Banca Intesa predstavila Wave2Pay za mobilna plaćanja

Banca Intesa predstavila svoj odgovor mobilnim plaćanjima – Wave2Pay

Na konferenciji za medije koja je održana danas u Beogradu, Banca Intesa predstavila je svoje rešenje za sve popularniji trend mobilnog plaćanja. U pitanju je jedinstvena ‘Wave2Pay’ usluga koja korisnicima pruža mogućnost beskontaktnog plaćanja - direktno sa mobilnog telefona. Iako je u pitanju tek pilot projekat, iz Intese najavljuju otvaranje programa do kraja godine.

ispravka1

Prva usluga ovog tipa na prostoru Jugoistočne Evrope, razvijena je u saradnji sa Intesa Sanpaolo grupom i Visom. Waye2Pay je zasnovan na HCE (Host Card Emulation) tehnologiji, što ujedno predstavlja i najsavremeniju platnu tehnologiju na globalnom tržištu, koja korisnicima omogućava brzo, efikasno i sigurno plaćanje. Sve što je potrebno jeste da približite vaš pametni telefon (koji je prethodno opremljen NFC tehnologijom) beskontaktnom POS terminalu, i transakcija će biti izvršena.

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj

Kako je tokom predstavljanja nove usluge izjavio Darko Popović, član izvršnog odbora Banca Intese, ova banka se danas kotira među liderima u bankarskom sektoru Srbije, predstavivši među prvima napredna tehnološka rešenja kojima idu u korak sa globalnim trendovima. Samo u 2014. godini svaka peta ATM transakcija izvršena je na bankomatima Banca Intese, dok njihovih 22.000 POS terminala (5.000 je beskontaktnih) čini gotovo jednu trećinu ukupne POS mreže u Srbiji.

Sa više od milion Internet transakcija kojima je obrađeno 42 miliona evra (za 40% više nego u 2013. godini), dokazali smo da smo okrenuti našim korisnicima i da slušamo njihove želje. Upravo iz tog razloga, danas predstavljamo revolucionarni Wave2Pay koji smo razvili u saradnji sa Intesa Sanpaolo grupom i Visom, kao odgovor na svetske trendove koji polako pronalaze put do krajnjih korisnika.

Kako bi transakcija bila izvršena, sve što je potrebno jeste približiti telefon POS terminalu.
Kako bi transakcija bila izvršena, sve što je potrebno jeste približiti telefon POS terminalu.

Wave2Pay usluga trenutno se nalazi u pilot fazi, a do kraja godine će biti dostupna svim klijentima Banca Intese koji koriste Visa Inspire platne kartice i pametne telefone sa operativnim sistemom Android, minimalne verzije 4.4 (KitKat), opremljene NFC tehnologijom. Paralelno sa uvođenjem HCE rešenja, ova banka će omogućiti i upotrebu platnih stikera kako bi usluga beskontaktnog plaćanja bila na raspolaganju svim korisnicima.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kolumna

Po čemu srpski Zakon o digitalnoj imovini podseća na Azarov transfer iz Čelsija u Real?

Advokati Ilija Rilaković i dr Minja Đokić u zajedničkoj kolumni razjasnili su (ne)mogućnost plaćanja usluga stranih kompanija kripto valutom!

Sponzorisano

Kompanija Proximus u Srbiji zapošljava IT stručnjake i gradi inženjering timove

Proximus je došao na tržište Srbije još 2017. godine kada je preko svoje kompanije BICS postao vlasnik Telesigna. Ovom akvizicijom, Proximus počinje da zapošljava prve Market Development specijaliste, čime mladi talenti stiču mogućnost brzog učenja i razvoja u internacionalnom okruženju.

Office Talks Podcast

LinkedIn za šahiste broji 10.000 korisnika

Gošća 188. epizode Office Talks podkasta bila je Lena Miladinović, osnivačica OutpostChess platforme namenjene umrežavanju svih ljubitelja šaha — kako profesionalaca, tako i entuzijasta.

Propustili ste

Novost

Startup Genome 2024: Ekosistemi Beograda i Novog Sada vrede preko milijardu evra!

Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija imalo je premijerni uvid u ovogodišnje izdanje Startup Genome istraživanja koje je obuhvatilo podatke za startap ekosisteme Beograda i Novog Sada.

Startapi i poslovanje

PolyAI Nikole Mrkšića vredi $500 miliona!

PolyAI, startap sa sedištem u Londonu koji razvija glasove generisane uz pomoć veštačke inteligencije za upotrebu u pozivnim centrima, zatvorio je krug finansiranja od 50 miliona dolara (39,4 miliona funti) dostigavši tako ukupnu vrednost od blizu 500 miliona dolara.

Startapi i poslovanje

Silicon Garden investirao u srpski OTA Sync u zaokruženoj ‘seed’ rundi ulaganja

Domaća hotel tech kompanija OTA Sync prikupila je dodatna sredstva koja će se koristiti za širenje prodajnog tima na globalno tržište. 

Startapi i poslovanje

DSI investirao u Veli — kripto platformu za finansijske savetnike

Najnovija investicija DSI mreže poslovnih anđela otišla je startapu Veli, iza kojeg stoje Stevan Radonjanin i Marko Selaković. Ova platforma omogućava profesionalcima da investiraju u kriptovalute za svoje klijente i upravljaju njihovim portfeljima.

Office Talks Podcast

Trickest: Etičko hakovanje i ofanzivni cybersecurity

U 190. epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo sa Nenadom Zarićem i Mihailom Tomićem, osnivačima startapa Trickest, koji su nam govorili o njegovom nastanku, cybersecurity industriji i etičkom hakovanju.

Startapi i poslovanje

Američki Autodesk akvizirao je novosadski Wonder Dynamics!

Wonder Dynamics akviziran je od strane američkog giganta za 3D animaciju, koji je ovaj potez objavio u jučerašnjem saopštenju na svom zvaničnom sajtu.