City Expert ulaže €600.000 u Kreditni Savetik - servis za nekoliko meseci obradio €14 miliona stambenih kredita

City Expert ulaže €600.000 u Kreditni Savetnik – servis za nekoliko meseci obradio €14 miliona stambenih kredita

Beogradski City Expert predstavio je letos novi servis za podršku korisnicima koji apliciraju za stambeni kredit. Zadovoljni rezultatima, iz kompanije su odlučili da investiraju 600.000 evra sopstvenog novca u novi poslovni poduhvat.

Sa sajtom kreditnisavetnik.rs koji je pokrenuo beogradski City Expert upoznali smo se letos kada smo ga ekskluzivno i predstavili na Netokraciji. Danas, skoro pola godine kasnije, putem ovog servisa plasirano je više od 170 stambenih kredita u vrednosti od preko 14 miliona evra. Ostvareni rezultati bili su dovoljan znak za matičnu kompaniju koja je odlučila da u Kreditni Savetnik investira 600.000 evra za dalji razvoj servisa, proširenje tima i lansiranje usluge na inostranim tržištima.

O investiciji, ostvarenim rezultatima i planovima za naredni period, razgovarali smo sa Srđanom Mitrovićem, direktorom razvoja novih usluga i Igorom Jovićem, CEO kompanije City Expert.

Šta se sve promenilo u odnosu na inicijalno predstavljanje Kreditnog Savetnika na Netokraciji?

Srđan: Od lansiranja našeg novog brenda Kreditni Savetnik prošlo je pola godine i za to kratko vreme sa ponosom možemo da kažemo da smo postali broj jedan brend za finansijsko savetovanje na tržištu Srbije. To pokazuje broj korisnika i završenih kreditnih poslova koji rastu iz meseca u mesec sa najvećom stopom rasta od svih usluga koje je City Expert do danas lansirao.

Ovakve rezultate ostvarujemo konstantnim unapređenjima usluge i naravno kao i do sada, stavljajući korisnika u sam centar. Pored rastućeg broja zadovoljnih klijenata, takođe smo značajno proširili i broj banaka sa kojim sarađujemo, te danas imamo saradnju sa sedam najrelevantnijih banaka na tržištu, a u ovom trenutku smo u procesu otpočinjanja saradnje sa još tri banke.

Možete li sa nama podeliti rezultate koje ste ostvarili?

Srđan: Zaključno sa septembrom ove godine, putem našeg servisa je plasirano više od 170 stambenih kredita u vrednosti od preko 14 miliona evra. Imajući u vidu stopu rasta, za sledeću godinu projektujemo da će broj plasiranih kredita preći 500. Pored stambenih kredita, nekoliko meseci nakon lansiranja usluge, počeli smo da se bavimo i keš i namenskim kreditima, a rast u broju korisnika u ovom segmentu je daleko nadmašio naša očekivanja, te očekujemo da će broj plasiranih keš kredita kao i refinansiranih keš kredita preći 50 na mesečnom nivou u narednih nekoliko meseci.

Prilikom lansiranja Kreditnog Savetnika, podrška i prepoznatljivost City Experta bili su ključni za uspeh i brzi rast novog brenda i usluge. Međutim, nije samo novi brend “profitirao” od City Experta. Kvalitetnom uslugom koju pružaju iskusni savetnici dodatno smo podigli zadovoljstvo klijenata City Experta, kako kupaca u vezi sa stambenim kreditima, tako i zakupaca i zakupodavaca kada su u pitanju keš krediti kojima mogu premostiti selidbe, opremanja i dodatne investicije vezane za izdavanje nekretnina.

Otkud odluka da City Expert investira €600.000 u razvoj novog biznisa?

Igor: Odluku o alokaciji kapitala doneli smo relativno lako. Potencijal koji vidimo na polju posredovanja u finansijskim uslugama je zaista ogroman, dok smo uvereni da naša kompanija ima najbolju predispoziciju da rastući zadrži vodeću poziciju koju sada ima na tržištu gde je konkurencija velika. Ulaganje kapitala u razvoj usluge i brenda će omogućiti da tim iza Kreditnog Savetnika značajno poraste kao i da razvijemo tehnologiju kojom ćemo dodatno unaprediti korisničko iskustvo čime ćemo dati podršku savetnicima da kvalitetnije obavljaju svoj posao.

Da li je bilo ideja da se finansiranje potraži na strani VC fondova?

Igor: Konkretno za brend Kreditni Savetnik odlučili smo da kapital finansiramo iz sopstvenog poslovanja. City Expert je do sada od VC fondova podigao 1,5 miliona evra kapitala, a velikim uspehom smatramo to da dve godine nakon poslednjeg finansiranja imamo profitabilno poslovanje iz koga možemo finansirati nove investicije bez dodatnog kapitala. To ne znači da City Expert kao grupa neće u budućnosti objavljivati vesti o novim rundama finansiranja, ali o tome ćemo svakako kada bude vreme.

Kako planirate da iskoristite sredstva za dalji rast Kreditnog Savetnika?

Srđan: Sredstva će prvenstveno biti iskorišćena kako bi se povećao tim sa talentovanim ljudima i stručnjacima na tržištu. U ovom trenutku aktivno širimo tim novim savetnicima, kao i članovima marketinga i dizajn tima, stoga pozivam sve zainteresovane da posete naš sajt i pogledaju otvorene pozicije.

Pored proširenja tima, planiramo ulaganje u razvoj tehnologije kojom ćemo podići efikasnost rada savetnika i unaprediti korisničko iskustvo, a u planu su i neka druga tržišta na kojima smo već krenuli sa operacijama.

Da li sa investicijom planirate i nove usluge? Savetovanje oko druge vrste kredita?

Srđan: Planiramo da nastavimo da proširujemo opseg naših usluga na sve tipove kredita i finansiranja. Takođe, u narednih nekoliko nedelja ćemo otvoriti i segment osiguranja, kao komplementarne usluge uz stambene kredite kao i vlasnike nekretnina koji izdaju nekretnine putem City Expert sajta. Svakako verujemo da ćemo u naredne dve godine imati više prilika da najavimo nove usluge za čitaoce Netokracije.

Stručni tim finansijskih savetnika na raspolaganju je korisnicima za besplatne konsultacije. Pored stambenih kredita, Kreditni Savetnik odnedavno se bavi i savetovanjem u vezi keš kredita.

Pomenuli ste da je u planu širenje na nova tržišta. O čemu je tačno reč?

Srđan: U naredne dve godine fokus nam je tržište Srbije, dok ćemo postepeno našu uslugu testirati i pozicionirati na novim tržištima, prvenstveno u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama, pod internacionalnim brendom MortgageNloan.com koji će se baviti finansiranjem banaka na tim tržištima. Važno je naglasiti da Kreditni Savetnik već sada aktivno radi na pružanju usluga svim stranim državljanima, dijaspori i generalno nerezidentima oko dobijanja stambenih kredita u Srbiji.

Do sada smo videli da je najveći broj nerezidentalnih kupaca, ako izuzmemo dijasporu, iz Amerike, Rusije i naravno EU. Naši savetnici imaju veliko iskustvo u rešavanju nerezidentalnih kredita i taj segment poslovanja nam je takođe u konstantnom rastu.

Da li dosadašnji rast servisa pripisujete i uvećanoj potražnji za stambenim kreditima, ali i generalno rastu tržišta nekretnina?

Srđan: Rast Kreditnog Savetnika u ovom trenutku ne možemo pripisati rastu samog tržišta jer je stopa rasta daleko veća od one kojom raste samo tržište. Takođe, udeo na tržištu nije još uvek toliki da bi mogli reći da trend tržišta može uticati značajno na rast. Krediti su sada svakako najpovoljniji, što ne znači da se trend neće nastaviti. Nezahvalno je prognozirati sledeću godinu jer jednostavno previše faktora utiče i može uticati. Ako gledamo rast City Experta, koji je duplirao prihod u 2021. u odnosu na 2020. godinu, za sada ne izgleda kao da će se tržište usporiti.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Gaming

3Lateral predao urbanistički projekat za novosadski kampus – useljenje 2024. godine

Epic Games i 3Lateral zvanično su objavili više detalja o narednim koracima vezanim za planiranje i izgradnju svog budućeg kampusa u Novom Sadu.

Startapi i poslovanje

Da li Srbija inovira i zašto je važna naša pozicija na listi Globalnog indeksa inovativnosti?

Na poziciji Globalnog indeksa inovativnosti Srbija je pala sa 53. na 54. poziciju. Analiziramo gde smo bili lošiji, a gde bolji na skali inovacija.

E-commerce

eCommerce bezbednost: 5 saveta za bezbedniju internet trgovinu

Svakog oktobra održava se Evropski mesec sajber bezbednosti. Sa porastom internet trgovine u svetu, ali i u Srbiji, zapitali smo se kako povećati bezbednost domaćih internet prodavnica i šta to mali i veliki trgovci mogu da urade kako bi zaštitili svoje kupce. Korisne savete potražite u nastavku ovog vodiča.

Propustili ste

Mobilno

Koji su to najbolji telefoni na tržištu u cenovnom rangu od €250 do preko €750

Tržište mobilnih telefona nikada pre nije bilo ovako raznoliko. Korisnici danas na raspolaganju imaju ogroman broj modela različitih klasa i cenovnih kategorija, da se slobodno može reći kako je mogućnost izbora pametnih telefona najveća - od kada oni postoje.

Startapi i poslovanje

Freshdesk je SaaS alat za CX koji koristi 50.000 kompanija širom sveta – a od skoro je dostupan i na Balkanu

Kompanija Freshworks od prošle godine posluje i na regionalnom tržištu, a sa direktorom za Balkan razgovaramo o njihovim proizvodima - pogotovu o alatu Freshdesk.

Office Talks Podcast

Šta su to superklasteri i kako nastaju? (gost Kosta Andrić)

Može li se u naredne četiri godine izgraditi prvi srpski superklaster i kako pomoću ovog modela unaprediti tehnološke kapacitete domaće privrede? Otkrivamo u prvoj epizodi Office Talks specijala.

Startapi i poslovanje

Rekordan broj investicija i akvizicija obeležili su domaći ekosistem u 2021. godini

Analiziramo koji su to događaji obeležili startap zajednicu u proteklih 365 dana.

Startapi i poslovanje

Opseg plate prva je stvar koju programeri traže u oglasu za posao

Da, oglasi za posao u IT industriji imaju mane - čak i ako ih i HR-ovi i kompanijski menadžeri pišu i proveravaju po nekoliko puta. Najčešće ne sadrže dovoljno informacija o poziciji, opseg plate uglavnom izostaje, ali su zato marketinški detalji u prvom planu.

Startapi i poslovanje

Raising Stars: Stručna podrška i do 15.000 CHF za lokalni razvoj i globalni rast inovativnih ideja

Naučno-tehnološki park Beograd raspisao je uz podršku Vlade Švajcarske i u partnerstvu sa NTP Niš i NTP Čačak, novi poziv za Raising Starts, prvi pre-seed program koji startapima u najranijim fazama razvoja donosi stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj.