City Expert ulaže €600.000 u Kreditni Savetik - servis za nekoliko meseci obradio €14 miliona stambenih kredita

City Expert ulaže €600.000 u Kreditni Savetnik – servis za nekoliko meseci obradio €14 miliona stambenih kredita

Beogradski City Expert predstavio je letos novi servis za podršku korisnicima koji apliciraju za stambeni kredit. Zadovoljni rezultatima, iz kompanije su odlučili da investiraju 600.000 evra sopstvenog novca u novi poslovni poduhvat.

Sa sajtom kreditnisavetnik.rs koji je pokrenuo beogradski City Expert upoznali smo se letos kada smo ga ekskluzivno i predstavili na Netokraciji. Danas, skoro pola godine kasnije, putem ovog servisa plasirano je više od 170 stambenih kredita u vrednosti od preko 14 miliona evra. Ostvareni rezultati bili su dovoljan znak za matičnu kompaniju koja je odlučila da u Kreditni Savetnik investira 600.000 evra za dalji razvoj servisa, proširenje tima i lansiranje usluge na inostranim tržištima.

O investiciji, ostvarenim rezultatima i planovima za naredni period, razgovarali smo sa Srđanom Mitrovićem, direktorom razvoja novih usluga i Igorom Jovićem, CEO kompanije City Expert.

Šta se sve promenilo u odnosu na inicijalno predstavljanje Kreditnog Savetnika na Netokraciji?

Srđan: Od lansiranja našeg novog brenda Kreditni Savetnik prošlo je pola godine i za to kratko vreme sa ponosom možemo da kažemo da smo postali broj jedan brend za finansijsko savetovanje na tržištu Srbije. To pokazuje broj korisnika i završenih kreditnih poslova koji rastu iz meseca u mesec sa najvećom stopom rasta od svih usluga koje je City Expert do danas lansirao.

Ovakve rezultate ostvarujemo konstantnim unapređenjima usluge i naravno kao i do sada, stavljajući korisnika u sam centar. Pored rastućeg broja zadovoljnih klijenata, takođe smo značajno proširili i broj banaka sa kojim sarađujemo, te danas imamo saradnju sa sedam najrelevantnijih banaka na tržištu, a u ovom trenutku smo u procesu otpočinjanja saradnje sa još tri banke.

Možete li sa nama podeliti rezultate koje ste ostvarili?

Srđan: Zaključno sa septembrom ove godine, putem našeg servisa je plasirano više od 170 stambenih kredita u vrednosti od preko 14 miliona evra. Imajući u vidu stopu rasta, za sledeću godinu projektujemo da će broj plasiranih kredita preći 500. Pored stambenih kredita, nekoliko meseci nakon lansiranja usluge, počeli smo da se bavimo i keš i namenskim kreditima, a rast u broju korisnika u ovom segmentu je daleko nadmašio naša očekivanja, te očekujemo da će broj plasiranih keš kredita kao i refinansiranih keš kredita preći 50 na mesečnom nivou u narednih nekoliko meseci.

Prilikom lansiranja Kreditnog Savetnika, podrška i prepoznatljivost City Experta bili su ključni za uspeh i brzi rast novog brenda i usluge. Međutim, nije samo novi brend “profitirao” od City Experta. Kvalitetnom uslugom koju pružaju iskusni savetnici dodatno smo podigli zadovoljstvo klijenata City Experta, kako kupaca u vezi sa stambenim kreditima, tako i zakupaca i zakupodavaca kada su u pitanju keš krediti kojima mogu premostiti selidbe, opremanja i dodatne investicije vezane za izdavanje nekretnina.

Otkud odluka da City Expert investira €600.000 u razvoj novog biznisa?

Igor: Odluku o alokaciji kapitala doneli smo relativno lako. Potencijal koji vidimo na polju posredovanja u finansijskim uslugama je zaista ogroman, dok smo uvereni da naša kompanija ima najbolju predispoziciju da rastući zadrži vodeću poziciju koju sada ima na tržištu gde je konkurencija velika. Ulaganje kapitala u razvoj usluge i brenda će omogućiti da tim iza Kreditnog Savetnika značajno poraste kao i da razvijemo tehnologiju kojom ćemo dodatno unaprediti korisničko iskustvo čime ćemo dati podršku savetnicima da kvalitetnije obavljaju svoj posao.

Da li je bilo ideja da se finansiranje potraži na strani VC fondova?

Igor: Konkretno za brend Kreditni Savetnik odlučili smo da kapital finansiramo iz sopstvenog poslovanja. City Expert je do sada od VC fondova podigao 1,5 miliona evra kapitala, a velikim uspehom smatramo to da dve godine nakon poslednjeg finansiranja imamo profitabilno poslovanje iz koga možemo finansirati nove investicije bez dodatnog kapitala. To ne znači da City Expert kao grupa neće u budućnosti objavljivati vesti o novim rundama finansiranja, ali o tome ćemo svakako kada bude vreme.

Kako planirate da iskoristite sredstva za dalji rast Kreditnog Savetnika?

Srđan: Sredstva će prvenstveno biti iskorišćena kako bi se povećao tim sa talentovanim ljudima i stručnjacima na tržištu. U ovom trenutku aktivno širimo tim novim savetnicima, kao i članovima marketinga i dizajn tima, stoga pozivam sve zainteresovane da posete naš sajt i pogledaju otvorene pozicije.

Pored proširenja tima, planiramo ulaganje u razvoj tehnologije kojom ćemo podići efikasnost rada savetnika i unaprediti korisničko iskustvo, a u planu su i neka druga tržišta na kojima smo već krenuli sa operacijama.

Da li sa investicijom planirate i nove usluge? Savetovanje oko druge vrste kredita?

Srđan: Planiramo da nastavimo da proširujemo opseg naših usluga na sve tipove kredita i finansiranja. Takođe, u narednih nekoliko nedelja ćemo otvoriti i segment osiguranja, kao komplementarne usluge uz stambene kredite kao i vlasnike nekretnina koji izdaju nekretnine putem City Expert sajta. Svakako verujemo da ćemo u naredne dve godine imati više prilika da najavimo nove usluge za čitaoce Netokracije.

Stručni tim finansijskih savetnika na raspolaganju je korisnicima za besplatne konsultacije. Pored stambenih kredita, Kreditni Savetnik odnedavno se bavi i savetovanjem u vezi keš kredita.

Pomenuli ste da je u planu širenje na nova tržišta. O čemu je tačno reč?

Srđan: U naredne dve godine fokus nam je tržište Srbije, dok ćemo postepeno našu uslugu testirati i pozicionirati na novim tržištima, prvenstveno u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama, pod internacionalnim brendom MortgageNloan.com koji će se baviti finansiranjem banaka na tim tržištima. Važno je naglasiti da Kreditni Savetnik već sada aktivno radi na pružanju usluga svim stranim državljanima, dijaspori i generalno nerezidentima oko dobijanja stambenih kredita u Srbiji.

Do sada smo videli da je najveći broj nerezidentalnih kupaca, ako izuzmemo dijasporu, iz Amerike, Rusije i naravno EU. Naši savetnici imaju veliko iskustvo u rešavanju nerezidentalnih kredita i taj segment poslovanja nam je takođe u konstantnom rastu.

Da li dosadašnji rast servisa pripisujete i uvećanoj potražnji za stambenim kreditima, ali i generalno rastu tržišta nekretnina?

Srđan: Rast Kreditnog Savetnika u ovom trenutku ne možemo pripisati rastu samog tržišta jer je stopa rasta daleko veća od one kojom raste samo tržište. Takođe, udeo na tržištu nije još uvek toliki da bi mogli reći da trend tržišta može uticati značajno na rast. Krediti su sada svakako najpovoljniji, što ne znači da se trend neće nastaviti. Nezahvalno je prognozirati sledeću godinu jer jednostavno previše faktora utiče i može uticati. Ako gledamo rast City Experta, koji je duplirao prihod u 2021. u odnosu na 2020. godinu, za sada ne izgleda kao da će se tržište usporiti.


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki ‘Cosmic Buildings’ podigao investiciju od $1,5 miliona i predstavio svoju održivu kuću u San Francisku

Startap Cosmic Buildings koji je osnovao Saša Jokić, podigao je pre-seed rundu investicije u iznosu od 1,5 miliona dolara koju predvodi domaći fond Fifth Quarter Ventures uz učešće Ciri Ventures, Navitas Capital, Climate Capital i vodećih 'angel' investitora.

Office Talks Podcast

Tech feminizam i Mudrinićev američki san

Nakon kraće pauze, 182. epizoda Office Talks podkasta bila je internog tipa: Mudrinić je s nama podelio utiske sa svoje 'američke turneje', a Anastasija je analizirala položaj žena u srpskoj tech industriji.

Društvene mreže

Twitter punoletstvo: Da li je Mask stavio X na instituciju uticajnih tviteraša?

Na godišnjicu prvog tvita, razmatramo da li će Maskovi eksperimenti zaista napraviti revoluciju, ili je u pitanju 'mnogo vike ni oko čega'?

Propustili ste

Gaming

SGA izveštaj: Video igre kreirane u Srbiji za 2023. godinu prihodovale €175 miliona

Uprkos izazovima koje je donela 2023. godina, gejming industrija Srbije uspela je ne samo da očuva stabilnost, već i da poveća prihode i broj zaposlenih, pokazuje istraživanje Asocijacije industrije video igara Srbije (SGA) koje je u saradnji sa Privrednom komorom Srbije predstavljeno javnosti.

Startapi i poslovanje

Srpski Collabwriting podigao €1,1 milion za AI implementaciju u poslovanje!

Nakon osvojenih €880.000 na prošlogodišnjoj 'How To Web' konferenciji, startap Sandre Iđoški i Ivana Ralića nastavlja da pridobija povrenje investitora.

Web 3.0

Bitcoin Halving je počeo, zašto je on važan za ovu kriptovalutu i njene rudare?

Bitcoin Halving koji se dešava danas je redak događaj u mehanizmu Bitcoina, nakon kog obično uslede značajne promene kada je reč o ovoj kriptovaluti.

Tehnologija

Ko je zapravo lažna dr Emili Roberts o kojoj je izvestilo preko 50 domaćih medija?

Učesnica ovogodišnjeg Dana internet domena i njeno predavanje na temu 'Borba protiv uznemiravanja u deepfake eri' privukla je ogromnu medijsku pažnju i to s dobrim razlogom!

Office Talks Podcast

Biznis podcasti omladinu kvare?

U 186. epizodi podkasta govorili smo o sve većoj ekspanziji zapaljivog sadržaja o izgradnji biznisa, uspehu i brzom obogaćivanju. Sve to smo uporedili i analizirali sa realnim pričama o izgradnji preduzetništva u Srbiji i gde zapravo u ovom slučaju postoje kontradiktornosti.

Startapi i poslovanje

Otvoren konkurs za StarTech grantove do $50.000

Konkurs je deo šireg projekta kompanije Philip Morris, ukupno vrednog osam miliona evra, koji sprovodi NALED uz podršku Vlade Srbije.