Degordian pokreće novi podbrend: Builtt! Fokusiraće se na ecommerce, web i product projekte - Netokracija.rs

Degordian pokreće novi podbrend: Builtt! Fokusiraće se na ecommerce, web i product projekte

Degordian dobija novi specijalizovani spin-off brand koji deluje u 3 vertikale. Upoznajte 'Builtt' koji se bavi izradom web stranica, digitalnih proizvoda i ecommerce rešenja.

Ne može se puno agencija sa ovih prostora pohvaliti pokretanjem sestrinske firme kako je to napravio Degordian s Bornfightom, kao ni s dve jake digitalne platforme: najnoviji Stethoscope i Determ – koji je izrastao u svetski proizvod. No, tu nisu stali, niti planiraju. Degordian pokreće novi podbrend.

U srcu ove priče nalazi se Digital Production Unit, kog čine Degordianov tim posvećen web rešenjima i razvoju digitalnih proizvoda i tim nedavno akviziranog Shopycodea, ecommerce agencije iz Srbije. Zajedno sada deluju pod imenom Builtt, koji će ostati pod glavnim brendom – Degordianom.

Ono što je motivisalo Degoridan na ovaj potez je njihova želja da na tržištu ponude specijalizovane usluge. Spajanjem je tako nastao snažan tim koji deluje u tri vertikale: ecommerce, web stranice i digitalni proizvodi

O detaljima pokretanja spin-off branda razgovarali smo s CEO-om Degordiana, Danielom Ackermannom i osnivačem Shopycodea, Darkom Đokovićem, koji sada u Builttu preuzima ulogu CEO-a.

Specijalizacija kao prirodni nastavak u razvoju firme

Iako je Digital Production Unit prvi podbrend u tom smislu, Degordian je svakom svom unitu dao mogućnost da dobije svoj vlastiti branding, a ta odluka proizlazi iz njihove želje da naprave skalabilniji i agilniji način poslovanja. Na tom putu najbolje im se pokazala organizacija u tzv. unite gde je svaki unit samostalan i potpuno prilagođen svojom pristupu, strukturi i ciljevima, objašnjava nam Daniel:

Ovim korakom, to još produbljujemo. Od unita kreiramo specijalizovane agencije i ovo će im ovo pomoći da se još više specijaliziraju, fokusiraju i eksterno pokažu svoj kvalitet i pristup.

Ako neko traži baš specijalizovanu agenciju: imamo top specijalizovanu agenciju. Ako neko traži veliki i jak sastav koji ga može pratiti u kompletnom business journeyju, imamo Degordian koji ga može u potpunosti ispratiti.

Za klijente i partnere ništa se neće promeniti. Poslovni model, tim, struktura i sve ostalo ostaje isto, ali nešto je ipak novo, ističe Darko:

Ono što se menja je samo to da će tim i leadership biti još više fokusirani na svoju viziju: kako biti najbolji svetski dev shop.

“Hteli smo da stvorimo development agenciju s tri vertikale, a to su ecommerce, web i product.”

Jedan od katalizatora da upravo Digital Production Unit bude prvi podbrend bila je akvizicija Shopycodea, koja se odvila početkom godine. Njihovi stručnjaci isporučuju svetski kvalitet na manjim, najvećim i najkompleksnijim implementacijama, ističe Daniel.

U pitanju je ecommerce-first agencija što znači kako je Shopycode bio usredsređen na ecommerce ekosistem, prvenstveno Shopify kao platformu, Shopify Headless Commerce rešenja, ali i omnichannel iskustva. S druge strane, Degordianov Digital Production unit je bio web-first agencija, objašnjava nam Darko:

Hteli smo da stvarimo development agenciju s tri vertikale, a to su ecommerce, web i product. Prilikom spajanja Shopycodea i Degordiana (Digital Production Unita) verovalo se da 1+1 nisu 2, već 3.

Sada je ova matematička teza i dokazana: ecommerce + web = ecommerce, web, product.

Developeri su shvatili koliko brending može biti zahtevan

Tragati za imenom koje zvuči snažno i jedinstveno, ali opet ima priču iza sebe, nije jednostavan posao. Ipak, pronašli su ono što traže u imenu Builtt, objašnjava nam Darko:

Najveći izazov je bio da nađemo nešto jedinstveno. Hteli smo da izbegnemo problem našeg proizvoda Stethoscope, čije smo ime izabrali u par sati u sklopu Startup in 24h. Stethoscope ima odličnu priču, ali postoji cela kategorija medicinskih proizvoda stethoscope…

Ko god bi pretraživao Stethoscope na netu, mi bismo izašli tek na dnu stranice ili se uopšte ne bismo ni pojavili. Zvuči smešno, ali zapravo je zaista teško odabrati dobro ime, a da ništa takvo već ne postoji.

Kako bi branding odradili ozbiljno, angažovali su brending tim iz Degordiana da im pomogne u celom procesu koji uključuje definisanje strategije, biranje imena i izradu vizualnog identiteta. Koliko god developerima ovo deluje jednostavno, to zaista nije, naglašava Darko:

Mnogo meseci razgovora i rada je bilo potrebno da dođemo do onog pravog: nečeg s čime se zaista možemo poistovetiti.

Builtt se u tom pogledu čini kao pun pogodak. Osim što progovara o tome što rade (grade!), vrlo lepo se spaja i sa ostatkom njihove vizije i misije: Builtt for more, Builtt for success, Builtt for your business needs, Builtt for the future.

Novi podbrend skovan je od ideje da Builtt gradi rešenja, a i sam logo uključuje glavni gradivni element na webu: pixel.

Koji su planovi za Builtt?

Builtt je vođen velikim ambicijama, a odličan tim i strukturu žele da iskoriste za rast, ali ne žele rast pod svaku cenu, već da grade stabilan i snažan tim koji može isporučiti manja rešenja, ali i najkompleksnije implementacije na svetskom nivou, zaključuje Darko:

Tek što smo se udružili, u periodu kada vlada IT kriza i većina firmi stagnira ili čak pada, mi ostvarujemo rast i stalno dobijamo nove projekte. Trenutni prihod nam je za 31% bolji nego prošle godine, što smatramo odličnim pokazateljem onoga što radimo.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Karijere

Kako je AI revolucija promenila IT tržište rada: Osam novih zanimanja u fokusu Fenix HR istraživanja

S ciljem da kompanijama pruži sveobuhvatniji uvid u tržište rada, kompanija Fenix HR i ove godine sprovodi istraživanje koje će im pomoći u donošenju strateških odluka o zapošljavanju i zadržavanju talenata.

Startapi i poslovanje

ICT Hub: Osmislite najbolje rešenje za inovacije u pravosuđu i osvojite vredne nagrade

ICT Hub je lansirao novi projekat 'Inovacije u Pravosuđu' koji ima za cilj da unapredi pristup pravdi za osetljive i marginalizovane grupe u Srbiji kroz razvoj inovativnih digitalnih alata.

Intervju

Trusted Advisor uz pomoć inovativnog softvera unapređuje procese regrutacije

Trusted Advisor je prva agencija u Srbiji koja nudi relokaciju inženjera iz IT-ja u Evropu i SAD i prva agencija koja se bavi ljudskim resursima na strateški način, koristeći pravu metodologiju projektnog menadžmenta.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

ICT Hub: Osmislite najbolje rešenje za inovacije u pravosuđu i osvojite vredne nagrade

ICT Hub je lansirao novi projekat 'Inovacije u Pravosuđu' koji ima za cilj da unapredi pristup pravdi za osetljive i marginalizovane grupe u Srbiji kroz razvoj inovativnih digitalnih alata.

Intervju

Trusted Advisor uz pomoć inovativnog softvera unapređuje procese regrutacije

Trusted Advisor je prva agencija u Srbiji koja nudi relokaciju inženjera iz IT-ja u Evropu i SAD i prva agencija koja se bavi ljudskim resursima na strateški način, koristeći pravu metodologiju projektnog menadžmenta.

Startapi i poslovanje

Hipokratija: Izaberi lekara uz preko 6.000 recenzija pacijenata iz Srbije

Na platformi Hipokratija, pacijenti ostavljaju iskrene recenzije o medicinskim uslugama širom Srbije kako bi pomogli drugim ljudima u odabiru pravog lekara.

Office Talks Podcast

Više rada a manje povišica za programere

U novoj epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo o stanju na IT tržištu koje je i dalje uzdrmano otkazima i smanjenom broju zapošljavanja stručnih kadrova.

Digitalni mediji

Social Serbia 2024: Ljudi u Srbiji se plaše AI alata i manje veruju influenserima!

Kakvo je stanje u digitalu, koje platforme koristimo, kome verujemo i šta se u navikama korisnika promenilo u poslednjih godinu dana – pitanja su na koja odgovara upravo objavljeno istraživanje Social Serbia 2024.

Karijere

Na koji ćeš faks? Poseti Metaverse sajam obrazovanja koji je okupio 128.000 studenata

Predstavljamo vam virtuelni 3D sajam obrazovanja zasnovan na Metaverse tehnologiji, koji mladima u Srbiji i regionu značajno olakšava potragu za idealnim izborom fakulteta i budućim zaposlenjem!