Ova rola zahteva veliki fokus, sistematičnost i odgovornost. DevOpsi su, sa jedne strane, zaduženi za stabilnost i stalnu dostupnost produkcionih sistema. Sa druge strane su odgovorni za automatski razvoj, testiranje i implementaciju koda (CI/CD). Automatizacijom se postiže veća efikasnost, stabilnost, smanjuju troškovi i ubrzava proces razvoja koda.

Smatram da je budućnost DevOpsa perspektivna, da će nastaviti da prati i da se prilagođava tehnološkim trendovima u IT sektoru, pronalazeći nove načine kako da ubrza, pojednostavi, smanji vreme implementacije i troškove krajnjih servisa koji se nude klijentima.

Na samom kraju razgovora, Danka nam je otkrila i da će svoju karijeru nastaviti u menadžerskom pravcu i da se nada daljem uspešnom rastu i razvoju DevOps tima u Seven Bridges kompaniji – koji upravo traži novog kolegu/koleginicu. „Uz to se podrazumeva da ću nastaviti da pratim IT trendove i da ćemo se truditi da sa primenom novih tehnologija unesemo inovacije u naše poslovanje“, zaključuje ona.


Ovaj tekst urađen je u sklopu saradnje sa kompanijom Seven Bridges Genomics.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Sasomange od letos zabeležio 100.000 registrovanih korisnika u pohodu na udeo u domaćem ‘classifieds’ tržištu

Sredinom godine na tržište Srbije stigao je novi oglasnik koji tehnologijom i dizajnom želi da se bori za svoj deo 'classifieds' kolača. Zanimalo nas je kako je čitava priča zamišljena i šta to novo Sasomange.rs pruža domaćim kupcima i trgovcima.

Analiza

Vodeća udruženja frilensera predstavljaju dalje korake ukoliko nadležni organi ne odgovore na njihove zahteve

Sa predstavnicima Udruženja radnika na internetu i Udruženja frilensera i preduzetnika razgovarali smo o narednim koracima kada je reč o pregovorima sa nadležnim organima zbog najavljenog oporezivanja frilensera.

Kolumna

Filtriranje interneta u Srbiji donosi ozbiljne posledice i nepoznatu korist

Filtriranje interneta je u Srbiji uvedeno radi navodnog sprečavanja dalje štete po republički budžet i ekonomiju i uz zanemarivanje brojnih aspekata koji ovaj opasan presedan nosi sa sobom. U tekstu analiziramo zašto je ta odluka besmislena i do kakvih posledica može dovesti.

Propustili ste

Gaming

Facebookov ‘cloud gaming’ ponudiće oglašivačima nove mogućnosti za reklamu

'Cloud' gejming je termin koji je u ovoj dinamičnoj godini isplivao na površinu i zainteresovao mnoge. Iako mu je potrebno još vremena da pokaže svoj pun potencijal, velike kompanije polažu ogromnu nadu u ovu oblast. Nakon kompanija Google i Apple, svoj 'cloud' gejming servis predstavio je i Facebook.

Društvene mreže

1.000.000 pregleda kasnije i domaći Extreme Intimo srušio je Instagram svojim humanim gestom

Ovih dana niste mogli da ne primetite video koji je šerovan širom Instagrama: kampanju #stvarnoželim brenda Extreme Intimo koji je za svako deljenje videa poklanjao novčana sredstva za porodilišta širom Srbije. Više o tome razgovaramo sa predstavnicima ove kompanije.

Internet marketing

TikTok kampanja ‘Teži Ravnoteži’ za 10 dana ima više od 700.000 pregleda – i interesuje tinejdžere širom Balkana

U okviru nacionalne kampanje 'Teži ravnoteži' pokrenut je i TikTok kanal sa ciljem edukacije đaka i studenata na temu zdravih životnih stilova. U nastavku teksta organizatori nam detaljnije otkrivaju o čemu je reč.

Office Talks Podcast

Država ćuti na zahteve frilensera (gost Miran Pogačar)

23. epizodu Office Talks podkasta obeležila je aktuelna tema oporezivanja frilensera. Naš gost bio je Miran Pogačar, predsednik novoosnovanog Udruženja radnika na Internetu.

Startapi i poslovanje

Nakon pritiska javnosti Apple konačno smanjuje App Store naknadu na 15% – ali samo za pojedine developere

Kao deo novog programa za mala preduzeća kompanija Apple najavila je smanjenje stope provizije u App Store prodavnici za 15% - što predstavlja jednu od najznačajnijih promena u procesu u kojem iOS developeri zarađuju na svojim igrama i aplikacijama za Apple uređaje.

Društvene mreže

Snap Inc. imenovao predstavnika za Srbiju – u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti saopštio je da je i kompanija Snap Inc. imenovala svog predstavnika za Republiku Srbiju.